Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai

Laba diena, jau senokai lankiausi, bet karts nuo karto perziuriu kaktusiuku ziedus wub.gif bent taip jais galu pasidziaugti... Vis tenka paliki kaktusiukus Lietuvoje ir ju prieziura ribota, si karta gryzus radau erkuciu armija verysad.gif dalis kaktusu pazeisti, tikiuosi pavyks isgelbeti unsure.gif kad ir tenka isvaziuoti, ju atsisakyti nesinori ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Norvide @ 2014 08 15, 16:16)
Rodau savo naujus Italiukus. Dėl mano atostogų užtruko jie suvynioti laikraščiuose, tai mammillaria kiek patįsusi, bet gyva  biggrin.gif 

Faini tie italai kiekvienakart wub.gif Saviskius irgi kada pafotkinsiu. Negaliu jais atsidziaugt.
Atsakyti
Laba diena

QUOTE(Migmig @ 2014 08 06, 01:02)
Super žiedas thumbup.gif

Enija -svarbiausia-sėjinukų neišdžiovinti. Jie turi stovėti drėgnai, vėdinami, saugoti nuo tiesioginės saulės, geriausia po lempa.

dėkoju, matyt bandysiu dar kartą. Sudaiginau ir išvažiavau savaitei palikusi dukrai prižiūrėti. Na dabar jų gerokai mažiau likę lotuliukas.gif Dabar džiaugiuosi trimis ką tik sudygusiais turbinicarpusais, bei iš 30-ies penkiomis išgyvenusiomis frailea biggrin.gif
Atsakyti
Ploviau kambario langus ir aišku teko nuo palangės nukelti savo kaktusų plantaciją. O nukėlus, su lupa kiekvieną apžiūrėti ir atgal sutupdyti. Eilinį kartą užkliuvo akys už parodijos, kuri kuo didesnė, tuo labiau dengiasi negražiomis dėmėmis. Net kažkokie juoduliai pro tas dėmes prasimuša. Kadangi ji garbingo dydžio ir pavyzdingai visą vasarą žydinti-vis pasigailėdavau ir neišmesdavau. Bet šiandien, matyt, nelaiminga diena jai pasitaikė. Pabijojau, kad neapkrėstų kitų spygliukų. Išmečiau. Paskui vėl iš kibiro išsitraukiau-nusprendžiau atlikti skrodimą. Taip sakant, kad ne veltui būtų paaukota. Susikaupiau ir lyg koks sadistas šnai per pusę...

Maniau, kad rasiu kokį nors dėmėtą, pakitusį vidų, bet...gražumėlis. Gražutis lyg ananasas. Tikrai nesitikėjau iš tokios pabaisienės, tokio rezultato.
Gaila kaktusiuko... Gerai, kad kitą tokį pat turiu. Tiesa truputį mažesnį, teks prisiauginti.

user posted image
Atsakyti
Ėjau pro daugiabutį ir pamačiau lange karpažolę žydinčią. Nustebino didžiuliai lyg stalo teniso kamuoliuko didumo žiedai. Matyt , gėlytė ant pagerinto davinio. Bandžiau nufotografuoti, bet tik tokia foto teišėjo. Gal kas tokią turite? Pasirodykite žiedų foto.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2014 08 20, 21:51)
Ėjau pro daugiabutį ir pamačiau lange karpažolę žydinčią. Nustebino didžiuliai lyg stalo teniso kamuoliuko didumo žiedai. Matyt , gėlytė ant pagerinto davinio. Bandžiau nufotografuoti, bet tik tokia foto teišėjo. Gal kas tokią turite? Pasirodykite žiedų foto.

user posted image

Sveiki as tokiu turiu tikriausiai penkiu rusiu ir balta dideliais ziedeliais,ir mazais ir labai dideliais ziedais tokiais kaip ruzavi su baltu margidar toki sodriai ruzava ,zodziu mano megstamiausios geles kur randu ir siunciuosi ,gaila kad nemoku nuotrauku ikelti. . .
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2014 08 20, 19:59)

Maniau, kad rasiu kokį nors dėmėtą, pakitusį vidų, bet...gražumėlis. Gražutis lyg ananasas. Tikrai nesitikėjau iš tokios pabaisienės, tokio rezultato.
  Gaila kaktusiuko... Gerai, kad kitą tokį pat turiu. Tiesa truputį mažesnį, teks prisiauginti.

Vaje, kaip gaila verysad.gif tos dėmės ne liga, tai nuo netinkamų auginimo sąlygų tokia parodijų apačia pasidaro, aš irgi tokių negražių turiu. Gal paskubėjot išmesti schmoll.gif

QUOTE(evora @ 2014 08 20, 20:51)

Aš tokių neturiu, bet Tailande mačiau daug didžiažiedžių gražių augina. Ieškojau čia, bet tokių neradau. Va pas vokiečius tokie hibridai http://www.uhlig-kak...roduct_id=49436 bet gal atrasiu kur pigiau
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2014 08 20, 22:28)
Vaje, kaip gaila verysad.gif tos dėmės ne liga, tai nuo netinkamų auginimo sąlygų tokia parodijų apačia pasidaro, aš irgi tokių negražių turiu. Gal paskubėjot išmesti schmoll.gif
Aš tokių neturiu, bet Tailande mačiau daug didžiažiedžių gražių augina. Ieškojau čia, bet tokių neradau. Va pas vokiečius tokie hibridai http://www.uhlig-kak...roduct_id=49436 bet gal atrasiu kur pigiau

Esu radusi toki balta ermitaze ir ruzava bauhof parduotuvej bet kaina tai nemaza net 36 lt kainavo.bet svarbiausia tie kaktusai zydi istisus metus .
Atsakyti
nu, evora, duodat bigsmile.gif jau iš dyko buvimo kaktusus pjaustot tongue.gif Matosi, kad atostogos per ilgos buvo. Dabar lieka tik viršūnę nupjautą įšaknydint, dar vieną eksperimentą mokslo vardan

gražūs visų naujokai, o ir žiedai labai džiugino, jau vasara į pabaigą, kaip reikia neperlaistyti, kad nesupūtų. ir vasarotojus iš sodo parsivežti
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2014 08 20, 21:28)
Va pas vokiečius tokie hibridai http://www.uhlig-kak...roduct_id=49436 bet gal atrasiu kur pigiau

Tokį baltą turiu. O per vasarą priaugo labai tankus keras. Jei per žiemą išsilaikys-galėčiau pavasary atsiųsti šakelę. Gal prisiaugintumėt. Bet jų žiedukai mažesni, nei matytas lange. Tokiais dideliais esu mačiusi tik vieną kartą turguje pas bobutę, bet kol apsipirkau ir nupirko kažkas.

Prickly, tikrai ilgai kenčiau šį pabaisiuką, jei nebūtų žydėjimo čempionas buvęs-seniai jau būčiau atsisveikinusi. Kažkaip kitų kaktusų , kad ir yra dėmės, bet neatrodo taip ,,piktybiškai''. O kai turi daugybę kaktusų ir mažai vietos, tai nesinori invalidų prisiveisti.

vija zemaite, jau esu tokį viršūnės įšaknydijimo eksperimentą dariusi. Irgi su parodija, tik kitokia. Išaugo aukšta, viršūnės nebenulaikė-išvirto, tai nupjoviau, padrožiau kaip pieštuko galą, apdžiovinau ir gražiausiai išleido šaknis.. Apatinę dalį kur su šaknim palikau, neišmečiau. Nupjauta vieta užsitraukė, sumažėjo, aplink prisiveisė daug, daug mažų vaikiukų. Atrodė kaip kelmas kelmučiais apžėlęs. Na, aš tą vaikų darželį paauginau iki gero kaštono dydžio ir nurinkus atskirai susodinau. Mažiai irgi šaknikes išleido, tiesa ne visi, nes kai kuriuos permylėjau vandenį pildama. Bet dar ilgai turėjau ką visiem norintiem dovanoti.

O apie atostogų pabaigą nenoriu net galvoti. Kiek jų bebūtų vistiek mažai.

~~deimantukas~~, ir man patinka, kad ši gėlikė darbštuolė, netingi žydėti. Ta pati baltoji, kaip pradėjo gal nuo sausio mėn. žydėti, tai ir tebežydi. Tik spėk rinkti nužydėjusius žiedelius.

Per didžiuosius karščius pastebėjau, kad laiptinėje prie mano opuncijų pilna širšių. Na, nejaukus ir gan pavojingas vaizdelis. Priėjus apveizėjau-ogi, vyksta širšių balius. Pasirodo opuncijos, iš tų vietų kur spygliai auga, išskyrę skaidrius lipnius syvų karoliukus. O širšūnės tik laižo lyg kokį likerį. Dabar tie karoliukai jau sudžiūvo ir nukrito, atrodo lyg kas rupios druskos ant grindų pabarstė.
O čia tos pačios opuncijos žiedai:

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2014 08 20, 22:50)
Tokį baltą turiu. O per vasarą priaugo labai tankus keras. Jei per žiemą išsilaikys-galėčiau pavasary atsiųsti šakelę. Gal prisiaugintumėt. Bet jų žiedukai mažesni, nei matytas lange. 
O apie atostogų pabaigą nenoriu net galvoti. Kiek jų bebūtų vistiek mažai.

Būčiau dėkinga smile.gif , žiūrėsim pavasariop, su tais įšaknydinimais rudenį, patirtis rodo, prastai būna. O Tailande kaip norėjosi visokių ūgliukų nusilaužti blush2.gif , tik stabdė mintis jei visi turistai taip elgtųsi - pas juos ten pliki puodai liktų
Turiu tokią didelę seną Parodia warasii su negražia apačia, bet nusipirkau prieš tris metus mažiukę ir galvojau va tai jau šita gražuolė bus, teisingai viską darysiu rolleyes.gif , tik kad per tą laiką jos apačia dar baisesnė tapo nei senosios, na reiškia nepasitaisiau auginime doh.gif
Gražūs opuncijos žiedai biggrin.gif , pas mane tai šiltnamyje skruzdėlės saldžius lašus nuo kaktusų laižo , kai kurių kaktusų uogeles jos iš vidaus iščiulpia: matyt skanios unsure.gif
Atsakyti
Evora,ar tai ne natūralios senėjimo dėmės? Gala augalo unsure.gif Opuncija kai žydi tooookia graži pasidaro wub.gif
Atsakyti