Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 24 tema, Energiškai efektyvaus na

QUOTE(korida @ 2014 02 23, 12:31)
Ne ,nu tu ir glusas ... 

Ačiū, abipusiai. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2014 02 23, 13:51)
zinai, mano siuo metu apmisusia galva, rinkciaus kuo paprastesne sistema su kuo maziau ivarios irangos ir instaliavimo ir eksploatacijos galvos skausmo.

Aš irgi galvoju, kad kuo daugiau sudėtingų sistemų name, tuo daugiau kam yra gesti, remontuoti. O kuri sistema atrodo paprastesnė: Priuso ar Lexuso?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 02 23, 14:51)
ochtubl smile.gif masina ne prostiute, neuztenka ja but pavairavus, ja reik paturet.

thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 22, 18:27)
Kuo toliau, tuo labiau gailiuosi išleides pinigus ant grindinio šildymo, ant geoterminio lauko kolektoriaus, ant geoterminio ŠS.

Nėra nieko geriau, kaip elektra EE namui.

Už šalčiausius šių metų mėnesius sumokėjau 360Lt ir 370 Lt. Čia už visą elektrą, kai dalis elektrinių prietaisų pastoviai ar su pertraukom dirba lauke. Kai dalis tos energijos išeis ne statybiniams įrankiams ir vėjeliui, o televizoriui ir elektriniam radiatoriui, bendros sąnaudos už visą elektros energiją manau man pilnai bus pakeliamos.
Tas kuris artimesnis tavo širdžiai.

drinks_cheers.gif Mintai, bijau kad del taves pakeisiu orientacija smile.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 02 23, 14:01)
Ačiū, abipusiai.  4u.gif
Papildyta:

Aš irgi galvoju, kad kuo daugiau sudėtingų sistemų name, tuo daugiau kam yra gesti, remontuoti. O kuri sistema atrodo paprastesnė: Priuso ar Lexuso?

tesla: gryna elektra, el. peciukai su el.boileriu ir su mintim statyt nuosava elektrine.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 02 23, 14:03)
drinks_cheers.gif  Mintai, bijau kad del taves pakeisiu orientacija smile.gif

Gal tiek to, nekeisk biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 22, 20:16)
Būtent, plius rekupo tenas. Iš kitos pusės, galima rekupo su  įmontuotu ŠS paieškoti, tai išvis superinis variantas sakyčiau, tik abidna, kad paprastai rekupų su ŠS variantai būna su plokšteliniu šilumokaičiu, tad jiems reikėtų ŽŠ.
Papildyta:
Ne, ne klaida, namo sandarumas išėjo 0,09, jei tiksliau, tai 0,08xx ir suapvalinus 0,09. Minėjo, kad be PUR vargiai būčiau tokį rezultatą pasiekęs. Klausiau, koks buvo geriausias pirmą kartą dariusio rezultatas, sakė kad 0,75, tai sakau, turiu įtarimą, kad jį pralenksiu, iš pirmo karto sandarumo testą praeisiu, bet kad tokį rezultatą iš pirmo karto pasiekti, tai nesitikėjau.

Po to, kad surasti, kuriose vietose pas mane nesandaru, slėgio skirtumą sukėlė atrodo iki 0,7 ir su dūmais ieškojo, tai užkliuvo, kad į patalpas dūmai veržėsi, ne pro lango gumytes, o pro lango rankeną smile.gif. Beje, sakė, kad prie tokio slėgių skirtumo, konstrukcijos, kuriose sandarumą užtikrina plėvelės, būna jos jau neatlaiko, pradeda plyšinėti ties prikabinimo vietomis. Kadangi, pas mane absoliučiai jokių plėvelių, toks slėgių skirtumas nesukėlė jokių problemų.

as jau pamaniau kad ankstesnis postas tik trolinimas buvo. smile.gif na tai keliu cierka.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 02 23, 14:14)
as jau pamaniau kad ankstesnis postas tik trolinimas buvo. smile.gif na tai keliu cierka.

Dekui
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 23, 01:32)
Na aš tikėjausi, kad tilpsiu į PN normą, vos ne užtikrintas buvau, šitokio dydžio aišku nesitikėjau, bet kadangi žinojau, kad kažkas panašaus yra pasiekiama, ištikrųjų ketinau siekti tokio rezultato, tik per sekantį kartą. Ištikrųjų, tai ne aš, o testuotojai buvo labiau nustebę net tikrino savo įrangos kažkokius mazgus, ar įranga negrybauja  lotuliukas.gif .

dar karta sveikinu ir visiems primenu - plokscias stogas be visokiu problematisku murlotu ir tt yra jega ir moderno grozis ! nacis van der rohe http://en.wikipedia....celona_pavilion jau beveik pries simta metu zinojo viska.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 02 23, 11:01)
Pagaminta sava elektros energija tikriausiai  g.gif  ar  is lesto ? Ir is vis turint SS-ius sildyt kitaip jau finansiskai- investiciskai neapsimoka ...
Juk vejo jegainiukes 0,5kW tiek papige ,kad net nustebes likau  smile.gif  o jei keles jas ... http://www.ebay.de/i...=item2a21a6f22e
P.S. cia pvz tik yra ir pigiau ju  smile.gif

girdejau info apie nekuriu firmu ketinimus artimiausioj ateity pardavinet saules modulius mazdaug uz 1kUSD uz 1kWp su integruotu inverteriu i 110/220V. gresia perversmas panasus i iPhone ir iPad.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 02 23, 11:20)
2. Toks dalykas praktiškai užmuša visą architektūra. Vadinasi, jei ne baltas, tai medis. O vien balti plastikiniai langai panašu į pilkus sovietinius daugiabučius: visi vienodi ir nuobodūs, niūrus.
Papildyta:

o tu pats saves neuzmusi kartais smile.gif ijunk fantazija, yra begale angu stiklinimo budu, vienas is ju beremis stiklinimas, kai remas pilnai pasislepia uz stiko, lieka viduje ir px tek kokia jo spalva. Viliene gali tave pakonsultuot siuo klausimu. Langu firmos tai tik standartini atidirbta ir madinga stikla laikanti rema ir jo idejimo technologija stumdancios kontoros.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 02 23, 16:08)

tesla: gryna elektra

Gryna laisva energija -JEGA

drinks_cheers.gif keliu ir aš
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2014 02 23, 17:06)
gresia perversmas.
Papildyta:

Jis senai turėjo būti ,bet ... PINIGAI IR BAIME
Atsakyti
Į užklausas, ar jaučiasi saulės pritekėjimai, atsakydavau, kad nelabai. Dirbu kitus darbus, tai specialiai į to neakcentuoju ir neužfiksavau temperatūros pakilimo. Tai buvo sausį.

Šendien saulutė taip užkaitino, kad net karšta. Temperatūra sukilo mažiausiai dviem laipsniais.

Ryte standartiškai pravėdinau, tai patalpos kaip visad juntamai atvėso, bet dabar antrame aukšte rodo 22 laipsnius, kai standartiškai 20C, pirmame aukšte rodo 19C, kai paprastai paskutiniu metu 17C. Iš elektrinių prietaisų nuo pat ryto, veikia tiktai drėgmės surinkėjas ~200W.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 23 vasario 2014 - 15:26
QUOTE(mintas @ 2014 02 23, 11:36)

Dėl gaisro, sutinku, bet dėl "neekologijos"  doh.gif . Buvau jau nusipirkęs knauf "ekologiškos" stiklo vatos dėti į šiuo metu statomas gipskartonio pertvaras, kai perskaičiau Bango perspėjimą apie jos "adatėles". Nieko keisto, kad visi kurie pamini, kaip prisilietė prie vatos, tai būna net apsivemia. Dabar net bijau tą vatą išpakuoti, ką kalbėti apie jos dėjimą.

Manai, kad vata nedūlės jau būdama stogo konstrukcijose, ir jos smulkios dalelės nepateks pro tuos, kad ir 0,09 siekiančius nesandarumus stogo konstrukcijoje? Siūlau manyti iš naujo.

manau kad ne. ir kodel "bazaras" tik apie stiklo vatos minusus, buktai nusakancius visu vatu problemas, jei gana placiai naudojama ir akmens vata, kuri neturi tokiu smulkiu adateliu.
P.S. BangoS tekstai irgi tiek kategoriski, kad juose niekad nerasi zodziu gal, mano nuomone, girdejau, esu skaites ar pan. ane BangaS ? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 02 23, 15:12)
Gryna  laisva energija -JEGA

drinks_cheers.gif keliu ir aš
Papildyta:

Jis senai turėjo būti ,bet ... PINIGAI IR BAIME

nesenai - cia kaip ir su ifonais ir ipadais, viskam ateina savas laikas.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 02 23, 11:40)
Kaip supratau, purškiamas Lietuvos rinkoje tik PUR, kuris iš praktikos galiu pasakyti ir nedegus. Bandžiau deginti putplastį su 500C temperatūros fenu, tai susilydo momentaliai, PUR - tik apanglėja pats paviršius.

px visi sitie testai - imesk i normalu lauza.
Atsakyti
BangaS rase kad vatos bijo? Asmeniskai gal nebent. I foruma apie vatos kancerogeniskumo prigimti rase, bet apie baime tai neprisimenu.
QUOTE(cibulis @ 2014 02 23, 11:49)
Pradėkime nuo to, kad Bangas bijo vatos (ypač stiklo), bet visai nebijo kvėpuoti pro plytas praeinančiu ir galimai turinčio radonu oro. Neatrodo keista. <{POST_SNAPBACK}>

To kondensato as taip drasiai nevadinciau distiliuotu vandenu. Ten kondensuojasi visos lakios statybose naudotos medziagos.
QUOTE(mintas @ 2014 02 23, 12:06)
Dabar dirba drėgmės surinkėjas, tai kažkaip abidna distiliatą išpilinėti į kanalizaciją, reikės didesnę tarą įsigyti. <{POST_SNAPBACK}>

Aciu aciu, kam tos geles. Neneigsiu, kad priuse sudeta daug technologiskai pazangiu sprendimu, tai labai gera priemone ekonomiskuma pateikti kaip mada, bet tuos pacius ir geresnius ekonomiskumo rezultatus galima pasiekti ir be prius. Nereikia nei konkurentu. Paimkim tos pacios toyotos tos pacios klases corolla ar auris. Isidieges atitinkamus sprendimus i savo smegenis su corolla vazinejau naudodamas iki 4,5, kai cibulis berods apie 6 su prius minejo. Jei apie konkurentus, tai VW zaidzia su su 1l valgancia masina. Bet kolkas ji is kosmoso srities. Dar vienas dalykas - kazkaip nesu girdejes, kad ekologiniuose raliuose hibridai nugaletu.
Kad tai nebutu visiskas oftopikas, paminesiu, kad tais paciais principais vadovaujuosi ir planuodamas nama. Pvz nematau jokios naudos is 10k kainuojancio ZS, o va jei sutelpa i 1-2k, tai yra puiki priemone. Kaip sake kazkuris tautu vadas, ekologija turi buti ekonomiska. Ar kazkas tai panasaus.
O del kategoriskumo - skaitydamas bet koki bet kurio zmogaus posta preziumuoju, kad tai yra to konkretaus zmogaus nuomone, ir nei vienas postas savaime nera besalygiska tiesa. Taigi tokie intarpai kaip 'mano nuomone' kaip ir beprasmiai. As kaip ne zurnalistas ir ne rasytojas, neturiu pomegio 95% teksto uzpildyti beprasmemis frazemis.
QUOTE(madwifi @ 2014 02 23, 13:51)
esi protingas bicas, bet kartais tavo kategoriskumas ziauriai nervina, kaip ir mano turbut:) Priuso sistema varikliai + ta satelitine transmisija yra visiskas inzinerijos stebuklas, vienas is patikimiausiu egzistuojanciu sprendimu. gal ir ne pats ekonomiskiausias siuo metu, bet gal koknkurentai bent jau pasipasakoja kur jie desimtmeciu atgal buvo, kai tojota jau priusus stampavo? <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti