Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 24 tema, Energiškai efektyvaus na

QUOTE(Verteris @ 2014 03 25, 20:50)
Just business - suras nors vieną pilietį, pinigų neskaičiuojantį, atsipirks visos reklamos ir užsakomieji straipsniai...

manau kad, pinigu neskaiciuojantys pilieciai net ir pasyvumo vardan tokios "biudzetines" architekturos niekada nesirinks.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 03 26, 10:31)
manau kad, pinigu neskaiciuojantys pilieciai net ir pasyvumo vardan tokios "biudzetines" architekturos niekada nesirinks.

Šia mintim vadovaujantis, galima būtų plėtoti mintį ir apie automobilius, kad į kokį prius tikrai nesės, bet čia labiau mados reikalas, žiūrėkit kiek įžimybių su prius važinėja. Nors Milao teisingai pasakė, joks jis ne ekonomiškas, bet jis simbolis, kaip I-Phonas, nor ir telefonas jis ne geriausias ir panašiai.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 03 26, 10:53)
Šia mintim vadovaujantis, galima būtų plėtoti mintį ir apie automobilius, kad į kokį prius tikrai nesės, bet čia labiau mados reikalas, žiūrėkit kiek įžimybių su prius važinėja. Nors Milao teisingai pasakė, joks jis ne ekonomiškas, bet jis simbolis, kaip I-Phonas, nor ir telefonas jis ne geriausias ir panašiai.

gal nepletokim sitos minties, nes as jau pradedu uzsivest smile.gif - ifonas gal ir nevisais parametrais geriausias, bet kaip visuma jis tikrai vienas is geriausiu. kaip ir macAir ir macbook-ai. nors as ir nesu nei ju fanas, nei naudotojas bet daznai ieskant padoraus telefono ar notebuko tenka tai pripazint.
o sitas kaminsko namas kolkas i ikona pretenduot negali, todel ir projekto kaina irgi negali but ikonine.
Atsakyti
Gal kam bus įdomu, mažo galingumo A2W šilumos siurbliai:
http://www.aquarea.l...;zoom=130,0,829
Atsakyti
QUOTE(GoldenEye @ 2014 03 27, 20:04)
Gal kam bus įdomu, mažo galingumo A2W šilumos siurbliai:
http://www.aquarea.l...;zoom=130,0,829

Kokia mažylio kaina? Išorinis+vidinis blokas.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 03 27, 22:23)
Kokia mažylio kaina? Išorinis+vidinis blokas.

Aš tikrai nieko nepradavinėju biggrin.gif
http://www.aquarea.l...s-3-kw-131.html

Sakai tavo 130kv namui 3kw galios pakaks?
Atsakyti
QUOTE(GoldenEye @ 2014 03 28, 11:57)

Mano ~125m2 namui PHPP rodo ~1,9kW šildymo galingumo poreikį, kai namo šilumos poreikis per metus 22kW/m2. Tai 3kW pagal tave daug, ar mažai? Pagal mane, tai čia su riebia atsarga.

Šią žiemą namą šildžiau 2kW elektriniu šildytuvu, jį junkdamas tiktai naktimis, dėl geresnio naktinio tarifo, tai šią žiemą šildymo galingumo užteko, o tai gaunasi mažiau nei 1kW pastovaus šildymo galingumo. Na yra ten dar šiokių tokių niuansų, bet galutiniame variante, tikrai nemanau, kad viršysiu PHPP numatytą šildymo galingumo poreikį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 28 kovo 2014 - 13:24
QUOTE(mintas @ 2014 03 28, 13:14)
Mano ~125m2 namui PHPP rodo ~1,9kW šildymo galingumo poreikį, kai namo šilumos poreikis per metus 22kW/m2. Tai 3kW pagal tave daug, ar mažai? Pagal mane, tai čia su riebia atsarga.

Šią žiemą namą šildžiau 2kW elektriniu šildytuvu, jį junkdamas tiktai naktimis, dėl geresnio naktinio tarifo, tai šią žiemą šilumos poreikio užteko, o tai gaunasi mažiau nei 1kW pastovaus šildymo galingumo. Na yra ten dar šiokių tokių niuansų, bet galutiniame variante, tikrai nemanau, kad viršysiu PHPP numatytą šildymo galingumo poreikį.

visai neprastai, idomu ka mes suskaiciuosim irgi panasiam plotui su PHPP. Kol kas viskas projektavimo stadijoje.
Atsakyti
QUOTE(GoldenEye @ 2014 03 28, 11:57)
Aš tikrai nieko nepradavinėju biggrin.gif
http://www.aquarea.l...s-3-kw-131.html

Manau 3kW tikrai užteks ir man.
O už tokią sumą kiek kainuoja šis ŠS geriau šildysiuosi tiesiogiai elektra maždaug tiek pat metų, per kiek tas ŠS susidėvėtų.
Toks turėtų kainuoti <8000, kad vertėtų pagalvoti apie jo įsigijimą. Čia gi vos 3kW mažylis, šildantis kaip du arbatinukai.
Atsakyti
QUOTE(GoldenEye @ 2014 03 29, 11:19)
Tai kaip tada paasiškinti, kad Medeinos31 namo sienoms suręsti užteko 25cm NEPS?

Nors tas namas yra sublokuotas ir gaunasi, kad lyginant su vienbučiu namu, jis netenka vienos lauko sienos, tad turi ženkliai palankesnes sąlygas, bet tame projekte kyla daug klausimų, dėl atitikimo PN reikalavimams. Nemanau, kad net netekus vienos lauko sienos, verta taupyti ant putplasčio, sienoms dedant tik 25cm apšiltinimo, bet konkrečiu atveju, man atrodo, kad pats storiausias apšiltinimo sluoksnis iš tų konkrečių blokelių pasirinktas, paprasčiausiai to tipo blokelių storesnių nebuvo. Plonesnis sienų apšiltinimas kompensuotas, dedant storesnį apšiltinimo sluoksnį stogui, grindims, dedant šiltesnius langus, našesnį rekuperatorių, gal ir numatant didesnį sandarumą nei reikalaujamas. Beje, rekuperatorius parinktas vienas našiausių pasaulyje, bet absoliučiai netinkamas mūsų klimatui, iš to ir elektros sąnaudos rekuperatoriaus atitirpinimui didesnės nei reikalingos namo šildymui. Dėl langų, ten atrodo irgi pasirinkti patys šilčiausi sprendimai esantys rinkoje, nors turintys tam tikrų niuansų, dėl kurių sau, aš tokių langų nesirinkau.

Kad gautųsi PN, nebūtina sienas apšiltinti tik 40cm putplasčiu, reikia parinkti visumą, kad ji derėtų, bet man Medeinos 31 namas, kelia abejonių, kad pasirinkti optimalūs dydžiai ir komplektuojančios.
Atsakyti
Per vakar/siandien tapo zinomos bent 3 imones, planuojancios plestis statant EE namus. Tik pabendravus, zinios ju skystokos , nors norai, idirbis ir kapitalas geri.

Forumieciai geletume eit vadybininkaut biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 03 29, 15:39)
Per vakar/siandien tapo zinomos bent 3 imones, planuojancios plestis statant EE namus. Tik pabendravus, zinios ju skystokos , nors norai, idirbis  ir kapitalas geri.

Forumieciai geletume eit vadybininkaut  biggrin.gif

Vadzybininkaut smile.gif ir atiduoti gretinėlę ,nu ne - mirksiukas.gif patys ...,nebent noretų prisijungti ir tai dzydelis klaustukas ...
Atsakyti