Įkraunama...
Įkraunama...

Kur kreiptis jei iškyla sunkumų maitinant krūtimi?

Apklausa: Kas jums padejo isspresti maitinimo krutimi problemas? (183 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Yra tokių kūdikių, kurie patys atsisako žindimo būdami jau kokių devynių mėnesių amžiaus, man atrodo, kad čia jų valia smile.gif , vadinasi, noriai valgo kitą maistą, tokio amžiaus kūdikis lengviau pamiršta žindimą negu, tarkim, kad ir metukų vaikas, po to norėsit atjunkyti ir gali būti labai sunku, todėl leiskit viskam vykti natūraliai.
Atsakyti
vis nespeju pasisakyt apie tai kas yra vyresnio vaiko zindymas. As tai skaitau kad tai yra tada, kai pasakius kad DAR maitini, aplinkiniai ispucia akis lotuliukas.gif kadangi mums taip jau yra, tai as ramia sazine leidziu sau ateiti i sita skyreli tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianulis @ 2009 01 05, 17:06)
Labutis  smile.gif
Mums virs 7 menesiu, vis dar maitinu MP. Pradejau primatineti tik nuo 6 men. Ir dabar tik valgom darzoviene ir vaisiu tyreles, tuoj pradesim ir mesyte. Tik man labai keista, kad mano dukrele kazkaip nelabai nori to MP. Pirmiau ir nakti valgydavom 2 kartus, o dabar tik viena...Nors nakti atrodo ir verkia, duodu kruti, biski patraukia ir viskas. Is ryto is viso jai nereikia MP. Duodu, patraukia ir nusisuka. Pvalgom per pietus darzoviene, gal po kokiu 4 val. uzsimano to pienuko, bet nepasakyciau, kad gardziai ji geria. Tik pries miegeli gal gardziau atsigeria. Ir nebesuprantu, kas cia dedas. O taip noreciau maitinti bent iki metuku. Gal galit patarti?

Aš taip pat pradėjau primaitinti tik 6 mėn., dabar 8, tai maniškis mp valgo tik naktį ir tai tik iš įpročio. Manau, kad jei nuspręsčiau nutraukti, per daug nereikėtų vargti, tačiau pati nesijaučiu pasiruošusi tam. Kaip ir Tavo atveju - galvojau maitinti bent iki metų, bet dabar nebeaišku, kaip bus. Tiesiog mano vaikas pats nebenori mp, tai reiškia, kad natūraliai atsisako...
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2009 01 05, 21:56)
Aš taip pat pradėjau primaitinti tik 6 mėn., dabar 8, tai maniškis mp valgo tik naktį ir tai tik iš įpročio. Manau, kad jei nuspręsčiau nutraukti, per daug nereikėtų vargti, tačiau pati nesijaučiu pasiruošusi tam. Kaip ir Tavo atveju - galvojau maitinti bent iki metų, bet dabar nebeaišku, kaip bus. Tiesiog mano vaikas pats nebenori mp, tai reiškia, kad natūraliai atsisako...

Matai, kaip skirtingai... g.gif O maniškė jau beveik metukų, bet MP vis dar beveik pagrindinis maistas, ypač dabar, kai sirguliuoja... Naktį iš vis maitinu kas valandą, kas dvi.

O kaip ir ką taviškis valgo dieną? Tiesiog smalsu ax.gif . Gal kokią idėją nusižiūrėčiau smile.gif . Kaip suprantu, MP dieną jau nebegeria?
Atsakyti
QUOTE(Madeleine @ 2009 01 06, 10:26)
O kaip ir ką taviškis valgo dieną? Tiesiog smalsu ax.gif . Gal kokią idėją nusižiūrėčiau smile.gif . Kaip suprantu, MP dieną jau nebegeria?

Dabar valgo maždaug taip:
11-12 kruopienė
14-15 daržovienė su mėsa
18-19 džiūvėsis/ vaisių tyrelė/ koks nors vaisius/ kelios uogytės
20-21 kruopienė
nuo 24 iki 9 ryto MP kokius 2-3, kartais 4 kartus.

Visas košes reikia skaninti, ypač nemėgsta daržovienės, todėl dedu prieskoninių žolyčių šiek tiek (petražolių, krapų) ir šalia duodam obuoliuko. Nemėgsta jokių kopūstinių daržovių. Nuo grikių žiaukčiojo, bet pradėjom skaninti bananu, tai dabar valgo. Kitos košės - avižų, kukurūsų, sorų, ryžių (nebeduodam, nes kietėja viduriai) pusė bėdos. Duodam slyvų tyrelės dėl viduriukų, kivių 4u.gif Vienu metu labai buvo pamėgęs užpilamas košes (duodavom vakarais), triukšmą net keldavo, kai baigdavo valgyti. Bet nebeduodam, nes labai jau jos skanios, išsigandom, kad nebevalgys "normalių" košių ax.gif
Kartais dieną užsimano mp, bet retai, bet su mėsa jo negalima, tai duodu tik po kruopienės. Kai serga, taip pat dažniau nori mp.

Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2009 01 06, 15:19)
11-12 kruopienė
14-15 daržovienė su mėsa
20-21 kruopienė

Visas košes reikia skaninti, ypač nemėgsta daržovienės, todėl dedu prieskoninių žolyčių šiek tiek (petražolių, krapų) ir šalia duodam obuoliuko. Nemėgsta jokių kopūstinių daržovių. Nuo grikių žiaukčiojo, bet pradėjom skaninti bananu, tai dabar valgo. Kitos košės - avižų, kukurūsų, sorų, ryžių (nebeduodam, nes kietėja viduriai) pusė bėdos. Duodam slyvų tyrelės dėl viduriukų, kivių  4u.gif  Vienu metu labai buvo pamėgęs užpilamas košes (duodavom vakarais), triukšmą net keldavo, kai baigdavo valgyti. Bet nebeduodam, nes labai jau jos skanios, išsigandom, kad nebevalgys "normalių" košių  ax.gif
Kartais dieną užsimano mp, bet retai, bet su mėsa jo negalima, tai duodu tik po kruopienės. Kai serga, taip pat dažniau nori mp.

Ačiū už pasidalinimą patirtim smile.gif Gražu žiūrėt - kaip iš vadovėlio vaikas valgo mirksiukas.gif
Aš irgi bandau ir žolelių įdėt į daržovienę, kartais dar obuoliuko įdedu arba bruknių, turiu užsišaldžius. Kol nesirgo, dar kažkiek valgė. Kruopas dabar visai sunkiai įsiūlau, su bananu irgi neima... Bandysiu sorų išvirt, kažkaip dar neparagavom, gal patiks. Iš vaisių maniškė tik obuolius pripažįsta, nei banano, nei kivių nemėgsta.
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2009 01 06, 14:19)
11-12 kruopienė
14-15 daržovienė su mėsa
20-21 kruopienė

Aciu, Juna08, uz atsakyma . Dar norejau paklausti, o tai ka geriat dienos metu? Man taip nesinori tu saldintu arbateliu schmoll.gif Prisiskaiciau, kad jos pakenkia dantukams verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianulis @ 2009 01 06, 17:44)
Aciu, Juna08, uz atsakyma . Dar norejau paklausti, o tai ka geriat dienos metu? Man taip nesinori tu saldintu arbateliu  schmoll.gif  Prisiskaiciau, kad jos pakenkia dantukams  verysad.gif

o kam jas saldinti? maniskiai noriai ragauja mano melisu arbata be jokio cukraus smile.gif bet siaip tai jiems vanduo labiausiai patinka.
Atsakyti
QUOTE(Dianulis @ 2009 01 06, 17:44)
Aciu, Juna08, uz atsakyma . Dar norejau paklausti, o tai ka geriat dienos metu? Man taip nesinori tu saldintu arbateliu  schmoll.gif  Prisiskaiciau, kad jos pakenkia dantukams  verysad.gif

Geria MP smile.gif To pilnai pakanka. Aš tik visai neseniai prie daržovienės su mėsa pradėjau duoti ką tik išspausto obuoliuko sulčių.

Arba kaip AušraR sako: nesaldintą arbatą, vandenį galima duoti. smile.gif
Atsakyti
madeleine - o kiek jums laiko?
Atsakyti
QUOTE(Madeleine @ 2009 01 06, 14:39)
Ačiū už pasidalinimą patirtim smile.gif Gražu žiūrėt - kaip iš vadovėlio vaikas valgo mirksiukas.gif

Kaip čia pasakius... Daržovienės nelabai mėgsta, su cirko elementais reikia maitinti smile.gif Šiandien pirmą kartą triušio paragavo - patiko, visai kitaip valgė, gal kad riebesnis, reikės dažniau duoti. Kita mėsa nelabai patinka, ypač veršiena, jautiena. O kruopienės irgi skanintos, paprastų nevalgo schmoll.gif Gali įdėti aliejaus ar sviesto šaukštuką, vis skaniau bus smile.gif

QUOTE(Dianulis @ 2009 01 06, 16:44)

Vandenuką. Kartais duodam pasiskaninti arbatėlių arba skiestų naminių obuolių sulčių, bet pagrindinis gėrimas yra vandenukas. Šiaip visur rekomenduoja pratinti būtent prie jo, nes skysčių reikia daug, o jei pripras saldžiai (o saldžiai daug gi ir negerai), tai nebeįsiūlysi paprasto vandens smile.gif

Beje, su mėsa tai mp negerai schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juna08: 06 sausio 2009 - 18:58
Nemanau , kad jai leliukas gime neisnesiotas tai negali maitinti, mano gime keturiom savaitem anksciau, maitinu kuo puikiausiai jau beveik 3men smile.gif
moteris kuri gulejo su manimi jai turejo dvynukus gime vos 6menesiu, nusitraukinejo ilgai ir leliai uzaugo smile.gif
maitinsi tiek kiek pati noresi, pienukas gaminasi manau " snegenysia" reikia tik labai noreti wub.gif
Atsakyti