Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 24 tema, Energiškai efektyvaus na

QUOTE(Brella @ 2014 04 17, 09:10)
Jau du zmones i ta pacia bala nebeliptu (greztinius vietoj PP )  biggrin.gif ,bet is paskos einanti aviu banda vistiek ant greztiniu uzsiciklinusi  lotuliukas.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
ir kiek jau tu 2a+ muriniu pastatytu ant PP rinkoje? Aplink mane kur prastas gruntas nevienas renkasi plokste + karkasas. tai jai as noriu ramiai miegot muriniame as aviu banda.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 04 16, 21:59)
Kaimynas pradėjo statyti pasyvų namą, kurį projektavo M.Dagys (visų Lietuvoje sertifikuotų namų projektuotojas). Jo namas turės rūsį po garažu, jei gerai supratau. Žadėjo daryti plokščius pamatus po šilta namo dalimi, bet dėl to, kad plokštė spaudžia rūsio sienas, pasirinko gręžtinius.

Man patiko gręžtinių pamatų technologija. Poliaus šonas šlities jėga pradeda dirbti tik nuo 0,9-1,0 m. Todėl poliaus viršų, kuris jau laiko apkrovas, padarė apie 1 metrą giliau nei bus rostverko apačia. Tuomet kiekvieną polių apdėjo nuomojamais klojiniais. Beliko tik polius apšiltinti. Tai padarė štai kaip. Vėliau su panašiais klijiniais darys ir rostverką.

Aš dabar, jei statyčiau namą, daryčiau tik plokščius pamatus. Mano restverko šiltinimas mane jau užkniso. Pats 5 dienas gulėjo ant žemės ir taisiau broką. Gal ir ne idealiai, bet sutaisiau. Tai man kainavo apie 40 poliuretaninių Soudal klijų bonkučių. Taisydamas broką klijų pripurškiau daugiau nei reikėtų. Žodžiu, jei būtų galimybė, kasčiau kad 3 metrų gylio duobę, pilčiau smėlį ir daryčiau plokščią pamatą. Tik visur dėčiau XPS, o ne EPS.

Štai ką radau vidinėje rostverko pusėje. Tuomet su putplasčio pjaustykle supjaučiau 5 kūbus EPS štai taip.. Atkasus pamatus ir kiek galima išlyginus vidinį XPS, pradėjau klijuoti EPS. Tada visus tarpus užpurškiau poliuretaniniais klijaus. Apipjausčius putas galutinis variantas išėjo štai toks.

Su Mindagu tu cia periebinai ne visu namu vienintelis biggrin.gif ... Pasikele sparnus bahuriukas smile.gif ,bet ne vienintelis ...
Tokiu pamatu irengima buvau jau aprases pries kokius 3 metus ir buvom lyg diskutave ,net pir -pur liktinius vamzdzius poliam lenkuose surades buvau smile.gif ...
Panasiu principu vidiniu pertvaru poliukus taip pasidariau : xps is keturiu vienodu gabalu susuki su varztais ir tarine izolke susuki ir nereikia jokiu klojiniu ...
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 04 17, 09:28)
ir kiek jau tu 2a+ muriniu pastatytu ant PP rinkoje? Aplink mane kur prastas gruntas nevienas renkasi plokste + karkasas. tai jai as noriu ramiai miegot muriniame as aviu banda.

Jeigu statydamas nama vadovausies emocijomis,tai ir armaturos,ir betono,ir medienos sunaudosi be saiko,bet "miegosi ramiai" smile.gif Domekis ne tik Lietuvos,bet ir pasauline praktika ir pamatysi kiek tokiu namu ir ant kokio grunto stovi.Bent jau ijuk vaizduote ir paziurek ant ko stovi namas greztiniu pamatu atveju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 04 17, 09:28)
tai jai as noriu ramiai miegot muriniame as aviu banda.

Pirma: pats gal prieš tuos du žmones į balą nelipsiančius statei ir pamatus įrenginėjai, todėl banda niekaip negali būti. Nebent - kas prieš bandą eina ( smile.gif )
Antra: nenori būt banda - pasidomėk, praplėsk akiratį ir sekantį namą statyk pažangiau. Tobulumui ribų nėra - tai galioja visiems. Svarbu "avinu" būti kai sekama pažangių sprendimų, o ne "laiko ir tradicijų išbandytų".
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 04 16, 19:59)
Kaimynas pradėjo statyti pasyvų namą, kurį projektavo M.Dagys (visų Lietuvoje sertifikuotų namų projektuotojas). Jo namas turės rūsį po garažu, jei gerai supratau. Žadėjo daryti plokščius pamatus po šilta namo dalimi, bet dėl to, kad plokštė spaudžia rūsio sienas, pasirinko gręžtinius.

Man patiko gręžtinių pamatų technologija. Poliaus šonas šlities jėga pradeda dirbti tik nuo 0,9-1,0 m. Todėl poliaus viršų, kuris jau laiko apkrovas, padarė apie 1 metrą

Reikėjo paprotinti kaimyną ir jo architektą, kad sienutę galima lieti be klojinių ir taip sutaupyti dvigubai. Kalbu apie betoniunių blokelių užpilamų betonu panaudojimą. Tokiu atveju ir PP gal būtų įgyvendinama.
Ar matėt jo projektą? Ar galite pakomentuoti?
Smagu, kad empiriškai priėjote teisingą išvadą apie polinių pamatų sudėtingumą apšiltinant ir PP apšiltinimo elementarumą.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 04 17, 08:31)
Panasiu principu vidiniu pertvaru poliukus taip pasidariau : xps  is keturiu vienodu gabalu susuki su varztais ir tarine izolke susuki ir nereikia jokiu klojiniu ...

geras sprendimas. ar labai suapvaleja betono pripylus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 17 balandžio 2014 - 10:16
... EPS gal ir uztektu, apsklijavus juosta...

QUOTE(madwifi @ 2014 04 17, 08:52)
geras sprendimas

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 04 17, 11:08)
... EPS gal ir uztektu, apsklijavus  juosta...

Ne apklijavus juosta, bet įvilkus į polietileno plėvelę - juk taip paprasta viską pradėti ant patiestos plėvelės, o baigus "klojinį" pakelti plėvelės kraštus ir priklijuoti prie EPS'inio klojinio.
Atsakyti
Aš irgi pasipasakosiu, kaip su sūnumi darėmės pamatus. Nustumdžius juodžemį, savo rankomis su kastuvais iškasėme 30cm pločio ir 60 cm gylio griovį, sukalėme išlyginamąjį klojinuką. Toliau į griovį keliavo akmenys ir betonas iš kriaušės. Likusią pamato dalį sumūrijome iš fibo plius 200mm blokelių. Gavosi 5 eilės blokelių t.y. 1m aukščio sienutė. Tą sienutę iš lauko apšiltinom 20cm eps, iš vidaus 10cm eps. Viską užvertėm smėliu, ir va turim pamatuką, be jokių šilumos tiltelių biggrin.gif

Palyginimui:
10cm EPS100 R=2.7
15cm EPS100 R=4.05
20cm EPS100 R=5.41
1m Fibo R=4.55
Atsakyti
QUOTE(Brella @ 2014 04 17, 08:10)
Jau du zmones i ta pacia bala nebeliptu (greztinius vietoj PP )  biggrin.gif ,bet is paskos einanti aviu banda vistiek ant greztiniu uzsiciklinusi  lotuliukas.gif

Aš tikrai norėjau plokštės. Tik mano atveju būtų reikėję kasti apie 3 metrų gylio duobę, pilti smėlio sluoksnius po 30 cm ir viską tankinti. Atrodė, kad bus brangu. Bet kaip pamačiau, kokių nesąmonių pridarė su mano gręžtiniais pamatais, tai tikrai užsimaniau plokštės. Nemanau, kad plokštė būtų buvusi daug brangesnė nei gręžtiniai, bet jei ir būtų brangesnė, tai kokybė nesulyginama. Dar aišku kaimyno gręžtiniai patiko. Tokių gal ir neatsisakyčiau.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 04 17, 08:31)
Panasiu principu vidiniu pertvaru poliukus taip pasidariau

Bent jau vidinių, nelaikančių sienų pamatai mano name bus kaip plokštė: apačioje padėjome 20 cm storio XPS. Vėliau ant jo išliejome 20 cm storio ir 40 cm aukščio betoninius pamatus. Taigi po vidinėmis sienomis jokių polių nėra. Mano atveju išėjo gręžtinių pamatų ir plokštės hibridas.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 04 17, 09:25)
1. Ar matėt jo projektą? Ar galite pakomentuoti?

2. Smagu, kad empiriškai priėjote teisingą išvadą apie polinių pamatų sudėtingumą apšiltinant ir PP apšiltinimo elementarumą.

1. Mačiau tik architektūrinį projektą. Konstruktyvo nemačiau, todėl negaliu pakomentuoti.
2. Tikrai taip - empiriškai.

Beje, visiems, kurie visgi darys gręžtinius pamatus turiu kelis patarimus.
1. Kiekvieno poliaus 20-30 cm nuo viršaus reikia padaryti idealiai lygius, t.y. apdėti skarda ar kažkokia kita medžiaga, kad vėliau būtų galima idealiai priglausti rostverko apačios apšiltinimą.
2. Putplastį po rosverku dėkite ne lygiai su rostverku, o tikrai užleiskite. Daug lengviau likučius apipjaustyti nei paskui trūkstamus tarpus užpūsti putomis, tarkuoti putplastį, lyginti ir t.t.
3. Jei rostverką sutvirtins be varžtų per vidurį, bėkite nuo tokios firmos kuo toliau. Turiu galvoje, jei klojinius ramstys ir t.t. Tokie klojiniai tikrai išsikraipo. Mano atveju rostverkas turėjo būti 30 cm storio, bet jo storis svyruoja nuo 29 iki 31,5 cm. Tokius "tiesius" pamatus tikrai nelengva gerai apšiltinti.
Atsakyti
QUOTE(GoldenEye @ 2014 04 17, 10:19)
Aš irgi pasipasakosiu, kaip su sūnumi darėmės pamatus. Nustumdžius juodžemį, savo rankomis su kastuvais iškasėme 30cm pločio ir 60 cm gylio griovį, sukalėme išlyginamąjį klojinuką. Toliau į griovį keliavo akmenys ir betonas iš kriaušės. Likusią pamato dalį sumūrijome iš fibo plius 200mm blokelių. Gavosi 5 eilės blokelių t.y. 1m aukščio sienutė. Tą sienutę iš lauko apšiltinom 20cm eps, iš vidaus 10cm eps. Viską užvertėm smėliu, ir va turim pamatuką, be jokių šilumos tiltelių biggrin.gif

Palyginimui:
10cm EPS100 R=2.7
15cm EPS100 R=4.05
20cm EPS100 R=5.41
1m Fibo R=4.55

o kam isvis i ta griovi brangu betona reikejo pilt? reikejo isklot geotekstile, uzpildyt skalda ir sutankint. betona naudot tik virs grunto pavirsiaus.
mazdaug taip: http://en.wikipedia....ench_foundation
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 17 balandžio 2014 - 10:48