Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai

..vijana.. aš nuo rausvai violetinės paletės lydausi 4u.gif
Atsakyti
Evora, antras bus Notocactus uebelmannianus.

.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anril: 05 birželio 2014 - 23:45

Sveikos, kaktusų augintojos

auginu ir aš kelis kaktusus namuose. Vienam jau 12m. (nežinau pavadinimo), bet dar niekada nežydėjo, ką blogai darau, kad nežydi. Laistau ir su trąšomis.
Gal galite pasidalinti savo patirtimi.
Atsakyti
QUOTE(mona4 @ 2014 06 06, 09:30)
Sveikos, kaktusų augintojos

Kur kas butr lengviau pasakyti, kodel jis nezydi jei matytumeme kaktuselio nuotraukyte smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ..vijana..: 06 birželio 2014 - 13:03
QUOTE(..vijana.. @ 2014 06 06, 13:02)
Kur kas butr lengviau pasakyti, kodel jis nezydi jei matytumeme kaktuselio nuotraukyte smile.gif

nupaveiksluosiu ir įkelsiu vakare.
Atsakyti
Gavau dovanų štai šį kaktusą:

user posted image

Pavadinimo nežinau, bet čia dar maža bėda. Radau štai tokias dvi dėmeles. Jos juodos lyg smala tirštai užtepta. Peržiūrėjau visokias kaktusų ligas, ypač puvinius, bet taip nieko panašaus ir neradau. Gal kas žinote nuo ko tai ir kokios augalo perspektyvos gyventi ar nesirgti dar labiau? g.gif

user posted image

Ačiū anril už Notocactus uebelmannianus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2014 06 06, 14:48)
Gavau dovanų štai šį kaktusą:

Nebloga dovanėlė g.gif

Man panašu į grybelį.
Atsakyti
Rašinėjau kaktusų pavadinimus . Pastebėjau, kad per kelis metus saulė ant kortelių užrašytus CD rašikliu pavadinimus visai išblukina. Kaip padaryti, kad jie būtų atspausdinti kaip gavome atsiųstus iš Wesnerio? Ar įmanoma tai padaryti? Gal kas turit patirties? g.gif

Nuotraukoje matosi atspausdintas užrašas ant popieriaus, iškirptas ir priklijuotas ant žymeklio. Bet popierius tepasi, greit nusičiupinėja, dar atsiklijuoja, aplaistome su vandeniu, tai nemanau, kad ilgai problema būtų išspręsta. Darbo daug, bet...

user posted image
Atsakyti
Aš spausdinu su kompiuteriu kaktusų pavadinimus ant paprasto popieriaus. Sukarpau, "įlaminuoju" į lipnią juostą ir klijuoju ant vazonėlio lipnia juostele. Labai patogu, gražu ir tvarkinga ax.gif
Atsakyti
Taip aš klijuodavau ant orchidėjų vazonėlių, kol dar jos nebuvo mamai atiduotos. Bet ne visų vazonėlių paviršius vienodai gerai laiko lipnią juostelę, o ir juostelių kokybė labai skirtinga. Dar yra toks nepatogumas, kad norint sužinoti pavadinimą, reikia pakelti ar apsukti vazoną. Su žymekliais daug patogiau.
Atsakyti
Galima "laminuoti" su lipnia juosta ant tų žymeklių. Bet man gadina bendrą vaizdą tie žymekliai, styrantys kiekvienam vazone. Aš klijuoju ant vazono, ir tik ant tų, kurių dar neatpažįstu "iš veido" smile.gif
Atsakyti
Rekomenduoja markeriu ant žymeklių užrašytus pavadinimus patepti bespalviu nagų laku. Atseit nebenublunka. Dar galima prisikarpyti permatomų žymeklių iš plastiko butelių. Tuomet jie nebus taip ryškiai matomi vazonėliuose. Skaidrūs plastiko dangteliai nuo grietinės ir jogurtų netinka, nes nuo saulės sutrupa (išbandyta).
Atsakyti