Maksimos Magdės neragavau, bet Kaune "Alkavos" parduotuvėlėse-kavinukėse parduoda tokią pačią Magdutę, kaip ir senais gerais laikais. Jos pagrindas yra perpus plonesnis nei kremo sluoksnis. Aš galvoju dar bandyti iškepti tą pagrindą, panaudojant likusius 4 trynius
"savanorius" visada palaikom !!!!!
lauksim rezultatu
lauksim rezultatu
dar pamasciau,o jie vietoj teslos pagrindo,pasidaryciau varskes pyrago ir tada uzpilciau Magdes kremu
Tikroje Magdėje pagrindas be varškės. Su varške gautųsi kažkoks kitas skonis, bet pabandyti gal ir galima. Tik ar varškės skonis derės prie kremo? Iš tikrųjų tai nelabai supratau-kokios tešlos rūšies tas varškės pyrago pagrindas? Gal jis be varškės? Tešla turi būti trapi
QUOTE(Letunė @ 2008 04 18, 16:19)
Tikroje Magdėje pagrindas be varškės. Su varške gautųsi kažkoks kitas skonis, bet pabandyti gal ir galima. Tik ar varškės skonis derės prie kremo? Iš tikrųjų tai nelabai supratau-kokios tešlos rūšies tas varškės pyrago pagrindas? Gal jis be varškės? Tešla turi būti trapi
man Magde - pats skaniausias vaikystes pyragas,tik as nuvalgydavau rudaji sloksni,o pyraga ismesdavau,nes nepatinka... tai ir pamasciau,kad varskinis paplotelis man tiktu
Tada geriausia išeitis-padaryti tik kremą ir supilsčius į indelius sustingdinti šaldytuve ir valgyti vieną. esu bandžiusi -man patiko.
QUOTE(Letunė @ 2008 04 19, 08:56)
Tada geriausia išeitis-padaryti tik kremą ir supilsčius į indelius sustingdinti šaldytuve ir valgyti vieną. esu bandžiusi -man patiko.
aga,taip ir darysiu.... kada nors
QUOTE(Letunė @ 2007 11 22, 17:41)
Radau panašų į Glacee Magdės puriojo sluoksnio aprašymą:
Pyrago Magdė kremui gaminamas šokoladinis paukščių pienas. Namuose jį pasigaminti įmanoma, bet sudėtinga.
Kremui reikia:
15 g želatinos,
225 g cukraus,
100 g vandens,
140 g kiaušinių baltymų,
5 g citrinų rūgšties,
100 g sviesto,
190 g kondensuoto pieno su cukrumi,
20 g kakavos
Želatiną užmerkti ir ištirpinti. Cukrų ir vandenį kaitinti tol, kol ims kilti burbuliukai. Tuo pačiu metu išplakti kiaušinių baltymus. Verdantį sirupą plona srovele supilti į baltymus. Plakti toliau, įberti citrinų rūgšties. Atskirame inde sumaišyti ištirpintą sviestą, kondensuotą pieną ir kakavą. Baltymų masei pravėsus, supilti sviesto, kondensuoto pieno ir kakavos mišinį. Pabaigoje supilti ištirpintą želatiną. Paruoštą kremą supilti į formą ant trapaus papločio.
Aš dar nebandžiau, bet labai lauksiu atsiliepimų tų, kurios ryšis išbandyti.
Pyrago Magdė kremui gaminamas šokoladinis paukščių pienas. Namuose jį pasigaminti įmanoma, bet sudėtinga.
Kremui reikia:
15 g želatinos,
225 g cukraus,
100 g vandens,
140 g kiaušinių baltymų,
5 g citrinų rūgšties,
100 g sviesto,
190 g kondensuoto pieno su cukrumi,
20 g kakavos
Želatiną užmerkti ir ištirpinti. Cukrų ir vandenį kaitinti tol, kol ims kilti burbuliukai. Tuo pačiu metu išplakti kiaušinių baltymus. Verdantį sirupą plona srovele supilti į baltymus. Plakti toliau, įberti citrinų rūgšties. Atskirame inde sumaišyti ištirpintą sviestą, kondensuotą pieną ir kakavą. Baltymų masei pravėsus, supilti sviesto, kondensuoto pieno ir kakavos mišinį. Pabaigoje supilti ištirpintą želatiną. Paruoštą kremą supilti į formą ant trapaus papločio.
Aš dar nebandžiau, bet labai lauksiu atsiliepimų tų, kurios ryšis išbandyti.
isbandziau dariau viska kaip tu ir rasei, tik nezinau ar teisingai zelatina paruosiau - nes man nesustingo as zelatina istirpdziau saltame vadenyje (15 g zelatinos+apie stikline vandens). Ir po to supyliau i krema. Gal reikejo isbrinkusia zelatina pasildyti, o tik tada supilti????
QUOTE(KaKavine @ 2008 04 23, 09:04)
isbandziau dariau viska kaip tu ir rasei, tik nezinau ar teisingai zelatina paruosiau - nes man nesustingo as zelatina istirpdziau saltame vadenyje (15 g zelatinos+apie stikline vandens). Ir po to supyliau i krema. Gal reikejo isbrinkusia zelatina pasildyti, o tik tada supilti????
aš taip manau,kad 100 ml vandens recepte ir buvo skirti želatinai užpilti šiaip pagrinde želatina užpilama duotu kiekiu vandens,išbrinksta,po to pašildoma,kol visai ištirps vandenyje (pvz. mikrobanginei) ir atvėsinus iki kambario temteratūros supilama į masę
QUOTE(KaKavine @ 2008 04 23, 09:04)
isbandziau dariau viska kaip tu ir rasei, tik nezinau ar teisingai zelatina paruosiau - nes man nesustingo as zelatina istirpdziau saltame vadenyje (15 g zelatinos+apie stikline vandens). Ir po to supyliau i krema. Gal reikejo isbrinkusia zelatina pasildyti, o tik tada supilti????
Želatinos grūdelius brinkinau 120-150 ml šalto virinto vandens apie 1 val. Ji pilnai išbrinkusi pašildoma vis maišant vandens vonelėje arba mikrobangėje, kad tik pilnai ištirptų, bet neperkaistų, ir pravėsusi supilama į paruoštą kremą, t. y. pabaigoje. O 100 g vandens sumaišomas su cukrumi ir išverdamas sirupas. Jei dar liko kremo gal dar bandyk pašildyti jį visą, kad ištirptų želatina ir po to turėtų sustingti, bet neperkaitink , nes suvirs baltymai. Bet gal taip pataisant klaidą ir nesigaus visai taip, kaip darant nuo pat pradžių pagal receptą.
O šiaip gaunasi normalus , tvirtas gerai sustingęs kremas. Darykit-turi pavykti. Sėkmės
QUOTE(nute_ @ 2008 05 04, 17:05)
sveikutes as ir isbandziau si receptuka... pavyko lyg ir neblogai,bet kremas kazkaip pasidalino i dvi dalis: ant visaus gavosi puri lyg ir pudingo mase,o apacioje kazkas panasaus i sokoladine zele nezinau ka padariau blogai,nes siaip dariau viska pagal receptuka
Baltymus išplakti iki standžių putų reikia ir užpilti verdančiu cukraus sirupu.
Želatinos temperatūra turi būti tokia pati, kaip ir masės į kurią ją įmaišysi.
Ar tiksliai taip ir darei?