Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 24 tema, Energiškai efektyvaus na

QUOTE(cibulis @ 2014 02 22, 23:48)
Turi galvoje, kad visą vidinę stogo dalį iškalti OSB plokšte? Bus gi gipsas? Kam dar OSB?

Ar OSB stipriai pabrangina konstrukciją? Jei tik kokiais 2k Lt manyčiau verta, net nesigilindamas, kokios tai duos naudos. Anksčiau aš siūlydavau be plėvelės dėti nors 2 cm PIR su aliuminiu, nors jei taupyti, tai bent OSB plokšte apsiribokim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 23 vasario 2014 - 00:01
QUOTE(cibulis @ 2014 02 23, 00:24)
Gundai ir mane dėl elektros.

Mintas - tai biblijinė gyvatė. Juk skaitėte tą maldaknygę? Sugundys - neabejoju, juk jis toks 4u.gif
lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2014 02 22, 21:19)
Kada sekanti ekskursija organizuojama?

O tai skystu kuru jau bagoti, kad apie ekskursiją svajojate? Sauso nieks neklauso 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 02 23, 00:08)
Mintas - tai biblijinė gyvatė.

Aš tik gimęs gyvatės metais blush2.gif, tikrai ne gyvatė, tuo labiau biblijinė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 22, 17:46)
Tai vat, šią savaitę pagaliau sureguliavo langus, tai išsikviečiau sandarumo matuotojus, kad toliau dirbdamas, galėčiau taisyti trūkumus. Jie man nustatė 0,09 kartų oro kaitą. Panašu kad nelabai yra ką taisyti smile.gif.

Sveikinu! Puikūs rezultatai. Net pasyvių namų duomenų bazėje čia būtų įspūdingas skaičius lyginantis su kitais.

Kokie dar nesandarumai buvo jeigu juos galima taip pavadinti?
Kaip durys?
Ar langus pilnai sureguliavo? Ar įvadai per grindis sandarūs?

Tikriausia nepatikėjote skaičiumi iškart po bandymo.

QUOTE(cibulis @ 2014 02 22, 13:21)
Gal geriau namas emocija, t.y. už ŽŠ kainą pasidaryti medinius langus. Juos matysi kiekvieną dieną ir jie duos emocija, nuotaiką.

Auksinis pardavimų skyrius Vilniaus Doletoje...

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 02 23, 01:06)
Sveikinu! Puikūs rezultatai.  Net pasyvių namų duomenų bazėje čia būtų įspūdingas skaičius lyginantis su kitais.

Kokie dar nesandarumai buvo jeigu juos galima taip pavadinti?
Kaip durys?
Ar langus pilnai sureguliavo? Ar įvadai per grindis sandarūs?

Tikriausia nepatikėjote skaičiumi iškart po bandymo.

Dėkui aciuks.gif ,

Kadangi sandarumas neblogas, o man buvo žadėta, jog į kainą įtraukta ir nesandarumų paieška, tai paieškai pakelė slėgių skirtumą iki karkasui neleistinos ribos ir ėjom prie langų pažiūrėti. Beveik visi tikrinti langai, per varčią šiek tiek dūmų praleido, labiausiai nustebino, kad vienam lange nesandarumas buvo ne per per gumines tarpines, o tik per rankeną. Iš kur, kur bet kad per ją leistų, nesitikėjau. Klausiau sandarumo tikrintojų, ar dėl tokio nesandarumo vertą kreiptis į langus montavusią firmą, kad dar pareguliuotų, tai jis nuramino, kad mano langai, labai sandarūs, kreiptis neverta smile.gif.

Dar neaišku, koks durų sandarumas, nes ten buvo sandarumo patikrinimo mechanizmas įtvirtintas, bet tiek to, pasistatysiu rekupą ir jo pagalba tikrinsiu smile.gif.

Prie kitų vietų eiti nematėme prasmės irnesakyk.gif , tad įvadai netikrinti.

Na aš tikėjausi, kad tilpsiu į PN normą, vos ne užtikrintas buvau, šitokio dydžio aišku nesitikėjau, bet kadangi žinojau, kad kažkas panašaus yra pasiekiama, ištikrųjų ketinau siekti tokio rezultato, tik per sekantį kartą. Ištikrųjų, tai ne aš, o testuotojai buvo labiau nustebę net tikrino savo įrangos kažkokius mazgus, ar įranga negrybauja lotuliukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 23 vasario 2014 - 01:50
QUOTE(mintas @ 2014 02 22, 18:27)
Kuo toliau, tuo labiau gailiuosi išleides pinigus ant grindinio šildymo, ant geoterminio lauko kolektoriaus, ant geoterminio ŠS.

Nėra nieko geriau, kaip elektra EE namui.

Už šalčiausius šių metų mėnesius sumokėjau 360Lt ir 370 Lt. Čia už visą elektrą, kai dalis elektrinių prietaisų pastoviai ar su pertraukom dirba lauke. Kai dalis tos energijos išeis ne statybiniams įrankiams ir vėjeliui, o televizoriui ir elektriniam radiatoriui, bendros sąnaudos už visą elektros energiją manau man pilnai bus pakeliamos.

Labai gali būti, kad čia geriausias pasiekimas Lietuvoje. first.gif

Cibuliui, norinčiam visur pirmauti, bus kur pasistengti. biggrin.gif

Dėl geo neskubėk nusiminti.
Žiema ypatingai šiltai, neruošiamas šiltas vanduo, neveikia vėdinimas, gyvenant norėsis aukštesnės vidaus temperatūros.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DEU: 23 vasario 2014 - 09:09
QUOTE(mintas @ 2014 02 22, 19:46)
Tai vat, šią savaitę pagaliau sureguliavo langus, tai išsikviečiau sandarumo matuotojus, kad toliau dirbdamas, galėčiau taisyti trūkumus. Jie man nustatė 0,09 kartų oro kaitą. Panašu kad nelabai yra ką taisyti smile.gif.

Superinis rezultatas 0,08XX kartu oro kaita blink.gif ,didziausi sveikinimai is Kauno drinks_cheers.gif .Manau ,kad cia ne tik ,kad Lietuvoje greiausias rezultatas ,bet ir vienas is geriausiu pasyviu (EE) namu istorijoje .Bus kam lygiuotis 4u.gif . Kaip ir buvau sakes ,minejes ,kad su tokiu poziuriu ir supratimu,ziniomis ir atsinesimu bus puikus rezultatai - pirmas jau yra .Svarbu ,kad neissihermetintu langai .Permeciau tavo blog a tai pamaciau ,kad nera slankiojanciu vitrinu ,langai balti o tai didelis pliusas sandarumui issilaikyti ...
Taip ir toliau laikyt drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2014 02 23, 10:42)

Cibuliui, norinčiam visur pirmauti, bus kur pasistengti.  biggrin.gif

Jam su vatytem ,plevelem ir juostelem toks rezultatas tik drambliuko svajone smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 02 23, 03:32)
Ištikrųjų, tai ne aš, o testuotojai buvo labiau nustebę net tikrino savo įrangos kažkokius mazgus, ar įranga negrybauja  lotuliukas.gif .

Isivaizduoju fizine reakcija biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 02 22, 20:27)
Kuo toliau, tuo labiau gailiuosi išleides pinigus ant grindinio šildymo, ant geoterminio lauko kolektoriaus, ant geoterminio ŠS.

Nėra nieko geriau, kaip elektra EE namui.

.

Ir jeigu ji pasigaminama ... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 02 23, 01:06)
Auksinis pardavimų skyrius Vilniaus Doletoje...

Ne Doleta čia man apie emocijas kalbėjo. Čia mano pačio mintys. Jų vienintelis argumentas toks: mediniai langai praktiškai amžini. Aš aišku tuo netikiu, bet medis tikrai tarnautų ilgiau nei plastikas.

Mano name net 91 proc. langų išeina į pietryčius: 65 proc. į pietus ir 26 proc. rytus. Langų spalva - tamsiai pilka. Langų pardavėjai sakė, kad į pietus išeinantys tamsūs langai po kažkiek metų gali išsigaubti, išlinkti. Panašiai kaip lankas. Aišku ne tiek daug, bet mintis tokia: perkaitęs plastikas deformuojasi ir neatgauna turėtos formos.

Man tą patį patvirtino ir penktadienį langus matavę Septyni langai. Sako tamsus plastikas gali išsigaubti, deformuotis.

Mediniams kaustytiems aliuminiu (aš būtent tokius imčiau) langams visiškai dzin pietų saulė.

Be to, mano supratimu namas turėtų tarnauti bent 30 metų. Mediniai kaustyti aliuminiu langai tikrai tiek ir dar daugiau atstovėtų. Po 15-20 metų pakeisčiau stiklo paketus ir viskas. O plastiką įtariu, kad reikėtų keisti visą langą. Tokiu atveju gadinamas ant lango rėmo užleistas putplastis, apdaila. Galutiniam variante plastikiniai langai kainuoja tikrai daug daug nei iš karto atrodo brangesni mediniai.

Kol kas dar nenusprendžiau, nes po matavimų Septyni langai nuo langų atmetė po 3 cm iš visų pusių. Tai reiškia, kad mano langų plotas stipriai mažėja, todėl turėtų mažėti ir kaina. Po patikslintų matmenų žiūrėsi kiek kainą nuleis plastikiniai (būtų Kommerling 88 proEnregyTec) ir kiek Doleta (būtų 98 mm medžio profilis kaustytas aliuminiu). Stiklo paketai abiejuose vienodi: 4-20-4-20-4. Dominuoja nrG stikliai (kurie geriau praleidžia saulę), šiaurinėje pusėje bus GNP. Tai irgi keliai šimtais litų sumažino sąmatą.
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2014 02 23, 08:42)
1. Cibuliui, norinčiam visur pirmauti, bus kur pasistengti.  biggrin.gif

2. Dėl geo neskubėk nusiminti.
Žiema ypatingai šiltai,  neruošiamas šiltas vanduo, neveikia vėdinimas, gyvenant norėsis aukštesnės vidaus temperatūros.

1. Aš tikrai nenoriu visur pirmauti. Gal tik toks įspūdis susidaro.

2. Pritariu jūsų minčiai: geo garantuoja ramybę, komfortą ir tikrai nedideles sąskaitas. Peržiūrėjus vokiečių pasyvių namų bazę radau, kad tik keli namai šildomi grynai elektra. O juk Vokietijoje šilčiau nei pas mus. Be to, mano namas su plėvelėmis, todėl tokį sandarumą kaip Mintas aš tikrai nepasieksiu. Man pakaktų ir 0,4. Štai kodėl dėl šventos ramybės manau, kad geoterminis ar oras-vanduo daug geriau.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 02 23, 09:25)
Jam su vatytem ,plevelem ir juostelem toks rezultatas tik drambliuko svajone  smile.gif

Nereikia čia stumti. Aš ir pats puikiai suprantu, kad pusiau karkasiniame antrame aukšte, su vata ir plėvelę nepasieksiu 0,1 sandarumo. Man pakaks ir 0,4. Daugiau ir nesiekiu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 23, 12:00)
Nereikia čia stumti. Aš ir pats puikiai suprantu, kad pusiau karkasiniame antrame aukšte, su vata ir plėvelę nepasieksiu 0,1 sandarumo. Man pakaks ir 0,4. Daugiau ir nesiekiu.

Nieko cia nestumdau biggrin.gif Tik tokia forma duodu jums uzuomina (nes ne viska skaitote ir isimenate ,neatkreipete demesio . O tokia forma patciam labai tinka ,tada smegeneles pradeda elektrinius virpesius duoti) biggrin.gif ,kad panasu rezultata galima pasiekti ir karkasiniam name tik sprendimus kitus reikia daryti... , Kaip pvz. naudoti dali kietu siltinimo medziagu smile.gif ...
doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 23 vasario 2014 - 10:17
QUOTE(korida @ 2014 02 23, 10:07)
Nieko cia nestumdau  biggrin.gif  Tik tokia forma duodu jums uzuomina (nes ne viska skaitote ir isimenate ,neatkreipete demesio .  O tokia forma patciam labai tinka ,tada smegeneles pradeda elektrinius  virpesius duoti)  biggrin.gif  ,kad panasu rezultata galima pasiekti ir karkasiniam name tik sprendimus kitus reikia daryti... ,  Kaip pvz. naudoti dali kietu siltinimo medziagu  smile.gif ...
doh.gif  doh.gif

Nebūtina naudoti kietas šiltinimo medžiagas. Pakaktų kaip Mintas sakė, iš vidaus visą stogą iškalti OSB. Tada dar vienas 10 cm vatos sluoksnis ir gipsas. Manau, kad būtų super sandaru. Dėl langų sandarumo esu ramus. Septyni langai garantuoja. Lieka pamatų vieta. Sako, kad būna, jog ten orą praleidžia.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 02 23, 09:25)
Taip ir toliau  laikyt drinks_cheers.gif

Dėkui aciuks.gif

su vatytem ,plevelem ir juostelem toks rezultatas tik drambliuko svajone  smile.gif

Net ir pasiekus, turiu įtarimą, kad tik plėvelių pagalba pasiektas sandarumas labai trumpalaikis, metai, kiti. Stipresnis vėjelis, sukuriantis didesnį slėgių skirtumą ir sandarumo nėra. Būtinos kietos sandarumą užtikrinančios medžiagos - PIR su aliuminiu, arba OSB.

Ir jeigu ji pasigaminama ...  thumbup.gif

Būtent. EE namą statant, ne į šildomas grindis reikia investuoti, o į saulės elektrinę ant stogo. Tuo labiau, kai šios technologijos taip ženkliai pinga, kad net įstatymai dėl subsidijavimo pasensta per nepilnus metus. Jei dabar dar rodos per brangu, šildykis tik elektra iš lesto, po metelių kitų, galėsi šildytis pas lesto sukaupta savo elektra, aišku, jei įstatymiškai šis niuansas bus sureguliuotas.

Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2014 02 23, 08:42)
Žiema ypatingai šiltai,  neruošiamas šiltas vanduo, neveikia vėdinimas, gyvenant norėsis aukštesnės vidaus temperatūros.

Bet man net nekyla ranka leisti pinigus ant jo aprišimo verysad.gif , na gal kai pradėsiu gyventi, tada, savom jėgom, mokėdamas tik už medžiagas. Beje, vandenį nusiteikęs šildyti elektra net ir GEO turėdamas.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 23, 10:55)
1. Būtent. EE namą statant, ne į šildomas grindis reikia investuoti, o į saulės elektrinę ant stogo.

2. Bet man net nekyla ranka leisti pinigus ant jo aprišimo  verysad.gif , na gal kai pradėsiu gyventi, tada, savom jėgom, mokėdamas tik už medžiagas. Beje, vandenį nusiteikęs šildyti elektra net ir GEO turėdamas.

1. Kažkaip Viliaus pavyzdys apie saulę rodo visiškai priešingai.

2. Čia tai jau keista. Turint geo vandenį šildyti elektra. Nesuprantu.
Atsakyti