Įkraunama...
Įkraunama...

Kur kreiptis jei iškyla sunkumų maitinant krūtimi?

Apklausa: Kas jums padejo isspresti maitinimo krutimi problemas? (183 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(janudi @ 2007 06 09, 23:48)
labai prasau pagalbos... verysad.gif
siandien pajauciau, kad skauda vienos kruties sona (is apacios), maigau masazuoju, guziuku nera, dejau vaika prie kruties, kad smakriukas butu ties skaudama vieta, taciau nepadeda... Nebegaliu net tos rankos iskelti i virsu, skauda... verysad.gif Patarkit prasau ka man dar daryti, bandziau su pientraukiu traukti, vis tiek skauda...
Mums siandien lygiai 3savaiteles. Labai lauksiu patarimu, kaip man toliau elgtis... verysad.gif

Labutis,
pas mane buvo prasidėję skausmai kai tik gryžau is ligoninės, o namuose nebuvo šilto vandens, tai paskalbiau šaltam..., prasidėjo skausmai krūtyse - kiek žinau būtina nenustoti maitinti, tai svarbiausia, o po to dėti kompresus, aš kadangi dėjau iš karto, tik pajutus skausmus, tai man praėjo gana greitai, tau manau reikės ilgiau padėlioti. Pasiūlysiu savo kompresą, kuris tikrai garantuoja sėkmę - taip gydėsi dauguma mano žinomų mamų ir visoms padėjo, bet čia jau tau rinktis - nes gal ne visos tai gali, nors kai skauda, aš manau kad bet ką išbandytum. Aš dėjausi šlapimo kompresus, tiesiog suvilgai merliuką, ant viršaus užsidedi dar vieną, bet nevyniok jokių salofanų ant viršaus, leisk išdžiūti, po to vėl pakeisk. Suprantu - kvapas ne koks, bet rezultatas yra. Sėkmės
Atsakyti
Netikejau, kad taip greitai sulauksiu patarimu hi.gif , aciu jums labai mamytes. Kaip gerai, kad yra toks forumas ir jus, mamos!
bandau siandien deti degtines kompresus, vaika kiekviena maitinima dedu prie "sergancios kruties" ir tik poto prie sveikosios, bet neistustina jis man tos sveikosios, sakau gal nusitraukti reikia?
Pagerejimo dar didelio labai nejauciu, rytoj gal bandysiu nulekti i Mazylio gimdymo namus, gal ten dar ka gydytoja pasakys...
Atsakyti
VALIO! per dvi dienas krutine "pasveiko"!!!
Sirdingai dekoju uz patarimus, mes ir toliau sekmingai valgom pienuka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2007 06 13, 10:03)
VALIO! per dvi dienas krutine "pasveiko"!!!
Sirdingai dekoju uz patarimus, mes ir toliau sekmingai valgom pienuka thumbup.gif

šaunuolė mamytė thumbup.gif sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Labadiena,
susidūriau su tokia problema,- mano 4,5 mėn. dukrelė pradėjo nebeimti krūties, o geria tiktai nutrauktą mano pienuką iš buteliuko. Esmė tame, kad ji tik apžioja, net nebando traukti, o jau prasideda riksmai klyksmai. Net nebežinau ką daryti, nusitraukinėti būtų pakankamai sudėtinga, nes dukrelė nėra rami, nebūna visai viena, be to pienelio juk iš karto sumažėtų.. g.gif Ar galėjo tai atsitikti dėl to, kad ji čiulpia silikoninę Canpol soskytę, kuri yra žymiai kietesnė nei krūtis? Gal man nusipirkti antspenius??
Dėkoju. 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

As susiduriau su gana keista problema , ir forume netgi nerandu patarimo siam atvejui. Man kai vaikas zindo is vienos kruties labai skauda, lyg adatom badytu, ir skausmas kuo ilgiau zindant stipreja nepakeliamai. Po to pazindzius vel tas pats stiprus skausmas ties pazasciu kol gaminasi pienas. Kai nusitraukinejau pientraukiu skausmas atlego ir dingo. Siandien vakare vel daviau zisti ir vel tas pats didelis skausmas kuo ilgiau zindant ir pazindzius. Jokiu sukietejimu ar guzeliu tikrai nera, o beto su pientraukiu nusitraukinejau pries tai tai neskaudejo. Gal kas zinot kas tai galetu buti, ar galima kaip nors uzsigydyti, nes vaikas kol kas dar ima kruti ir po buteliuko(kelias dienas maitinau is buteliuko nusitraukus piena), bet bijau ilgiau padarius pertrauka nebeims. Is kitos kruties dabar neskauda viskas gerai, bet po keliu dienu pasidaro tas pats ir kitai kruciai. Speneliai irgi kol kas nenugrauzti ir sveiki.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NNata: 25 birželio 2007 - 22:27
Sirijana, o kodėl tu jai duodi MP iš buteliuko? Mano nuomone jums reiktų ir buteliuko, ir soskytės atsisakyti. O naktimis dar žinda krūtį?

NNata, o su pirmu vaiku irgi taip buvo? Ar tik vieną krūtį skauda taip? Atrodytų panašu į pieno atleidimo refleksą. Aš pasidomėsiu kas čia galėtų būti.
Atsakyti
mamytes norejau paklaust ar geriant antibiotikus maitinot kudikeli ?man krutis paraudo guzo kaip ir nera vakar auksta temperatura buvo skaudet skauda kai palieciu gal galit ka patart
Atsakyti
QUOTE(Sirijana @ 2007 06 25, 22:29)
Labadiena,
susidūriau su tokia problema,- mano 4,5 mėn. dukrelė pradėjo nebeimti krūties, o geria tiktai nutrauktą mano pienuką iš buteliuko. Esmė tame, kad ji tik apžioja, net nebando traukti, o jau prasideda riksmai klyksmai. Net nebežinau ką daryti, nusitraukinėti būtų pakankamai sudėtinga, nes dukrelė nėra rami, nebūna visai viena, be to pienelio juk iš karto sumažėtų.. g.gif  Ar galėjo tai atsitikti dėl to, kad ji čiulpia silikoninę Canpol soskytę, kuri yra žymiai kietesnė nei krūtis? Gal man nusipirkti antspenius??
Dėkoju. 4u.gif

Pati buvau susidurus su tokia problema, kai pradejau duoti arbateles is buteliuko, tuomet ir mano mazoji buvo beatsisakanti krutines, net ciulpti nenorejo, tik paima ir spjauna net nepaziurejus ar yra pienuko verysad.gif Buvau labai issigandus, bet nenustojau duoti kruties, kaip tik dazniau pasiulydavau ir arbatytes stengiausi kuri laika nebeduoti. Likusi pienuka nutraukdavau, bet is buteliuko nemaitinau, uzsaldziau saldiklyje, laukiau, juk vaikas ilgai alkanas buti negali. Ir tikrai, dukryte vel po truputi pradejo valgyti is krutines, is pradziu po keleta minuciu, o po poros - trejeto dienu lyg viskas pagerejo wub.gif
Pabandyk ir tu, gal pasiseks, tik nemaitink MP is buteliuko, nes tuomet jau bus labai sunku ikalbeti traukti is krutines, o ne is buteliuko. Tegu siek tiek pakencia, kai supras, kad tik is krutines bega pienukas, vel prades valgyti, tikrai! Tik kantrybes smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(NNata @ 2007 06 25, 22:25)
Sveikutes 4u.gif

As susiduriau su gana keista problema , ir forume netgi nerandu patarimo siam atvejui. Man kai vaikas zindo is vienos kruties labai skauda, lyg adatom badytu, ir skausmas kuo ilgiau zindant stipreja nepakeliamai. Po to pazindzius vel tas pats stiprus skausmas ties pazasciu kol gaminasi pienas. Kai nusitraukinejau pientraukiu skausmas atlego ir dingo. Siandien vakare vel daviau zisti ir vel tas pats didelis skausmas kuo ilgiau zindant ir pazindzius. Jokiu sukietejimu ar guzeliu tikrai nera, o beto su pientraukiu nusitraukinejau pries tai tai neskaudejo. Gal kas zinot kas tai galetu buti, ar galima kaip nors uzsigydyti, nes vaikas kol kas dar ima kruti ir po buteliuko(kelias dienas maitinau is buteliuko nusitraukus piena), bet bijau ilgiau padarius pertrauka nebeims. Is kitos kruties dabar neskauda viskas gerai, bet po keliu dienu pasidaro tas pats ir kitai kruciai. Speneliai irgi kol kas nenugrauzti ir sveiki.

NNata, reikėtų, kad daugiau papasakotum, koks tas skausmas ir kada. Daabr atrodo, kad arba dėl intensyvios pieno gamybos (tas susireguliuos) arba gal buvo traumuota nugara, kažkurie raumenys ir atrodo, kad skauda krūtis. Tokiu atveju, pasistenk patogiai įsitaisyti, vaikutį pasidėti ant pagalvių pakankamai aukštai, kad nereiėtų virš jo lenktis ar jį laikyti. dar patariama pasišildyti nugarą tarpmenčius. Pakelk kojas, taip, kad keliai būtų aukščiau klubų - taip maksimaliai atsipalaiduosi žindymo metu, tai gal ir praeis?

QUOTE(Gitula @ 2007 06 29, 09:12)
mamytes norejau paklaust ar geriant antibiotikus maitinot kudikeli ?man krutis paraudo guzo kaip ir nera vakar auksta temperatura buvo skaudet skauda kai palieciu gal galit ka patart

Gitulia, šaldyk tą vietą kuom nors - kopūsto lapais, ar šaldytom daržovėm, ar šaldyta višta smile.gif Jei temperatūra labai aukšta, gali išgerti paracetamolio (suaugusio dozė 2 tabletės po 250 mg), jis beveik nepatenka į pieną.
Atsakyti
QUOTE(NNata @ 2007 06 25, 21:25)
Sveikutes 4u.gif

Ir man panasiai buvo. kartais per maitinima, o kartais net po maitinimo praejus nemazai laiko taip sudiegdavo, nors krutine nei kieta buvo, nei guziuku. net nepamenu kiek tai truko, bet viena diena praejo ir viskas.
Atsakyti
Sveikos mamos,

O mus kankina nugraužti speneliai blush2.gif . Ir atrodo pagal visas žindymo taisykles mergytė gauna krūtį, bet vistiek neišvengiu nukramtymo. Ir niekaip neišmokstam valgyti atsigulusios doh.gif . Bet mamytė kantri, tai tikiuosi viskas mum susitvarkys 4u.gif .
Atsakyti