Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 24 tema, Energiškai efektyvaus na

QUOTE(cibulis @ 2014 02 27, 23:02)
Jūs kaip asmuo nesusipykęs su fizika ir matematika paaiškinkite man, kodėl antrame aukšte nereikia grindinio šildymo atskirti nuo sienos. Jei ne iš pirmo aukšto, tai iš antro šiluma nutekės per sienas į pamatus (mano atveju - poliai) ir toliau į gruntą. Aišku, antrame aukšte turime žemesnę grindų temperatūrą nei pirmame, bet vis tiek dalis šilumos nutekės.

Visos statybinės medžiagos turi šiluminę varžą. Po 50cm ar 1m sienų šiluminė varža nenusileis apšiltinimo sluoksniui. Taigi, jūsų antras aukštas kuris užkeltas ant ~3m blokelių, apsaugotas ženkliai geriau nei su 10 cm XPS.
Atsakyti
Ar galit kas imesti paveiksliuka,kaip teisingiausiai turetu atrodyti grindu ir sienos susijungimas. Aciu
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 02 27, 23:23)
Ar galit kas imesti paveiksliuka,kaip teisingiausiai turetu atrodyti grindu ir sienos susijungimas. Aciu

Pagal chebros pasisakymus - panašu į vidurinio piršto pakėlimą, t.y. žinote tą žodį iš F...CK. Čia per daug susireikšiminusių asmenų.
Papildyta:
Pasakysiu tiesiai šviesiai - žiauriai nemėgstu paslėptos reklamos. Žodžiu, variantas buvo toks. Įlendu į šitą blogą apie ŽŠ. Pamatau užrašą..... Susisiekiu su tuo asmeniu, jis atvažiuoja apžiūrėti mano namo. Siūlo ŽŠ sistemą už 8000 - 10 0000 Lt.

Norėčiau tikėti, kad tai nebuvo Bangas. Tai tik jo blogo skaitytojas, draugas... Bet ką gali žinoti. Po to karto mano pasisakymų Bangas pradėjo vengti, nors anksčiau taip nebuvo. Gal aš ir klystu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 28 vasario 2014 - 00:11
QUOTE(cibulis @ 2014 02 28, 00:10)
Norėčiau tikėti,  kad tai nebuvo Bangas. Tai tik jo blogo skaitytojas, draugas... Bet ką gali žinoti. Po to karto mano pasisakymų Bangas pradėjo vengti,  nors anksčiau taip nebuvo. Gal aš ir klystu...

Nieks nieko nevengia. Taupiau savo laiką ir įdėjau nuorodą kur aprašyti visi ŽŠ tipai. Čia nieko įtartino nėra. Jūs visus labai įtarinėjate. Aiškiai parašiau kad man ŽŠ kainavo 2000, jeigu jums siūlė už 10000 tai faktas, kad ne aš. Dabar turiu rimtesnių užsiėmimų nei ŽŠ įrenginėjimas. Gal dar susitiksime, norėčiau apžiūrėti jūsų namą iš arčiau.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 28, 00:10)
Pagal chebros pasisakymus - panašu į vidurinio piršto pakėlimą, t.y. žinote tą žodį iš F...CK. Čia per daug susireikšiminusių asmenų.

Taip drinks_cheers.gif , liezuviu visi mes mokam malti, bet, kad tusciai nekalbeti, gal butu paprasciau imesti brezinuka ir pirmyn -diskutuojam.
Nesuprantu-is pat pradziu idedam tarp sienos ir betono eps ar xps ar dar ko, o kai isdziusta-lengvai isimam blink.gif , nes betonas susitrauke-isdziuvo biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 02 28, 00:32)
Jūs visus labai įtarinėjate.

Paneikite, kad bangas nėra ekoven..um.lt. Buvom gi susitikę. Ar man parašyti kaip jūs atrodo, o jūs parašysite, kaip aš.
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 02 27, 23:23)

Tai nėra ką piešti. Tarp sienos ir grindų betono paliekate tarpą. Jeigu pamatai poliniai ir sienos apačia ne iš akytbetonio ar putstiklio, tai bent keli cm turėtų būti. Ten klijuojama 3-5 cm XPS juostelė prieš betonavimą. Jeigu namas pasyvus tai logiška būtų >5 cm klijuoti.
Pasyvaus namo rekomendacijose užtikau, kad vokiečiai rekomendavo pirmas eiles ant rostverko mūryti iš akyto betono. Mačiau ir Lietuvoje tokį sprendimą. Manau nėra ko bijoti jeigu konstruktorius paskaičiuoja leistiną apkrovą. Tai gana gerai atskirtų šiltas sienas nuo šaltesnio rostverko.

QUOTE(mintas @ 2014 02 27, 23:02)
Nelabai pagaunu, į ką atsirems XPS, kai ant jo bus pastatytas baldas. Gerai, jis tvirtas, atlaikys, bet į ką remsis?

Ten įklijuotas XPS ir laikysis šonais kabindamasis "trintimi" į sieną ir iš kitos pusės į stežkę (grindų betoną). Dar kažkiek padės ir minkštas EPS iš apačios.
Kai daro kelius su EPS pagrindu tai po kelio danga eina kietesnis EPS250, o po juo jau minkštesnis EPS100, nes apkrova pasiskirsto didesniame plote. Taip ir čia nuo kietos grindų dangos taškinė apkrova pasiskirsto į vis didesnį plotą ir vis minkštesnį pagrindą.

Tik reikia priklijuoti prie sienos prieš betonuojant. Jeigu grindų danga ne ruloninė, tai nekils problemų. Nemanau, kad 200-300kg ten kažkas kažką atrems 5cm nuo sienos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 28 vasario 2014 - 00:52
QUOTE(BangaS @ 2014 02 28, 00:50)
Tai nėra ką piešti.

Ponas, bangai, kodėl jūs nepaneigiate, kad buvom susitikę? Įtariu, kad Bangas ir ekventum.lt vienas ir tas pats bičas. Iš pradžių nesakiau, kad tai jūs, bet kad slepiate...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 28 vasario 2014 - 01:06
QUOTE(cibulis @ 2014 02 28, 02:10)
Siūlo ŽŠ sistemą už 8000 - 10 0000 Lt.

Koks skirtumas kas ten buvo smile.gif ,gal aš o gal Petras smile.gif o gal ...
Zinant tavo doh.gif buda reikalavimus, norus , itartinuma , ,,kvailus klausimus'' ,garantinius terminus ir kita ....
tau buvo tikriausiai pasiulyta firmine sistema su darbais ir paslaugom .Paimkim pavyzdi ,kad ir http://luftladen.com...le-ewt/477?c=85 ,kodel tu manai ,kad tau turi dar ir uz dyka irengti ir dar ranka pabuciuoti ... cool.gif ? Pats susigaudytum ir moketum sankes rankose palaikyti , pritaikes pakaitalus galetum ir isirengti zenkliai pigiau mirksiukas.gif ,nei ta suma ...
Ir is vis ko tu siknoje jieskai smegenu kas ten buvo atvaziave -artistas thumbup.gif

P.S. O gal tu tokiu stliovu budu issitraukineji ir tikrini dominancia informacija smile.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 28 vasario 2014 - 10:02
QUOTE(korida @ 2014 02 28, 11:25)
P.S. O gal tu tokiu stliovu budu issitraukineji ir tikrini dominancia  informacija  smile.gif ?

Tiksliau darau isvada ,kad tu tokiu stliovu budu ,apsimetinedamas kvaileliu , issitraukineji ir tikrini dominancia informacija smile.gif arba tikrai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 28, 00:57)
Ponas, bangai, kodėl jūs nepaneigiate, kad buvom susitikę? Įtariu, kad Bangas ir ekventum.lt vienas ir tas pats bičas. Iš pradžių nesakiau, kad tai jūs, bet kad slepiate...

Tai juk čia visi kuo nors apsimeta.

Cibuli ar tik nebuvome prieš kelias dienas susidūrę Maksimoje. Tiesa prisistatėme kaip svogūnas, bet manau, tik tam kad mane suklaidinti.
Pateiksiu aprašymą ilgas, gerai atrodantis, stambūs žali laiškai, o apačioje baltas, tvirtas cibulis.
Akis graužia lygiai taip pat, kaip nuo kai kurių jūsų pasisakymų.
Prisipažinkite, juk jūs ten buvote.
Jei neprisipažinsite, rytoj supjaustysiu ir sudėsiu į salotas.
essen.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2014 02 28, 10:59)
Prisipažinkite, juk jūs ten buvote.
Jei neprisipažinsite, rytoj supjaustysiu ir sudėsiu į salotas. 
essen.gif

Buvau, prašau nepjaustyti. lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 02 27, 22:55)
1. Pas Cibulį stežkę planuojama šiltinti 45cm EPS kiek atsimenu. Aš to nelabai suprantu, bet tiek to.

Sudėjus 45 cm po grindimis mano akimis nelogiška būtų stežkę atskirti tik 1-2 cm šiltalo. Ten reikėtų bent 5 cm, o geriau ir daugiau. Jeigu bus įklijuotas XPS, tai grindų dangai nieko neatsitiks nuo baldų svorio.

1. 40 cm. Ne pats užsinorėjau, o PHPP taip rodė. Man irgi kuo mažiau, tuo geriau.

2. Sakot, kad tą XPS reikia papildomai klijuoti. Vien padėjimo neužteks? Beje, jei klijuoti, tai tikriausiai prie balto EPS ar prie rostverko?
Atsakyti