QUOTE(Mažulėlė @ 2006 11 15, 16:25)
O aš nelabai įsivaizduoju, kuo man galėtų padėti mamos-konsultantės. Auginu neišnešiotukę, ligoninėj pienuką nusitraukinėjau ir inkubatoriuj maitinau iš buteliuko. Nežinau, gal mažylė priprato, bet iš mano krūties ji nepavalgo, nors apžioti ir patraukti moka... O gal ir per silpna ji... Apžioja, patraukia ir paleidžia... Seselė patarė nebemaitinti iš buteliuko, priemaitinant kiek trūksta iš šaukštelio ir pipetės. Bandėm... Bet galų gale mergaitė tiek išvargo, kad besugebėjo tik verkti, nebematėm jokios kitos išeities, o tik duoti jai buteliuką su mamos pienu. Labai noriu maitinti pati, bet nežinau, ar ilgai man pavyks nusitraukinėti pienuką...
"O aš nelabai įsivaizduoju, kuo man galėtų padėti mamos-konsultantės" Jei norit, kad Jums patartu, nebijokit ir kreipkites tiesiai i jas! juk pati zinot, kiek mamos turi rupesciu, tad tikrai prie interneto retokai tenka prieiti. Mano va vyresni, tai radus laiko ir parasau.
O Jus sauni mamyte, puiku, kad radot laiko atsakymu paieskot, o ne ranka numot ir misineli nusipirkt, nes patikekit, noras - pirmas ir pats svarbiausias zingsnis. Zinoma neisnesiotukei sunkiau, jai dar pilvuke sedet noretusi, o ji va jau po saule, beje, dar tik kelios savaites, tad nesistebekit, o kantrybe "apsisarvuokit", nedarykit jokiu isvadu, nes vaikelis dar laaabai mazas. Kruti ima, paciulpia, reiskia viskas bus gerai. Ir duokit, ir, patikekit, ko gero (zinoma, jei norit maitinti) teks duot labai daznai, ir tik po truputi, na tokia ji - Jusu mazyle, daznai po truputi. Zinokit, jei nusivilsit ir busit laabai liudna, va tada pienuko ir mazes. Pavargo, palaukit ir duokit vel, pasistenkit atsipalaiduoti, kad geriau begtu , dar ir siltai atsigulkit, kad Jums irgi butu patogu, silta kompresa pries maitinant uzsidekit ir svajokit maitindama, o ne bijokit, kad tuoj tuoj verks. gal but Jusu speneliai jau nugrauzti, skauda, bet praeis. Ir dar galeciau Jums patart, bet nezinau ka konkreciai, parasykit i az.
Ir visai nelengva patarinet.... As ismaitinau tris vaikus, ir zinot kodel: po pirmo gimdymo teko pagulet ligoninej men., va tada ir uzsinorejau maitinti labai labai, grizau apie piena jau ne nesvajodama, bet laiku gavau geru patarimu ir nuo triju men maitinau tik savo pienu!!! iki 2 metu, beje, ir kokia druta pana turejau. Skaudi patirtis ir zinios yra mano patrimu pagrindas, o ne lengvabudiskas straipsniu perpasakojimas.