QUOTE(Butybė @ 2014 06 04, 10:10)
gerai pamenu sia diskusija
tada lyg ir radom dvi galimas priezastis: rozmarinu CO2 (bet kiek suprantu jo jusu recepte nera) ir cinko oksido reakcija su kalio sorbatu. As dar tada klausiau dukters chemijos mokytojos apie sia reakcija. Atsakymas buvo toks, kad dideliu kiekiu patekimas i organizma gali buti nuodingas. Tai ivyksta (dabar bijau nusisneket, nes tiksliai nebepamenu ) del susidariusios kalio druskos.
HGI, kiek suprantu, konservuojamos su kalio sorbatu.
Kaip ten bebutu, as tokio kremo nenaudociau
tada lyg ir radom dvi galimas priezastis: rozmarinu CO2 (bet kiek suprantu jo jusu recepte nera) ir cinko oksido reakcija su kalio sorbatu. As dar tada klausiau dukters chemijos mokytojos apie sia reakcija. Atsakymas buvo toks, kad dideliu kiekiu patekimas i organizma gali buti nuodingas. Tai ivyksta (dabar bijau nusisneket, nes tiksliai nebepamenu ) del susidariusios kalio druskos.
HGI, kiek suprantu, konservuojamos su kalio sorbatu.
Kaip ten bebutu, as tokio kremo nenaudociau
Taip dideli kiekiai nuodingi. Bet labai daug kas koncervuojama su kalio sorbatu. Kai nagrinejau koncervantu gamintojus, tai kalio sorbatas eina toj pacioj grafoj kur ir daugumos is musu naudojamas AZ cosgard jeigu visiskai naturalus koncervantai, kurie sertifikuoti ecocert tai jie tik is ea ir al.
O del cia uzduoto klausimo apie zalia krema, tai as kazkaip automatiskai pagalvojau, kad HAG sava apie koncervanta net minties nebuvo