Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios

Laba diena 4u.gif na ką, ne mano mėnulis turbūt, pastarosiomis dienomis. biggrin.gif Ir juokinga darosi, ir graudu. Dariau vakar su prolipid. Na net pasirašiusi turiu ant lapo, Saulės/Guodos punktus visus. skaičiau bent tris kartus. nežinau, ką ten įmanoma dar ne taip padaryt? doh.gif kremas šaldytuve. prolipid 6proc. , aliejai skysti. Mano pastebėjimai: ankščiau, kai esu dariusi ir įdėjusi sviestmedžio, tai su tokiu procentu emulsiklio, kremas gana "kietas", o šį kartą jis toks normalus, bet...įdėjau GSE, ir kremas taaaaip paskystėjo (pamenu Tavo, Goccia žodžius, kai rašei apie tai), nu ir ką, kremo apačioje tarsi vandenėlio nori būti, kažkas tokio. Kai pamaišau pažiūrėjus ir paėmus iš šaldytuvo, nu nieko jis. Kvailai nuskambės, bet - o dabar jau hialiurono vos vos pabarstyti ar ksantano negaliu į tą kremą? blush2.gif blush2.gif
Kitą kartą dar kitaip bandysiu. Kad ir darysiu su šitais 6proc prolipid, vistiek dėsiu hialiurono. O aš maniau, kad man ir taip kremas bus "kietas", bijojau padaugintti tos kietumo konsistencijos... Žodžiu, nesiseka man, nemyli manęs prolipidas unsure.gif doh.gif verysad.gif vis labiau galvoju, kad tikrai noriu kažką kito išbandyti veidui, kad ir Ice sunflowers, na žinau, kad jis jau nebe "žalias"... o su kokiu emulsikliu dažniausiai jūs dirbat , kai gaminate veidui?
P.S Dėl GSE: jį nusipirkau visai atsitiktinai, nes nebeturiu parsisiuntusi kito konservanto. Nu ir va. Nebepirksiu kitą kart turbūt unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarka-Li: 31 kovo 2014 - 09:31
Maloniam pasiskaitymui
http://www.beatosvir...etika-gaminant/
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2014 03 29, 14:17)
Merginos sakykit ar as klystu. Darant su keliais emulsikliais, o ypac maisant su biciu vasku, ir norint tikrai isvengti atsiskyrimu, reiketu pasiskaiciuoti HLB

Tiesa pasakius visada skaiciuoju HLB, ypac jeigu naudoju keleta emulsikliu. Siaip vasko apskritai nelakau pilnaverciu emulsikliu ir ji traukiu i bendra alieju kieki.

QUOTE(Šarka-Li @ 2014 03 31, 10:29)
Laba diena  4u.gif  na ką, ne mano mėnulis turbūt, pastarosiomis dienomis.  biggrin.gif Ir juokinga darosi, ir graudu. Dariau vakar su prolipid. Na net pasirašiusi turiu ant lapo, Saulės/Guodos punktus visus. skaičiau bent tris kartus. nežinau, ką ten įmanoma dar ne taip padaryt?  doh.gif kremas šaldytuve. prolipid 6proc. , aliejai skysti. Mano pastebėjimai: ankščiau, kai esu dariusi ir įdėjusi sviestmedžio, tai su tokiu procentu emulsiklio, kremas gana "kietas", o šį kartą jis toks normalus, bet...įdėjau GSE, ir kremas taaaaip paskystėjo (pamenu Tavo, Goccia žodžius, kai rašei apie tai), nu ir ką, kremo apačioje tarsi vandenėlio nori būti, kažkas tokio. Kai pamaišau pažiūrėjus ir paėmus iš šaldytuvo, nu nieko jis. Kvailai nuskambės, bet - o dabar jau hialiurono vos vos pabarstyti ar ksantano negaliu į tą kremą?  blush2.gif  blush2.gif
Kitą kartą dar kitaip bandysiu. Kad ir darysiu su šitais 6proc prolipid, vistiek dėsiu hialiurono. O aš maniau, kad man ir taip kremas bus "kietas", bijojau padaugintti tos kietumo konsistencijos... Žodžiu, nesiseka man, nemyli manęs prolipidas  unsure.gif  doh.gif  verysad.gif vis labiau galvoju, kad tikrai noriu kažką kito išbandyti veidui, kad ir Ice sunflowers, na žinau, kad jis jau nebe "žalias"... o su kokiu emulsikliu dažniausiai jūs dirbat , kai gaminate veidui?
P.S Dėl GSE: jį nusipirkau visai atsitiktinai, nes nebeturiu parsisiuntusi kito konservanto. Nu ir va. Nebepirksiu kitą kart turbūt  unsure.gif

Tik ne ksantano, nes jis nedraugauja su GSE.
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2014 03 31, 10:29)
Laba diena  4u.gif  na ką, ne mano mėnulis turbūt, pastarosiomis dienomis.  biggrin.gif Ir juokinga darosi, ir graudu. Dariau vakar su prolipid. Na net pasirašiusi turiu ant lapo, Saulės/Guodos punktus visus. skaičiau bent tris kartus. nežinau, ką ten įmanoma dar ne taip padaryt?  doh.gif kremas šaldytuve. prolipid 6proc. , aliejai skysti. Mano pastebėjimai: ankščiau, kai esu dariusi ir įdėjusi sviestmedžio, tai su tokiu procentu emulsiklio, kremas gana "kietas", o šį kartą jis toks normalus, bet...įdėjau GSE, ir kremas taaaaip paskystėjo (pamenu Tavo, Goccia žodžius, kai rašei apie tai), nu ir ką, kremo apačioje tarsi vandenėlio nori būti, kažkas tokio. Kai pamaišau pažiūrėjus ir paėmus iš šaldytuvo, nu nieko jis. Kvailai nuskambės, bet - o dabar jau hialiurono vos vos pabarstyti ar ksantano negaliu į tą kremą?  blush2.gif  blush2.gif
Kitą kartą dar kitaip bandysiu. Kad ir darysiu su šitais 6proc prolipid, vistiek dėsiu hialiurono. O aš maniau, kad man ir taip kremas bus "kietas", bijojau padaugintti tos kietumo konsistencijos... Žodžiu, nesiseka man, nemyli manęs prolipidas  unsure.gif  doh.gif  verysad.gif vis labiau galvoju, kad tikrai noriu kažką kito išbandyti veidui, kad ir Ice sunflowers, na žinau, kad jis jau nebe "žalias"... o su kokiu emulsikliu dažniausiai jūs dirbat , kai gaminate veidui?
P.S Dėl GSE: jį nusipirkau visai atsitiktinai, nes nebeturiu parsisiuntusi kito konservanto. Nu ir va. Nebepirksiu kitą kart turbūt  unsure.gif

Buvau kazka rasius apie GSE g.gif nepamenu.... As tiesiog jo nenaudoju, nes ne su viskuo suderinama.
Sarka-Li jei turi gelmaker Emu, tai su juo gali patirstinti ir jau pagaminta krema. mirksiukas.gif
As gamindama su prolipidu visada naudoju hialurona.
Man su prolipidu kartojasi praeitos vasaros scenarijus. Be saules filtru viskas o.k. niekas neatsiskyrineja. Praeita savaite jau dariausi su TD ir CO ir ziuriu siandien, kad vos vos aliejaus nori atsiskirti doh.gif Nors alieju procenta net mazesni idejau nei paprastai ir kremo konsistencija buvo superine. Tiesiog su filtrais man nenori draugauti doh.gif

O siaip merginos klausimas ar naudojat kaip viena emulsikli ta gelmakeri? As kai tik nusipirkau kelis kart bandziau, bet nelikau suzaveta, schmoll.gif tai naudoju po kelis lasus patirstinimui, jeigu nesigauna kremuko konsistencija kaip noreciau (bet ir tai retai).

Atsakyti
Svekos merginos smile.gif
Turiu klausima - gal kas norit nusipirkt alembika gerokai pigiau nei Kvapu namuose?
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2014 04 01, 07:38)
Buvau kazka rasius apie GSE  g.gif nepamenu.... As tiesiog jo nenaudoju, nes ne su viskuo suderinama.
Sarka-Li jei turi gelmaker Emu, tai su juo gali patirstinti ir jau pagaminta krema. mirksiukas.gif
As gamindama su prolipidu visada naudoju hialurona.
Man su prolipidu kartojasi praeitos vasaros scenarijus. Be saules filtru viskas o.k. niekas neatsiskyrineja. Praeita savaite jau dariausi su TD ir CO ir ziuriu siandien, kad vos vos aliejaus nori atsiskirti doh.gif Nors alieju procenta net mazesni idejau nei paprastai ir kremo konsistencija buvo superine. Tiesiog su filtrais man nenori draugauti doh.gif

O siaip merginos klausimas ar naudojat kaip viena emulsikli ta gelmakeri? As kai tik nusipirkau kelis kart bandziau, bet nelikau suzaveta,  schmoll.gif tai naudoju po kelis lasus patirstinimui, jeigu nesigauna kremuko konsistencija kaip noreciau (bet ir tai retai).

Neturiu aš gelmaker'io. O Icesunflowers, naudojamas vienas? Makingcosmetics užsakinėjant kooperuojatės ar kaip darot? g.gif O MF su VE veidui naudojusi esi?
Tai va, su tuo prolipid nėra taip lengva, kaip maniau biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2014 04 01, 13:16)
Neturiu aš gelmaker'io. O Icesunflowers, naudojamas vienas? Makingcosmetics užsakinėjant kooperuojatės ar kaip darot?  g.gif O MF su VE veidui naudojusi esi?
Tai va, su tuo prolipid nėra taip lengva, kaip maniau  biggrin.gif  4u.gif

Merginos Icesunflower su kitais emulsikliais naudoja. As bandziau su sausu lecitinu. Bet nepatiko man, tai kazkam perleidau ta emulsikli.
MF ir VE veidui naudojusi nesu, nieko nepakomentuosiu.
Uzsisakinet is JAV gali ir viena. Tik kad siuntimo JAV mokestis nemazas. Kooperuojantis pasidalinamas siuntimo mokestis viduje, o jei kazkas apsiima dalinti, tai ir imant didesnius kiekius sutaupoma wink.gif
Taip prolipidas tikrai ne tep lep, o reikia apgalvoti viska, nemazai pazaisti, bet veidui, bent jau kol kas as nieko geriau neradau schmoll.gif
O tai kad pas mane du micro laseliai atsiskyre, tai ne beda. Praeita vasara tokius sutepiau ir dabar bus sunaudoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2014 04 01, 13:16)
Neturiu aš gelmaker'io. O Icesunflowers, naudojamas vienas? Makingcosmetics užsakinėjant kooperuojatės ar kaip darot?  g.gif O MF su VE veidui naudojusi esi?
Tai va, su tuo prolipid nėra taip lengva, kaip maniau  biggrin.gif  4u.gif

Esu kazkada bandziusi MF su VE. Bet man nepatiko. Kodel - prisipazinsiu, nepamenu, nes tas buvo pries gal 6 metus.
Taciau dabar labai patinka derinys VE su lecitinu plius papildomi tirstikliai. Kremas lengvas, labai gerai geriasi. Tinka mano misriai odai.
Atsakyti
Kaip papildomus tirstiklius ka naudojat? CA, ksantana? Lecitina sausa ar ta aliejuje tirpu?
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2014 04 01, 13:39)
Merginos Icesunflower su kitais emulsikliais naudoja. As bandziau su sausu lecitinu. Bet nepatiko man, tai kazkam perleidau ta emulsikli.
MF ir VE veidui naudojusi nesu, nieko nepakomentuosiu.
Uzsisakinet is JAV gali ir viena. Tik kad siuntimo JAV mokestis nemazas. Kooperuojantis pasidalinamas siuntimo mokestis viduje, o jei kazkas apsiima dalinti, tai ir imant didesnius kiekius sutaupoma wink.gif
Taip prolipidas tikrai ne tep lep, o reikia apgalvoti viska, nemazai pazaisti, bet veidui, bent jau kol kas as nieko geriau neradau schmoll.gif
O tai kad pas mane du micro laseliai atsiskyre, tai ne beda. Praeita vasara tokius sutepiau ir dabar bus sunaudoti biggrin.gif

Tai sakau, kazkoks vanduo pas mane apacioj. bet siaip tepasi labai maloniai. o ir buteliuke to vandens nesimato bent kolkas g.gif na bandysiu draugauti su juo, gal prisijaukinsiu kada nors biggrin.gif tistinsiu ksantanu arba hialiuronu, jeigu ka. Tiesa, o tu konkreciai visada darai su tam tikru procentu alieju kai gamini su prolipid, ar tavo kremuose vistiek svyruoja nuo 18-22proc?

QUOTE(Butybė @ 2014 04 01, 15:02)
Esu kazkada bandziusi MF su VE. Bet man nepatiko. Kodel - prisipazinsiu, nepamenu, nes tas buvo pries gal 6 metus.
Taciau dabar labai patinka derinys VE su lecitinu plius papildomi tirstikliai. Kremas lengvas, labai gerai geriasi. Tinka mano misriai odai.

O man irgi idomu, kas konkreciau, kokie tie tirstikliai?! Lecitina tai turiu, bet ne sausa. o kur to sauso gauti, jeigu ka?

QUOTE(goccia @ 2014 04 01, 16:06)
Kaip papildomus tirstiklius ka naudojat? CA, ksantana? Lecitina sausa ar ta aliejuje tirpu?

drinks_cheers.gif
Atsakyti
As su mazesniu %darau. Kogero daugiausia buna 18. Gal pradzioj ir su 20 buvau darius nebepamenu. Dabar vasarai su 14.5 alieju darytas.
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2014 04 01, 17:34)
As su mazesniu %darau. Kogero daugiausia buna 18. Gal pradzioj ir su 20 buvau darius nebepamenu. Dabar vasarai su 14.5 alieju darytas.

O kuom skirasi darant su mazesniu proc. negu su 18-20? As visad taip darau. tai realiai su prolipid nuo kiek galima gaminti?
Atsakyti