QUOTE(Milao @ 2014 02 21, 20:30)
Prius ir cibulio namas iš tikro labai susišaukia. Prius nifiga nėra ekonomiškumo etalonas. Prius yra pakazūchinė ekonelogiška mašina. Nors ne pati blogiausia. Prisimenu Schwarzeneggeris kažkada vaidino ekologą, į Hummer užsipylęs vandenilio dujų
. Yra dvigubai pigesnių už Prius ir ekonomiškesnių mašinų. 10.000 už ŽŠ arba Paul rekuperatorių puikiai atitinka Prius dvasią.
Jo, jo... Pasiekite bent vienas tokius dalykus: grindyse - 40 cm, sienose - 35 cm neoporo, ant stogo - 50 cm vatos. Visą tai perleista per PHPP, sandarumas - 0,4. Tada viskas dzina: ar Toyota Prius, ar Lexus GS450h.
P.S. Bet garantuoju 100 proc. šios temų skaitytojų: Priusas nepatiktų - vairas kaba per žemai, Lexusas - nerealus. Viskuo: nekablu apie šefo, ventiliuojamą iš banbunko pagamintų sėdynių ir t.t. Beje, Lexus GS450h mažiausiai savo klasėje visoje Europoje kainą prarandainti mašina.
Nieko neginu: man BMW - super. Tiesiog kalbu apie mašinas EE temoje.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 02 21, 20:40)
Matai kaip kam del popieriuko uztenka 0,5 (ne puslitrio Granto
) o kai kam reikia bendro geresnio rezultato .
Tu bent jau pats supranti, ką parašei? Aš tai nifiga...
Man tai realiai pofig, kiek namas vartos energijos: čia PHPP skaičiuotojas ir architektas labo norėtų mano namą sertifikuoti. Jiems būtų pliusas, nes su jų požiūriu ir mano fanatizmu mes tikrai pasiektumėme 15 kWh.
Bet aš nusprendžiau: man reikia ne Priuso, o Lexus GS450h kaip minimum. Man iš namo reikia emocijos. Šiltumą aš pasiekiau.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 02 21, 20:45)
Jei nebutu pakazukiskumo ,pasistatytu l. ekonomiska investicijomis ir mazu sanaudu nama ,bet paskutine zinute viska pasako ...
Pavydėk, jei tau lengviau.
P.S. Žinau, kad atrodysiu pagyrūnas, bet esu vairavęs apartą už 500 000 Lt. Jų buvo pagaminta visam pasauliui 2499 vnt. Aš su vienu jų esu važiavęs. Tai buvo Audi RS6 prieš 15 metų. Dabar gali paieškoti turguje.