Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 24 tema, Energiškai efektyvaus na

QUOTE(kadarka @ 2014 02 21, 07:34)
is esmes per ziema niekas nejungta isskyrus dregmes surinkeja, nes dregme is tokio namo salina baisiai sunkiai.

Ir kaip manot, koks ekonomiškai labiausiai pagrįstas tokio namo šildymo būdas? Elektra?
Atsakyti
QUOTE(kadarka @ 2014 02 21, 10:20)
rekupas dar nejungtas del apdailos darbu. Be to rekupas su dregmes grazinimu. krosnele tulikivi. kaminas deja bene didziausia problema. kadangi niekaip nejo jokio kitokio tai yra dvisienis apsiltintas.

Rekupas su dregmes grazinimu puikiai irgi salina perteline dregme smile.gif .
biggrin.gif Zinau ,su kaminu daug problemu ,kas liecia sandaruma ... . Del to ir paklausiau ... .Ar bandete su dumu generaturiu uzlipti ant stogo ir ten ji plaikyti betumt pamate kur nesandarumai tikri biggrin.gif smile.gif smile.gif .Ar ta kivi su muilo akmens akumuliacine turi oro usjungima ,padavima is lauko degimo procesui palaikyti ?
Šiaip sandarumo testas tai geras ,ar jis buvo daromas užkimšus ,užsandarinus kaminą?

Neparset kokia temp. palaikete name .
pamata kaip supratau plokste koks storis izoliacijos ? Blokeliai duju silikatas -Ar dejot koki garo bajiera jiems .Dudziulis dregmes pertelius patalposegali būti del to ,kad juose susikaupusios dregmes l. daug schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(kadarka @ 2014 02 21, 10:20)
kadangi niekaip nejo jokio kitokio tai yra dvisienis apsiltintas.

Kode nejo jokio kitokio ? g.gif
Tam dvisieniam siltintam kaminui turi būti vedinams oro tarpas . Kaip sprendet sita problema .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 21 vasario 2014 - 09:03
dabar temperatura 16-18.

sandarumo testui privaloma uzkimsti vedinimo angas ir kamina.
del sienu, taip is dalies dregmes juose gali but like, visgi aeroc. manau sulaukus giedru ir sauletu dienu uzkais vidus kaip reikiant ir reiks praverus langa dar padziovinti.
bewnt pirktas tulikivis atskiro oro paemimo neturejo.
Atsakyti
QUOTE(kadarka @ 2014 02 21, 11:41)
dabar temperatura 16-18.

Kokia buvo kai neigiamos temp. minus 10--15lC

Kode nejo jokio kitokio ?
Tam dvisieniam siltintam kaminui turi būti vedinams oro tarpas . Kaip sprendet sita problema .

Jei testo metu uzsandarinamas kaminas tai tikru salygu tai neatspindi tikroves ,realiu salygu ir sandarumas ir jo tesatai praranda visišką praktinę esmę ... sad.gif
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 02 21, 11:02)
Ar dejot koki garo bajiera jiems .Dudziulis dregmes pertelius  patalposegali būti del to ,kad juose susikaupusios dregmes l. daug  schmoll.gif

Kad pasalinti pertekline dregme statykit greiciau rekupa ar darykit grandiozinius skersvejus kitaip nieko nebus smile.gif
Kaip supratau tai nedejote ... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 21 vasario 2014 - 10:01
QUOTE(korida @ 2014 02 21, 09:58)
Jei testo metu uzsandarinamas kaminas tai tikru salygu tai neatspindi tikroves ,realiu salygu ir sandarumas ir jo tesatai praranda  visišką praktinę esmę ... sad.gif

Taip ne jie sugalvojo. Toks yra visuotinis sandarumo matavimo standartas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 21, 12:01)
Taip ne jie sugalvojo. Toks yra visuotinis sandarumo matavimo standartas.

Tai h...ia man tie standartai ,man svarbu realybe o ne butaforija , dirbtines salygos ,popieriukas ....
Cia mano nuomone ir nebutinai turi sutapti su kitu ... biggrin.gif
Papildyta:
Cia panasiai kaip pirma sertifikavo medeinos 31 PN o po to dare vedinimamo fasado apdaila ir naudojo metalius ankerius jam pakabinti ...smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 21 vasario 2014 - 10:16
Kaip ir visur - pokazucha
Korida - drinks_cheers.gif
Butu krosnele-ir ja butu uzkimse, tada matave biggrin.gif. Neaisku kaip pats exspertas A+ i visus skyliu irengimus paziures - turetu sureaguoti (praktiskai) , ir neigiamai.

QUOTE(korida @ 2014 02 21, 09:18)
Tai h...ia man tie standartai ,man svarbu realybe o ne butaforija , dirbtines salygos ,popieriukas  ....
Cia mano nuomone ir nebutinai turi sutapti su kitu ...  biggrin.gif
Papildyta:
Cia panasiai kaip pirma sertifikavo medeinos 31 PN  o po to dare vedinimamo fasado apdaila ir naudojo metalius ankerius jam pakabinti ...smile.gif

Atsakyti

Jei testo metu uzsandarinamas kaminas tai tikru salygu tai neatspindi tikroves ,realiu salygu ir sandarumas ir jo tesatai praranda  visišką praktinę esmę ... sad.gif

Pritariu.
Atsakyti
QUOTE(kadarka @ 2014 02 21, 07:34)
2 aukstai. langai doleta su skirtingais SKP paketais (Clima Guard nrG ir premium).
stogo sumustinis toks (2-bas gipsas, garo plevele osb, 47 cm vata, 52 mm steico plokste, vedinamas tarpas, osb, epdm membrana, skalunas. sildymo saltiniai yra saules kolektoriai, infra raudonuju spinduliu kilimeliai, taip pat krosnele. is esmes per ziema niekas nejungta isskyrus dregmes surinkeja, nes dregme is tokio namo salina baisiai sunkiai.

Labai gerai, kad įdėta ne difuzinė plėvelė ar vata, o kieta medžio plaušo priešvėjinė plokštė. Kokio storio EPDM? Ar ištisinė, ar juostomis buvo dedama?

Aš irgi nerandu nieko geriau už nrG vitrinoms. Gal jau atsirado kažkas geresnio?
Atsakyti
Kode nejo jokio kitokio ?

Kuris kaminas sudarys mažesnį šalčio tiltą - šamotinis su keramzito blokeliais ar 0,5 mm skardinis su vatos apšiltinimu?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 02 21, 14:09)
Kuris kaminas sudarys mažesnį šalčio tiltą - šamotinis su keramzito blokeliais ar 0,5 mm skardinis su vatos apšiltinimu?

Nezinau, reiktu skaiciuoti .
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 02 21, 11:18)
Tai h...ia man tie standartai ,man svarbu realybe o ne butaforija , dirbtines salygos ,popieriukas  ....
Cia mano nuomone ir nebutinai turi sutapti su kitu ...  biggrin.gif

Esmė tame, kad sandarumo testo tikslas yra patikrinti ATITVARŲ sandarumą, būtent kaip kokybiškai įrengtos sienos, lubos, langai, stogas, grindys. Kaminai pečiai katilai krosnelės ir kita x-nia visiškai nedomina, nes šiais laikais ne kiekvienas namas turi tokius, ir dar - statytojas LAISVA VALIA pats nusprendžia reikia jam "dantų skausmo" ar nereikia. Todėl salygos visiems vienodos - užkamšome vėdinimą ir kaminus, patikiname atitvarų sandarumą o "navarotus" paliekame statytojui. O jei kas labai nori įsipilti tą šaukštą deguto į medaus statinę - čia jau jo asmeninė tragedija.
Juk visi puikiai suprantame, kad nesąmonė net pradėti testą su atvirom angom, laiko gaišimas ir litai į dangų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 21 vasario 2014 - 13:07