Įkraunama...
Įkraunama...

Kur kreiptis jei iškyla sunkumų maitinant krūtimi?

Apklausa: Kas jums padejo isspresti maitinimo krutimi problemas? (183 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Raideles @ 2007 06 28, 21:21)
NNata, o su pirmu vaiku irgi taip buvo? Ar tik vieną krūtį skauda taip? Atrodytų panašu į pieno atleidimo refleksą. Aš pasidomėsiu kas čia galėtų būti.

Ne su pirmu taip nebuvo. Jau skauda abi krutis. Pieno atleidimo refleksa zinau tai vienkartinis skausmas tik ka padavus kruti vaikui, paskui jis nurimsta, ir toliau zindant neskauda.

QUOTE(Raideles @ 2007 06 29, 18:34)
NNata, reikėtų, kad daugiau papasakotum, koks tas skausmas ir kada. Daabr atrodo, kad arba dėl intensyvios pieno gamybos (tas susireguliuos) arba gal buvo traumuota nugara, kažkurie raumenys ir atrodo, kad skauda krūtis. Tokiu atveju, pasistenk patogiai įsitaisyti, vaikutį pasidėti ant pagalvių pakankamai aukštai, kad nereiėtų virš jo lenktis ar jį laikyti. dar patariama pasišildyti nugarą tarpmenčius. Pakelk kojas, taip, kad keliai būtų aukščiau klubų - taip maksimaliai atsipalaiduosi žindymo metu, tai gal ir praeis?

Na skausma galiu apibudint taip, kai paduodi kruti is pradziu buna skausmas pieno atleidimo, o paskui kuo toliau traukiant vaikeliui pienuka skausmas astreja, toks vaizdas kad jauciu i kiekviena pieno lataka adatu badyma. Ir zinokit puse valandos iskesti toki skausma doh.gif , ne mano jegoms.
Na del nugaros manau viskas tvarkoj, beto raumenu skausmas kitoks, tikrai atskirciau.
Siaip pati labai daug duomiuosi kas man gali buti, ir siandien aptikau toki dalyka kad mano speneliai po keliu vaiko zindymu pasidaro rausvi ir skausmingi, bet nenugrauzti ir be zaizdu. Taip kad manau jei man pradeda skaudeti butent tada kai paduodu vaikui zindyt, gal vaikelis mane kuo nors uzkrecia.
Nes internete perskaiciau CIA jei speneliai apkresti pienlige jie pasidaro sviesiai rausvos spalvos. Ir vaikas zindydamas gali apkresti pieno latakus sia infekcija. Tik nezinau jei mane vaikas apkrete sia infekcija ar ji gali sukelti tokius skausmus?
Siaip vaiko tik liezuviukas truputi baltas daugiau nera apnasu, bet del viso pikto siandien pradejau valyti su sodos tirpalu bei tepti Daktarin geliu vaikuciui burnyte, bei sau spenelius. ziuresiu ar pades.
Kol kas dabar pienuka nusitraukineju, bet jau per gerkle lenda tas nusitraukinejimas, taip noreciau normaliai maitint. Tikrai malonus jausmas kai vaikelis apsikabina papuli, kaip turta didziausia wub.gif .

QUOTE(vaikasx @ 2007 06 30, 09:13)
Ir man panasiai buvo. kartais per maitinima, o kartais net po maitinimo praejus nemazai laiko taip sudiegdavo, nors krutine nei kieta buvo, nei guziuku. net nepamenu kiek tai truko, bet viena diena praejo ir viskas.

Man skauda isvien zindant , ir kokia valnada po zindymo ,o ne kartais. Kai kartais sudiegia tai cia kai pienas dar gausiai gaminasi, tai nieko baisaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NNata: 02 liepos 2007 - 13:58
NNata, visai gali būti pienligė. Ar tu arba vaikelis pastaruoju metu naudojot antibiotikus? O gal turėjai pienligę makštyje? Pienligė gali sukelti tokius skausmus. Soda vaikučio burnytės valyti nereikia, jeigu tepi Daktarinu, ir gerai darai, kad ir spenelius patepi, būtina abiem gydytis. Laikykitės. Ir pienuko negirdyk iš buteliuko nes po to krūties gali neimti 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, pasidalinkit patirtimi, kaip pamaitinat savo stebuklelius prie zmoniu....? Maniskei dabar viskas taip idomu, kad nors ir kaip alkana negali ramiai pavalgyti, vis reikia dairytis, apziurineti...jei namuose tai turiu eiti i kita kambari, kur butume vienos ir dar prigrasinti, kad netriuksmautu, kitaip niekaip doh.gif Be to mano mazule daug mieliau valgo man atsigulus, tada ir labiau susikoncentruoja darbeliui biggrin.gif Nes kai maitinu atsisedus, jei tai panasiau i zaidima... doh.gif

Dar norejau pridurti, kad visi cia esantys telefonai lietuvoje, jei kas gyvenate londone, man labai pirmomis dienomis padejo mano midwife, tikrai liux thumbup.gif moteris, jinai kiekviena savaite veda uzsiemimus maitinancioms mamoms, kur gali susitikti ir pasidalinti patirtimi, pasikalbeti su kitomis mamytemis maitinanciomis MP, jei ka domintu galeciau duoti jos telefona, rasykit man i az. o gal ir as galesiu kuo padeti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikasx: 04 liepos 2007 - 13:01
Nnata,man yra tas pats ,kaip ir tau.Ka daryti?Verkiu kiekviena maitinima.Jau tikriausiai atsisakysiu maitinti krutimi.O dabar dar mazius,pavalges is tos kruties,atpyle rudu skysciu.Nezinau,ka daryti?????? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(verdi @ 2007 07 08, 12:16)
Nnata,man yra tas pats ,kaip ir tau.Ka daryti?Verkiu kiekviena maitinima.Jau tikriausiai atsisakysiu maitinti krutimi.O dabar  dar mazius,pavalges is tos kruties,atpyle rudu skysciu.Nezinau,ka daryti?????? verysad.gif

Uzuojauta ir tau verysad.gif , man iki siol neaisku kaip isspresti sia problema. Pries sventes vel bandziau uzsigydziusi krutis duoti vaikui, tai nespejau net kompresu deti, vistiek vienai kruciai uzdegimas puole, tai savaitgalis gavosi su 39 temperatura. doh.gif . Dabar geriu antibiotikus ir nusitraukineju piena su pientraukiu ir aisku vel viskas jau susitvarko. As tiek klausineju visu ka be pazistu kas man galetu buti, tai jau is keliu moteriskiu su patirtim gavau vienodus atsakymus, kad kai as duodu zysti vaikui pas mane pradeda labai daug gamintis pieno (ta tai tikrai pastebejau) ir todel man issaukia latakuose tokius skausmus, kaip issireiske kazkas ten sproginet pradeda. Nors po zindymo as dedu visokius kompresius kad tik numalsinti ta gamyba, bet nepakanka vistiek per zindyma ir pazindzius labai dideli skausmai. Neskaudetu tik pirmaji karta kai uzsigydziusi tada maitinimas yra malonumas wub.gif , bet po zindymo kai prasideda pieno g-ba tai nors sienom lipk, ir kitu maitinimu jau skauda net zindant. Tos moteriskes kategoriskai pareiske tiek viena tiek ir kita kad negalesiu pati maitinti, jei noriu duoti savo pieno tai liepe tik nusitraukineti verysad.gif verysad.gif . Bet jos galvoju gal ko nezino, gal dar yra kokia iseitis, gal kas dar pades, butu malonu sulaukti kokios pagalbos. Nes mums jau 1 men. ir maitinau vaika pati tik pusantros savaites (nepertraukiamai), o veliau tik nusitraukinejau tris kart bandziau maitint po kiekvieno uzsigydimo , iskart pasireiskia tie patys skausmai. Ir tie uzdegimai tokie baisus doh.gif , fui .
Nusitraukinejant piena jokie skausmai nepasireiskia, tik nera patogus maitinimo budas ir aisku jokio malonumo. schmoll.gif
HELP
Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2007 07 02, 15:39)
NNata, visai gali būti pienligė. Ar tu arba vaikelis pastaruoju metu naudojot antibiotikus? O gal turėjai pienligę makštyje?  Pienligė gali sukelti tokius skausmus. Soda vaikučio burnytės valyti nereikia, jeigu tepi Daktarinu, ir gerai darai, kad ir spenelius patepi, būtina abiem gydytis. Laikykitės. Ir pienuko negirdyk iš buteliuko nes po to krūties gali neimti  4u.gif

Tiesa gydytojos klausiau ar gali taip buti del pienliges ji uztikrino kad ne, ir iki siol nei as nei kudikis nevartojom antibiotiku, ir as isvis dar nesu sirgusi pienlige. O del buteliuko tai nieko baisaus mano vyrukas labiau pripazista kruti wub.gif , nes kai savaite negauna o paskui duodu tai labai godziai geria, ir issizioti kazkaip savaime pradejo labai gerai. Pries sventes kai maitinau pirma maitinima tai labai graziai zinde mano maziukas ir jokio skausmo mamytei nebuvo tik malonumas wub.gif . Antras maitinimas pusetinai, treciu jau nepakenciamai skausmingas ir reziume uzdegimas doh.gif .
Idomu ar dar yra galimybe kazkokia paciai maitinti ar ne? Kol kas dabar nusitraukinesiu ir duosiu is buteliuko, kol istengsiu. Gerai kad nors turiu gera pientrauki tai nesunku nusitraukti pienuka.
Atsakyti
QUOTE(vaikasx @ 2007 07 04, 13:55)
Sveikutes, pasidalinkit patirtimi, kaip pamaitinat savo stebuklelius prie zmoniu....? Maniskei dabar viskas taip idomu, kad nors ir kaip alkana negali ramiai pavalgyti, vis reikia dairytis, apziurineti...jei namuose tai turiu eiti i kita kambari, kur butume vienos ir dar prigrasinti, kad netriuksmautu, kitaip niekaip doh.gif Be to mano mazule daug mieliau valgo man atsigulus, tada ir labiau susikoncentruoja darbeliui biggrin.gif  Nes kai maitinu atsisedus, jei tai panasiau i zaidima... doh.gif

Dar norejau pridurti, kad visi cia esantys telefonai lietuvoje, jei kas gyvenate londone, man labai pirmomis dienomis padejo mano midwife, tikrai liux thumbup.gif  moteris, jinai kiekviena savaite veda uzsiemimus maitinancioms mamoms, kur gali susitikti ir pasidalinti patirtimi, pasikalbeti su kitomis mamytemis maitinanciomis MP, jei ka domintu galeciau duoti jos telefona, rasykit man i az. o gal ir as galesiu kuo padeti ax.gif

Sveikute 4u.gif
Turiu tokia pacia problemele, kaskart galvoju kaip cia siandien mums pasiseks pavalgyti smile.gif Prie zmoniu tai niekaip nevalgom, anksciau dar valgydavo paguldyta ant keliu, o dabar tai jau tik atsigulus, ant keliu valgo tik nakti uzmergtomis akytemis g.gif Galvojau, kad galbut kazkaip dukryte islepinau, net nezinau, juk taip norisi, kad ji butu soti, tad ir ieskom visokiu iseiciu. Dabar jau po truputi valgom ir kosytes, tad eidama kur nors pasiimu ir kosytes, tad jei nera salygu niekaip pamaitinti, tuomet kaip tikrai suaugusiai panelytei duodu su sauksteliu kosytes, tad nelieka alkana, arba paieskom kokio laisvo kambariuko, kur ramiai galim susikaupti... Tai va... kaip ir neturiu jokio patarimo, tik pasidalinu, kad ir mes taip vargstam, tad nenusiminkim, gal tokie vaikai pas mus? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidutele @ 2007 07 09, 00:23)
Sveikute 4u.gif
Turiu tokia pacia problemele, kaskart galvoju kaip cia siandien mums pasiseks pavalgyti smile.gif  Prie zmoniu tai niekaip nevalgom, anksciau dar valgydavo paguldyta ant keliu, o dabar tai jau tik atsigulus, ant keliu valgo tik nakti uzmergtomis akytemis g.gif Galvojau, kad galbut kazkaip dukryte islepinau, net nezinau, juk taip norisi, kad ji butu soti, tad ir ieskom visokiu iseiciu. Dabar jau po truputi valgom ir kosytes, tad eidama kur nors pasiimu ir kosytes, tad jei nera salygu niekaip pamaitinti, tuomet kaip tikrai suaugusiai panelytei duodu su sauksteliu kosytes, tad nelieka alkana, arba paieskom kokio laisvo kambariuko, kur ramiai galim susikaupti... Tai va... kaip ir neturiu jokio patarimo, tik pasidalinu, kad ir mes taip vargstam, tad nenusiminkim, gal tokie vaikai pas mus?  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Pirmaja dukrele maitindavau is kruties kaip tik iseidavo-sedint,stovint, gulint..Zodziu kaip tik reikedavo-bet kur ir bet kaip jai buvo gerai gauti pienuko is kruties. smile.gif
Antroji dukryte valgo ramiai tik atsigulusi.Labai retai,kai patogiai esu isitaisiusi,pavalgo ir laikant ant keliu.Taciau niekada nesu tikra pradedama maitinti ant keliu- ar ji valgys.Dazniausiai verkiai raitosi ir pan. doh.gif Nusprendziau,kad kaltininkas to dalyko- zindukas.Didzioji jo neeme,tad krutis buvo ir maistas ir nusiraminimas. O mazoji kruti ima tik pavalgymui,o nusiraminimo iesko kitur. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1-oji mama: 09 liepos 2007 - 10:55
QUOTE(1-oji mama @ 2007 07 09, 11:54)
Pirmaja dukrele maitindavau is kruties kaip tik iseidavo-sedint,stovint, gulint..Zodziu kaip tik reikedavo-bet kur  ir bet kaip jai buvo gerai gauti pienuko is kruties. smile.gif
Antroji dukryte valgo ramiai tik atsigulusi.Labai retai,kai patogiai esu isitaisiusi,pavalgo ir laikant  ant keliu.Taciau niekada nesu tikra pradedama maitinti ant keliu- ar ji valgys.Dazniausiai verkiai raitosi ir pan. doh.gif Nusprendziau,kad kaltininkas to dalyko- zindukas.Didzioji jo neeme,tad krutis buvo ir maistas ir nusiraminimas. O mazoji kruti ima tik pavalgymui,o nusiraminimo iesko kitur. unsure.gif

O as kaip tik dziaugciaus jei taip butu, mansike neima zinduko ir tas nusiraminimo ieskojimas pasidare man tikra kancia, kad per valanda vos ne 4 kartus turi duoti kruti kad ji aprimtu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(giedradi @ 2007 07 12, 19:08)
O as kaip tik dziaugciaus jei taip butu, mansike neima zinduko ir tas nusiraminimo ieskojimas pasidare man tikra kancia, kad per valanda vos ne 4 kartus turi duoti kruti kad ji aprimtu  doh.gif

As tave suprantu- man taip buvo su pirmaja. smile.gif
Bet dabar pagalvoju,kad tame buvo dideliu pliusu vien todel,kad bet kur ir bet kada vaikas nurimsta prie kruties.O dabar- su antraja buna tokiu situaciju,kad zindukas nenuramina,o kruties irgi nenori unsure.gif reikia ieskoti kitu budu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(1-oji mama @ 2007 07 09, 11:54)
Pirmaja dukrele maitindavau is kruties kaip tik iseidavo-sedint,stovint, gulint..Zodziu kaip tik reikedavo-bet kur  ir bet kaip jai buvo gerai gauti pienuko is kruties. smile.gif
Antroji dukryte valgo ramiai tik atsigulusi.Labai retai,kai patogiai esu isitaisiusi,pavalgo ir laikant  ant keliu.Taciau niekada nesu tikra pradedama maitinti ant keliu- ar ji valgys.Dazniausiai verkiai raitosi ir pan. doh.gif Nusprendziau,kad kaltininkas to dalyko- zindukas.Didzioji jo neeme,tad krutis buvo ir maistas ir nusiraminimas. O mazoji kruti ima tik pavalgymui,o nusiraminimo iesko kitur. unsure.gif

deja, nemanau, kad dėl žinduko:(
maniškė nė žinduko negavus, tik iš krūties matinta, bet va, pastaruoju metu irgi pastebėjau, kad tik patogiai atsigulusi ji teikiasi ramiai pavalgyti g.gif
Papildyta:
Norėjau paklausti dėl žindymo. mano viena pažįstama turi 3 mėn vaikelį. Maitina nutraukinėdama piena iš aventis buteliuko verysad.gif
ar yra kokia metodika pereti prie žindymo?

ačiū
Atsakyti
QUOTE(svitrigaile @ 2007 07 23, 13:35)
deja, nemanau, kad dėl žinduko:(
maniškė nė žinduko negavus, tik iš krūties matinta, bet va, pastaruoju metu irgi pastebėjau, kad tik patogiai atsigulusi ji teikiasi ramiai pavalgyti  g.gif
Papildyta:
Norėjau paklausti dėl žindymo. mano viena pažįstama turi 3 mėn vaikelį. Maitina nutraukinėdama piena iš aventis buteliuko  verysad.gif
ar yra kokia metodika pereti prie žindymo?
ačiū

Ar ji visą laiką duoda iš buteliuko? Ar vaikas dar nors kiek žinda krūtį? Jei taip - galima grįžti prie krūties. Dr. Sears apie tai: http://www.parenting...1153457,00.html
Paieška googlyje "from bottle back to breast" išmeta daug nuorodų
Atsakyti
QUOTE(NNata @ 2007 06 25, 23:25)
Sveikutes 4u.gif

As susiduriau su gana keista problema , ir forume netgi nerandu patarimo siam atvejui. Man kai vaikas zindo is vienos kruties labai skauda, lyg adatom badytu, ir skausmas kuo ilgiau zindant stipreja nepakeliamai. Po to pazindzius vel tas pats stiprus skausmas ties pazasciu kol gaminasi pienas. Kai nusitraukinejau pientraukiu skausmas atlego ir dingo. Siandien vakare vel daviau zisti ir vel tas pats didelis skausmas kuo ilgiau zindant ir pazindzius. Jokiu sukietejimu ar guzeliu tikrai nera, o beto su pientraukiu nusitraukinejau pries tai tai neskaudejo. Gal kas zinot kas tai galetu buti, ar galima kaip nors uzsigydyti, nes vaikas kol kas dar ima kruti ir po buteliuko(kelias dienas maitinau is buteliuko nusitraukus piena), bet bijau ilgiau padarius pertrauka nebeims. Is kitos kruties dabar neskauda viskas gerai, bet po keliu dienu pasidaro tas pats ir kitai kruciai. Speneliai irgi kol kas nenugrauzti ir sveiki.

Sveikutes!

Paskaiciau tavo kancias ir labai susidomejau g.gif , nes man lygiai tokios pat problemos.
Dabar sedziu ir ieskau atsakymu ka daryti doh.gif . Man irgi viena kruti labai pradeda diegti ir skausmas nepraeina, o i maitinimo pabaiga net sustipreja durti per visa ktutine. Spenelis be zaizdu ir itrukimu, galiukas po vlgio toks sviesesnis lieka. Su pientraukiu nenusitraukineju, net neturiu jo.
Gal gali patarti? Kaip iveikei ta problemele, nes kudiki dar vis bandau pati maitint sukandus dantis is skausmo, bet pastebejau kad pienuko pradejo mazet.
Mano mazyliai 3 sav., o maitinimo nesinori nutraukti. Labai net norisi maitint paciai, tik kad malonumas butu ir pienuko padaugetu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidnux: 28 liepos 2007 - 22:10