Įkraunama...
Įkraunama...

***Gruodinukai 2010***

Mano mama ir anyta prigamintu, bet jos abi vienu reisu atskrenda tik nakti is sestadienio i sekmadieni ... Kaip sakant, grizus iskart i lova, o ryte prie stalo teks sest.
Tai dar jauciu, teks viska vienai suruost doh.gif nes B isvaziuos i aerouosta mociuciu avezt ....
Atsakyti
Mes tai penktadieni dazysim kiausinius, ka nors pasiruosim, reiks "sveciam" vakariene paruosti. Sestadieni is ryto isvaziuojam, sekmadieni po pietu grisim. Tai diena tokia veiksme bus, be Velyku stalo. Treciadieni bus B gimtadienis, tai reiks rasti laiko torta iskepti. doh.gif
Atsakyti
Lab dien 4u.gif

QUOTE(Lotyna* @ 2014 04 16, 17:44)
Mano mama ir anyta prigamintu, bet jos abi vienu reisu atskrenda tik nakti is sestadienio i sekmadieni ... Kaip sakant, grizus iskart i lova, o ryte prie stalo teks sest.
Tai dar jauciu, teks viska vienai suruost  doh.gif  nes B isvaziuos i aerouosta mociuciu avezt ....

Tai tu į orouostą, o MB pjaustyt, virt, gamint.. blush2.gif
Atsakyti
Ich, nu ir veiksmo pas jus bus rolleyes.gif

SNAS, jei butu arciau aerouostas, as su mielu noru blush2.gif Iki Dublino yra geras kelio gabalas, o dar per ji maltis, hmmm, net nzn kas blogiau - puodai ar nuvairuot vienai iki ten blush2.gif biggrin.gif
Geriausia butu nieko negamint, piknika pasidaryt kur nors gamtoj blush2.gif Tik del oro neaisku, o ir mamos jauciu nesuprastu tokio sventimo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2014 04 16, 18:50)
Tai tu į orouostą, o MB pjaustyt, virt, gamint.. blush2.gif

drinks_cheers.gif as mieliau vaziuociau rolleyes.gif
Lotyna, Dominykas mokosi dar Ozo mokykloj? g.gif Kaip sekas? Gal maniskiui reiktu. g.gif
Atsakyti
Aha, mokosi, antroj klasej dabar.... Kasdien atsiskaitinejam namu darbus, jei kartais nespejam, tai svtg atsigriebiam ....
Anglu mokykloj pirmunas, mokosi geriausiai is klases kol kas ... Ozo mokykloj, manau, vidutinis lygis .. (mokomes tik lietuviu k.) Su draugais lietuviais jau kalba angliskai, kad ir kiek kovojau, beprasmiska - 5 minutes ir vel automatiskai i anglu persijungia .. Gerai, kad nors namie kalbam lietuviskai, buna ir cia iterpia koki angliska zodi, nes nezino atitikmens, tai jei zinau, pataisau ...
Jei ne Ozas, isvis nebemoketu lietuviskai ir skaityt, rasyt ..... Sunkiai, bet judam kazkiek. Saves jis jau nebemato Lietuvoj, net atostogu ten nebenori vaziuot ... O L labai nori i LT, vis klausia, kodel pas babcia (anyta), mes negyvenam smile.gif Vis nori skrist su lektuvu pas ja ..
Atsakyti
QUOTE(Lotyna* @ 2014 04 16, 21:42)

Aaa, jus tik lietuviu mokotes. As tai noreciau ir matematikos, nes Lietuvoj butu stipresne matematika, butu lengviau mokykloje. Skaityti maniskis moka, bet letai, o ir daznai nezino kur kirti deti, kai istaria savaip, tai sunku suprasti. Lietuviskai kalbam tik namuose, dar su mano draugem, nes niekas daugiau ir nekalba pas mus. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2014 04 16, 21:50)
Aaa, jus tik lietuviu mokotes. As tai noreciau ir matematikos, nes Lietuvoj butu stipresne matematika, butu lengviau mokykloje. Skaityti maniskis moka, bet letai, o ir daznai nezino kur kirti deti, kai istaria savaip, tai sunku suprasti. Lietuviskai kalbam tik namuose, dar su mano draugem, nes niekas daugiau ir nekalba pas mus.  schmoll.gif

Kad man atrodo, pradinese klasese buna tik lietuviu k. ir etnokultura/pasaulio pazinimas (truputi Lietuvos istorijos pamoko) ..

Pas mus tai normaliai matematika man rods ..nemazai zodiniu uzdavineliu su sudetim atimtim, daugyba lyg ir pradejo mokytis dabar ... ka as zinau, turbut normaliai kaip antroj klasej ... g.gif

Su lietuvisku skaitymu tai irgi tas pats doh.gif kaip sukirciuoja, tai nesuprasi nezinodamas, koks zodis ... Anglu skaito visiskai laisvai (neseniai tikybos mokytoja isrinko ji kaip geriausiai skaitanti, skaityt psalmes baznycioj, nes mokykla ruosia visus antrokus Komunijai, tai maniskis is visu triju klasiu vienintelis skaite, pamalonino man dusia smile.gif ) , dabar dar airiu kalba pradejo mokytis, nes norint cia gaut valstybini darba reik daug kur ir airiu k. egzamina laikyt, neuztenka vien angliskai moket. Idomiausia, kad patys airiukai jos nelabai zino, tai musu vaikams net lengviau einasi airiskai smile.gif

Tai va, manau, kad pradini lietuviu k. kursa dar uzbaigsim, be situ metu dar du metus ir uzteks .... Labai daug reikalauja kantrybes ir jegu toks mokymasis per dvi mokyklas iskart ..ne tik jam, bet ir man .. Tai gerai, kad baigus pradiniu mokytojos specialybe, dar suprantu, ka paaiskint reik, nes kitaip jauciu ir paciai valios pritruktu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 16 balandžio 2014 - 21:57
QUOTE(Lotyna* @ 2014 04 16, 22:54)

Tai gal ir neprasidet net tada. g.gif Kiek ismokinsim, tiek bus gana. Pas mus irgi antroj daugyba/dalyba, maniskis su antrokais skaiciuoja. Daugybos lentele per atostogas mokomes biggrin.gif
Atsakyti
as nieko nemokau papildomai, isskyrus lietuviu k. pvz angliskai jie cia net kitaip skaito, ne skiemenim pradejo mokytis, o iskart zodziais pagal paveikslelius - visai kita metodika .. matematika vel kitaip kazkaip daugyba mokos, visai nebe taip kaip mes mokemes ,, tai bijau sugadint visa sistema jam, tegu ka mokykloj reik, padaro ir uztenka biggrin.gif (nes kazkada skaiciavau garsiai - bla bla, vienas minty, sako what, koks dar minty biggrin.gif )
raso irgi kitaip cia, lietuviskai sunkiau - tenka su tais uzraitymais rasyt, nors realiai paskui gi vis tiek visi penktoj klasej raso savo rastu ... o cia raso taip, kaip knygoj, tik spausdintinem, nejungia raidziu kaip lt ...
Na, zodziu, daug sunkiau lietuviu k. mokytis, ir gramatika sunkesne ir visa kita. Anglu namu darbus snai snai, ir padaro pats vienas per keliolika minuciu su visom matematikom ir t.t. Tai o kai nueinam lietuviu k. namu darbus daryt, tai buna, kad ir valanda ar net pora prie vienos pamokos trunkam, apkrovimai baisus tokio amziaus vaikams..
Papildyta:
Mano galva, tai cia mokymosi visa metodika sukurta kazkaip kitaip, daug lengviau nei Lietuvoj, bet tai nereiskia, kad neismoko ar pan. ... Nes pas mus tai to kalimo nemazai, taisykliu, nemoku paaiskint, bet per daug nereikalingo slamsto grudama, mano manymu ..
Cia jau pirmoj klasej vaikai zino visu planetu pavadinimus, daug ziniu apie anatomija, biologija .. as net apsalus buvau, kai jis man pasakoja ... nes realiai kai ko pati nezinojau, kai ka aisku jau ir pamirsus buvau ...
Ir kazkaip idomu, kad beveik visi pazistami vaikai nori eit i mokykla ... Kai paklausi LT draugu vaiku, tai retas kuris nori .. g.gif Man rods, cia mazesni kruviai, kazkaip gal per zaidimus ta info ikala i galveles, as dar nesupratau iki galo kaip cia kas .. Tik idomu stebeti, kaip vaikai nepavargsta nuo mokymosi ir kazkaip su dziaugsmu eina i mokykla .. (aisku, vyresnese klasese, nesakau, kai jau egzai laukia ir kt. dalykai tai vel gal kitaip, bet dabar dziaugiuos, kad to streso ner, viskas ramiai ir kruviai ikandami).
Papildyta:
dar pridesiu, kad labai kreipia demesi i vaiko savijauta, emocijas ir t.t. Jei kas ne taip, mokytoja butinai atkreips demesi... Buvau privalomam susirinkime individualiai su mokytoja, tai sake, pasitempt jam niekur nereik, viskas einasi super. (mokyklos speciali komisija dar daro kas puse metu tam tikrus testus, ne vien is dalykiniu ziniu, bet ir is aplamai, bendro isprusimo). Tik susirupinus paklause, kodel mano vaikas toks rimtas visalaik, nesisypso. Sakau, toks nuo gimimo, nevaikiskas ir kaip mazas senukas jau buvo smile.gif A, sako, dabar mums bus aisku, kodel jis toks, nes mes rupinames, gal jam mokykloj nepatinka kas nors ir pan. smile.gif
nu zodziu ... jiem svarbiausia - gera vaiko emocine savijauta, ypac pradinese klasese ..
dzyzus, vel kad pripyskinau cool.gif doh.gif kazkaip ikvepimas rasyt pagavo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 16 balandžio 2014 - 22:43
Sveikos drūtos wink.gif
Lotyna ką gimti planuoji velykoms?
Ich o jūs gi manau ateitį su DE siejat ane?tai manau kaip tik gerai kad vaikas vokiškoj aplinkoj gerai jaučias,na namuose kol kalbėsit lietuviškai tikiu kad nepamirš kalbos wink.gifo tu ką dirbus DE?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Maniske susirgo, kosti siaubingai, sloguoja ir truputi temperaturos turi, ale ne sitas baisiausia... nakti praverke doh.gif nu kaip koks leliukas ji, kosmaras kazkoks doh.gif Nuvarem pas gydytoja, nes iki antradienio nieks nedirbs pas mus, tai vaistu prirase, tikiuosi pageres greit. doh.gif

Lotyna, maniskiui reikia ta lentele ismokti, juk jis su antrokais mokosi, o jie jau ja visa moka. mirksiukas.gif bet jis labai noriai, jam ta matematika kaip koks stebuklas, as jam net riboti mokslus turiu, nes visa diena gali spresti uzdavinius. blink.gif O lietuviu kiek ismoks, tiek ir gana bus. g.gif

Krissti, dirbus, bet neilgai. Dominyka auginau, mokiausi, tada padirbau truputi vyro klube, tada Daniela, o dabar Joris. Laukiu kada Joris i darza keliaus, ieskosiuos darbo, jau noriu bigsmile.gif Del ateities DE nezinau, bet i Lietuva tikrai negrisim, nebent sali keisim, bet kol kas tai nenusimato. smile.gif
Atsakyti