Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai

WESNERIUKAI ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

DOVANĖLĖS

user posted image

SUSODINTI

user posted image

user posted image

DIČKIS-17,5 cm.

user posted image

TIK NEPATINKA schmoll.gif ŠTAI ŠIOS DĖMĖS-LABAI JAU ,,ĮTARTINOS''. g.gif KĄ GALI SPECAI APIE JAS PAKOMENTUOTI? g.gif

user posted image

IR INVALIDŲ TIESINIMO METODIKA thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
wub.gif wub.gif Nu grazumelis wub.gif
Pas mane Lobivia bonniae tokia pat sulinkusi atkeliavo, bet as pasodinusi nusukau nuo saules, pamaniau , kad atsities i saulutes puse g.gif gal geriau reiktu Jusu metodu pasinaudoti ax.gif
O sulcorebutia rauschii kokio grazumo pas jus 4u.gif
kas liecia astrophytum, jei neminksta, tai speciau tos demeles del augalo senumo... pas mane yra toks vienas astrophytum
Seip tai liuks pirkinukai thumbup.gif
Atsakyti
..vijana..,

sulcorebutia rauschii, tikiuosi tikrai turi? Jei ne, tai tau ir Vijai žemaitei galiu po vieną įsodintą duoti, nes įsodinau į atskirus mažučius vazonėlius.
Viskas su tais kaktusais gerai, tik aš pati kaip pripratusi prie didesnių, tai sunkiai vizualiai priprantu prie tokių 5 centų dydžio. Tokie pas mane vadinami ,,vaikų darželiu'' ir jų apmažinusi esu iki minimumo. Šiaip, kokio vaizdelio tikėjausi-tokį ir gavau. Net, kad astrofitumas milžinas bus irgi atspėjau.
Labiausiai džiaugiuosi astrofitumą superkabuto įsigijusi. wub.gif Dabar, jei dar neapsigalvojai po kokio mėnesiuko vėl Wesnerio kaktusėlių užsakymą daryti, norėčiau prisijungti. drinks_cheers.gif Jau prisirinkau komplektuką. ax.gif
Lobivia bonniae buvo tokia minkšta lyg guminė ( visai kaip iš sex reikmenų parduotuvės), o dabar jau sutvirtėjo ir auklėjasi stovėti tiesiai. Jei būčiau taip palikusi-kažin ar pačiai būtų užtekę sveikatos atsitiesti.

Papildyta:
Dabar norėčiau paprašyti atlikti ekspertizę. Įdedu pačio Wesnerio ERIOCACTUS WARASII fotografuotą nuotrauką(1) ir atsiųstą tą patį kaktusą (2 nuotrauka). Prašyčiau juos palyginti ir pasakyti ar čia tas pats kaktusas , ar ne? g.gif

Man, tai Šiaulių turguje pirktas už 8 lt. kaktusas ( 3 nuotrauka) panašesnis į Wesnerio (1), nei jo atsiųstas. blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2014 06 01, 17:52)
zebrina-labai saikingai apsipirkai. Ar kitų kur norėjai nebebuvo? Bet nupirktieji atrodo nemaži. thumbup.gif

O parodijos žiedų grožis thumbup.gif Pritrenkianti raudona. wub.gif

Na lyginant su tavimi tai tikrai labai saikingai biggrin.gif nebuvo kurių norėjau,matei gi kiek prisirinkus buvau..echinopsių krūvą doh.gif biggrin.gif labai gaila kad nebuvo..O gautieji tai tikrai labai džiugina,stambuoliai wub.gif
O ši parodia tai stebina bigsmile.gif jau gal 8 žiedai buvo,ir dar vis lenda wub.gif kiek ten dar jos pilvelyje žiedų gyvena lotuliukas.gif
Tavo kaktusiukai irgi superiniai thumbup.gif šakningi..ir astrofitum superkabuto laaabai fainutis wub.gif
O tie 3 kaktusiukai esantys foto tai man visi atrodo skirtingi g.gif 1 ir 3 foto esantys gal kažkiek panašesni,bet tie briaunų pūkeliai 1foto tokie vientisi,o 3 foto lyg punktyrais g.gif ..kuokšteliais..na bent jau man taip atrodo..
Atsakyti
evora, gražus rinkinukas, nuo mažulio iki dičkio 4u.gif Ačiū, kad ir apie mane pagalvojau, tikrai imsiu mažiukę, mainysiu į sodo derlių, kai tik kas užderės ax.gif
Lyginau tas nuotraukas, ir man panašumas didesnis tarp pirmos ir trečios, nes ten briauna pūkuota, bet gal ant antrojo briauna vėliau išryškės?
Atsakyti
googlėn su vedus notocactus warasii išmeta daug nuotraukų lygiai tokių pat kaip antroji, todėl... mastau.gif
dar radau lygiai taip (man) atrodančią parodia warasii. g.gif

radau anglišką forumą su diskusijomis kaip man atrodo tuo klasuimu: http://www.cactiguid...pic.php?t=22608

Atsakyti
Tai ir man, palyginus nuotraukas, wesneriukai labai skiriasi. Bet gal būna ir tokių-priklauso nuo augimo sąlygų ar dar kokios genetikos. Šiaip, tai tas warasii jau suaugęs ir neatrodo, kad ateityje kažkokias kudlotas briaunas galėtų užsiauginti.

Zebrina, negavau ir aš 5 kurių norėjau, tik 2 mažiukus vėliau kaip dovanėlę įdėjo. Bet, tai dar daug užsakymų galima ateityje turėti. Ne pas vokietuką, tai pas kitus kaktusistus ką nors įdomaus bus įmanoma rasti. Svarbu noro ir šlamančių turėti,.. ir dar vietos bute atrasti kur juos dėti lotuliukas.gif Bet mes juk išradingos. biggrin.gif

Vija žemaite, koks dar derlius-gėda už tokią špygutę ką nors ir imti. schmoll.gif Prie to dar gausi vieną feriuką(mažą, nes pati didelių nemėgsti). Apsižiūrėjau, kad du dičkius tokius pat turiu. Ir kur mano akys buvo, kad praeitą kartą nepastebėjau, kai buvai atėjusi. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Enija @ 2014 06 02, 20:50)
googlėn su vedus notocactus warasii išmeta daug nuotraukų lygiai tokių pat kaip antroji, todėl... mastau.gif
dar radau lygiai taip (man) atrodančią parodia warasii.  g.gif
radau anglišką forumą su diskusijomis kaip man atrodo tuo klasuimu: http://www.cactiguid...pic.php?t=22608

Na, eriocactus, tai senasis pavadinimas. Po kažkokių naujų pasaulio kaktusistų pasitarimų, pakeitė į parodia. Bet Wesneris, matyt labiau gerbia senąjį pavadinimą.

Ačiū už pastangas indentifikuoti naujoko geneologiją.
Atsakyti
Skaitau ir tyliai dziaugiuos jog jus laimingos wub.gif

O dabam (kaip mano dukryte sako smile.gif ) pagelbekit man - gal turit uzsipirke Actaros ir parduotumet man pokuti flirt.gif
Papildyta:
O pas mane kasdien vis kas nors naujo zydi wub.gif

Lobivia tiegeliana SE 77 (Čekija, 2009)
[attachmentid=232274]

Lobivia larae R264 Cochabamba, Cochabamba, Bolivia (IT 2013)
[attachmentid=232275]
Tik kazin ar cia tikrai toks augalas g.gif italai tai tokia foto isideje: http://www.cactus-ar...a,-Bolivia.html
O gal buna ju ir su maziau baltu viduriuku? g.gif

Matucana madisonorium
[attachmentid=232276]
Atsakyti
Oi, Tina, kokios ryškios gražuolės. Tikrai

evora, reiks man bliūduką pasiimti naujokams, cibulaiškių bei gi salotų (bo daugiau dar jokio derliaus) ir eit pasimainyt smile.gif

Šiandien kaktusiukų balkoniuką tvarkiau, ir primečiau, kad turiu 51 vazoniuką jau, rūšis patingėjau perskaičiuoti, nes kitur po kelias auga, kitur dubliuojasi. Ačiū visoms, pagausinusioms mano rinkinuką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2014 06 02, 22:03)

O dabam (kaip mano dukryte sako smile.gif ) pagelbekit man - gal turit uzsipirke Actaros ir parduotumet man pokuti  flirt.gif

Prieš kelias dienas Ermitaže prie stiklinės chemikalų spintos užkalbinau kažkokį Litagros vadybininką, domėjausi Actara. Jis patikino, kad Litagros parduotuvėse galima jos nusipirkti, kadangi man artimiausia jų parduotuvė yra Ukmergėje, tai dar nepatikrinau tos informacijos. Ar laisvai visiems parduoda, ar reikia gražiai paprašyti irgi nežinau smile.gif
Atsakyti
O gal žinot, kur kokį gerą purškalą nuo erkučių galima įsigyti?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2014 05 31, 13:32)
Norvide, aciu tau, kad pasiryzai mano senute prikelti antrajam gyvenimui  4u.gif

Euphorbija trigona

user posted image

Visas šakas nupjoviau ir patrumpinau, kad tiesios ir be ramsčių augtų. Kai pradės svirti, vėl trumpinsiu ir šaknydinsiu iš naujo. Kad tvirta tvora būtų.

Senolės sumedėjęs kamienas liko be šakų, bet dar neišmestas. Pagarbiai pasodinau į vazoną ir laukiu naujų jo šakų.

user posted image

Dabar svarbiausia, kad už egzekuciją trigona ant manęs nesupyktų ir tvarkingai prigytu smile.gif
Atsakyti