QUOTE(Brella @ 2014 04 17, 08:10)
Jau du zmones i ta pacia bala nebeliptu (greztinius vietoj PP )
,bet is paskos einanti aviu banda vistiek ant greztiniu uzsiciklinusi
Aš tikrai norėjau plokštės. Tik mano atveju būtų reikėję kasti apie 3 metrų gylio duobę, pilti smėlio sluoksnius po 30 cm ir viską tankinti. Atrodė, kad bus brangu. Bet kaip pamačiau, kokių nesąmonių pridarė su mano gręžtiniais pamatais, tai tikrai užsimaniau plokštės. Nemanau, kad plokštė būtų buvusi daug brangesnė nei gręžtiniai, bet jei ir būtų brangesnė, tai kokybė nesulyginama. Dar aišku kaimyno gręžtiniai patiko. Tokių gal ir neatsisakyčiau.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 04 17, 08:31)
Panasiu principu vidiniu pertvaru poliukus taip pasidariau
Bent jau vidinių, nelaikančių sienų pamatai mano name bus kaip
plokštė: apačioje padėjome 20 cm storio XPS. Vėliau ant jo išliejome 20 cm storio ir 40 cm aukščio
betoninius pamatus. Taigi po vidinėmis sienomis jokių polių nėra. Mano atveju išėjo gręžtinių pamatų ir plokštės hibridas.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 04 17, 09:25)
1. Ar matėt jo projektą? Ar galite pakomentuoti?
2. Smagu, kad empiriškai priėjote teisingą išvadą apie polinių pamatų sudėtingumą apšiltinant ir PP apšiltinimo elementarumą.
1. Mačiau tik architektūrinį projektą. Konstruktyvo nemačiau, todėl negaliu pakomentuoti.
2. Tikrai taip - empiriškai.
Beje, visiems, kurie visgi darys gręžtinius pamatus turiu kelis patarimus.
1. Kiekvieno poliaus 20-30 cm nuo viršaus reikia padaryti idealiai lygius, t.y. apdėti skarda ar kažkokia kita medžiaga, kad vėliau būtų galima idealiai priglausti rostverko apačios apšiltinimą.
2. Putplastį po rosverku dėkite ne lygiai su rostverku, o tikrai užleiskite. Daug lengviau likučius apipjaustyti nei paskui trūkstamus tarpus užpūsti putomis, tarkuoti putplastį, lyginti ir t.t.
3. Jei rostverką sutvirtins be varžtų per vidurį, bėkite nuo tokios firmos kuo toliau. Turiu galvoje, jei klojinius ramstys ir t.t. Tokie klojiniai tikrai išsikraipo. Mano atveju rostverkas turėjo būti 30 cm storio, bet jo storis svyruoja nuo 29 iki 31,5 cm. Tokius "tiesius" pamatus tikrai nelengva gerai apšiltinti.