Įkraunama...
Įkraunama...

Provanso ir klasikos gerbėjoms

QUOTE(Rutele_S @ 2014 03 19, 15:31)
Sveikos, ar is cia dalyvaujanciu, kas nors turi vienaaukscius nedidelius namukus?
Lyg 1 rastinis yra, o murinuku, ar yra?
Pas mus dabar namo projekto svarstymu, kurimu pradzia. Norim vienaaukscio namo, bet del pailgo sklypo,niekaip nesugebu rasti jokio pvz, kad mums tilptu ir tenkintu. Visada maniau kad bus 4 slaitis, daug maz kvadratinis namukas, o dabar kazkoki pailga reikes statyti, ir dar ne modernas kad butu, o klasikinis.
Bet gal jauciu ne toj temoj kreipiuosi g.gif  Niekaip neissidelioju patogiai patalpu. Gaunasi jog is virtuves, butu 2 durys, vienos i katiline, kitos i sandeliuka. Jauciu atrodytu realiai, ne kaip. Nors tikrai esu sioj temoj, macius kad i virtuvini ''isipaiso'' ir durys. Tik neatrandu dabar tos foto. Bet ar 2jos isipaisytu, jau cia klausimas g.gif  Imesciau planeli ranka papiesta, gal kils kam kokiu minciu. Ar begt man kitur su savo klausimu? blush2.gif

galiu tik projektu kataloga pasiulyt, kitus du jau atidavus,bet mes dzukijoj
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2014 03 19, 16:31)
Pas mus dabar namo projekto svarstymu, kurimu pradzia. Norim vienaaukscio namo, bet del pailgo sklypo,niekaip nesugebu rasti jokio pvz, kad mums tilptu ir tenkintu. Visada maniau kad bus 4 slaitis, daug maz kvadratinis namukas, o dabar kazkoki pailga reikes statyti, ir dar ne modernas kad butu, o klasikinis.
Bet gal jauciu ne toj temoj kreipiuosi g.gif  Niekaip neissidelioju patogiai patalpu. Gaunasi jog is virtuves, butu 2 durys, vienos i katiline, kitos i sandeliuka. Jauciu atrodytu realiai, ne kaip. Nors tikrai esu sioj temoj, macius kad i virtuvini ''isipaiso'' ir durys. Tik neatrandu dabar tos foto. Bet ar 2jos isipaisytu, jau cia klausimas g.gif  Imesciau planeli ranka papiesta, gal kils kam kokiu minciu. Ar begt man kitur su savo klausimu? blush2.gif

Cia rimtas reikalas ir dar rimtesnis darbas smile.gif Vien virtuves klausimas tai tik visos deliones dalis ir kol ji nera iki galo sudeliota, vien tik i ja gilintis yra siek tiek beprasmiska...
Zodziu, pirmiausia esme (namo dislokacija sklypo ir saliu atsvilgiu, uzstatymo plotas, ivaziavimas, garazas, pageidautinos patalpos: miegamuju, voniu, pagalbiniu patalpu pageidavimas ir t.t.), o visa kita tik detales mirksiukas.gif
Bendra jusu projekta gali pagvildenti temoje "Individualiu namu projektai", kur lankosi architektai ir tuo besidomintys, ten gal sulauksite esminiu pastabu bei pasiulymu, gal net gatavu vienaauksciu projektu, o jau po to mes cia "moteriskomis akimis" jums detaliau viska isnarstytume biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 19 kovo 2014 - 15:45
QUOTE(mamagabi @ 2014 03 19, 16:12)

Prasom smile.gif
Kokia ta jusu situacija, jei ne paslaptis rolleyes.gif Jei tai gartraukio vamzdis - tai jis kaip tik pasisleptu, nuleidus lubas iki spinteliu.

Spinteles stikliukai paprasti, nes jie ir taip smulkus/nedideli, kaip ir visos virsutines dureles, kurias optiskai dar susiaurina filingai, todel stiklo facetavimas juos dar labiau pasmulkintu.

O ar neturite galimybes/nesvarstete apskritai keisti virtuves isdestyma?
Nes dabar nuo saldytuvo iki kriaukles teks patrepseti "tuda siuda" fitness3.gif, nors - sportas sveikata thumbup.gif
user posted image

Įdomus virtuvės išdėstymo pasiūlymas - tiesą sakant, man norėjosi laisvo priėjimo prie lango ir ilgai tokios galimybės - daryti kriauklę priešais langą - beveik net nesvarstėme.
Jau pripratome prie minties, kad turėsime kampinę virtuvę ir mums ji žiūrisi neblogai (nors dalis virtuvės dizainerių nuo tokios minties bandė atkalbėti - toks kampas atima dalį erdvės iš virtuvės, kuri ir taip nėra maža.. esą geriau tada daryti standartinį L formos kampą..)

O mūsų situacija ta, kad kaip ir minėjau anksčiau, bijau, kad virtuvės erdvė atrodys pernelyg prikrauta baldų ir ankšta, jeigu darysim spinteles iki lubų. Gartraukio vamzdis gal ne tiek daug problemų kelia, kiek nenoras visiškai užsibarikaduoti baldais palei visą sieną.

Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2014 03 19, 16:43)
Cia rimtas reikalas ir dar rimtesnis darbas smile.gif Vien virtuves klausimas tai tik visos deliones dalis ir kol ji nera iki galo sudeliota, vien tik i ja gilintis yra siek tiek beprasmiska...
Zodziu, pirmiausia esme (namo dislokacija sklypo ir saliu atsvilgiu, uzstatymo plotas, ivaziavimas, garazas, pageidautinos patalpos: miegamuju, voniu, pagalbiniu patalpu pageidavimas ir t.t.), o visa kita tik detales mirksiukas.gif
Bendra jusu projekta gali pagvildenti temoje "Individualiu namu projektai", kur lankosi architektai ir tuo besidomintys, ten gal sulauksite esminiu pastabu bei pasiulymu, gal net gatavu vienaauksciu projektu, o jau po to mes cia "moteriskomis akimis" jums detaliau viska isnarstytume biggrin.gif

Na tai kad ne kiek i pacia virtuve gilinuosi dabar, bet i varianta kaip kad ar neprisidarysiu nesamoniu jei is virtuves bus dvejos durys. Gal del sitokio sprendimo, paskui nesukomponuosiu jau visko graziai g.gif
pabandysiu planeli papiest.
Taip pat ir i ''individualiu namu projekteliu '' tema kreiptis reikia. Gal kitaip kaip pasiulys kas, issidestyt patalpas kad nebutu tu 2 duru is virtuves.
Atsakyti
Kas man neismanelei gali paaiskinti kaip pvz sitoj patalpoj yra padarytas apsvietimas?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(<Naktigonė> @ 2014 03 19, 16:57)

O mūsų situacija ta, kad kaip ir minėjau anksčiau, bijau, kad virtuvės erdvė atrodys pernelyg prikrauta baldų ir ankšta, jeigu darysim spinteles iki lubų. Gartraukio vamzdis gal ne tiek daug problemų kelia, kiek nenoras visiškai užsibarikaduoti baldais palei visą sieną.

Labai gailiuosi kad neturiu anytos virtuves nuotrauku "iki" ir "po" . "Iki" buvo pora pakabinamu siauru horizontaliu spinteliu ir atvira lentyna. "Po "yra visos uzdaros spinteles iki pat lubu su karuna. Virtuve ten gal 7-8 kv.m. Bet. Kokia ERDVI ji atrodo dabar ir kokia uzgriozdinta atrode seniau. Isitikinimas kad spinteles iki lubu uzgriozdins vaizda yra KLAIDINGAS.

As irgi griauziu nagus kad mano spinteles ne iki lubu (3 metrai) . Nes pati virtuve maza. O sudeti aukstai galinma tokius daiktus kuriu reikia tik uogieniu virimo sezonu smile.gif
Atsakyti
user posted image
Man patiko sitas projektelis http://www.namoproje...ojektai/?id=107
Tik tai,kad taip paciai isdestant, mums netelpa, nes uzstatyti galime iki 22 m ilgio ir 10 m plocio, plota. Tai pagal tai ka papaisiau gaunasi 10 x18. (erdves mazdaug taip ir atitinka, perpiesiau nuo langeliais sasiuvinio biggrin.gif o tikslius mm lai jau architektas braizys, vistiek suprast eina)
Mano reikalavimai:
1. Is miegamo atskirai vonia
2. Is miegamo - drabuzine
3. Butinas tamburas
4. Sandeliukas is virtuves
5. Kad bunant virtuvej, matyciau vidini kiema, terasa, ka vaikas veikia biggrin.gif ir tt.
6. Is garazo patekimas i nama, kad nereiktu eiti per lauka
7. Katilines durys, kad nebutu i paradine namo puse

Raudona linija pazymejau, gal lenktai ta siena daryti, kad susvelninti ta kampa g.gif
Klausimas, ar issidestys man virtuve bei svetaine, jei bus ten tos dvejos durys, kur i garaza bei sandeliuka? g.gif vyrui tai tinka toks planas, taciau man dar ir grazu turi buti. bet tada is svetaines matysis tos durys g.gif Virtuve deciau palei langus, kad i terasa butu. Bet tada,nelabai matau vietos kur statyti TV,kad saule nesviestu i ji g.gif
Nu gal kam kils kokia mintis, nesu ir i ta kita tema savo planeli rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(<Naktigonė> @ 2014 03 19, 16:57)

Pries baimes ir nenorus as bejege lotuliukas.gif
Galiu tik pailiustruoti keleta virtuviu su tarpu tarp lubu ir jau kievienam spresti ar jos atrodo erdviau, bei rinktis kas jam patinka labiau...
Viva demokratija 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Rutele, būtų gerai bent jau apytikslius planuojamos virtuvės matmenis žinoti. Nes pagal tai, kas dabar yra ir nežinant matmenų, virtuvės projektas man atrodo būtų nemenkas iššūkis unsure.gif

Gal kas galit pasidalint savo įspūdžiais kaip Ikėjoje yra su pagal metražą parduodamais audinais g.gif Ar pačioj parduotuvėj audinių asortimentas yra tik toks, kaip kad rodo internete, ar būna ir taip, kad internete kažkokio audinio nėra, bet parduotuvėj yra (nu, kad būna atvirkščiai, t.y. internete yra, o parduotuvėj - ne, tai suprantu, kad netgi labai realus variantas) g.gif Vis neapsisprendžiu, ar verta man važiuoti iki Ikėjos (nes nemažas gabalas kelio susidarytų doh.gif ) ir tikėtis ten rasti kažką daugiau negu internetinis asortimentas. Nes iš internetinio tai tik iš bėdos tam tikri audiniai tiktų. Tai jei kas esat atidžiau išstudijavę asortimentą - pasidalinkit prašau savo patirtim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2014 03 19, 12:22)
schmoll.gif Man asmeniskai vis tiek makalyne liko, ypac turint omeny nelygu fasada

Tai apie fasada nekalbu, nes matosi, kad seimininke galutinai ji issirinko ir perkalbet neis, bet apie pati isplanavima bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Latifa @ 2014 03 19, 20:23)
Rutele, būtų gerai bent jau apytikslius planuojamos virtuvės matmenis žinoti. Nes pagal tai, kas dabar yra ir nežinant matmenų, virtuvės projektas man atrodo būtų nemenkas iššūkis  unsure.gif

Kad as ne kiek virtuve bet pati nama dabar bandau erdves susidelioti, bet nelabai kas gaunasi. Jau dabar gavau kelis pasiulymus, kad keist garaza, katiline su vaiku kambariais. logiska, o pati kazkaip neismasciau doh.gif gal tada ir tos dvejos durys prapuls ir gerai issidelios
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2014 03 19, 15:31)
Sveikos, ar is cia dalyvaujanciu, kas nors turi vienaaukscius nedidelius namukus?
Lyg 1 rastinis yra, o murinuku, ar yra?

pas mus vienaukstis, murinis, su keturslaiciu stogu:) sklypas pailgas, nedidelis, 7a.
Atsakyti