Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios

QUOTE(goccia @ 2014 04 01, 16:06)
Kaip papildomus tirstiklius ka naudojat? CA, ksantana? Lecitina sausa ar ta aliejuje tirpu?

QUOTE(Šarka-Li @ 2014 04 01, 17:10)
O man irgi idomu, kas konkreciau, kokie tie tirstikliai?! Lecitina tai turiu, bet ne sausa. o kur to sauso gauti, jeigu ka?
drinks_cheers.gif

Ksantano nenaudoju kremams ax.gif Lecitina naudoju sausa, kuris gali buti tirpinamas is aliejuje, ir vandenyje. As tirpinu vandenyje, nors anksciau bandziau aliejuje. Taciau aliejuje man nepatiko, kartais gali susokti gumuliukais. O tirstikliai patys paprasciausi - alkoholiai, mistratai, stearinas. Tik aisku pagal poreiki - kunui vieni, veidui kiti.
Jau, man rodos, rasiau, kad lecitina is vokieciu perku: behawe.de (bet tikriausiai gerai paieskojus atsirastu ir kitu 4u.gif ). Maciau panasu aromarti. Jie ji vadina kosmetiniu lecitinu. Jis atsparus kaitinimui ir ilgai negenda.
Atsakyti
As irgi ksantano nenaudoju kremams - nei vienos kruopeles rolleyes.gif

Sarka-Li su mazesne aliejine dalim kremas maziau riebus wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 02 balandžio 2014 - 06:25
QUOTE(goccia @ 2014 04 02, 07:24)
As irgi ksantano nenaudoju kremams - nei vienos kruopeles rolleyes.gif

Sarka-Li su mazesne aliejine dalim kremas maziau riebus wink.gif

Na as ta suprantu. O koks mažiausias procentas gali būti su prolipid?
Atsakyti
O kodėl ksantano nenaudojat?
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2014 04 02, 12:37)
O kodėl ksantano nenaudojat?

Aš nenaudoju, nes man nepatinka plėvelė, kurią jis sudaro..tiesiog pojūtis nekoks ant odos:)
Atsakyti
Mergaitės, gal kas greitai atsakysit dėl elektroniniu termometrų kokybės.
Pati esu nekart įsitikinusi, kad elektroniniai skirti kūno temperatūrai matuoti, rodo "pieno riebumą" kaip liaudis sako.

o apie Suvos šiuos elektroninius girdėjau gerus atsiliepimus, tik kad kaina kandžiojasi.
http://www.suva.lt/l...796dff0f20a14ae

A-Z elektroninis termometras daug pigesnis, tik kaip ten su jo kokybe?

Ir dar toks klausimas, jei pvz vandeninę dalį matuočiau elektroniniu, o aliejinę skaitmeniniu ar nesigautų per per didelis temperatūrųb skirtumas dėl paklaidos?
Atsakyti
as turiu panasu toki, jis ne kuno temp skirtas o statybinis kazkoks.
http://www.ebay.co.u...=item3cdc75427a

matuoja gerai, tik skaidriam skysty turi buti idetas koks saukstas ir nutaikyt reik ant to sauksto. ir muilam labai gerai, nereik nieko plaut pamatavus
Atsakyti
Labas. Noriu paklausti patarimo. Kaip manote, jeigu ranku kremui (po 3proc. lecitino, biciu vasko, vasko nr2) vietoj Nr2 vasko naudociau VE kokius 6proc. gerai susijungs? gal kas panašiai bandet?
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2014 04 04, 12:36)
Labas. Noriu paklausti patarimo. Kaip manote, jeigu ranku kremui (po 3proc. lecitino, biciu vasko, vasko nr2) vietoj Nr2 vasko naudociau VE kokius 6proc. gerai susijungs? gal kas panašiai bandet?

Bandyt nebandziau, bet mano galva, emulsiklio bus per daug. Be to nelabai aisku koks bus lecitinas ir ar bus naudojami sviestai.
O siaip, jeigu nori ekspermentuoti, bandyk nedideli kieki. Pati matysi kaip jungiasi 4u.gif
Atsakyti
Pasislinkit, priimkit naujokę smile.gif merginos, turiu klausimą: kuo plakate krermus, kad juose nebūtų daug burbuliukų??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pirmokelis: 06 balandžio 2014 - 10:36
QUOTE(pirmokelis @ 2014 04 06, 10:35)
Pasislinkit, priimkit naujokę smile.gif merginos, turiu klausimą: kuo plakate krermus, kad juose nebūtų daug burbuliukų??

sveika prisijungus mirksiukas.gif

kiek pamenu tai buvo patarimai : plakant su mikseriuku jo nekilnoti kad oro "neprisigaudytu" ir pabaigai su šaukšteliu gerai išmaišyti ,dar lyg minėjo kažkuri kad "patrankyti" indeli į stala ,
labai gerai krema palikti per naktį šaldytuve o ryte jį permaišyti su šaukšteliu 4u.gif
Atsakyti
aiškus reikalas, aš taip ir darau. vyliaus, kad kas turi kokį "stebuklingą" patarimą....
beje, skaičiau čia jūsų tremoj ir pastebėjau, kad naudojant ksantano miltelius tirštinimui. o nebandėl alyvuoginio emulsiklio Olivem 1000 naudoti? labai gerai emulsina ir suteikia pakankamai konsistencijos, nereikia jokių papildomų tirštiklių. ir ant odos nelieka jokių plėvelių. mano jis mėgstaqmiausias ko ne nuo pat pradžių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pirmokelis: 06 balandžio 2014 - 12:48