Įkraunama...
Įkraunama...

Kartą Meksikoje....

Pradžioj trumpas ''pasiaiškinimas'' biggrin.gif .Šitas fotoreportažas tikrai nepretenduos į geriausių-plačiausių-gražiausi-fotokokybiškiausių 10-tuką.Kelionė buvo neilga,pamatėme nedidelę dalelę Meksikos,net ir nuotraukų nėra devynios galybės,bet pagalvojau,kad internete apie Meksiką labai nedaug pasakojimų lietuvių kalba,tad gal mano pasakojimas kam nors iš SM bus naudingas.

Keliavome šių metų sausio 20-vasario 5 dienomis.Pati kelionė buvo tikras ekspromtas,kadangi likus 1 mėnesiui iki kelionės pastebėjau geras čarterinių skrydžių į Kankuną iš Londono kainas.Taigi,nieko nelaukus griebiau tuos bilietus po 349svaro.Dar papildomai nusipirkom vieną registruotą bagažo vnt. ir bilietus Vilnius-Londonas-Vilnius.Viską sudėjus bilietas 1 žmogui gavosi apie 1800lt.Manau,kad visai neblogai.Tiesa,didžiai apgailestaudama vėliau stebėjau,kaip tie patys bilietai atpigo iki 299svarų rolleyes.gif Prieš pat kelionę jie tur būt dar labiau atpigo,bet jau nebesekiau naujienų,kad širdis neskaudėtų...

Taigi,po Kalėdų ir Naujųjų puoliau rinkti informaciją ir planuoti kelionę.Norėjosi ne tik keliauti,bet ir pailsėti be rūpesčių,pasimėgauti vasarišku oru.Buvo nuspręsta pusę atostogų nuomotis automobilį ir keliauti,o kitą pusę ilsėtis ir mėgautis pramogomis pajūryje.

Tiesą pasakius,pamatyti Meksiką norėjau seniai,nors apie šią šalį iki šiol žinojau ne jau tiek daug.Senovės majai-actekai-olmekai ir jų palikimas,paslaptingos piramidės,aštrus maistas,karštas temperamentas(kaip vėliau pasirodė,ne toks jau ir karštas biggrin.gif ),jūra ,palmės,sombrerai,mariarčiai,tekila-tokie dalykai standartiškai ateina į galvą,kai pagalvoji apie Meksiką.Žinoma,dar ''muilo operos'' su marijomis iš šiukšlyno,kurios vėliau tampa sėkmingomis ir protingomis verslininkėmis rolleyes.gif Nereikia čia gėdytis,juk tur būt visi yra matę nors po vieną tokį serialą.Aš jų mačiau ne vieną ir vis stebėdavausi,ar čia viskas išgalvota,ar persūdyta(murzini veidai,palaikės trobelės džiunglėse,balionų pardavėjai gatvėse ir dar daugybė detalių) ar tikra?Šitas klausimas man rūpėjo ne mažiau nei piramidės smile.gif

Rinkau visokią informaciją,skaičiavau,planavau,viską atsispausdinau ir.....vėliau pamiršau namuose doh.gif rolleyes.gif biggrin.gif Turiu galvoje visą naudingą informaciją.Bilietus ir viešbučių rezervacijas ,ačiū Dievui,pasiėmiau smile.gif O kelionės planas ir lankytini objektai liko tik galvoje.

Dar laukė vienas namų darbas,sugalvoti,kaip pervažiuoti iš Stanstedo oro uosto į Gatwiką.Į Londoną turėjom atskristi prieš vidurnaktį,todėl visai nesinorėjo kamuotis bandant pervažiuoti metro.Visi kiti būdai pasirodė labai brangūs,todėl su SM pagalba radau Londone pervežimais užsiimantį lietuvį ,kuris pažadėjo už 50svarų mums padėti.Taigi,pervažiuoti per Londoną kainuoja brangiau nei iš Lietuvos į jį atskristi doh.gif O tam tikrom valandom ne tik brangiau,bet ir ilgiau užtrunka rolleyes.gif

Po visų pasiruošimų sausio 20d.vakarą išskridom į Londoną.


Atsakyti
O va tai tau. Matai kur nusibeldet. bigsmile.gif Na dabar tai jau lauksiu kaip jums ten sekesi biggrin.gif
Atsakyti
O, tikrai kad įspūdingas "atsidūrimas" smile.gif Užsiprenumeravau temą, suintrigavot smile.gif
Atsakyti
Smagu,kad bus,kas skaito mirksiukas.gif

Nuskridus į Londoną skambinam lietuviui pervežėjui,jis tuoj pat privažiuoja ir po valandos mes jau šalia Gatwiko prie užsakyto viešbučio Premier Inn London Gatwick Airport.Viešbutis kokie 200m iki oro uosto,labai šaunus,šiltas ir su maloniu aptarnavimu ir net su elektriniu virduliu kambaryje.Krentam į lova....Labai neilgam,nes 7val ryto laukia skrydis į Kankuną.Bet visai nesigailėjom,kad miegojom viešbutyje,o ne ant kėdžių oro uoste,poilsis visai kitoks,tuo labiau,kad laukė ilgas skrydis per vandenyną.

Šiek tiek nerimavom dėl rankinio bagažo,nes bilietuose buvo įrašyti tik 5kg,bet niekas nieko nesvėrė ir nematavo.
Skrydis truko 11val. vietoj planuotų 9 rolleyes.gif ,bet lėktuvas buvo pustuštis,todėl galėjau išsitieti per visas 3 vidurinės eilės sėdynes ir miegoti,kiek tik norėjosi.

Kankuno oro uoste buvom apie 16val.,lauke švietė saulė ir buvo karšta clap.gif clap.gif
Pirmoms porai nakvynių užsisakėm viešbutuką Playa del Carmen kurorte,kuris yra kokie 55km nuo oro uosto.Atskridus prie mūsų pripuolė taksistai ir visokių transfero firmų atstovai,bet 50-60$ mokėti visai nesinorėjo,todėl nusipirkom bilietukus po 12,5$ į ADO autobusą ir išėjom jo ieškoti.
Stotelę radom prie pat oro uosto ,autobusas buvo puikus,didelis,su kondicionieriumi ir TV,kur ,žinoma,rodė muilo operą biggrin.gif Autobusas niekur nestojo ir po valandos buvom Playa del Carmen autobusų stotyje.

Taigi,kas norės apsistoti pačiam Playa del carmen,rekomenduoju tokį pervažiavimo būdą.Patogu,pigu,išvyko ir atvyko laiku.
Tiesa,viešbutį suradom ne taip ir greit,nes ,nurodytas adresas išvertus į letuvių kalbą skambėtų maždaug taip:šiaurinės 10 ir pietinės 8 gatvių kampas rolleyes.gif Jokio numerio.Ir šitas adresų rašymo būdas Meksikoje matyt labai populiarus,nes dar ne sykį su tuo susidūrėm.
Tiesa,surasti gatves nesunku,nes visas miestelis (kaip ir daugelis kitų vėliau),suskirstyti kvartaliukais-kvadratukais,vienos gatvės yra šiaurinės,kitos pietinės.Pro savo viešbutį praėjom kelis kartus,nes niekas tokio nežinojo,nors stovėjom prie pat jo.Net berniukas dirbantis kavinėje priešais viešbutį rolleyes.gif
Pagaliau mes jį radom bigsmile.gif Pasirodė,kad nepaisant viešbutuko šaunumo,jis neturi iškabos su pavadinimu gatvėje rolleyes.gif
Štai ir jis Condohotel Fabiola.Apartamentų viešbutis su rakinamu vidiniu kiemu,tad iš gatvės niekas taip paprastai į jį patekti negali.

user posted image

user posted image

user posted image


Jokios recepcijos nebuvo,mus pasitiko berniukas ,kuris nekalbėjo angliškai,bet parodžius rezervaciją davė mums raktus ir palydėjo į kambarį.Pasakė,kad šeimininkas gal ateis vėliau.Vėliau tai vėliau.
Atsakyti
Tą patį vakarą išėjom patyrinėti miestelio ir ieškoti,kur pavakarieniauti,pakelti kokią taurę ar bokalą už prasidėjusias atostogas smile.gif Iš tikrųjų šeštą valandą vakaro jau būčiau galėjusi eiti miegoti rolleyes.gif ,nes 7valandų laiko skirtumas darė savo.Bet negi leisi sau taip ištyžti rolleyes.gif

Playa del carmen vakare visas gyvenimas ima suktis apie 5th avenue-pėsčiųjų gatvę,pilną restoranų ir parduotuvių,kurios dirba iki vėlumos.Kažkuo primena Palangą.5th avenue yra ir įžymusis Jim Carry
naktinis klubas Coco Bongo,į kurį nueiti labai rekomenduoju mirksiukas.gif

user posted image

Bet apie jį papasakosiu vėliau.Tom dienom,kai gyvenom šitam kurorte,mes į jį nenuėjom,nes išlaukti iki šou pradžios ir dalyvauti visą naktį ,tokia misija atrodė neįmanoma rolleyes.gif Apie 17val pradėdavo temti,o apie 18val. jau būdavo visai tamsu.Su tamsa ateidavo ir miegas doh.gif

Pavakarieniavom vienam iš šaunių restoranėlių,kuriame patiekalą atneša ne vienas ,o net 3 padavėjai biggrin.gif :vienas rodo kelią,kitas neša didžiulį padėklą,o trečiasis-stovą,tam padėklui pastatyti ant grindų,kad galėtų nukraustyti atneštus patiekalus biggrin.gif Žodžiu,visas spektaklis.Gražu žiūrėti biggrin.gif Maistas buvo skanus,visai neaštrus(ko labai bijojom),meksikietiškas alus -skanus.Sumokėjom apie 450pesų su arbatpinigiais(kainas reikia dalinti iš 5,kad gauti litus).Tai buvo pati prabangiausia(geriau tiktų sakyti-brangiausia) mūsų vakarienė per visą kelionę.
Arbatpinigiai dažniausia būna įskaičiuoti iš karto 10proc.,o jei nėra,padavėjas jums tikrai nepamirš to priminti smile.gif .

Iš karto šiek tiek apie maisto kainas.Maistas Meksikoje nebrangus,galima sakyti,kad kainos lietuviškos.Pilna mažų maisto parduotuvėlių,dažniausia jos vadinasi OXXO.Tiesa,ten daugiausia visokie sausainiai,čipsai,tacos,gėrimai,maisto neperdaugiausia.Playa del Carmen yra ir didžiulis normalus supermarketas,kur gausit visko visko.Pigiau pavalgyti galima paėjus kiek atokiau nuo 5tosios avenue,ypač,kur valgo vietiniai.Ypač skanios keptos vištos grilyje thumbup.gif Kitą dieną pietums pirkom 1/2vištos su bulvėm,ryžiais,tacos,padažais ir cola už 70pesų bigsmile.gif ir pavalgėm laabai skaniai.
Nereikia nustebti,toks maisto komplektas ten labai įprastas:mėsa+bulvės+ryžiai arba makaronai+kukurūziniai paplotėliai(būtinai!)+cola(ar pan.)Žalios daržovės visai nepopuliarios,todėl nenuostabu matyti daugybę nutukusių ne tik suaugusių,bet ir vaikų unsure.gif

Atsakyti
Ko kas daug plepalų ir mažai foto,bet greit pasitaisysiu,pažadu mirksiukas.gif

Iš šio kurorto beveik neturiu foto,nes labai buvo,ką fotografuoti arba tuo metu neturėjome fotoaparato rolleyes.gif

Iš 5tosios aveniu gali išsukti ir į ramesnius kiemelius,kur slepiasi bariukai ar nedidelės dailės galerijos.

user posted image

Kitą rytą atsikėlę radome puikų saulėtą dangų ir išskubėjom į pliažą .Tiesą pasakius busti pradėjom nuo kokios 3val.nakties,bet su valios pastangom šiaip ne taip ištvėrėm neatsikėlę iki 6,30 biggrin.gif Savaime suprantama ,pliaže buvom jau kokią 9val. biggrin.gif
Įdomumo dėlei ,galiu pasakyti,kad kai prieš kelis metus keliavom po Tailandą,kur laiko skirtumas buvo irgi 7val.,bet didelių pokyčių nejutome.Šį kartą kažkaip taip greit adaptuotis nepavyko.

Apie Playa del Carmen pliažus kažko ypatingo neturiu pasakyti.Smėliukas baltas,jūra šilta,gultai mokami arba gali ramiai gulėti ant smėliuko ant savo rankšluosčio,niekas nevaro.
Privaloma foto pliaže ir tęsiu pasakojimą smile.gif

user posted image
Atsakyti
Antrąjį rytą turėjom pasiimti iš anksto rezervuotą mašiną ir keliauti į Palenkę(Palenque).Dar iš vakaro gavau e-mail'ą,kuriame firmos atstovas teiravosi,ar patys ateisim iki nuomos punkto,ar norim,kad mus paimtų.Parašiau,kad paimtų.Pagalvojom,kad taip bus patogiau.

Anksti ryte laiptų aikštelėje susitikom viešbučio šeimininkę italę su išvirkščiu chalatėliu,bet dėl to nemažiau žavią ir draugišką biggrin.gif ,kuri pasiteiravo,kaip mums sekasi ir pažadėjo pagalbą,jei prireiks.
8.00 jau sėdėjom prie vartų ir laukėm,kada mus paims.Šitaip patariu nesielgti mirksiukas.gif
8.10-8.20-8.30 dar nieko nėra.Jau ima nervas,nes numatyta nuvažiuoti beveik 800km...
Skambinam į kontorą,ten ramiai atsako,kad viskas gerai,atvažiuos mūsų paimti po 10min rolleyes.gif
Tikrai,atvažiavo,paėmė.
Buvom rezervavę VW Golf,gaunam

user posted image

Ne,ne tokį biggrin.gif ,o va tokį VW CrossFox

user posted image

Europoje nematyta mašina,bet labai populiari Meksikoje.Toks paaukštintas,ale visureigis.Visai smagiai važiavosi.Tik mus,įpratusius,kad Europoje nuomojamos 1-2metų mašinos,nustebino,kad ši jau nuvažiavusi 70 000km,vidus tur būt nevalytas nuo pirmo nuomavimo,o padangų protektoriai tiek nudilę,kad Lietuvoje tokios padangos jau būtų šiukšlyne doh.gif O dar prieš išvažiuojant skaičiau keliavusių nuotykius,kai jiems sprogo nudilę padangos doh.gif Rodom į protektorius,bet agentas ramina,kad savaitę dar tikrai atlaikys..... rolleyes.gif

Bet tiek to,kaip sakant,nenori neimk...Bet kelionė suplanuota,nebesinori eiti ieškoti kitos....
Gerai,einam pildyk dokumentų.7dienos už 6dienų kainą-239$,su pilnu draudimu,0 frančize.Bet pildant popierius,frančizė kažkodėl tampa 2200$ blink.gif blink.gif Klausiu,kodėl,agentas kalba labai neaiškia anglų kalba,aš irgi neypatinga anglistė,todėl taip ir nesuprantu iki galo,kodėl čia taip????Sako,jei būsim girti,ar viršysim greitį ar pan.Namuose kelis kartus skaičiau nuomos sąlygas,tokių fintų ten nebuvo įrašyta.Žodžiu,nuotaika ''pakili'',laikas gaištamas,bet pasirašom,imam mašiną.Teks melstis,kad nieko neatsitiktų rolleyes.gif doh.gif
Grįžtam į viešbutį pasiimti daiktų.Susinešam daiktus,rakinam mašiną,signalizacija RĖKIA.Maigom pultelį,nieko,RĖKIA.Išeina viešbučio šeimininkė,sako,nesinervinkit, čia juk M-E-K-S-I-K-A biggrin.gif
Skambinam agentui,sako,tuoj atvažiuosim.Atvažiuoja.Sako,viskas čia gerai,pultelis ir neturi veikti....Jei rėkia,reikia užvesti variklį ir nustos blink.gif biggrin.gif Nu nieko sau signalizacija
umn.gif hihihi.gif

Žavioji italė mus išlydi.Diena apsiniaukusi,nelabai šilta,todėl klausiam,ar čia ,Meksikoje,taip normalu?Ji mus nuramina,kad esame laimės kūdikiai,nes savaitę,prieš mums atvažiuojant,lijo VISĄ savaitę nuo ryto iki vakaro unsure.gif Paprastai taip nebūna,nes sausis,vasaris ir kovas patys sausiausi mėnesiai,bet klimatas keičiasi....Na,jei jau laimės kūdikiai,tai gerai.Pajudam.

Pavažiavus kelis kvartalus įsijungia ir niekaip nedingsta variklio gedimo ženkliukas.Po galais doh.gif doh.gif Vėl sukam atgal iki ofiso,ten visiškai ramus agentas paaiškina,kad į tai nereikia kreipti dėmesio.Mašina testuota autoservise,gedimų tikrai nėra,tegu dega tas ženkliukas.Vienžo,visiškai ''nuraminti'' ,sugaišę daugiau kaip 2valandas,pagaliau išvažiuojam į Palenkę cool.gif

Štai ta firma,kurioje nuomavomės automobilį http://www.cancunrentacar.com.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasa32: 22 vasario 2014 - 16:01
Keliai Meksikoje geri,daugumoje vietų renovuoti, kelio juostos sužymėtos atšvaitais.Naktį atrodo,kad važiuoji lėktuvo pakilimo taku smile.gif

Pradžioje važiavom kiek įsitempę,bet laikui bėgant tai praėjo.
Daugumas vaizdų fotografuota pro mašinos langą,todėl atsiprašau už kokybę ax.gif

Miestelis

user posted image

Cukranendrių laukai

user posted image

Jau nukirstos

user posted image

Galima ir taip cukranendres vežti

user posted image

Pakelės vaizdeliai
user posted image

user posted image

Kapinaitės.Beje,kiek matėm,visos tokios apžėlę.

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Labai smagu skaityti ir prisiminti Mexico 4u.gif tiesa, jusu mašina tiesiog limuzinas biggrin.gif. Mes gavom tokį braba, kad ir žiguliukas būtų laimėjęs grožio konkusa biggrin.gif
Atsakyti
Dangus atrodo labai niūrus,bet už mašinos lango visą laiką buvo +27+28 šilumos.Tiesą pasakius,buvau kiek nuliūdusi dėl saulės trūkumo ax.gif ,bet tikėjausi,kad viskas pasitaisys.

Jukatano pusiasalio kraštovaizdis-lygumos,žaluma,džiunglės.Tik prie pat Palenkės prasideda kalnai,kur prasideda Čapas valstija.

user posted image

user posted image

Toks važiavimo būdas visai normalus ir įprastas.

user posted image

Keliuose daug policijos kontrolės punktų,kur stovi gerai ginkluoti pareigūnai.Bet mus jie buvo sustabdę tik porą kartų,pažvelgė į veidus,paklausė ,žinoma,ispaniškai,kur važiuojam,ir praleido.

Važiavom visą dieną,sustodami pavalgyti ir kojų pramankštinti.Buvom prigąsdinti,kaip Meksikoje pavojinga,bet nieko pavojingo ar įtartino nepastebėjom.Vietiniai praktiškai visur kalba tik ispaniškai,atsiskaityti galima tik vietine valiuta-pesais(tik kurortuose ima US dolerius).Kortelę ima ne visur.Degalinėse tik vienoje vietoje pavyko atsiskaityti kortele.
Tiesa,užmiršau paminėti,kad normalus 87 benzinas kainuoja 1$ thumbup.gif ,o premium 92-kiek brangiau.Bet mes neišlaidavom ir pylėmės ''normalųjį'' smile.gif

Palenkę pasiekėm apie 20.30val.,jau visiškoje tamsoje.Tamsoje važiuoti ne taip jau ir smagu,nes keliuose pilna greičio ribotuvų(''reduktorių'')-gulinčių policininkų,kurie žymimi tik pakelės ženklais,o patys niekuo nenudažyti.Jų aukštis kokie geri 30cm doh.gif ,plotis iki 0.5m.Nepristabdžius geriau ant jų neužlėkti rolleyes.gif Gerai,kad meksikiečiai mėgsta prieš stabdydami įjungti avarinį mirksiuką,tada iš toliau matai,kad bus reduktorius.

Viešbutį parinkau ne pačiam miestelyje,o šalia,apsuptą džiunglių,kad būtų egzotiškiau. Ir tikrai nenusivylėm biggrin.gif Nuo vidurio nakties pradėjo giedoti gaidys,vėliau būriais skraidyti ir rėkti papūgų būriai,o ryte dar ir kalakutai dainuot pradėjo rolleyes.gif biggrin.gif Nežiūrint to,viešbutis mums patiko.

Mūsų namelis su palmių lapų stogu

user posted image

Aplink rojaus gėlės(nors labai sunkiai verčiasi liežuvis jas vadinti gėlėmis).
user posted image

user posted image

user posted image

Viešbučio teritorija
user posted image

user posted image
Papildyta:
Namelio viduje

user posted image

user posted image

Dar vienas gyventojas smile.gif
user posted image

Baseine nesimaudėm,nes oriukas buvo drėgnas ir neperkarščiausias.Bet užtat buvo labai malonu pailsėti hamakuose.
Viešbučio personalas kalbėjo tik ispaniškai,bet tai visai nesutrukdė bendrauti biggrin.gif Aplamai,Meksikoje MB jautėsi ypač gerai,nes anglų kalbos nelabai moka,o su vietiniais visada puikiai susišnekėdavo lietuvių-anglų-gestų kalbomis thumbup.gif Dar ir google vertėjas kartais padėdavo.

Mūsų viešbutis Hotel Cabañas Safari.
Atsakyti
Įdomiai skaitosi biggrin.gif .Lauksim tolimesnio pasakojimo 4u.gif
Atsakyti
Smagu skaityti ir žiūrėti.,,Puikiai" ventiliatorius pritaisytas kambariukyje biggrin.gif .Rašykit 4u.gif
Atsakyti