Nu ka skaiciujam vasario men elektros islaidas 145m2 vieno auksto namui, geoterminis sildymas 6kW galingumo inverterinis SS ne brendinis , vertikalus kolektotius 114m .
Vasario men. sunaudaudota bendra namo elektr. energija 424,9kWh
Pirma savaite buvo naudojama vienos laiko zonos tarifas 119kWh .
Likusis laikas( keistas planas i namai 10 du laiko tarifai ) :
Dieninis 73,2kWh
Naktinis savaitgalinis 232,7kwh
Siurbliui pastates atskira skaitliuka kuris prisuko sildymui ir karstam buitiniam vandeniui ruosti :267,7kWh tai buvo naudojama naktimis ir savaitgaliais .
Šildymui ir DHW išleista suma (jei priimam ,kad pirma svaite irgi naudojau naktiniu tarifu ,nes jau ,,imitavau'' ir naudojau tik naktine energija ,t.y. nuo 23.00val iki 7.00val.) 267,7 kWh x 0,353 Lt/kWh =94,50Lt ;
Taigi vasario men. sildymui ir karsto buitinio vandens ruosimui isleita vienam m2 : 94.5 Lt/145m2=0,65Lt/m2 ;
QUOTE(mintas @ 2014 02 27, 23:02)
Nelabai pagaunu, į ką atsirems XPS, kai ant jo bus pastatytas baldas. Gerai, jis tvirtas, atlaikys, bet į ką remsis?
Aš daryčiau taip.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 02 28, 00:32)
Nieks nieko nevengia. Taupiau savo laiką ir įdėjau nuorodą kur aprašyti visi ŽŠ tipai. Čia nieko įtartino nėra. Jūs visus labai įtarinėjate. Aiškiai parašiau kad man ŽŠ kainavo 2000, jeigu jums siūlė už 10000 tai faktas, kad ne aš. Dabar turiu rimtesnių užsiėmimų nei ŽŠ įrenginėjimas. Gal dar susitiksime, norėčiau apžiūrėti jūsų namą iš arčiau.
Už 2000 Lt gal ir verta dėmesio sistema, bet už 10 000 Lt - tikrai ne. O jei yra noras apžiūrėti namą, mielai prašom.
Kaip pavyzdi galite pasiziureti kiek isleido sertifikuotas PN
http://energypro.lt/...ildymo-sistema/
plius kiek tenas pasilde patalpas http://energypro.lt/...dinimo-sistema/
114,23Lt+173,1+52,34=339,67LT
Plotas turetu būti panasus .
http://energypro.lt/...ildymo-sistema/
plius kiek tenas pasilde patalpas http://energypro.lt/...dinimo-sistema/
114,23Lt+173,1+52,34=339,67LT
Plotas turetu būti panasus .
QUOTE(BangaS @ 2014 02 28, 00:50)
Tai nėra ką piešti. Tarp sienos ir grindų betono paliekate tarpą. Jeigu pamatai poliniai ir sienos apačia ne iš akytbetonio ar putstiklio, tai bent keli cm turėtų būti. Ten klijuojama 3-5 cm XPS juostelė prieš betonavimą. Jeigu namas pasyvus tai logiška būtų >5 cm klijuoti.
Ką reiškia 3-5 cm XPS juostelė? Ta prasme išpjovą iš XPS, t.y. reikia išsipjauti iš XPS lapo? Ar yra speciali kažkokia?
QUOTE(cibulis @ 2014 02 28, 12:29)
Aš daryčiau taip.
Papildyta:
Už 2000 Lt gal ir verta dėmesio sistema, bet už 10 000 Lt - tikrai ne. O jei yra noras apžiūrėti namą, mielai prašom.
Papildyta:
Pagal tavo brėžinį (jei steške apie 7cm ) 5 punktas jeigu tikslai 10x27cm.
Pagal mane max. 5 x 10cm. bet manau aš dėsiu 3cm.
QUOTE(korida @ 2014 02 28, 11:18)
Šildymui ir DHW išleista suma (jei priimam ,kad pirma svaite irgi naudojau naktiniu tarifu ,nes jau ,,imitavau'' ir naudojau tik naktine energija ,t.y. nuo 23.00val iki 7.00val.) 267,7 kWh x 0,353 Lt/kWh =94,50Lt ;
Taigi vasario men. sildymui ir karsto buitinio vandens ruosimui isleita vienam m2 : 94.5 Lt/145m2=0,65Lt/m2 ;
Puikūs rezultatai.
Planuojamas variantas
Dar gal pats EPS su stiazke pasikels 10cm.
Dar gal pats EPS su stiazke pasikels 10cm.
QUOTE(Robertinas 125 @ 2014 02 28, 10:37)
Pagal tavo brėžinį (jei steške apie 7cm ) 5 punktas jeigu tikslai 10x27cm.
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 02 27, 16:53)
Manau teisingiau butu teigti taip:
Įrengiant grindis jas 2-3 cm storio EPS juosta reikia atskirti nuo sienų, tuo paciu uztikrinant kad sienu tinkas nesilies su "stezke"
Įrengiant grindis jas 2-3 cm storio EPS juosta reikia atskirti nuo sienų, tuo paciu uztikrinant kad sienu tinkas nesilies su "stezke"
EPS (XPS) kaip kompensacinė juosta tarp sienų ir stiažkės negerai dėl garso. Jeigu kas pamenat, buvo toks Evoy - statybininkas, jis rašė:
Trumpai apie C/S grindis ("stiažkę").
Jas teisingai įrengti- vienas sudėtingiausių darbų statyboje. "Stiažkė" primena gyvą organizmą- vien paviršiaus įtempimo jėgos gali pridaryti masę problemų. Keli patarimai iš patirties:
* Gruntas turi būti gerai sutankintas. Visais atvejais tinka polistirolas, tik vienu atveju (kai reikalinga geresnė garso izoliacija)- naudojama vata. Geresnei garso izoliacijai patartina naudoti kuo daugiau skirtingų medžiagų sluoksnių: pvz. smėliu užpilate visus vamzdžius, po to plėvelė- vata- vėl plėvelė. Naudojant vien vatą (be smėlio pasluoksnio)- tokių rezultatų nepasieksite.
* Vykdant darbus ir bent porą savaičių po to- griežtai jokių skersvėjų.
* Visa "stiažkė" privalo būti atskirta: 200 mq plėvele nuo pagrindo, ir apie 10 mm pūstojo (akytojo) polietileno plėvele ar kietesne vata (tik ne polistirolu!) nuo atitvarų.
* 50 mm "stiažkė"- "valdiškoms" grindims. Sau pradėkite bent jau nuo 60 mm.
* "Stiažkės" kokybė labai priklauso nuo vandens kiekio. Nepagailėkite kelių papildomų litų (betonuotojai paprastai turi "atsargų"), ir naudokite plastifikatorius. Jie tikrai reikalingi ne vien šildomoms grindims (kaip aiškins betonuotojai, nes su plastifikatoriumi dirbti sudėtingiau).
* "Stiažkė" turi būti trombuojama. Jokios įrangos tam nereikia- paprasčiausiai stebėti, kad betonuotojai "ištrepsėtų" visą plotą.
* Armavimo tinklas turi būti sukeltas bent centimetru (rekomenduojama per 1/5 "stiažkės" storio). Tinklo pakėlimas- užpylus mišinį, kabliu ar rankomis kilstelėti aukščiau reikiamo aukščio, ir viskas aptrombuojama koja (kitaip tinklas nusės atgal). Tinklui sukelti yra dar "grybukai", bet "stiažkininkai" paprastai jų nenaudoja. Visose vietose kur "stiažkė" bus "pjaustoma" (tarpduriai ir pan.), tinklas turi būti sukeltas iki pusės "stiažkės" storio. Jei to nekontroliuosite- 99 %, kad tinklas liks apačioje ir nieko "nedirbs". Atkasate kelias duobutes prieš pat glaistymą, ir pasižiūrite, kokiame aukštyje tinklas. Darbininkai gali "paburbuliuoti", bet lygiai taip pat juos tikrina visi rimtesni užsakovai.
* Jei norite 100 % garantijos (bei mažiau pjaustyti "stiažkę"), papildomai dėkite polipropileninį plaušą (fibrą) (betonuotojai paprastai turi "atsargų").
* "Stiažkė" pjaustoma tarpduriuose, ir dalinant stačiakampio formos patalpas (kai kraštinių santykis viršija 2x3). Kvadratai turėtų būti maždaug 3x3 m, bet jei visa kita išpildyta teisingai (anksčiau minėti patarimai), į tai galite žiūrėti šiek tiek atsainiau. Tas vietas, kur pagrindas skiriasi ("stiažkė" "užlipa" ant išsikišusio pamato, palei "vitrinas" ir pan.) pjauti (atskirti) taipogi būtina.
* Jei dėl kokių tai aplinkybių esate priversti "chalturinti" (pvz. įrenginėti 50 mm grindinį šildymą), visi ankstesni patarimai būtini, plius papildomai dedamas tinklas ant vamzdelių. Betonuojant, vamzdynas privalo būti po spaudimu.
* Jei klojant grindų dangą, apdailininkai skundžiasi užriestais kampais- tai ne būtinai "stiažkininkų" kaltė. Gal būt per ilgai "kankinote" "stiažkę" skersvėjais, ar sandėliavote kelias tonas statybinių medžiagų patalpos (išpjauto kvadrato) centre, kas yra griežtai draudžiama.
Tiek info turėtų pakakti, kad sugadinti nuotaiką betonuotojams. Patiems to darytis tikrai nerekomenduoju- daugiau kainuos išlyginamieji mišiniai ar nelygumų šlifavimas. Net ir juodgrindžių nepatarčiau- nebent vėliau planuojate smėlio pasluoksnį. Sėkmės !
EVOY
2009 04 17, 11:39
Dar vienas niuansas:
* Jei esate priversti rinktis - geriau mažesnių langelių armavimo tinklas, nei storesnė viela. Kompromisai su kokybe prasideda, pasirinkus ką tai prastesnio už 100x100x4 arba 150x150x5. Tinklą privaloma"užleisti" vieną ant kito ne mažiau 10 cm (rekomenduotina 15 cm), ir rišti.
Dar kartą sėkmės !
EVOY
2009 04 17, 12:37
Ir dar keli niuansai:
* Grindys betonuojamos po tinkavimo darbų.
QUOTE(arkava @ 2014 02 28, 12:17)
Kaip manote, kas bus, kai šilta stežkė atsidurs už 3cm nuo šalto rostverko?
Pabandykit nusipiešti izotermes šio mazgo.
Papildyta:
QUOTE(asab @ 2014 02 28, 12:55)
EPS (XPS) kaip kompensacinė juosta tarp sienų ir stiažkės negerai dėl garso.
Kokio garso? Nebus ten jokių garsų.
Čia tik autorius galėtų pakomentuoti, kodėl jis siūlė nenaudoti putplasčio vietoje kompensacinės juostos.
Gal pūsto PE plėvelė geriau užsandarina tą vietą. Kaip kažkas sakė sandarumo tikrinimo metu net per ten dūmai patenka į patalpą.
Gal kyla problemų kai stežkė įkaista ir išsiplečia pora milimetrų. Tokiu atveju putplastį jau būtų sunkiau suspausti ir atsirastų įtempimai.
Jeigu dėl to kyla abejonių tai galima XPS dėti prie sienos ir papildomai įdėti ploniausią kompensacinę juostelę tarp stežkės ir XPS.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 02 28, 00:10)
Pagal chebros pasisakymus - panašu į vidurinio piršto pakėlimą, t.y. žinote tą žodį iš F...CK. Čia per daug susireikšiminusių asmenų.
Papildyta:
Pasakysiu tiesiai šviesiai - žiauriai nemėgstu paslėptos reklamos. Žodžiu, variantas buvo toks. Įlendu į šitą blogą apie ŽŠ. Pamatau užrašą..... Susisiekiu su tuo asmeniu, jis atvažiuoja apžiūrėti mano namo. Siūlo ŽŠ sistemą už 8000 - 10 0000 Lt.
Norėčiau tikėti, kad tai nebuvo Bangas. Tai tik jo blogo skaitytojas, draugas... Bet ką gali žinoti. Po to karto mano pasisakymų Bangas pradėjo vengti, nors anksčiau taip nebuvo. Gal aš ir klystu...
Papildyta:
Pasakysiu tiesiai šviesiai - žiauriai nemėgstu paslėptos reklamos. Žodžiu, variantas buvo toks. Įlendu į šitą blogą apie ŽŠ. Pamatau užrašą..... Susisiekiu su tuo asmeniu, jis atvažiuoja apžiūrėti mano namo. Siūlo ŽŠ sistemą už 8000 - 10 0000 Lt.
Norėčiau tikėti, kad tai nebuvo Bangas. Tai tik jo blogo skaitytojas, draugas... Bet ką gali žinoti. Po to karto mano pasisakymų Bangas pradėjo vengti, nors anksčiau taip nebuvo. Gal aš ir klystu...
QUOTE(cibulis @ 2014 02 28, 00:48)
Paneikite, kad bangas nėra ekoven..um.lt. Buvom gi susitikę. Ar man parašyti kaip jūs atrodo, o jūs parašysite, kaip aš.
Reklama būtų jeigu būčiau pasakęs, kad mano ŽS įrengė ekoventum, kainavo tiek ir tiek, va galite kreiptis, čia nuoroda.
Aš ne Marius matomas čia http://www.youtube.c...h?v=yiqD2bi-27c
su Marium J. iš ekoventum niekada nebendravau, nieko gero ar blogo negaliu pasakyti. Aš su jumis tikrai nebuvau susitikęs. Ar jums dabar ramiau?
Tai vienintelė man žinoma kontora, kuri už pinigus įrenginėja ŽŠ Lietuvoje. Iš nuotraukų matosi, kad neblogai dirba. Kodėl nepareklamavus? Kaina jau ne mano reikalas, čia pagal kiekvieno kišenę. Aš nemokėčiau daugiau kaip 3000Lt už ŽŠ, bet nekritikuoju tų, kurie sumokėjo 5000 ar 8000.
QUOTE(cibulis @ 2014 02 28, 11:14)
Buvau, prašau nepjaustyti.
Papildyta:
1. 40 cm. Ne pats užsinorėjau, o PHPP taip rodė. Man irgi kuo mažiau, tuo geriau.
2. Sakot, kad tą XPS reikia papildomai klijuoti. Vien padėjimo neužteks? Beje, jei klijuoti, tai tikriausiai prie balto EPS ar prie rostverko?
Papildyta:
1. 40 cm. Ne pats užsinorėjau, o PHPP taip rodė. Man irgi kuo mažiau, tuo geriau.
2. Sakot, kad tą XPS reikia papildomai klijuoti. Vien padėjimo neužteks? Beje, jei klijuoti, tai tikriausiai prie balto EPS ar prie rostverko?
1. PHPP tik pataria jums. Nereikia čia tesintis, nes sprendimus darote jūs.
2. Viskas priklauso nuo grindų dangos ir planuojamų atremti baldų. Jeigu yra galimybė, kad bus atremta kažkas labai sunkaus, tai gal net ir įklijuotas XPS neatlaikys. Kljuočiau ir prie sienos, ir prie EPS. Blogiau nebus.
QUOTE(cibulis @ 2014 02 28, 11:33)
Ką reiškia 3-5 cm XPS juostelė? Ta prasme išpjovą iš XPS, t.y. reikia išsipjauti iš XPS lapo?
Taip, reikia atsipjauti iš lapo.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 02 28, 11:18)
Nu ka skaiciujam vasario men elektros islaidas 145m2 vieno auksto namui, geoterminis sildymas 6kW galingumo inverterinis SS ne brendinis , vertikalus kolektotius 114m .
Siurbliui pastates atskira skaitliuka kuris prisuko sildymui ir karstam buitiniam vandeniui ruosti :267,7kWh
Siurbliui pastates atskira skaitliuka kuris prisuko sildymui ir karstam buitiniam vandeniui ruosti :267,7kWh
Kol kas, kaip matau, be konkurencijos.
Gal net nereikia to rekuperatoriaus... Ką ten tuos centus besutaupysit?
QUOTE(BangaS @ 2014 02 28, 00:50)
Ten įklijuotas XPS ir laikysis šonais kabindamasis "trintimi" ...
Pala, dar vieną niuansą praleidom. Ten juk deformacinė juosta skirta tam, kad besiplėsdamas betonas sienų neišverstų, bent jau aš tokią paskirtį supratau. Šiai paskirčiai labiausiai tiktų minkščiausi putplasčiai pav EPS50. Dėdami kietą XPS, ar mes nedarom meškos paslaugos. Nepanaikinam amortizacinių savybių iš plėtimosi juostos. Ar neišvers XPS sienų, kai grindų betonas pradės plėstis?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 02 28, 11:29)
O jei yra noras apžiūrėti namą, mielai prašom.
Aš ir mielai pasijungčiau
QUOTE(mintas @ 2014 02 28, 15:30)
Tiktai gal verta palaukti kelis mėnesius: bus langai, lauko apdaila. Ar yra noras pamatyti dar tokį pakankamai basą?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 02 28, 15:30)
Dėdami kietą XPS, ar mes nedarom meškos paslaugos. Nepanaikinam amortizacinių savybių iš plėtimosi juostos. Ar neišvers XPS sienų, kai grindų betonas pradės plėstis?
Papildyta:
Papildyta:
Čia gerą mintį pakišai. Visko gali būti. Tik gal ne sienas vers, o apdailos dangą subanguos.
QUOTE(BangaS @ 2014 02 28, 16:22)
Gal net nereikia to rekuperatoriaus... Ką ten tuos centus besutaupysit?
Ventiliatoriu tai reikia ,kad ora vaikytu ,o kad vaikys ir naudos energija oro gainiojimui ir tuo pat neisnaudoti dregmes atstatymo ir silumos per polimerini- membranini silumokaiti tipo http://paul-lueftung...3-03_screen.pdf kuri galima butu isigyti uz 561,.. ,o gal ir uz maziau (cia mazmenos kaina ), butu neprotinga .
Pridejus rankas ir mintis galima realizuoti nebloga varianta
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 02 28, 17:30)
Nepanaikinam amortizacinių savybių iš plėtimosi juostos. Ar neišvers XPS sienų, kai grindų betonas pradės plėstis?
Mintai pagalvok logiskai kokie ten temperaturu skirtumai ir koks pletimasis koks vaiksciojimas .Vasara kai buvo grindys lietos ju temperatura tikrai buvo panasi
Pas mane piltas islyginamasis sluoksnis pries pvc lenteliu klijavima . Tai zinok net neatsirado kampe nei mikro itrukimo per visa sildymo sezona . O jei butu vaikscioje jau butu itruke .
Net bandziau paleist nakciai i grindis 32lC termofikata ir paskiau nesildyti pora dienu ir vel cikla daryti --- rezultatas tas pat .
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 02 28, 17:50)
Tik gal ne sienas vers, o apdailos dangą subanguos.
Dar vienas ekspertas ,gal ruosiesi leisti vos ne ,,verdanti'' vandeni ?