Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 24 tema, Energiškai efektyvaus na

QUOTE(Milao @ 2014 04 17, 21:46)
Netradiciniams sprendimams skelbti tradicinis sprendimas - blogas. smile.gif
Fibo plius blokeliai su skyle. Kodėl pamatui jie, o ne pilnaviduriai? Kas į skylę? Betonas, šiltalas, nieko?

milao pas mane jokiu fibo blokeliu nera. pamatas monolitinis rostverkas sienos ir silikatiniu blokeliu. Tik daliai vidiniu pertvaru fibo naudosiu pertvarinius
Atsakyti
Viliau, Korida, Mintai - kada uždarėte šildymo sezoną?

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 04 18, 10:01)
Viliau, Korida, Mintai - kada uždarėte šildymo sezoną?

Kovo 8ą paskutinė para šildytos grindys, kovo 6-ą boileris.. Nuo tada - tik saulė per langus ir kolektorius.
Atsakyti
Ups, adresatą sumaišiau. Klausimas apie Fibo pamatus turėjo būti skirtas GoldenEye.
QUOTE(mantesas @ 2014 04 18, 08:11)
milao pas mane jokiu fibo blokeliu nera. pamatas monolitinis rostverkas sienos ir silikatiniu blokeliu. Tik daliai vidiniu pertvaru fibo naudosiu pertvarinius<{POST_SNAPBACK}>

Pas save D klasės bute irgi maždaug prieš mėnesį radiatorius užsukau. Deja vandenį vis dar šildo visų mylimas monopolininkas.
QUOTE(Vilienė @ 2014 04 18, 10:07)
Kovo 8ą paskutinė para šildytos grindys, kovo 6-ą boileris.. Nuo tada - tik saulė per langus ir kolektorius.<{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 04 17, 15:28)
...as ta prasme, kad musu statomiems vienaauksciams ar inkilams su slaitiniu stogu daryt 3-5 m pamatus, uzkast desimtis m3 betono (kaip strateginiams objektams).

butu laiko ir jegu - tik tokius ir daryciau minimaliom islaidom

tokiu atveju zinoma neverta pinigu i zeme laidoti lotuliukas.gif
Bet jei nori 2 a inkiliuko, jau g.gif abejoju tokiu sprendimu
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2014 04 17, 15:40)
nusisneki pons dariau, jie griovys bus virs metro gylio ir drenuojamas, jokie isalai jam nebaisus ir butent tokio tipo pamatus labai propagavo vienas garsus siaures amerikos architektas.
"Frank Lloyd Wright used them successfully for more than 50 years in the first half of the 20th century, and there is a revival of this style of foundation with the increased interest in green building."
ne siap garsus, o "Wright was recognized in 1991 by the American Institute of Architects as "the greatest American architect of all time."
Papildyta:

tai pats ir pateik skaiciukus irordancius kad,  jei jau tinka juostinis pamatas, tai kodel netinka sutankintos skaldos griovys. jis lygiai taip pat perduos apkrova i grunta esanti po juo, kaip ir juostinis pamatas. dabar prasom irodyt priesinga. pezi bile pezet - bent jau kazkeik pasiguglintum apie tokio tipo pamatus.

na cia jau tamstai spresti ar nusisneku ar ne mirksiukas.gif
paprasciausia 1m gylio grovys tures buti matyt ne maziau kaip 1.5 - 2 m plocio, kad soninis spaudimas nesispaustu zvyriuko mirksiukas.gif ir kas tokiu atveju pigiau - ar 2 kubai tankinto zvyro ar 0.2-0.25 betono g.gif cia jau matyt skaiciukai pasakys 4u.gif
Tokiu atveju as vienareiksmiskai uz PP, o ne juostinius, polinius ar zvyrinius blink.gif
Atsakyti
2a mansarsinis ramiai stovejo ir stovi, net be skaldos. Tik tankintas gruntas ir betonas su akmenimis mirksiukas.gif

QUOTE(darius333 @ 2014 04 18, 08:32)
tokiu atveju zinoma neverta pinigu i zeme laidoti  lotuliukas.gif
Bet jei nori 2 a inkiliuko, jau  g.gif abejoju tokiu sprendimu
Papildyta:

na cia jau tamstai spresti ar nusisneku ar ne  mirksiukas.gif
paprasciausia 1m gylio grovys tures buti matyt ne maziau kaip 1.5 - 2 m plocio, kad soninis spaudimas nesispaustu zvyriuko  mirksiukas.gif ir kas tokiu atveju pigiau - ar 2 kubai tankinto zvyro ar 0.2-0.25 betono  g.gif cia jau matyt skaiciukai pasakys 4u.gif
Tokiu atveju as vienareiksmiskai uz PP, o ne juostinius, polinius ar zvyrinius blink.gif

Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 04 17, 22:11)
Jei pavyko pasiekti gerą sandarumą - užteks tų eps cm, iš anksto nepergyvenkite 4u.gif
Pasyvaus čia gal dar niekas nepasiekė, ne tame tikslas ir laimė smile.gif

Na na, tikrai maciau cia bent viena norinti tilpti i tu 10 ar bent jau 15 vatu riba mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 04 17, 23:15)
Kaimynas izoliuotų polių klojinius nudengė. Štai koks vaizdas:
pirma nuotrauka,
antra nuotrauka,
trečia nuotrauka.

jei butu suklijaves putplasti ir tada apdejes klojiniais - nebutu pratekejimu ir salcio tilteliu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 04 18, 10:42)
Na na, tikrai maciau cia bent viena norinti tilpti i tu 10 ar bent jau 15 vatu riba mirksiukas.gif

smile.gif Nuo dabar galėsite drąsiai teigti, kad matėte ne tik norinčių kažkur tilpti, bet ir norinčių į Mėnulį: aš labai noriu nukeliauti į Mėnulį! biggrin.gif Belieka pagyventi dar kokius trisdešimt metų ir pamatysime, ar man pavyks tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 18 balandžio 2014 - 09:48
...truputi ne i tema komentaras. biggrin.gif Bet visi zinome kainekuriu pastangas, pasitelkiant hansus ir t.t. siekti 15-tuko..../m
Gal kai nepasiseka - keiciasi norai g.gif

QUOTE(Vilienė @ 2014 04 18, 08:47)
smile.gif  Nuo dabar galėsite drąsiai teigti, kad matėte ne tik norinčių kažkur tilpti, bet ir norinčių į Mėnulį: aš labai noriu nukeliauti į Mėnulį! biggrin.gif Belieka pagyventi dar kokius  trisdešimt metų ir pamatysime, ar man pavyks tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 04 18, 09:51)
...truputi ne i tema komentaras.  biggrin.gif  Bet visi zinome kainekuriu pastangas, pasitelkiant hansus ir t.t. siekti 15-tuko..../m
Gal kai nepasiseka - keiciasi norai  g.gif

Čia apie mane? Aš nesiekiu žūtbūt 15 kWh, bet darau tai, ką esame suprojektavę. Kam tuomet vos ne metus laužėme galvas ir skaičiavome, vertinome net smulkmenas. Aš nieko nesiruošiu keisti statybos metu. Dabar reikia įgyvendinti, o ne galvoti. Kol kas vienintelė silpna vieta yra pamatas. Bet tai visiškai nereiškia, kad nepavyks pasiekti užsibrėžto rezultato. Pagyvensim, pamatysim.

Geriau kas patarkite, kokio diametro vamzdį ar tik apsauginį vamzdį būsimam nuolatiniam vamzdžiui pravesti geoterminiam, oras-vanduo siurbliui?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 04 18, 10:08)
Geriau kas patarkite, kokio diametro vamzdį ar tik apsauginį vamzdį būsimam nuolatiniam vamzdžiui pravesti geoterminiam, oras-vanduo siurbliui?

Aš prakišau po pamatu į tech. patalpą 4 vnt. d63 techninio vamzdžio gabalus, kad lauke jokių sujungimų nebūtų.
Atsakyti
Ne tik mirksiukas.gif
Daugelis cia empyriskai, ir ne tik priskaiciave nuostoliu, pritekejimu, Kw -viskas pasimatys pastacius ir naudojant.

As visiem ivadam paemiau d32 ir d50 tech vamzdzio prakisimams po pamatu, sienom.
Oras-vanduo vat galvoju ar numatyt sienoj uzsandarinta tvirtinima isor blokui:hm (jei reiks)

QUOTE(cibulis @ 2014 04 18, 09:08)
Čia apie mane? Aš nesiekiu žūtbūt 15 kWh, bet darau tai, ką esame suprojektavę. Kam tuomet vos ne metus laužėme galvas ir skaičiavome, vertinome net smulkmenas. Aš nieko nesiruošiu keisti statybos metu. Dabar reikia įgyvendinti, o ne galvoti. Kol kas vienintelė silpna vieta yra pamatas. Bet tai visiškai nereiškia, kad nepavyks pasiekti užsibrėžto rezultato. Pagyvensim, pamatysim.

Atsakyti