Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 24 tema, Energiškai efektyvaus na

QUOTE(cibulis @ 2014 02 27, 17:16)
Įrengiant šildomas grindis jas 5-10 cm storio XPS reikia atskirti tik nuo išorinių sienų ar ir nuo vidinių?

Manau teisingiau butu teigti taip:

Įrengiant grindis jas 2-3 cm storio EPS juosta reikia atskirti nuo sienų, tuo paciu uztikrinant kad sienu tinkas nesilies su "stezke"
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 27, 17:16)
Įrengiant šildomas grindis jas 5-10 cm storio XPS reikia atskirti tik nuo išorinių sienų ar ir nuo vidinių?

10cm jau gali sukelti problemų kai kuriai grindų dangai, ..... baldo koja kad neužverstu dangos.
Mano nuomone max iki 5cm.
Dabar tinkuoju kaip tik ir prie sienos prašiau su lyg su grindimis išvalytų žemyn tą dali, noriu, kad xps kiek pasislėptų. Galvoju perimetrą apklijuoti apie 3cm. nu gal 4cm. xps
Geriausiai nuo visų atskirti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Robertinas 125: 27 vasario 2014 - 17:09
QUOTE(Robertinas 125 @ 2014 02 27, 17:07)
10cm jau gali sukelti problemų kai kuriai  grindų dangai, ..... baldo koja kad neužverstu dangos.
  Mano nuomone max iki 5cm.
  Dabar tinkuoju kaip tik ir prie sienos prašiau su lyg su grindimis išvalytų žemyn tą dali,  noriu, kad xps  kiek pasislėptų. Galvoju perimetrą apklijuoti apie 3cm. nu gal 4cm. xps
Geriausiai nuo visų atskirti.

Aš jei dėčiau, tai būtų Finfoam XPS-300. Pirmą aukštą apeičiau su tokiomis kaladėmis: 10x30 cm. 10 cm plotis ir 30 cm aukštis. Mano grindyse dėsis du sluoksniai po 20 cm EPS-100, tai principas būtų toks: 20 cm balto EPS, tada šone 10x30 cm XPS, o viduje vėl 20 cm EPS-100.

Antrame aukšte nuo perdangos iki grindų dangos 15 cm, tai dėčiau 10x15 cm kalades. Tiesa, po 1 cm būtų per daug. Bet XPS 300 dzin apkrovos: baldai, žmonių svoris ir pan.

Šiaip tai įspūdingai išeina: pirmame aukšte reikėtų 2,1 kubo XPS, antrame 1,19 kubo.
Atsakyti
beje, apie sita juosta - pas mus tinko ir grindu susikirtimo taskas ( menamas ) yra 15 cm virs rostverko. Kaip butu geriau g.gif -
* tinkuoti iki rostverko ir tada ant tinko klijuoti EPS juosta. man nelabai patinka nes tada tinkas nera atskirtas nuo rostverko
* pirma klijuoti juosta ir tik tada tinkuoti ir betonuoti. irgi nelabai patinka nes tinkuotojai beveik garantuotai su reikomis apdauzys ir kitaip "apkramtys" ta juosta, nes juosta tarkim 3 cm, o tinkas 1.5-2 cm...
Atsakyti
pirmo punkto tai nelabai pagaunu:- tai tinkas per siena susilies su rostverku.
EPS 10cm - tai ziema isziuvus viskam galesit isimt ta EPS, tarpai bus apie 1 cm
biggrin.gif
esme - stiazke atskirt minimaliai nuo muro-1-2 cm sociai.
Dedant elementaria 1cm juosta (dviguba), ir tai viena paskui laisvai iskrenta

QUOTE(Loreciukaz @ 2014 02 27, 16:29)
beje, apie sita juosta - pas mus tinko ir grindu susikirtimo taskas ( menamas ) yra 15 cm virs rostverko. Kaip butu geriau  g.gif  -
* tinkuoti iki rostverko ir tada ant tinko klijuoti EPS juosta. man nelabai patinka nes tada tinkas nera atskirtas nuo rostverko
* pirma klijuoti juosta ir tik tada tinkuoti ir betonuoti. irgi nelabai patinka nes tinkuotojai beveik garantuotai su reikomis apdauzys ir kitaip "apkramtys" ta juosta, nes juosta tarkim 3 cm, o tinkas 1.5-2 cm...

Atsakyti
Kaip čia suprast šitą punktą? Jei turima omeny betono susitraukimas išdžiuvus, tai storinant kompensacine juosta betono plotas mažės, vadinasi ir plyšiai betonui traukiantis mažės, netinka. Lieka, kad EPS išdžius ir susitrauks 10% ? blink.gif
QUOTE(arkava @ 2014 02 27, 18:02)
EPS 10cm - tai ziema isziuvus viskam galesit isimt ta EPS, tarpai bus apie 1 cm <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milao: 27 vasario 2014 - 18:46
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 02 27, 18:29)
beje, apie sita juosta - pas mus tinko ir grindu susikirtimo taskas ( menamas ) yra 15 cm virs rostverko. Kaip butu geriau  g.gif  -

Darom, bandom, baiginėja. smile.gif
Vargsta spjaudosi tinkuotojai, galvoju kad pavyks, ką dabar darysi iš karto sutarta buvo .... biggrin.gif susitarėme tą tarpą sienos nuo rostverko iki kur bus betonas ( ~17cm). netinkuoti ( t. y. šlapia tinką nuo sienos nupjovus nuvalyti) Aiškiu prieš tai būsimas betono grindis nusiniveliuoti užsižymėti reikėjo. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 02 27, 19:02)
pirmo punkto tai nelabai pagaunu:- tai tinkas per siena susilies su rostverku.
EPS 10cm - tai ziema isziuvus viskam galesit isimt ta EPS, tarpai bus apie 1 cm
biggrin.gif

Tikslas yra kuo mažiau grindų šiluma nutekinti i sieną. 2-3 cm jau šis tas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Robertinas 125: 27 vasario 2014 - 21:32
Logiska, nors grindu ilgis nepalyginamai didesnis, nei juostos plotis.
Esme - kad "persudyta" su 10cm...

QUOTE(Milao @ 2014 02 27, 17:45)
Kaip čia suprast šitą punktą? Jei turima omeny betono susitraukimas išdžiuvus, tai storinant kompensacine juosta betono plotas mažės, vadinasi ir plyšiai betonui traukiantis mažės, netinka. Lieka, kad EPS išdžius ir susitrauks 10% ? blink.gif

Atsakyti

QUOTE(cibulis @ 2014 02 27, 17:15)
Antrame aukšte nuo perdangos iki grindų dangos 15 cm, tai dėčiau 10x15 cm kalades. Tiesa, po 1 cm būtų per daug. Bet XPS 300 dzin apkrovos: baldai, žmonių svoris ir pan.

Antrame aukšte nereikia XPS, nes siena antrame aukšte yra šilta ir nesusidaro temperatūrų skirtumas. Ten užteks 1cm kompensacinės juostos.

Labai priklauso nuo situacijos. Pas Cibulį stežkę planuojama šiltinti 45cm EPS kiek atsimenu. Aš to nelabai suprantu, bet tiek to. Kita dalis yra tame, kad rostverko ir stežkės temperatūra skirsis kokiais 4-5 laipsniais ir bent jau stežkę reikia apsaugoti nuo rostverko "vėsumos".
Sudėjus 45 cm po grindimis mano akimis nelogiška būtų stežkę atskirti tik 1-2 cm šiltalo. Ten reikėtų bent 5 cm, o geriau ir daugiau. Jeigu bus įklijuotas XPS, tai grindų dangai nieko neatsitiks nuo baldų svorio.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 02 27, 22:55)
Jeigu bus įklijuotas XPS, tai grindų dangai nieko neatsitiks nuo baldų svorio.

Nelabai pagaunu, į ką atsirems XPS, kai ant jo bus pastatytas baldas. Gerai, jis tvirtas, atlaikys, bet į ką remsis?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 02 27, 22:55)
Antrame aukšte nereikia XPS, nes siena antrame aukšte yra šilta ir nesusidaro temperatūrų skirtumas. Ten užteks 1cm kompensacinės juostos.

Jūs kaip asmuo nesusipykęs su fizika ir matematika paaiškinkite man, kodėl antrame aukšte nereikia grindinio šildymo atskirti nuo sienos. Jei ne iš pirmo aukšto, tai iš antro šiluma nutekės per sienas į pamatus (mano atveju - poliai) ir toliau į gruntą. Aišku, antrame aukšte turime žemesnę grindų temperatūrą nei pirmame, bet vis tiek dalis šilumos nutekės.
Atsakyti
Siltame name grindu temperatura skirsis nuo sienu keleta laipsniu ,tad temperaturu skirtumas padides keliais laipsniais .Ivertinus tai gausim mizerna reikala
O jei dar plokstuminiai pamtai is vis esme prarandama smile.gif

Antram aukste grindys ir sienos vos ne bendra visuma ,tik kompensacija reikalinga ,net jos nereikia nes ne tos temperaturos smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 27 vasario 2014 - 23:18