Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai

QUOTE(wife @ 2014 03 03, 11:09)
Ačiū  4u.gif Bandysiu gelbėti, kažkaip nepamačiau nes iš vienos pusės labiau, o taip gražiai žydi jis  wub.gif Atnešė mama žalio muilo,bet turbūt nepadės  doh.gif o iš kur tie bjaurybės atsiranda  unsure.gif

Naikina skydmarius tiek žaliasis, tiek ūkinis muilas. Tik reikia žiūrėti jo koncentraciją. Jei po paros ant augalo matosi gyvi subrendę skydmariai, reiškia, kad reikia didinti muilo koncentraciją arba keisti į kitas priemones. Ką benaudotumėte, prieš purškimus nuimkite visus matomus skydmarius nuo augalo. Tai galima padaryti su ausų, dantų krapštukais.

Vėliau parašykite kaip sekėsi wink.gif

Galėtumėme pasidalinti kaktusų gelbėjimo istorijomis, kurios baigėsi laimingai.

Aš gelbėjau melocactusą 2012 metais nuo skydmarių. Išbandžiau muilą, shultz purškiklį, bet nepadėjo, nes tie parazitai buvo dar ir šaknis okupavę, o aš to nematydama purškaliojau tik patį augalą. Kai išroviau kaktusą tai vos neišmečiau jo iš rankų. Ten buvo jų daugybė. Pasidariau gana stiprų actaros tirpalą ir juo nuploviau šaknis. Po dviejų parų problemos nebeliko. Nebebuvo nei skydmarių, nei šaknų biggrin.gif. Dabar galvoju, kad aš tam kaktusui pakenkiau labiau nei skydmariai nepagailėdama actaros.
Pirmus metus jis tik džiuvo ir naujų šaknų neleido. O dabar persodindama pamačiau jau labai nedideles šaknis, bet jos jau yra. Tai tikiuosi , kad atsigaus visai.

Dabar vadovaujuosi taisykle - " nebūk baisesnis už skydmarį" biggrin.gif.
Atsakyti
QUOTE(Norvide @ 2014 03 04, 22:46)
... Pasidariau gana stiprų actaros tirpalą ir juo nuploviau šaknis. Po dviejų parų problemos nebeliko. Nebebuvo nei skydmarių, nei šaknų biggrin.gif.

lotuliukas.gif tikrai taip , persistengus galima ne tik pakenkti augalui, bet ir visai jį nužudyti. Bet kokiems augalams, chemiją reikia ruošti tiksliai pagal instrukciją.

Reikia pastoviai apžiūrėti laistant. Skydmaris yra gerai matomas kenkėjas ir kiek pastebėjau mėgsta kaktusus. Nes prekybos centruose, dažnai būna užpulti. Jau taip smarkiai užpultą kaip pas wifę aš jau tik su actara purkščiau ir dar palaistyčiau...
Kai pas save pastebėdavau keletą, tai atsargiai, kad nepažeisti pačio kaktusėlio,pakrapščius su dantų krapštuku, nuplaudavau su spiritu. Bet būdavo ir vėl po kiek laiko išlenda, pasirodo.Tas pats visokie muilai... Aišku turint noro galima žaisti ir pastoviai kovoti mirksiukas.gif
O actara, rūpestingos augintojos, apsirūpinom, nes visose temose buvom perspėtos, kad mažais kiekiais nebebus prekiaujama smile.gif

Atsakyti
Sveikos,
Su pavasariu 4u.gif
Pas mane irgi jau vyksta augaliukų pertvarkymai. Dalis per žiemą neišgyveno iš pernai atsisiųstųjų, nudžiūvo unsure.gif Dalį išdalinau, dalį persodinau, ne viską jau spėju apeiti per mažus vaikus.. Bet vis tiek norisi nors vieno naujo doh.gif
Šiemet norėčiau haworthijų.
Bet gal irgi pirmiausiai paklausiu pas jus, gal turit tokių haworthijų kokių pas mane nėra (aš turiu: fasciata, limifolia, tesselata, reinwardtii ir dar vieną, kurią pavadinau tiesiog Sp., nes nežinau tikro pavadinimo:
user posted image ).

Tai jei turit vaikučių kitokių haworthijų - siūlykit, mielai įsigyčiau smile.gif
Atsakyti
Ikeliau kelis atliekamus kaktusiukus po inventorizacijos smile.gif http://public.fotki....etinu-kolekcij/
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2014 03 03, 00:54)
Užuojauta ligotiems kaktusiukams, o kol dar laukiam, prisiminkim pernykštį žydėjimą (gal pasikartos...)

user posted image
user posted image

Šakės thumbup.gif nerealus vaizdelis 4u.gif
Atsakyti
user posted image

Zygo kaktusu sakeles po 5 Lt. Sanpaulijos melyna ir balta rožiniais krasteliais jaunos po 5 Lt. Klivija 10 Lt.

Chlorofitai po 5 Lt.
Atsakyti
Gal kas turit parduoti dorstenia gigas sejinuka? pas ceka man per brangu.
Atsakyti
Pas mane kiek pumpureliu bigsmile.gif naujokai kiek zada smile.gif
Rebutijos jau dirba savo darba,kaip smagu wub.gif
Atsakyti
Pas mane dar tik is leto budinas. Dar nepurskiau su HB, neskubinu ju. Isnesus i balkoniuka ir taip visi pasipute, ten dregniau. Bet labai graziai perziemojo, jokiu nuaugimu, nutysimu.
Atsakyti
Sveiki kaktusų mylėtojai,
Išparduodu savo kaktusų kolekciją, kviečiu atvažiuoti, apžiūrėti ir išsirinkti jums patinkantį kaktusą. Žemiau pridedu skelbimo nuorodą, kurioje galite pamatyti keletą nuotraukų.
http://www.plius.lt/...ai-2196871.html
Atsakyti
O sakykit,kur gavot vaistu no kaktusaliges?...kodel jau nenorite auginti?....matosi,kad labai graziai priziureti visi. 4u.gif kazin ar as galeciau isparduoti kaktusus g.gif mb vis tikisi,kad tas azartas mano mazes rolleyes.gif na nebent nepajegciau del sveikatos.....tada taip.
Atsakyti
Gal kas norėtų važiuoti pas Astrophytumą į Kėdainių raj,apžiūrėti ir nusipirkti kaktusiukų iš Kauno? ax.gif
Atsakyti