Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios

QUOTE(goccia @ 2014 06 05, 11:40)
As irgi del pigmentiniu tepuosi. Nes po nestumo turiu tokia dovanele ant kaktos, kuri vasara megsta islysti. Jei pasisaugau saules, tai nelabai ir islenda.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2014 06 05, 10:40)
taip sutinku su tavim,as pati netiketai nusvilau pecius per viena savaitgali tai teko skubia gamintis krema kuris labai greitai nuramino oda  thumbup.gif
del veido tai as kaip vienais metais po trumpo "pasėdėjimo" braškių lysvėja "gavau" dovanu pigmentiniu demiu palei smilkinius/skruostikaulius  tai dabar nuo ankstyvo pavasario jei saulute lauke tepuosi dar ir apsauginiu kremau pries iseinam į lauka nors ir trumpam  ax.gif 
as cia ne vežio fobija turejau omenį  4u.gif

Aš nenaudoju jokių kremų nuo saulės, nelabai suprantu jų esmės - jau geriau pavėsy sėdžiu, na o jei ravėt tarkim reikia, tai turius susimaišius kokosus su morkų ir aviečių sėklų aliejais. smile.gif Nenukepa pečiau.
Na o nosis mano labai jautri, tai čia jau be kepaliušos niekaip neapsaugočiau jos, jokie kremai nepadėtųsmile.gif

Atsakyti
O ar pasitepus kremu galima eiti į saulę?

Dar dėl kremo nuo randų: taip, noriu pasigaminti kremo. To EA, italinių šlamučių neturiu po ranka. Turiu tik santalų, bet gal šis nelabai tinkamas. Noriu kažką gal "išsukti" iš pvz sviestmedžio sv., erškėtuogių al., ar tamanu, dar kokio, kuris tinkamas gydyti randams.
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2014 06 04, 20:00)
Zinoma, kad nera nekalti. Jeigu ea misinukus parduoda kaip koncervantus. 4u.gif
As lygiai taip pat nebenaudoju,to kas man itarina buna.
Tiesiog as isvis nepagalvojau, apie reakija su koncervantu, nes pati istraukas naudoju savos gamybos, tai pasimirsta, kad kiti perka koncervuotas blush2.gif

4u.gif

QUOTE(zuvyte26 @ 2014 06 04, 23:03)
Taip, pamenu, kad buvo kalbėta apie kalio sorbatą. Bet aš naudojau savo gamybos HAG, be konservantų, išskyrus spiritą (na jis juk naudojamas gaminant HAG). Pergaminau vėl, nedėjau HAG, nedėjau intensyvaus hidratanto. Spėkit, kokios spalvos kremas? biggrin.gif Šviesiai žalsvas. Jau imu kaltinti aviečių pudros miltelius Į juos įeina dar maltodekstrinas ir silicio dioksidas berods. Aviečių pudros šįkart dėjau perpus mažiau.
Žodžiu padariau išvadą, kad jei jau dedu cinką, tai kuo mažiau neaiškios sudėties papildomų ingridientų su visokiais siliciais ir pan.
Be to atsiminiau, kaip dažnai gaminau su HAG ir cinku kitokius kremus, baltutėliai gražūs išlikdavo. Vadinasi problema kitur.

Va cia tai tau doh.gif Na labai idomu bigsmile.gif Atvirai pasakius jau senokai kyla noras pradet vartyt rimtus chemijos vadovelius blush2.gif Kartais deliodama kremo recepta vis pagalvoju - idomu vis delto, kaip jo sudetyje esancios medziagos saveikauja tarpusavyje g.gif ir kaip tai veikia mano organizma g.gif
Gal but neveltui AZ receptai tokie paprastuciai?

QUOTE(goccia @ 2014 06 05, 12:40)
As irgi del pigmentiniu tepuosi. Nes po nestumo turiu tokia dovanele ant kaktos, kuri vasara megsta islysti. Jei pasisaugau saules, tai nelabai ir islenda.

thumbup.gif turiu panasia patirti. Pernai vasara pabandziau daryti apsauginius kremus su CO ir TD. Labiau patiko pienelio konsistencijos su pigmentais. Tokiu budu isvengiau balto pedsako ant odos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2014 06 05, 12:09)
Aš nenaudoju jokių kremų nuo saulės, nelabai suprantu jų esmės - jau geriau pavėsy sėdžiu, na o jei ravėt tarkim reikia, tai turius susimaišius kokosus su morkų ir aviečių sėklų aliejais. smile.gif  Nenukepa pečiau.
Na o nosis mano labai jautri, tai čia jau be kepaliušos niekaip neapsaugočiau jos, jokie kremai nepadėtųsmile.gif

as cia nekalbu apie deginimasis saulėje (pati po skeciu sedziu prie juros o visi ziuri kaip i nesveika, balta ir dar po skeciu biggrin.gif ) turiu omenį kasdienį išejima į lauka ,visada pasitepu savo gamintu apsauginiu kremu ,jis skirtas būtent veidui ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Šarka-Li @ 2014 06 05, 12:42)
O ar pasitepus kremu galima eiti į saulę?

nesupratau klausimo g.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2014 06 05, 16:13)
as cia nekalbu apie deginimasis saulėje (pati po skeciu sedziu prie juros o visi ziuri kaip i nesveika, balta ir dar po skeciu  biggrin.gif )  turiu omenį kasdienį išejima į lauka ,visada pasitepu savo gamintu apsauginiu kremu ,jis skirtas būtent veidui  ax.gif

lygiai taip pat biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Butybė @ 2014 06 05, 14:39)

thumbup.gif  turiu panasia patirti. Pernai vasara pabandziau daryti apsauginius kremus su CO ir TD. Labiau patiko pienelio konsistencijos su pigmentais. Tokiu budu isvengiau balto pedsako ant odos ax.gif

As manyciau, kad AZ receptai paprastuciai, kad tikrai viskas susijungtu ir niekas neatsiskirtu, net pirma karta gaminanciam.

Maniskis kremas su saules filtrais irgi netirstas. Naudoju ersketroziu al, dar kokiu kitu uogu (zodziu spalvotus) ir kremas buna ne baltas, o gelsvas, tai nevaikstau kaip geisa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2014 06 05, 16:13)
as cia nekalbu apie deginimasis saulėje (pati po skeciu sedziu prie juros o visi ziuri kaip i nesveika, balta ir dar po skeciu  biggrin.gif )  turiu omenį kasdienį išejima į lauka ,visada pasitepu savo gamintu apsauginiu kremu ,jis skirtas būtent veidui  ax.gif

Pralinksmino balta varna po skėčiu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

O šiaip dėl išėjimo į lauką, tai vadovaujuosi tokiu principu, kad kas su saiku, tas nekenkia. Taip kad nesitepu:) Bet čia kiekvienam savo wink.gif

ir taip kabineto ir knygų žiurkė esu, tai smaginuosi, jei nors kiek saulės matau. Kad ir pavėsy:)
Atsakyti
Vakar "viriau" hidrolata is ersketroziu ziedlapiu - na viska dariau puode pagal patisau instrukcijas - pirmas blynas gavosi murzinas paplavu spalvos vanduo. doh.gif

Tada dariau antra partija,gavau skaidru vandeneli, bet stai kvapo beveik neliko ir jis toks pakites..
Cia normalu taip?
Draugas sake kad visi namai kvepia tais ziedais,taigi namai,bet ne mano hidrolatas. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabražolė @ 2014 06 04, 13:06)
Dehydroacetic acid & Benzyl alcohol tai čia AZ Cosgard sudėtis. Aš jo kvapo neužuodžiu.

ne, cia is naturallythinking, jie neseniai pradejo juo prekiaut, ir kaina palyginus su kitais ekokonservantais gera. is buteliuko tai lyg nieko, bet specialiai eksperimentui be jokiu kvapu darytas ranku kremas smirda uzteptas kokias 5 min. odos siaip nedirgina, tik nekvepia
Atsakyti
QUOTE(buda @ 2014 06 06, 15:26)
Vakar "viriau" hidrolata is ersketroziu ziedlapiu - na viska dariau puode pagal patisau instrukcijas - pirmas blynas gavosi murzinas paplavu spalvos vanduo. doh.gif

Tada dariau antra partija,gavau skaidru vandeneli, bet stai kvapo beveik neliko ir jis toks pakites..
Cia normalu taip?
Draugas sake kad visi namai kvepia tais ziedais,taigi namai,bet ne mano hidrolatas. g.gif

Darau su alembiku, tai visada viskas o.k. Gaminant su puodais, gal indai nebuvo idealiai svarus? arba prisvilo gal jums. g.gif Man skaidrus gaunasi.
Erketroziu hidrolatas nerealiai skaniai kvepia. wub.gif Nezinau gal per mazai ziedu pas jus buvo g.gif
Papildyta:
QUOTE(BlueFire @ 2014 06 06, 16:41)
ne, cia is naturallythinking, jie neseniai pradejo juo prekiaut, ir kaina palyginus su kitais ekokonservantais gera. is buteliuko tai lyg nieko, bet specialiai eksperimentui be jokiu kvapu darytas ranku kremas smirda uzteptas kokias 5 min. odos siaip nedirgina, tik nekvepia

Kaip ir minejau AZ jis skiestas su vandeniu. Pas jus gal grynas. Grynas tikrai tures specifini kvapa. Bet jo ir naudoti reiketu mazus kiekius. AZ skiesta rekomenduoja 0.6%. Tai jusu dar maziau turetu buti. Tai gal kreme nelabai turetu jaustis g.gif
Atsakyti
Kad hidroliatas balzganas tai normalu, netgi kokybės rodiklis. tas balzganumas reiskia didesne koncentracija ištirpusiu medziagu, eteriniu al ir kt. Hidrolio žodzio reikšmė - pieniškas vanduo. thumbup.gif
Žydre, pakeičiau savaip tavo receptuką po vabzdžių įkandimo, tai žinok dar veiksmingesnis gavosi. Aktyvai tie patys kaip tavo recepte, tik baze ne aliejinė, o ekologiškas obuolių actas.
Atsakyti
Laikinai turesiu distiliavimo aparata rolleyes.gif Kokias zolytes siuo metu naudojate distiliavimui. Noreciau ersketroziu, bet aplink ju nera... Drauge prisiskyne jazminu tam tikslui, tik abejoju ju teigiamomis savybemis g.gif
Atsakyti