Įkraunama...
Įkraunama...

Kur kreiptis jei iškyla sunkumų maitinant krūtimi?

Apklausa: Kas jums padejo isspresti maitinimo krutimi problemas? (183 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(majke @ 2009 02 19, 16:08)
Akupunktura? blink.gif  Idomu, negirdejau dar.. O kas cia ir kur daro? Man kaip paskutinis zingsnis cheminiai vaistai buvo pasiulyti, bet as neisdrisau.. jau gal ir misinys geriau nei chemija.. Dabar gelbejuos 'pagalbininku' - nakti prirenku laseli pieno (diena nenusitraukiu beveik nieko - viska suryja ) ir kai jau visai laza duodu papildomai - tai toks buteliukas su zarnelem, zarnele kartu su krutim i burnyte eina ir zisdamas vaikis istraukia ir buteliuko turini, ir kruti stimuliuoja. Pirkau Tilto gatvej, vaistinej, bet brangus padla  doh.gif

aš skaičiau, kad reikia šiltos vandens voneles daryt kelis kartus per dieną ir pačiai geriau nelisti - dėl infekcijos pavojaus g.gif

Dėl akupunkturos pritariu Raidelėms biggrin.gif
Atsakyti
Vat ir man to psl. neatidaro, bet radau tel. - gal paskambinsiu.. Nors man streso kaip ir ner, pailsiu po miska vaikstinedama.. o ir neisivaizduoju kada speciau nulekt ten - maze ant papo kabo, ilgiausias tarpas valanda, o paskui - isterija... Pieno as turiu, tik per mazai - bet cia uzburtas ratas - mergicka tingi terliotis iki galo, valgo kol bega, o paskui maivos.. Galetu istraukti daugiau - tai ir gamintus daugiau, juk as pati tiek nenusitraukiu, kie ji galetu...
Atsakyti
QUOTE(majke @ 2009 02 20, 11:37)
Vat ir man to psl. neatidaro, bet radau tel. - gal paskambinsiu.. Nors man streso kaip ir ner, pailsiu po miska vaikstinedama.. o ir neisivaizduoju kada speciau nulekt ten - maze ant papo kabo, ilgiausias tarpas valanda, o paskui - isterija... Pieno as turiu, tik per mazai - bet cia uzburtas ratas - mergicka tingi terliotis iki galo, valgo kol bega, o paskui maivos.. Galetu istraukti daugiau - tai ir gamintus daugiau, juk as pati tiek nenusitraukiu, kie ji galetu...

pas mane ta pati probelma... nezinau kaip ja isspresti. duodu kruti, apsidziaugia apsizioja ir uzmiega...
man dar kirba minti, kad gal nepakankamai gerai jam paduodu? gal turetu daugiau apzioti. kiek sukisu jis vis tiek pasitvarko savaip...
Atsakyti
QUOTE(Inguole @ 2009 02 20, 16:16)
pas mane ta pati probelma... nezinau kaip ja isspresti. duodu kruti, apsidziaugia apsizioja ir uzmiega...
man dar kirba minti, kad gal nepakankamai gerai jam paduodu? gal turetu daugiau apzioti. kiek sukisu jis vis tiek pasitvarko savaip...

Oi ko tik neisbandziau... Ir judinu, tampau, kutenu, padus masazuoju su masazuokliais, bet jau atsibodo dabar, tai paguldau, pamiega 2 min. pabunda ir toliau vel taip valanda.. O vakare isryja viska per 5 - 10 min. ir prasideda isterija - duok dar! Va tada su tuo 'pagalbininku' viniojuos. Pries tai buteliuka bandziau - tuoj pat kruties atsisake. Tada su svirkstu penejau - nieko neisejo. Pagaliau su sauksteliu ismokom, bet vis pro sali daug issilaisto, o taip gaila pienelio - aukso vertes kiekvienas lasas.. Ir kada gi keisis kas, kada uzaugs?! Jau beveik 3 men. taip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(majke @ 2009 02 21, 11:19)
Oi ko tik neisbandziau... Ir judinu, tampau, kutenu, padus masazuoju su masazuokliais, bet jau atsibodo dabar, tai paguldau, pamiega 2 min. pabunda ir toliau vel taip valanda.. O vakare isryja viska per 5 - 10 min. ir prasideda isterija - duok dar! Va tada su tuo 'pagalbininku' viniojuos. Pries tai buteliuka bandziau - tuoj pat kruties atsisake. Tada su svirkstu penejau - nieko neisejo. Pagaliau su sauksteliu ismokom, bet vis pro sali daug issilaisto, o taip gaila pienelio - aukso vertes kiekvienas lasas.. Ir kada gi keisis kas, kada uzaugs?! Jau beveik 3 men. taip  doh.gif

Majke, ar bandei nuogutį pasiguldyti ant savo nuogos krūtinės ir leisti pačiam susirasti krūtį? Iš tiesų reikia daug kantrybės su tokiais tingiais vaikiais smile.gif
O vakarais jei duotum vieną krūtį, kol viską išryja, tada antrą, o tada 10-15 min pertrauka ir vėl iš pradžių?
Atsakyti
Aš baigiu išprotėti verysad.gif verysad.gif Nežinau kodėl, bet man labai skauda spenelius maitinant doh.gif kai maitinau pirmą vaikutį, buvo tas pats. Skaudėjo visus 7 mėnesius, kol maitinau. Gal ne ten kreipiausi, bet niekas nerado priežasties kodėl taip yra verysad.gif Atrodo ir technika gera, ir speneliai sveiki, bet žindant toks jausmas, kad jis man viską trina. Labiausiai skauda ne spenelį, bet to rudojo laukelio odą unsure.gif Gal kuri esat susidūrusi su tokia problema? Nes man jau visai blogai, bliaunu visą dieną verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Puccha @ 2009 02 21, 16:11)
Aš baigiu išprotėti  verysad.gif  verysad.gif Nežinau kodėl, bet man labai skauda spenelius maitinant  doh.gif kai maitinau pirmą vaikutį, buvo tas pats. Skaudėjo visus 7 mėnesius, kol maitinau. Gal ne ten kreipiausi, bet niekas nerado priežasties kodėl taip yra verysad.gif Atrodo ir technika gera, ir speneliai sveiki, bet žindant toks jausmas, kad jis man viską trina. Labiausiai skauda ne spenelį, bet to rudojo laukelio odą unsure.gif Gal kuri esat susidūrusi su tokia problema? Nes man jau visai blogai, bliaunu visą dieną verysad.gif

O kaip atrodo oda? Jautri, paplonėjusi, paraudusi, sudirgusi ar dar kokia nors neįprasta? O giliau krūtyje maitinimo metu ar po maitinimo jauti skausmą?
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2009 02 21, 18:12)
O kaip atrodo oda? Jautri, paplonėjusi, paraudusi, sudirgusi ar dar kokia nors neįprasta? O giliau krūtyje maitinimo metu ar po maitinimo jauti skausmą?

Oda atrodo normali, kaip visada. Giliau krūtyje skausmo nejaučiu. Bet vistiek unsure.gif Paskutinį kartą maitinau prieš geras 2 valandas ir vis dar jaučiu tą nemalonų skausmą.
Atsakyti
QUOTE(Puccha @ 2009 02 21, 17:18)
Oda atrodo normali, kaip visada. Giliau krūtyje skausmo nejaučiu. Bet vistiek  unsure.gif Paskutinį kartą maitinau prieš geras 2 valandas ir vis dar jaučiu tą nemalonų skausmą.

Ar jauti fiziškai ar psichologiškai? Ar apžioja gerai? Ar tada, kai maitinai pirmąjį, bandei gydytis nuo pienligės?
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2009 02 21, 21:32)
Ar jauti fiziškai ar psichologiškai? Ar apžioja gerai? Ar tada, kai maitinai pirmąjį, bandei gydytis nuo pienligės?

Su gydytoja galvojom, gal pienligė, bet pasirodo ne. Kas svarbiausia, atrodo, kad mažis apžioja gerai, bet kas man nepatinka, kad jis išsižioja plačiai, bet kai glaudžiu jį prie krūties visada šiek tiek susičiaupia ir apžioja ne tiek daug kiek galėtų. Bet vistiek beveik idealiai visas rudasis laukelis apžiotas. Kartais pati pataisau, kad lūpa tikrai būtų atvėpusi, pažiūriu, kad smakriukas būtų priglaustas prie krūties. Bet man vistiek skauda unsure.gif
Kartais atrodo, kad tas skausmas psichologinis verysad.gif Aš iš tų mamyčių, kurios nedega dideliu noru žindyt ir tikriausiai dėl savęs būčiau daug laimingesnė, jei to daryt nereikėtų, bet puikiai žinau, kad MP labai naudingas mažiukui. Juk ten tiek daug visokio gėrio: antikūnai, augimo hormonai, kurių nėra jokiame mišinyje. Todėl su tuo bjauriu skausmu savo pirmą mažylį išmaitinau iki aštunto mėnesio. O dabar man jau važiuoja stogas. Užvakar, vakar ir šiandien galima sakyti ištisai cray.gif Ir baisiausia, kad net neturiu nieko šalia, kas man galėtų patart. Mano mama, nors tėtis ir sakė, kad yra turėjus panašių problemų ta tema su manim nekalba, o močiutė niekaip nesupranta, kas čia man ne taip. Na, bet nors turiu šaunų vyrą, kuris palaiko man kompaniją, kiek tai įmanoma turint dar vieną visai mažytį vaikutį, kol maitinu wub.gif Bet nuotaika ir šiaip psichologinė būsena kraupi verysad.gif
Dar pagalvojau, kad jeigu visgi priežastis jautri oda (kas tikrai gali būti, bet labai keista, kad skausmas suintensyvėjo, kai mažis paaugo (atsirado prieš gerą savaitę, tas pats buvo ir su pimuoju mažiuku, o ne iš karto po gimdymo) nusipirkau antspenius, nesu tikra, nes su jais maitinau dar tik 2 kartus, bet lyg su jais man ir geriau ax.gif Na, nors dingo tas jausmas, kad rudasis laukelis yra trinamas.
Kokia Tavo nuomonė dėl jų naudojimo? Galvoju, kaip žinot ar mažiukas su jais pavalgo, ar jam ne per sunku su jais valgyt? O jeigu nepavalgo, pagal kokius požymius man tai suprasti? (Kiek atsimenu iš žindymo pamokėlių, tai jeigu pastebėčiau, kad šlapinasi mažiau nei 6-7 kartus per parą? Arba pradėtų labai daug miegoti, arba priešingai "kabotų ant krūties"?). Atrodo, kad gerai juos pasirinkau ir teisingai užsidėjau, beveik visą antspenį išpildė spenelis, o tik užsidėjus likęs laisvas galiukas prisipildė pienuko.
Gal gali ką nors patart?
Atsakyti
QUOTE(Puccha @ 2009 02 21, 21:30)
"?). Atrodo, kad gerai juos pasirinkau ir teisingai užsidėjau, beveik visą antspenį išpildė spenelis, o tik užsidėjus likęs laisvas galiukas prisipildė pienuko.
Gal gali ką nors patart?

na geriau jau tada su antspeniais.....nei visai nemaitinti....
šiaip įdomiai čia pas tave....bet pas mane ir pačią įdomi situacija...pirmą mėn raičiausi iš skausmo doh.gif ...po to praėjo ir praėjo.....o 4 mėn kažkas atsitiko su kairiu speneliu įtrūko ar kas...ir vėl sukraujavo...nuo to laiko visada jį jaučiu...peršti, degina....tai man visad maloniau iš dešunės maitint......bet kadangi degu noru maitint ilgai, tai man čia niekis........

o tu, laikykis, mamyte......negerai, kad emocijos prastos.....jei ištraukia su antspeniu....tai geriau taip......vėliau pabandysi nusiimt....gal jau nebeskaudės
Atsakyti
po gimdymo ziauriai nusilpo mano imunitetas. geriu vitaminus, bet "dziaugiuosi" sloga, o dar siandien mane "pamalonino" ir herpis savo buvimu ant lupos. Kazi ar galima jam esant maitinti? ar tepti kazkuo? gal kas turi patirties? nestumo metu irgi 2 kartus herpi turejau doh.gif
Atsakyti