1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
5 tema
6 tema
7 tema
8 tema
9 tema
10 tema
11 tema
12 tema
13 tema
14 tema
15 tema
16 tema
17 tema
18 tema
19 tema
20 tema
21 tema
22 tema
23 tema
24 tema
25 tema
FB raganelių grupe
naujokėms Pats paprasčiausias kremas Receptas su paaiškinimais pradedantiesiems
priemones perkame pačios SM tema
natūralaus kremo gamyba
Kremo gaminimo pradžiamokslis
patarimai kaip laikyti musu gamintus kremus
kas kokiai odai tinka
Žolinčių akademija
hidrolato gamyba namuose
kaip pasidaryti spirito/glicerino ištrauka
Filmukas ir info, kaip daryti tinktūras. Būtinai pasiskaitykite apie saugumą
Gamyba su:
* emulsiniu vašku (kremų, pienelių, losjonų)
* bičių vašku (kremų, lūpų balzamų)
* BMTS (kremų, losjonų, plaukų serumų/kondiconierių)
Gelio gamyba
Receptai, idėjos:
Aroma-zone receptai
Alioniuko blog'as
Agnes/Ramutes
neringa.jn
Jurgitos
Žydrės
Rimoseco
kvapų namų receptai
Palominos blogas
Bryylos blog'as
Mūsų blog'as
Pati sau receptai
makeyourcosmetics
Priemones kosmetikos gamybai perkame Lietuvoje:
AromaNatural (AN)
bio-kosmetika
Kvapų Namai (KN)
Sveiki Produktai (SP)
Eko-jums
Ekolinija
akoma.lt
Siunčiamės iš užsienio:
hermitageoils.com
Aroma-Zone (AZ)
Materia aromatica
Akoma
Akamuti
NB! Nesuklyskim pavadindamos:
Kremas - vandens ir aliejaus fazę turintis gaminys, sujungiamas emulsikliais ar emulsinių savybių turinčiais sviestais.
Sviestų ir aliejų mišinys - be vandens fazės gaminys, kurio konsistencija gali būti nuo sviestinės iki kreminės.
Aliejų mišinys - skystas gaminys, pagamintas tik iš bazinių ir eterinių aliejų.
Laba diena. Ačiū Žydrei, kuri nepaliko be temos
Kartojuosi iš praeitos temos klausima:
Labas. Aš su klausimu. Žiuriu, kad truputį man nedaeina iki galo, tad bandau paklausti, ar geros proporcijos būtų, jeigu kūno kreme sviestų bus 40proc., alieju plius lanolinas 18, Biciu vasko 4, ryziu 2, jazminu 1. Likusi dalis vandenine su aktyvais.
Dar smalsu pasidarė - kiek supratau, ksantanas nedraugauja su pieno rūgštimi? Pieno rūgštį,, kaip ir kitus aktyvus reikia įterpti, kaip suprantu jos nereikia šildyti
Ir dar, gal čia konkrečiau Saulė/Guoda kai pasakojai, kad pvz darydama su prolipid kremą dedi ir nešildytus aliejus su daug polinesočiųjų r., tai ar taip galima dalį nešildytų aliejų įdėti ir į bet kokį kremą? Nors gal nusisšneku
Kartojuosi iš praeitos temos klausima:
Labas. Aš su klausimu. Žiuriu, kad truputį man nedaeina iki galo, tad bandau paklausti, ar geros proporcijos būtų, jeigu kūno kreme sviestų bus 40proc., alieju plius lanolinas 18, Biciu vasko 4, ryziu 2, jazminu 1. Likusi dalis vandenine su aktyvais.
Dar smalsu pasidarė - kiek supratau, ksantanas nedraugauja su pieno rūgštimi? Pieno rūgštį,, kaip ir kitus aktyvus reikia įterpti, kaip suprantu jos nereikia šildyti
Ir dar, gal čia konkrečiau Saulė/Guoda kai pasakojai, kad pvz darydama su prolipid kremą dedi ir nešildytus aliejus su daug polinesočiųjų r., tai ar taip galima dalį nešildytų aliejų įdėti ir į bet kokį kremą? Nors gal nusisšneku
Aciu Zydrei uz namucius
Ačiū, Žydre, tu kaip visada operatyvi
Kaip žadėjau, dalinuosi toliau įspūdžiais iš montanov pasaulio
Šįryt gaminau su Montanov 202 kremą - pudrą. Emulsiklio 5 proc, aliejaų nekeičiu kol vykdau bandymus - tie patys aliejai, tas pats 22 proc., vandeninę dalį tirštinau 0,5 gr celiuliozės. Gavau labai tirštą, tikiu, kad stabilų kremą. Veidui taip pat labai patiko (mano oda mišri). Gal tas tirštumas nuo miltelių - naudojau 5 proc titano dioksido, 3 proc cinko oksido, 5 proc silicio mikrosferų, spalvotus oksidus. Kitam kartui mėginsiu gaminti be vandens tirštinimo arba mažinsiu emulsiklio kiekį.
Apskritai, šitas montanovas - man pats pačiausių iš naudotų šitokio tipo emulsiklių (montanov 68, montanov 82, prolipid 141, olive emuls).
Kaip žadėjau, dalinuosi toliau įspūdžiais iš montanov pasaulio
Šįryt gaminau su Montanov 202 kremą - pudrą. Emulsiklio 5 proc, aliejaų nekeičiu kol vykdau bandymus - tie patys aliejai, tas pats 22 proc., vandeninę dalį tirštinau 0,5 gr celiuliozės. Gavau labai tirštą, tikiu, kad stabilų kremą. Veidui taip pat labai patiko (mano oda mišri). Gal tas tirštumas nuo miltelių - naudojau 5 proc titano dioksido, 3 proc cinko oksido, 5 proc silicio mikrosferų, spalvotus oksidus. Kitam kartui mėginsiu gaminti be vandens tirštinimo arba mažinsiu emulsiklio kiekį.
Apskritai, šitas montanovas - man pats pačiausių iš naudotų šitokio tipo emulsiklių (montanov 68, montanov 82, prolipid 141, olive emuls).
QUOTE(joliux2 @ 2014 02 26, 21:11)
MERGAITĖS, reikia skubaus patarimo: ar kofeinas kreme nesipyksta su hialurono r.?
Ačiū
Ačiū
ne
QUOTE(joliux2 @ 2014 02 26, 22:27)
Ačiū. Supratau, kad nesipykta, ar ne?
nesipyksta
Neringa tai sakai gundai su tuo Montanov 202
QUOTE(zydrem @ 2014 02 27, 01:32)
Ne, negundau Žinai, kaip su tais emulsikliais - merginoms labai patiko prolipidas, o va aš jo niekaip neprijaukinau Bet... kol nepamėginsi - nesužinosi
Nuo iššutimų esu dariusi iš taukmedžio, kokoso al, migdolu al., medetku fitolio, cinko oksido ir pantenolio. patepu ir dabar jeigu reikia. speneliam iš didelės praktikos galiu pasakyti, kad tai yra visiška nesąmonė, jiems nieko nereikia. o jeigu ir reikia tai tik išspausti pieną ant spenelio ir leisti jam nudžiūti... viskas. Biški ne į temą
QUOTE(padraika22 @ 2014 02 28, 12:48)
sveikos merginos, norėjau paklausti gal žinot ką pasigaminti kūdikio užpakaliukui nuo iššutimų bei spenialiams maitinančiai mamytei? dėkoju
čia yra keletas receptų
su verteju ---- https://translate.go...sse_allaitement