Įkraunama...
Įkraunama...

Provanso ir klasikos gerbėjoms

QUOTE(juratele2006 @ 2014 03 12, 12:46)
Musu kaimynai daresi pas "kietus" durininkus, baltai dazytas medzio masyvo filingines duris, ir jau po metu suvaiksciojo ir atsirado tarpai, nors ir nezymus, bet dazai atsiskyre tose vietose, kur suvaiksciojo, labai matosi  blink.gif

Man rodos, kad kieti ar nekieti, geri ar blogi meistrai, tai apsprendziama pagal ju darbus. Jei darbai nera nepriekaistingos kokybes, tada vadinasi kietumas irgi labai abejotinas biggrin.gif

QUOTE(skaidra111 @ 2014 03 12, 13:05)
As dariausi gryno medzio filingines duris, visiskai baltai dazytas. Bet patart nieko negaliu, nes neisivaizduoju nuo ko priklauso. durys darytos tuo paciu metu, pas tuos pacius meistrus, medis tas pats. 4-ios nejuda nesikraipo, tarpiukai neatsiranda, o penktosios dregnu oru praplateja ir kliuna uzsidarant, o sausu susitraukia ir laisvai uzsidarineja. Na ir kokias isvadas gali daryti ? manau viskas priklauso nuo kazkokio keisto atsitiktinumo.

Skaidra, na ne mazas vaikas juk esate biggrin.gif nepagalvojote, kad mediena gali buti is skirtingu partiju ar net is skirtingo tiekejo? is senu zmoniu esu girdejusi, kad net ir pjovimo laikas turi reiksmes, i ka dabar ne visi ir demesi kreipia. Anksciau ziuredavo net ir kaip medis skyla, nes neteisingai skylantis veliau gali sutrukti, bet cia gal velgi priklauso nuo to ka ir kokio storio nori gaminti. O dabar masovke, senasias zinias ko gero tik vienetai islaike, tai ir rezultatai atitinkami. Baldzius, kuris mums vonios baldus gamino is masyvo, stebejosi, kaip musu senovine lova padaryta, kaip sujungimai isspresti ir pan. Spinta senovine, atgabenta is Liuksemburgo, taip pagaminta, kad galetu tarnauti, kaip mokomoji priemone dabartiniams baldu gamintojams - sitaip viskas apgalvota, taip preciziskai padaryta.
Atsakyti
Mano tėvai 25 metus su medžiu dirba, tai šiokie tokie niuansai man žinomi, pvz. medis turi būti teisingai pagal tam tikrą tvarką suklijuotas tarpusavyje, kad tam tikras mikroninis vaikščiojimas būtų subalansuotas. Taip pat labai svarbu ir klijai, jie turi būti elastingi, sukabinti medį tvirtai, bet ir išlaikyti paslankumą.
kad filingai pavaikšto, tai dalykas žinomas, idealiausia pirma nudažyti visas durų dalis, o tada surinkti.
jei durys dažomos surinktos ir tarpeliai tarp filingo ir rėmo tiesiog "užpilami" dažais, tai vargu ar įmanoma išvengti dažų sutrūkimo tose vietose ir čia ne medis kaltas, tiesiog nereikia taip daryt smile.gif
Atsakyti
pasisakysiu ir as tada apie duris biggrin.gif
musu durys pasikraipo-bet ne visos 4u.gif kaip mums aiskino gamintojai- kuo daugiau medzio, tuo daugiau kraiposi, jei stiklo daugiau- tai durys turi kur "vaikscioti" ir maciau kraiposi... ir kraiposi pas mus durys tos, kur didesnis temperaturu ar dregmes skirtumas: voniu- kur didesne dregme, ir durys kurios veda I ukini koridoriu- ten temperature zemesne nei kambariuose...
Atsakyti
na kaip paprastai apsidraudzia gamintojai doh.gif Esme juk ne tame, kad medis vaiksto, o tame, KODEL jis vaiksto. Kodel nevaiksto durys, kurioms jau keliasdesimt metu? Kodel nevaiksto tinkamom salygom laikomi musu seneliu baldai?
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2014 03 12, 14:24)
Man rodos, kad kieti ar nekieti, geri ar blogi meistrai, tai apsprendziama pagal ju darbus. Jei darbai nera nepriekaistingos kokybes, tada vadinasi kietumas irgi labai abejotinas biggrin.gif
Skaidra, na ne mazas vaikas juk esate biggrin.gif nepagalvojote, kad mediena gali buti is skirtingu partiju ar net is skirtingo tiekejo? is senu zmoniu esu girdejusi, kad net ir pjovimo laikas turi reiksmes, i ka dabar ne visi ir demesi kreipia.  Anksciau ziuredavo net ir kaip medis skyla, nes neteisingai skylantis veliau gali sutrukti, bet cia gal velgi priklauso nuo to ka ir kokio storio nori gaminti. O dabar masovke, senasias zinias ko gero tik vienetai islaike, tai ir rezultatai atitinkami. Baldzius, kuris mums vonios baldus gamino is masyvo, stebejosi, kaip musu senovine lova padaryta, kaip sujungimai isspresti ir pan. Spinta senovine, atgabenta is Liuksemburgo, taip pagaminta, kad galetu tarnauti, kaip mokomoji priemone dabartiniams baldu gamintojams - sitaip viskas apgalvota, taip preciziskai padaryta.

As visa ta zinau, tiesiog as norejau pasakyti, kad ar bus plysiukai ar nebus - laimes dalykas. Nes net ir pas gerus meistrus gali imt ir atsirast plysiukai.
Atsakyti
QUOTE(skaidra111 @ 2014 03 12, 19:53)
As visa ta zinau, tiesiog as norejau pasakyti, kad ar bus plysiukai ar nebus - laimes dalykas. Nes net ir pas gerus meistrus gali imt ir atsirast plysiukai.

jei is sitos pozicijos ziureti, tada taip, todel ir rasiau pradzioje, kad jei abejoji, ar tikrai kokybiskai padarys, nori apsidrausti nuo galimu nemalonumu, tai paprasciau rinktis kita varianta ir nekvarsinti galvos.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2014 03 12, 20:26)
na kaip paprastai apsidraudzia gamintojai  doh.gif  Esme juk ne tame, kad medis vaiksto, o tame, KODEL jis vaiksto.  Kodel nevaiksto durys, kurioms jau keliasdesimt metu? Kodel nevaiksto tinkamom salygom laikomi musu seneliu baldai?

Nu, gi anksciau viskas buvo is masyvo, jokiu mdfu nebuvo, ir visi baldai/durys - kaip stygos! Tikrai fek klausytis siu laiku meistru atmazu verysad.gif Viskas greiciau, nesicackina su medzio paruosimu.. ta ir turim..
Atsakyti
user posted image

Kip jums masyvas? mirksiukas.gif
Atsakyti
Na, pasisakysiu ir aš durų ir medienos klausimu biggrin.gif

Mes turim masyvo filinginę virtuvę ir jokių problemų su vaikščiojimu štai jau šeši metai neturim. Absoliučiai nei krust. Kai gaminomės, mum sake,kad gamins kažkur Lenkijoj, nes neva, Liet. niekas gerai nepadaro. Na, rezultatas tikrai yra geras. O va vaiko kambary spinta daryta vietinio meistro ir šildymo sezono metu atsitrado plyšiai-akivaizdžiai blogai išdžiovinta mediena buvo. schmoll.gif
Durys musų fanieruotos, taip pat ir vonios ir jokių problemų. Na, mes gal jų per daug nedarinėjam, netrankom, bet iš tiesų laikosi visiškai be priekaištų.

Taip, kad manau įvairūs variantai yra galimi ir geri, svarbu, kad būtų kokybiškai ir iš kokybiškų medžiagų daroma. 4u.gif
Atsakyti
koleges, sakykit ar imanoma koki protinga sprendima pritaikyti pas mus vonioje?
situacija tokia, kad planavome pries langa deti imontuojama vonia ir is sonu lentyneles, dabar pamate pardeje tokia vonia, vyras kaip ir nesibaido tokios isvaizdos ir sako maziau darbo jam butu biggrin.gif

user posted image

tik beda ta, kad musu kanalizacija padaryta is grindu, o man labai grazu is sienos doh.gif paziurejau kranus, jei deti tuos is grindu, tai kainos apie 2000, beveik tiek kiek pati vonia doh.gif
gal jus uzmate kokiu kitokiu sprendimu? ar isvis man pamirst apie tokia vonia ir toliau galvoti apie tas imontuojamas?
user posted image
P.S. pas mus vonia bus didele apie 20 kvadratu , o grindu daugzyti, kad vamzdzius nuvesti iki sienos neina, nes grindinis sildymas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupukas24: 13 kovo 2014 - 11:10
QUOTE(Pupukas24 @ 2014 03 13, 11:07)
koleges, sakykit ar imanoma koki protinga sprendima pritaikyti pas mus vonioje?
situacija tokia, kad planavome pries langa deti imontuojama vonia ir is sonu lentyneles, dabar pamate pardeje tokia vonia, vyras kaip ir nesibaido tokios isvaizdos ir sako maziau darbo jam butu biggrin.gif

Žiurint kaip jus gyvenat,jei turi dušą ar dar ka kur praustis,tai grožėkitės,ta vonia,ir man patinka, bet jei tik tiek tai, nesidžiaugsit. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Barboraaa @ 2014 03 13, 13:23)
Žiurint kaip jus gyvenat,jei turi dušą ar dar ka kur praustis,tai grožėkitės,ta vonia,ir man patinka, bet jei tik tiek tai, nesidžiaugsit. schmoll.gif

dusas bus kitoje vonios kambario puseje,t ai cia prie lango tik vonia bus, bet va galvojam ir apie vaikus, nes jie turkstis nores, o tie kranai man tokie oriniai atrodo biggrin.gif
beje nesupratau paskutines sakinio dalies 4u.gif
Atsakyti