Įkraunama...
Įkraunama...

Kur kreiptis jei iškyla sunkumų maitinant krūtimi?

Apklausa: Kas jums padejo isspresti maitinimo krutimi problemas? (183 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Ode @ 2008 12 19, 21:56)
Kaip tik antradienį žindymo palaikymo grupėj apie tai šnekėjom. biggrin.gif
Na, kiek atsiminsiu...
* Moterys, kurių mažos krūtys, pagamina mažiau pieno
* Tos moterys, kurių krūtys nepadidėja per nėštumą arba padidėja nedaug bei tos, kurios neturi priešpienio nėštumo metu, neturės pakankamai pieno
* Jei krūtys minkštos - nėra pieno

Galiu siuos drasiai paneigti, gal kas tuom abejoja, tai va nesijaus vienisos bigsmile.gif
*Mano krutine tikrai nedidele, bet pieniukas liejasi laisvai wub.gif Pati net nebuciau sugalvojus, kad tiek jo buna..
*Mano nepadidejo per nestuma, tiko tos pacios liemeneles.. Tik pagimdzius siek tiek.
*Oi yra, tik reikia islaukt. Mano mazyle jau zino, kad kantriau pazindus teks greitai ryt, kad nepaspringt lotuliukas.gif
Atsakyti
O mane labiausiai jaudina, kodėl mano vaikui, jei žindžiau jį net du metus, buvo anemija, jeigu jau taip pakankamai geležies motinos piene? Pačios hemoglobinas puikus.Gydytojai tokiu atveju pataria nutraukt žindymą. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aivita @ 2008 12 20, 13:56)
O mane labiausiai jaudina, kodėl mano vaikui, jei žindžiau jį net du metus, buvo anemija, jeigu jau taip pakankamai geležies motinos piene? Pačios hemoglobinas puikus.Gydytojai tokiu atveju pataria nutraukt žindymą. g.gif

kuri gydytoja taip protingai patarė doh.gif
Atsakyti
Patarė, nes jis nieko daugiau nevalgė, net būdamas pusantrų metukų, ir tikrai, kai buvo jam du metukai, dėl ligos teko nutraukt žindymą ir pradėjo viską valgyt ir labai neblogai, o kai jau buvo 2,5m., anemija praėjo, nes valgė ir mėsą, ir daržoves, ir košes. Suprantu, kai vaikas žindomas, bet plius ir primaitinama kitu maistu, o pas mane gavosi taip, kad jis viso kito maisto atsisakydavo.
Atsakyti
QUOTE(Aivita @ 2008 12 20, 12:56)

Be abejo, kad vaikui augant, didėja jo poreikiai ir MP jų visų nepatenkina. Todėl ir pradedam primaitinėti. Bet nutraukti žindymą nepalanku vien todėl, kad tam tikrą ypatingai gerai įsisąvinamos geležies kiekį jis gauna. O kas būtų, jei būtų vis tiek likęs nevalgus kito maisto atžvilgiu?... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 12 20, 23:35)
Be abejo, kad vaikui augant, didėja jo poreikiai ir MP jų visų nepatenkina. Todėl ir pradedam primaitinėti. Bet nutraukti žindymą nepalanku vien todėl, kad tam tikrą ypatingai gerai įsisąvinamos geležies kiekį jis gauna. O kas būtų, jei būtų vis tiek likęs nevalgus kito maisto atžvilgiu?...  unsure.gif

ir vėl sutinku drinks_cheers.gif smile.gif
Atsakyti
Mano konkrečiu atveju buvo taip: vos tik nustojau žindyti, iš karto pradėjo be problemų valgyti kitą maistą, kol žindžiau, vaikas, kuriam jau buvo apie du metus, visiškai atsisakydavo kito maisto, žindo ir naktimis, tad sutrupėjo keturi priekiniai dantukai, du jau pašalinti, po metų, kai padarėm kraujo tyrimą, hemoglobinas jau buvo neblogas.Faktas tas, kad, kol žindžiau - anemija buvo, nustojau - anemija baigėsi.
Atsakyti
QUOTE(Aivita @ 2008 12 21, 17:28)
Mano konkrečiu atveju buvo taip: vos tik nustojau žindyti, iš karto pradėjo be problemų valgyti kitą maistą, kol žindžiau, vaikas, kuriam jau buvo apie du metus, visiškai atsisakydavo kito maisto, žindo ir naktimis, tad sutrupėjo keturi priekiniai dantukai, du jau pašalinti, po metų, kai padarėm kraujo tyrimą, hemoglobinas jau buvo neblogas.Faktas tas, kad, kol žindžiau - anemija buvo, nustojau - anemija baigėsi.

Taip, anemija buvo, bet ne dėl žindymo. Anemijos priežastis yra ne tai, kad vaikas valgo mamos pieną. Anemijos priežastis ta, kad vaikas nevalgė papildomo maisto.
Vyresniems vaikams (virš metų, pusantrų) galima pabandyti pareguliuoti žindymo dažnumą - pvz., maitinti du - tris kartus per dieną ir naktimis, o kitu metu siūlyti kitą maistą. Taip išsaugomi mamos pieno teikiami privalumai ir vaikas gauna papildomų reikalingų medžiagų.
Dėl dantukų, tai naktinis žindymas, jeigu burna buvo išvalyta po paskutinio kito maisto valgymo, nekelia bėdų su dantų kariesu. Žinau, kad asmeninė patirtis nieko nereiškia, bet tebežinau savo dvimetį ir dienomis, ir naktimis, ir jokių problemų su dantukais neturime.
Čia vieno tyrimo apie žindymo trukmę ir dantukų sveikatą santrauka Dantykai ir žindymas
Atsakyti
jo jo, mes irgi vezem pas stomatologa savo pusantro dancio, tai irgi sake geriausia nutraukt maitinimus nakti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 12 19, 22:56)
* Jei moteris pastoja, ji turi nutraukti žindymą

va va man ginė perspėjo jei pastosiu reisk nutraukti žindymą nes pilvinukui trūks maisto medžiagų g.gif

ir dar dėl maitinimo nutraukimo naktimis ar tada nepradės mažėti pieno, nes skaičiau, kad labiausiai naktiniai maitinimai skatina pieno gamybą g.gif Nesuprantu, negi 6 mėn. kūdikiams jau kenkia naktinis maitinimas. Mano pažystama maitino vaikuti iki 1 m tik MP, su dantukais viskas gerai, aišku buvo šioks toks geležies trūkumas, bet paskui kai pradėjo papildomą maistą valgyti savaime viskas susitvarkė.
O mano mažytei tik 4 mėn. padarė kraujuką ir trūksta geležies, už tai ji buvo labai nevalgi. Dabar geriam geležį ir apetitas atsistatė, žandai paraudo ir jau svoris pradėjo augti. Mano hemoglobinas geras, o va jai per mažas, turbūt toks organizmas, o gal buvo užburtas ratas, ji nevalgi, mažai pavalgo, mažiau gauna maisto medžiagų ir kraujukas pablogėjo. Dabar gal išlipsim iš to rato ir viskas toliau bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2008 12 22, 10:58)
1) va va man ginė perspėjo jei pastosiu reisk nutraukti žindymą nes pilvinukui trūks maisto medžiagų  g.gif 

2) O mano mažytei tik 4 mėn. padarė kraujuką ir trūksta geležies, už tai ji buvo labai nevalgi. Dabar geriam geležį ir apetitas atsistatė, žandai paraudo ir jau svoris pradėjo augti. Mano hemoglobinas geras, o va jai per mažas, turbūt toks organizmas, o gal buvo užburtas ratas, ji nevalgi, mažai pavalgo, mažiau gauna maisto medžiagų ir kraujukas pablogėjo. Dabar gal išlipsim iš to rato ir viskas toliau bus gerai.

1) Žindant nėštumo metu motinos maisto medžiagos pasiskirsto taip: 1. pilvinukui; 2. žindukui; 3. mamai.

2) Visų vaikų hemaglobinas krenta apie pusę metukų. Tai, atrodo, vadinama fiziologine kūdikių mažakraujyste ir jei nėra kitų nusiskundimų dėl sveikatos, geležies gerti nereikia. Po 6 mėn. pradėtas primaitinimas kitu maistu viską sustato į vietas.
(jau esu rašiusi, kad, pvz., JAV niekas netiria tokio amžiaus kūdikių kraujo, norint patikrinti, ar jam užtenka geležies)
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 12 22, 13:45)
1) Žindant nėštumo metu motinos maisto medžiagos pasiskirsto taip: 1. pilvinukui; 2. žindukui; 3. mamai.

2) Visų vaikų hemaglobinas krenta apie pusę metukų. Tai, atrodo, vadinama fiziologine kūdikių mažakraujyste ir jei nėra kitų nusiskundimų dėl sveikatos, geležies gerti nereikia. Po 6 mėn. pradėtas primaitinimas kitu maistu viską sustato į vietas.
(jau esu rašiusi, kad, pvz., JAV niekas netiria tokio amžiaus kūdikių kraujo, norint patikrinti, ar jam užtenka geležies)

1) tai tada šaunu, nes nuo gydytojų pasakymų tai gali neurozę gauti doh.gif
2) mum tai buvo problema su svoriu ir neikaip negalėjau įsiūlyti valgtyti, už tai kraujuką darėm.
Atsakyti