QUOTE(GoldenEye @ 2014 03 29, 11:19)
Tai kaip tada paasiškinti, kad Medeinos31 namo sienoms suręsti užteko 25cm NEPS?
Nors tas namas yra sublokuotas ir gaunasi, kad lyginant su vienbučiu namu, jis netenka vienos lauko sienos, tad turi ženkliai palankesnes sąlygas, bet tame projekte kyla daug klausimų, dėl atitikimo PN reikalavimams. Nemanau, kad net netekus vienos lauko sienos, verta taupyti ant putplasčio, sienoms dedant tik 25cm apšiltinimo, bet konkrečiu atveju, man atrodo, kad pats storiausias apšiltinimo sluoksnis iš tų konkrečių blokelių pasirinktas, paprasčiausiai to tipo blokelių storesnių nebuvo. Plonesnis sienų apšiltinimas kompensuotas, dedant storesnį apšiltinimo sluoksnį stogui, grindims, dedant šiltesnius langus, našesnį rekuperatorių, gal ir numatant didesnį sandarumą nei reikalaujamas. Beje, rekuperatorius parinktas vienas našiausių pasaulyje, bet absoliučiai netinkamas mūsų klimatui, iš to ir elektros sąnaudos rekuperatoriaus atitirpinimui didesnės nei reikalingos namo šildymui. Dėl langų, ten atrodo irgi pasirinkti patys šilčiausi sprendimai esantys rinkoje, nors turintys tam tikrų niuansų, dėl kurių sau, aš tokių langų nesirinkau.
Kad gautųsi PN, nebūtina sienas apšiltinti tik 40cm putplasčiu, reikia parinkti visumą, kad ji derėtų, bet man Medeinos 31 namas, kelia abejonių, kad pasirinkti optimalūs dydžiai ir komplektuojančios.