QUOTE(wife @ 2014 03 03, 11:09)
Ačiū Bandysiu gelbėti, kažkaip nepamačiau nes iš vienos pusės labiau, o taip gražiai žydi jis Atnešė mama žalio muilo,bet turbūt nepadės o iš kur tie bjaurybės atsiranda
Naikina skydmarius tiek žaliasis, tiek ūkinis muilas. Tik reikia žiūrėti jo koncentraciją. Jei po paros ant augalo matosi gyvi subrendę skydmariai, reiškia, kad reikia didinti muilo koncentraciją arba keisti į kitas priemones. Ką benaudotumėte, prieš purškimus nuimkite visus matomus skydmarius nuo augalo. Tai galima padaryti su ausų, dantų krapštukais.
Vėliau parašykite kaip sekėsi
Galėtumėme pasidalinti kaktusų gelbėjimo istorijomis, kurios baigėsi laimingai.
Aš gelbėjau melocactusą 2012 metais nuo skydmarių. Išbandžiau muilą, shultz purškiklį, bet nepadėjo, nes tie parazitai buvo dar ir šaknis okupavę, o aš to nematydama purškaliojau tik patį augalą. Kai išroviau kaktusą tai vos neišmečiau jo iš rankų. Ten buvo jų daugybė. Pasidariau gana stiprų actaros tirpalą ir juo nuploviau šaknis. Po dviejų parų problemos nebeliko. Nebebuvo nei skydmarių, nei šaknų . Dabar galvoju, kad aš tam kaktusui pakenkiau labiau nei skydmariai nepagailėdama actaros.
Pirmus metus jis tik džiuvo ir naujų šaknų neleido. O dabar persodindama pamačiau jau labai nedideles šaknis, bet jos jau yra. Tai tikiuosi , kad atsigaus visai.
Dabar vadovaujuosi taisykle - " nebūk baisesnis už skydmarį" .