Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios

Nezinau prie kokio recepto ten buvo, bet as sau is baziu (skystu putokliu) nedarau. Vaikui darau, bet as ji pati susigalvojau. O sau darau pakeista "astos sampuna" jis ne is tu skystu baziu, o is kietu putokliu.
Siaip AZ prie kiekvienos bazes kruvos receptu wink.gif ir tokia lentele yra kur parasyta kokiam gaminiui kiek procentu ir kokiu baziu deriniu rekomenduojama ir kokie priedai 4u.gif
Sekmes eksperimentuojant. 4u.gif Man asmeniskai sunkiau buvo gera sampuna pasidaryt, nei veido krema. Ta prasme viska atitaikyti, kad butu kaip man reikia.
Reikia susirasti sau tinkama sudeti. Mums su vyru mano sampunas superinis, o kazkada daviau vienai merginai pabandyti, tai atseit oda griauze unsure.gif as cia apie tai buvau rasius. Tad cia kaip ir su kremais - eksperimentu budu reikia ieskoti savo derinio 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 20 gegužės 2014 - 12:56
Merginos, noriu įsigyti iš Aroma-Zone kokį pagerinimą. Dar nesu bandžiusi nieko iš šių: Resvératrol, Extrait concentré de Sang du Dragon, Kiosmetine, Actif Concentré Eclat & Lumière.

Gal jau yra išbandžiusių ir galėtumėt patarti, kurie ingridientai verti dėmesio? 4u.gif ax.gif Labai įdomiai skamba tas Extrait concentré de Sang du Dragon g.gif

Susidomėjau eteriniu aliejumi Bois de Gaïac . Paskaičiau, supratau, kad jis tinkamas naudoti ir veido odai kaip antioksidantas, priešuždegiminis. Bet nežinau, ar jis toks jau efektyvus ir vertas dėmesio. Labiau renkuosi dėl kvapo. Domina medienos, su gėlių ar žolių natų priemaišom kvapai. blush2.gif Gal kokių minčių pamėtėtumėt (tik šiuo metu norėtųsi iš pigesnių rinktis blush2.gif )? aciuks.gif
Atsakyti
ar caprylis naudotinas grynas? Neturi sausinamojo kokio efekto? Turiu pilną butelį ir nežinau kaip panaudoti smile.gif patarkite ką geriau ir paprasčiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tursi @ 2014 05 31, 20:59)
ar caprylis naudotinas grynas? Neturi sausinamojo kokio efekto? Turiu pilną butelį ir nežinau kaip panaudoti smile.gif patarkite ką geriau ir paprasčiau 4u.gif

greitai bus medetkų ziedu galite užsipilti, sitie visi milteliai man patinka juo užpilti http://www.aroma-zon...lantes.asp#amla

tai aisku galima ir viena naudoti prie jo aprasymo yra keletas receptų
Atsakyti
Sveikos, merginos,

Tema-problema pas mane - ŽALIA KREMO SPALVA frusty.gif
Pamenat diskusijas apie pažaliavusį-pamėlynavusį kremą. book.gif Kiek pamenu taip ir neatkasėm tikrosios priežasties, ir, ar tas kremas nekenksmingas odai. Vakar gaminausi kremus, ir štai vienas pažaliavo ryškiai ryškiai. Tik suplaktas buvo gražiai švelniai rusvos spalvos nuo HAG, aviečių miltelių pudros.
Ar galėjo tą spalvą įtakoti cinko oksido jungimasis su kokia rūgštimi, pvz. intensyviame drėkiklyje esančia pieno rūgštimi ar natrio druska? O gal netinka HAG? g.gif Aviečių milteliai? Nors berods praeitą kartą gaminau be jų, vistiek pažaliavo sad.gif

Čia jau antras kartas, kai taip nutinka man. Ir būtent tada, kai gaminu su cinko oksidu, nors papildomai jokių rūgščių nepilu. Pilnas mano gaminto "žaliojo" kremo receptas atrodo taip:

10,5 % aliejų (2,5 % tamanų, 8 % dygminų)
1 % cinko oksido

3 % Olivem800
1 % Cetearyl alcohol
2,5 % Montanov68

64,4 % hidrolatas medetkų + HAG (tame tarpe 8 %)

2 % vit. B5
2,5 % vit. B3
0,5 % alantoinas
8 % aviečių pudros milteliai
1 % mimozų žievės HAG
0,5 % gryno šaltalankio al.
1,5 % intensyvaus drėkinimo komplekso
1 % EA
0,6 % cosgard

Mano mama sako: oho koks geras kremas, gi žalios spalvos dabar geri labai, paslepia veido raudonį biggrin.gif O jei rimtai, manau, kad jį jau reikia mesti? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 02 birželio 2014 - 15:23
as tik pamenu kaip diskutavom apie apsaugini krema kuris pažaliavo biggrin.gif bet ten buvo ir titano oksido bei cinko,kiek atmintis neša tai tokio kremo jau nerekomendavo naudoti g.gif

pas tave recepte mano akimis viska gadina HAG g.gif ar matuoji kremo ph g.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2014 06 02, 17:47)
as tik pamenu kaip diskutavom apie apsaugini krema kuris pažaliavo  biggrin.gif  bet ten buvo ir titano oksido  bei cinko,kiek atmintis neša tai tokio kremo jau nerekomendavo naudoti  g.gif 

pas tave recepte mano akimis  viska gadina  HAG  g.gif ar matuoji kremo ph  g.gif

Tik juostelėmis blush2.gif O tokių spalvotų kremų ph tai sunku suprasti ph ant juostelės.

Aš ir jau manau, kad viską sugadino HAG. Pergaminsiu be HAG, pažiūrėsiu, kas gausis.
Atsakyti
Sveikos,noriu pabandyti gamintis hidrolata namie,ir pritrukau ideju - is ko juos galima daryti?Veliau vasara bus ir medetku ir metu ir mastau apie liepziedzius - tik toks kvailokas klausimas iskilo,reikia atskirti tik ziedynus,ar galima su visu koteliu mesti i puoda?

Ir is ko siuo metu galeciau pasibandyti distiliuoti?
Mastau apie ersketrozes,o kokie bijunai tiktu?Jazminai?
Atsakyti
QUOTE(buda @ 2014 06 03, 21:27)
Sveikos,noriu pabandyti gamintis hidrolata namie,ir pritrukau ideju - is ko juos galima daryti?Veliau vasara bus ir medetku ir metu ir mastau apie liepziedzius - tik toks kvailokas klausimas iskilo,reikia atskirti tik ziedynus,ar galima su visu koteliu mesti i puoda?

jei turit fb prisijunkit mirksiukas.gif ten nemazai kalbejom visai nesenai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(buda @ 2014 06 03, 22:27)

Oi as irgi seku kur kas ruosiasi zydeti. Mama pasoviai eina tikrinti pajury ar dar ersketrozes nezydi biggrin.gif
Ka jums distiliuoti, atsakyti galit tik pati. Ziurekit kokius hidrolatus megstat naudoti, ta ir distiliuokit mirksiukas.gif Praeitais metais irgi nemaai apie tai sneketa.
Liepziedzius as tik ziedelius dejau. 4u.gif
Ersketrozes praeitais metais dariau is pumpuru tai nerealus hidrolatas buvo. wub.gif Is ziedu maziau kvapnus bet irgi puikus.
Kosmetikos gamintojams bijunu naudingiausios saknys. 4u.gif
Jazminu nebedistiliuosiu - noretusi to kvapo, bet jo nelieka. verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(zuvyte26 @ 2014 06 02, 16:22)
Sveikos, merginos,

Pamenat diskusijas apie pažaliavusį-pamėlynavusį kremą. book.gif

Pamenu, kad buvo diskusija. Bet paciai tfu tfu tfu niekada tokiu ciudu nebuvo. Vasariniai kremai visada su CO ir TD. Ir viskas gerai.
O jus pagal ta pati recepta darot ir be CO?
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2014 06 02, 16:22)
Sveikos, merginos,

Pamenat diskusijas apie pažaliavusį-pamėlynavusį kremą. book.gif Kiek pamenu taip ir neatkasėm tikrosios priežasties, ir, ar tas kremas nekenksmingas odai.

gerai pamenu sia diskusija biggrin.gif
tada lyg ir radom dvi galimas priezastis: rozmarinu CO2 (bet kiek suprantu jo jusu recepte nera) ir cinko oksido reakcija su kalio sorbatu. As dar tada klausiau dukters chemijos mokytojos apie sia reakcija. Atsakymas buvo toks, kad dideliu kiekiu patekimas i organizma gali buti nuodingas. Tai ivyksta (dabar bijau nusisneket, nes tiksliai nebepamenu blush2.gif ) del susidariusios kalio druskos.
HGI, kiek suprantu, konservuojamos su kalio sorbatu.

Kaip ten bebutu, as tokio kremo nenaudociau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Butybė @ 2014 06 04, 10:10)
gerai pamenu sia diskusija biggrin.gif
tada lyg ir radom dvi galimas priezastis: rozmarinu CO2 (bet kiek suprantu jo jusu recepte nera) ir cinko oksido reakcija su kalio sorbatu. As dar tada klausiau dukters chemijos mokytojos apie sia reakcija. Atsakymas buvo toks, kad dideliu kiekiu patekimas i organizma gali buti nuodingas. Tai ivyksta (dabar bijau nusisneket, nes tiksliai nebepamenu blush2.gif ) del susidariusios kalio druskos.
HGI, kiek suprantu, konservuojamos su kalio sorbatu.

Kaip ten bebutu, as tokio kremo nenaudociau 4u.gif

Oj kaip grėsmingai nuskambėjo smile.gif Bet sutinku su jumis, kad pati irgi bijočiau tokį kremą naudoti, mažas kas g.gif
Atsakyti