Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 24 tema, Energiškai efektyvaus na

QUOTE(mintas @ 2014 02 23, 11:36)
1. Cibuli, pabandyk atspėti pats, iš kur pas mane naujausios žinios sandarumo klausimais  mirksiukas.gif

2. Manai, kad vata nedūlės jau būdama stogo konstrukcijose, ir jos smulkios dalelės nepateks pro tuos, kad ir 0,09 siekiančius nesandarumus stogo konstrukcijoje? Siūlau manyti iš naujo.

O vat dėl putplasčio stabilumo, aš esu net garantuotas. Kai atvežė putplastį ką tik iš gamyklos, tai taip, jis skleidė kažkokį tai kvapą, bet pastovėjęs ilgesnį laikotarpį jis nustoja "kvepėti".

1. Nenori nesakyk, bet kam spėlioti. O jei taip pasakė tavo putikai, tai gal galėjo nurodyti ir kokio gamintojo langai buvo, kaustyti, nekaustyti aliuminiu, kas montavo. Medžiui tai labai aktualu. Kiek padarė putimų plastikui, kiek medžiui. Reikėtų daugiau duomenų.

2. Pradėkime nuo to, kad Bangas bijo vatos (ypač stiklo), bet visai nebijo kvėpuoti pro plytas praeinančiu ir galimai turinčio radonu oro. Neatrodo keista.

Bet kiekvienam savos baimės: vienam aukščio, kitam tamsos, kitam gyvačių ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 23, 13:45)
Negaliu pasakyti, kad anglų kalba, man kaip gimtoji, bet kai skaičiau tą ataskaitą, supratau būtent taip.

Gal but reiktu pagalvoti apie ,, bekalkini '' sistemos uzpildyma g.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 23, 11:49)
O jei taip pasakė tavo putikai,

Ne, smulkmenų neminėjo, tik paminėjo medžiagą iš kurios pagaminti langai.

2. Pradėkime nuo to, kad Bangas bijo vatos (ypač stiklo), bet visai nebijo kvėpuoti pro plytas praeinančiu ir galimai turinčio radonu oro. Neatrodo keista.

Tikrai neatrodo smile.gif. Aš irgi nebijočiau kvėpuoti dėl radono. Dėl įvairios gyvybės ten - galbūt, bet tik ne dėl radono smile.gif. Pas mane namas plytinis smile.gif, nors nutinkuotas, ir pro plytas ten taip intensyviai oras neteka, bet paviršiaus plotas ženkliai didesnis, ir radono atžvilgiu, manau pavojingesnis. Pažiūrėk Viliaus įrašą bloge, apie radono tyrimą pas jį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 23 vasario 2014 - 12:01
QUOTE(cibulis @ 2014 02 23, 13:39)
Kažkokie tai jūs, chebra, chameleonai. Kai sakau, kad noriu medinių langų - tai jau brangu, nesąmonė. Bet va PIRui išleisti daug daugiau pinigų jau protinga mintis, nors tas PIR po kelių metų išsibezda ir lieka eiliniu šiltalu.

Kur as sakiau ,kad brangu ir nesamone ?
Cia matai su tuo pir ar pur sluoksniu neuztikrinsime atitnkamo atitvaros silumos laidumo o tik isgautumete uz papildoma kaina garantuota sandaruma ,ka parodo pastarieji gyvi pavyzdziai (bet mau kad is karto vis tiek Mint-ies nepagavai biggrin.gif 4u.gif )
Tai gi fanatiskumo tau netruksta ir px.... ,tai del pilno visisko sandarumo kiek ten tu lituku reiktu isleisti ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 23 vasario 2014 - 12:25
QUOTE(korida @ 2014 02 23, 11:52)
Gal but reiktu pagalvoti apie ,, bekalkini '' sistemos uzpildyma  g.gif

Bekalkinį, tai kas be ko. Dabar dirba drėgmės surinkėjas, tai kažkaip abidna distiliatą išpilinėti į kanalizaciją, reikės didesnę tarą įsigyti.

Aš ir dėl kitos minties. Mano rastas glikolis, kurį pirkčiau lauko kolektoriui ir kuriuo ketinau užpildyti grindinį, kad be šilumokaičio būtų galima vėsinti patalpas, gali būti šildomas tiktai iki 50C laipsnių. Pajungus boilerio šildymą, ši temperatūra būtų viršijama.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 23, 14:06)
Bekalkinį, tai kas be ko. Dabar dirba drėgmės surinkėjas, tai kažkaip abidna distiliatą išpilinėti į kanalizaciją, reikės didesnę tarą įsigyti.

Aš ir dėl kitos minties. Mano rastas glikolis, kurį pirkčiau lauko kolektoriui ir kuriuo ketinau užpildyti grindinį, kad be šilumokaičio būtų galima vėsinti patalpas, gali būti šildomas tiktai iki 50C laipsnių. Pajungus boilerio šildymą, ši temperatūra būtų viršijama.

goterminiu pastoviai sildyti boileri net ir zemesne temp . negu 50lC neapsimoka ... Tai gal nedidelis kiekis esantis boilerio gyvatuke -silumokaityje ,keliant aukstene tem. per menesi viena karta , nenuketetu stipriai g.gif ... O kas jam darosi jei gauna 68 lC ?
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 02 23, 12:06)
Kur as sakiau ,kad brangu ir nesamone ?
Cia matai su tuo pir ar pur sluoksniu neuztikrinsime atitnkamo atitvaros silumos laidumo  o  tik isgautumete uz papildoma kaina garantuota sandaruma ,ka  parodo pastarieji gyvi pavyzdziai  (bet mau kad is karto vis tiek Mint-ies nepagavai  biggrin.gif  4u.gif )

Jei nemoki perteikti savo minčių, tai aš nekaltas, kad nepagaunu. Rašai padrikai, be normalių taškų, kablelių, mintis šokinėja. Tai kaip tave suprasi. Specialios plėvelės, kurios padeda pasiekti sandarumą, kainuos daug mažiau nei PIR/PUR. Kam taškyti pinigus išsibenzdančiam PIRui.

Štai Minto pavyzdys. Sandarumas puikus, atrodo, kad mažai moka už šildymą ir nori viską patikėti elektrai. Po kokių 5 metų jo PIR šiluminės savybės bus ženkliai kritę, o elektra pabrangus ir taupymo efekto neliks.
Atsakyti
ka turi omeny purkst PIR? uzdaru poru putas? plonai, del sandarumo galvoju

niekam nebeatktualu gal, bet gamintojai pasakojo, kaip zulikavoja su EPS/NEPS "siltumu". Koki reik,toki padaro, ziurint kaip pigiai reik g.gif

QUOTE(korida @ 2014 02 23, 10:29)
Jei bus gaisras  neisgelbes nei vata ...  ,  vatos dulkes ipac ekologiskos ...
jei ,jau 5cm gatavo pir su folija  viso namo smatoje ant tiek brangu tai ,geriau nestatykite ,parduokite is karto ... .
Ar uzpurksti plona sluoksniuka pir ? Kuris garantuotu sandaruma- pagalvoti slabo ...
  Jei Minti pagavote -pirmyn smile.gif ,jei ne sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 23 vasario 2014 - 12:30
QUOTE(cibulis @ 2014 02 23, 14:24)

Štai Minto pavyzdys. Sandarumas puikus, atrodo, kad mažai moka už šildymą ir nori viską patikėti elektrai. Po kokių 5 metų jo PIR šiluminės savybės bus ženkliai kritę, o elektra pabrangus ir taupymo efekto neliks.

Ne ,nu tu ir glusas ... Pas ji juk Nep sas uztikrins sienu silumos laiduma ...
Kas nori tai ir supranta mane smile.gif 4u.gif
Sekmes
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 02 23, 14:24)
Jei nemoki perteikti savo minčių, tai aš nekaltas, kad nepagaunu. Rašai padrikai, be normalių taškų, kablelių, mintis šokinėja. Tai kaip tave suprasi. Specialios plėvelės, kurios padeda pasiekti sandarumą, kainuos daug mažiau nei PIR/PUR. Kam taškyti pinigus išsibenzdančiam PIRui.

.

Ne visi vienodi esam vienas taip ,kitas kitaip o trecias anaip ...
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 02 23, 12:19)
goterminiu pastoviai  sildyti boileri net ir zemesne temp . negu 50lC neapsimoka ... Tai gal nedidelis kiekis esantis boilerio gyvatuke -silumokaityje ,keliant aukstene tem. per menesi viena karta , nenuketetu stipriai  g.gif ... O kas jam darosi jei gauna 68 lC ?

Kaip supratau, temperatūrai užkilus aukščiau 50C, skystis pradeda chemiškai irti. Todėl tikrai nebūtų galima kelti jo t auškčiau 50C.

Iš kitos pusės glikolio tirpalas labai brangus, ne ką brangiau būtų papildomo šilumokaičio įsigyjimas, ttik tiek, kad ir dar poros cirkuliacinių reikės.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 02 23, 12:24)

Nė velnio man nebrangs. PUR pas mane sudaro tik 17% apšiltinimo sluoksnio storio. 83% apšiltinimo sluoksnio varžos kritimas neplanuojamas. Be to, kai kalba eina apie 5 cm, tai nelabai didelis skirtumas, ar tai PIR, PUR, ar neoporas, varža beveik vienoda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 23 vasario 2014 - 12:41
QUOTE(arkava @ 2014 02 23, 14:26)
ka turi omeny purkst PIR? uzdaru poru putas? plonai, del sandarumo galvoju

niekam nebeatktualu gal, bet gamintojai pasakojo, kaip zulikavoja su EPS/NEPS "siltumu". Koki reik,toki padaro, ziurint kaip pigiai reik  g.gif

1 .Atsakete pats i tai ...
2.Zuliku yra visose gyvenimo srityse ...
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 02 21, 20:30)
Prius ir cibulio namas iš tikro labai susišaukia. Prius nifiga nėra ekonomiškumo etalonas. Prius yra pakazūchinė ekonelogiška mašina. Nors ne pati blogiausia. Prisimenu Schwarzeneggeris kažkada vaidino ekologą, į Hummer užsipylęs vandenilio dujų  doh.gif . Yra dvigubai pigesnių už Prius ir ekonomiškesnių mašinų. 10.000 už ŽŠ arba Paul rekuperatorių puikiai atitinka Prius dvasią.

esi protingas bicas, bet kartais tavo kategoriskumas ziauriai nervina, kaip ir mano turbut:) Priuso sistema varikliai + ta satelitine transmisija yra visiskas inzinerijos stebuklas, vienas is patikimiausiu egzistuojanciu sprendimu. gal ir ne pats ekonomiskiausias siuo metu, bet gal koknkurentai bent jau pasipasakoja kur jie desimtmeciu atgal buvo, kai tojota jau priusus stampavo?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 02 21, 20:55)
P.S. Žinau, kad atrodysiu pagyrūnas, bet esu vairavęs apartą už 500 000 Lt. Jų buvo pagaminta visam pasauliui 2499 vnt. Aš su vienu jų  esu važiavęs. Tai buvo Audi RS6 prieš 15 metų. Dabar gali paieškoti turguje.

ochtubl smile.gif masina ne prostiute, neuztenka ja but pavairavus, ja reik paturet. koks banko klerkas su trju minimumu alga irgi yra perskaiciaves ne viena simta miljonu bagsu, bet negirdejau kad tuom didziuotusi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 02 22, 13:21)
1. Plastikiniai langai: 14 000 Lt.
2. ŽŠ (gruntinis su vamzdžiu arba glikolinis): 8000 - 10 000 Lt.
3. Oras-vanduo šilumos siurblys. 12 000 - 20 000 Lt.
Iš viso: 34 000 - 44 000 Lt.

2 variantas - Lexus hibridas
1. Langai mediniai: 22 000 Lt.
2. Jokio ŽŠ. 0 Lt.
3. Geoterma. 22 000 - 35 000 Lt.
Iš viso: 44 000 - 55 000 Lt.

Abiem atvejais pinigų suma labai panaši. Tik pirmu atveju turiu Priusą su dujomis, o antru atveju - hibridinį Lexusą. Kuris variantas geresnis?

zinai, mano siuo metu apmisusia galva, rinkciaus kuo paprastesne sistema su kuo maziau ivarios irangos ir instaliavimo ir eksploatacijos galvos skausmo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 23 vasario 2014 - 13:32