QUOTE(juratele2006 @ 2014 03 05, 13:18)
o koki audini naudoti austrijetei? naktini, dienini ar per viduriuka?
visokių variantų yra, priklauso nuo to, kokio norit efekto ir funkcijos - viena aišku, kad stori gobeleniniai audiniai netinka (na esu mačiusi kažką panašaus į austrijetę iš gobeleno, bet vaizdas labai "sunkus", o ir ne per visą langą ten buvo, tik viršuje, kaip dekoras, nes jei per visą langą, tai sutraukta į viršų būtų ohoho koks guzas).
Jei norit užsidengti nuo saulės ar kaimynų vakare, tai dieninis audinys netiks, nebent dar papildomai dėt roletą ant lango.
naktiniai barchatinio tipo audiniai krenta lygiom, taisyklingom bangom, mažai lamdosi - tai aktualu jei austrijetė bus intensyviai naudojama, sutraukiama, nuleidžiama.
standesni audiniai (tafta, drobė, medvilnė) sukuria laužytą, aplamdytą efektą, bet reik kas kartą pavargti, kol tokius audinius suguldai į "meniškai netvarkingas" bangas, nes tiesiog pakėlus jie sugriūna belekaip, be to, jie ir glamžūs, todėl vakarais prie dirbtinio apšvietimo nuleistos austrijetės vaizdas gali būti prastas.
šiaip austrijetė man asmeniškai praktiškiausia patalpoje, kur jinai gali beveik nuolat būt kažkiek nuleista, nes nuolatiniam nuleidimui-pakėlimui galbūt praktiškiau romanetė
nors jei audinys nepretenzingas, tai nedaug vargo.
pas mane virtuvėje austrijetė traukoma vasarą aukštyn-žemyn per kokius 10 cm, kai kyla rytinė saulė, kad į akis nespigintų, o šiaip nuolat būna pusiau nuleista.