QUOTE(Ode @ 2009 02 25, 21:51)
Inguole, pirmiausia, reikia patogiai mamai įsitaisyti, tada lygiagrečiai vaikutį pasiguldyti ir maitinti. Negerai, jei pavargsti - tuomet, aišku, malonumas mažas, nekalbant jau apie išsimiegojimą... Tiesiog paeksperimentuok. O kas dėl miego, maitinant veikia hormonai, kurie padeda mamos smegenims atsijungti, tad net jei kietai ir neįmingama, mama vis tiek pailsi.
pas mus jau didžiausi vargai praeity, ačiū Dievui jau nuo 5 mėn. nustojo klykti prieš maitinimą. Kalbate apie tai, kad reika patogiai įsitaisyti, o man tai beveik neįmanoma, baigiu nugarą susitraumuoti, bet atkentėjau jau beveik 7 mėn. tai dar atkentėsiu. Kadangi nėėmė krūties, žviegė kai maitinti reikėdavo, tai pradėjau nešioti, sūpuoti, taip prisnūsdavo ir pradėdavo žįsti. Tik atsisėdi ir vėl klykimas. Na tai taip ir vaikštau po šiai dienai, dabar dar per langą žiūrim
O atsisedu tik kai priminga gerai, tai irgi atsargiai pagalvę pakišu, pati prisitaikau,kad tik neprižadinčiau, nes tektų iš naujo migdyt, o nemiegodama tai trys gurkšniai ir grūdasi, kalba, žaidžia
. Nugarą baisiai skauda, nes sėdėt irgi nesigauna įsitaisyt patogiai, nes bijai sujudėt. Nevalgiukė mano baisi, tai taikausi, kad tik į skrandį pakliūtų (6 mėn.tik 5,8 kg svėrėm)
Bet jau susitaikiau su tuo, žinau, kad pakeisti nieko nepavyks, tai ir nervintis nustojau (beveik
) Tik nežinau ar naktį vis dar kelti maitinti, jei pati nesikelia
vis dar sukuosi žadintuvą ir keliuosi kas 3 val. kažkaip atrodo, kad papildomi valgymai vis svorio daugiau užaugina.
Papildyta:
QUOTE(Inguole @ 2009 02 26, 14:26)
mamytes, gal turite nuorodu, kur maitinimo pozos aptartos... tikria as tik ant alkuniu ir guliu, jei atsigulu normaliai, rodos papas i lova sminga
maziui gi nepatogu isikniaubti
kai tik leis galimybe (dar nelabai kur einam is namu) prisijungsiu prie zindanciu mamyciu grupes, tikiuosi ten rasti daug info
aš pradžioje irgi tik ant alkūnės maitinau, bet po mėnesio jau žaizdos ant jų atsirado, tai gydytoja pamokino atsisėdus maitinti. Tai atsigulus dabar nei net neima krūties, net naktį atsisėdus maitinu (naktį nereik nešioti ir migdyti)