Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 24 tema, Energiškai efektyvaus na

QUOTE(mintas @ 2014 04 17, 21:57)
. Mano atveju tai buvo klausimas apie graužikus. Iki šiol niekas man  išsamaus atsakymo apie juos ir nepateikė.

Issipilk sluoksni maltu akmenu skalda tikrai pacukai nepreis smile.gif .
Pagrindus trinkelem ruosiau... tai nezinau kaip turetu pacas dantimis akmenis suardyti ...
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 04 17, 10:42)
1. Kiekvieno poliaus 20-30 cm nuo viršaus reikia padaryti idealiai lygius, t.y. apdėti skarda ar kažkokia kita medžiaga, kad vėliau būtų galima idealiai priglausti rostverko apačios apšiltinimą.

O kam? Mano supratimu yra daug paprastesnis būdas. Padarai putplastinį klojinuką, vieną iš variantų nupasakojo korida, dedi jį gręžinio viršuje ir užpili betonu visą polių. Gaunasi apšiltintas polius iškarto, be jokių vėlesnių darbų.

2. Putplastį po rosverku dėkite ne lygiai su rostverku, o tikrai užleiskite. Daug lengviau likučius apipjaustyti nei paskui trūkstamus tarpus užpūsti putomis, tarkuoti putplastį, lyginti ir t.t.

Pas mane daryta būtent taip. Pritarčiau šiam pasiūlymui, jei pamatai būtų apšiltinami standartiškai, bet mano nuomone ženkliai teisingiau yra pirmiau sudėti klojinius iš EPS`o ar XPS`o ir tik paskui rostverką užlieti betonu. Ir vėl bus stipriai sutaupyta ant laiko ir darbo sąnaudų.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 04 17, 20:16)

Pas mane daryta būtent taip. Pritarčiau šiam pasiūlymui, jei pamatai būtų apšiltinami standartiškai, bet mano nuomone ženkliai teisingiau yra pirmiau sudėti klojinius iš EPS`o ar XPS`o ir tik paskui rostverką užlieti betonu. Ir vėl bus stipriai sutaupyta ant laiko ir darbo sąnaudų.

Pas mane taip dezute is eps lauke ir po apacia 10 cm geoporo viduj 5 cm eps 80 padariau klojinius is busimu gegniu tai nei mediena susigadino nei veliau reikejo gryst prie rostverko ji siltint viskas gavosi ideliai tuo atzvilgiu. Tiesa paciu poliu nesiltinau.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 04 17, 16:53)
Cia kam idomu teko ciupineti toki daikteli http://www.greenteq....K_System_A4.pdf
smile.gif

Sprendimas jau toks sakyčiau tampantis labai standartiniu smile.gif. Įdomi būtent šio sprendimo kaina.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 04 17, 20:06)
Issipilk  sluoksni maltu akmenu skalda tikrai pacukai nepreis  smile.gif .
Pagrindus trinkelem ruosiau... tai nezinau kaip turetu pacas dantimis akmenis suardyti ...

Būtent, jei daryčiau PP, skalda būtų privaloma.
Papildyta:
QUOTE(mantesas @ 2014 04 17, 20:19)
Pas mane taip dezute is eps lauke ir po apacia 10 cm geoporo viduj 5 cm eps 80  padariau klojinius is busimu gegniu tai nei mediena susigadino nei veliau reikejo gryst prie rostverko ji siltint viskas gavosi ideliai tuo atzvilgiu. Tiesa paciu poliu nesiltinau.

Vat ir patvirtinimas, kad mano teoriniai pamąstymai, apie rostverko šiltinimą ir liejimą turi pagrindo smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2014 04 17, 20:19)
Pas mane taip dezute is eps lauke ir po apacia 10 cm geoporo viduj 5 cm eps 80   padariau klojinius is busimu gegniu tai nei mediena susigadino nei veliau reikejo gryst prie rostverko ji siltint viskas gavosi ideliai tuo atzvilgiu. Tiesa paciu poliu nesiltinau.

Rudeni planuoju isikelti ir ziema padaryti termovizija. name panaudojau daug netradiciniu sprendimu tad gal reikes kada pakomentuot visus padarytus sprendimus. Kurie pasiteisino kurie ne. Siuo metu jau isbetonuotos grindys ir apsiltintas fasadas su perdanga tad kaip sakant liko tik juvelyrinis darbas (spalvos deriniai ir t.t ) ko labiausiai nemegstu smile.gif
beje nepretenduoju i pasyvu nama ant sienu tik 20 cm putos grindyse 15 cm EPS. Na tik perdanga planuojamas apie 40 cm bet ten vietos neribotai tai bet kada galesiu kad ir iki metro vatos prikraut smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mantesas: 17 balandžio 2014 - 21:01
QUOTE(GoldenEye @ 2014 04 17, 18:59)
Čia dar klausimas, ar būčiau ką nors sutaupęs, tačiau terliotis tikrai būtų tekę daugiau  tongue.gif

o tai nuo kada betonas uz skalda pigesnis pasidare? ir kuo terliotis daugiau? - supylei, sutankinai, ne mesalkos nereikia.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 04 17, 22:31)
Sprendimas .... Įdomi būtent šio  sprendimo kaina.
Papildyta:
Būtent, jei daryčiau PP, skalda būtų privaloma.

slechtuose biggrin.gif blush2.gif http://simteq.pl/do/...Q-60x80x2150-mm
teko ciupineti kietas holera kaip blokelis ir silumos laidumas 0.04 kaip putplascio ir kitos savybes thumbup.gif
Va tokius blokelius, kad pradetu gaminti ... finfomui pasiulymas lyg buvo pagaminti kazka panasaus ... susidomejo ... smile.gif

Su skalda manau 100 pr. ,,pacuku problema'' yra isprendziama .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 17 balandžio 2014 - 21:04
QUOTE(mantesas @ 2014 04 17, 21:59)
beje nepretenduoju i pasyvu nama ant sienu tik 20 cm putos grindyse 15 cm EPS. Na tik perdanga planuojamas apie 40 cm bet ten vietos neribotai tai bet kada galesiu kad ir iki metro vatos prikraut smile.gif

Jei pavyko pasiekti gerą sandarumą - užteks tų eps cm, iš anksto nepergyvenkite 4u.gif
Pasyvaus čia gal dar niekas nepasiekė, ne tame tikslas ir laimė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2014 04 17, 22:59)
grindyse 15 cm EPS.

Jei sildomos grindys nepagailek dar decimetro dadeti 4u.gif paskui neikisi biggrin.gif
Atsakyti
Netradiciniams sprendimams skelbti tradicinis sprendimas - blogas. smile.gif
Fibo plius blokeliai su skyle. Kodėl pamatui jie, o ne pilnaviduriai? Kas į skylę? Betonas, šiltalas, nieko?
QUOTE(mantesas @ 2014 04 17, 21:59)
Rudeni planuoju  isikelti  ir ziema padaryti termovizija. name panaudojau daug netradiciniu sprendimu tad gal reikes kada pakomentuot visus padarytus sprendimus. Kurie pasiteisino kurie ne. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(GoldenEye @ 2014 04 17, 19:05)
Ar pas kolegos kartais grindų nulis nesutampa su rostverko ir sienos sandūra?

Čia klausimas dėl sandarumo? Grindų +- 0 bus maždaug ties pirma plytos eilės viršumi. Be to, mes su tinkuotoju sienos ir rostverko susikirtimą papildomai sandarinsime tinkuosime. Jau greitai. Galėsiu pasidalinti informacija. Dar yra niuansiu dėl langų sandarumo ir tinkavimo ilgaamžikumo, neskilinėjimo. Langininkai su tinkuotuoju irgi šį mazgą jau išsprendė. Po kelių savaičių irgi galėsiu pasidalinti. Prasideda žaidimas su niuansais.
Papildyta:
Kaimynas izoliuotų polių klojinius nudengė. Štai koks vaizdas:
pirma nuotrauka,
antra nuotrauka,
trečia nuotrauka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 balandžio 2014 - 22:17
QUOTE(cibulis @ 2014 04 17, 22:15)

Kaimynas izoliuotų polių klojinius nudengė. Štai koks vaizdas:
pirma nuotrauka,
antra nuotrauka,
trečia nuotrauka.