Gerą frazę išgirdau iš vienos mamos: pesimistams yra "maitinimo krizės", optimistams yra "augimo šuoliai". Pamąstykit, suvokit ir nusiraminkit.
QUOTE(Ode @ 2008 12 19, 13:29)
Gerą frazę išgirdau iš vienos mamos: pesimistams yra "maitinimo krizės", optimistams yra "augimo šuoliai". Pamąstykit, suvokit ir nusiraminkit.
...acha gal ir teisingai......nors krizių ir man būta .....tačiau žinojau, kad turi susitvarkyt
QUOTE(Ode @ 2008 12 19, 13:29)
Gera fraze
Mums augimo suolis
QUOTE(Agotė @ 2008 12 19, 13:47)
...acha gal ir teisingai......nors krizių ir man būta .....tačiau žinojau, kad turi susitvarkyt
O aš nežinojau ir ramiai gyvenau. Apskirtai ten kur gimdžiau ir auginau vaikus jokių mitų, kurie yra gajūs Lietuvoje, negirdėjau. Gal todėl visos, kurios nori, maitina ir vargo nemato...
QUOTE(Ode @ 2008 12 19, 17:10)
O aš nežinojau ir ramiai gyvenau. Apskirtai ten kur gimdžiau ir auginau vaikus jokių mitų, kurie yra gajūs Lietuvoje, negirdėjau. Gal todėl visos, kurios nori, maitina ir vargo nemato...
gal ...nes pvz.pas mus su kuo bepakalbi, tai vis pieno neturėjo
QUOTE(Agotė @ 2008 12 19, 17:29)
gal ...nes pvz.pas mus su kuo bepakalbi, tai vis pieno neturėjo
As manau, kad nestresuoju.. Bet kai prisiklausai, kad visos pradeda misinukais primaitinti, tai ir prisigalvoji..
Bet dabar zinau, kad mums augimo suolis
Kol kas panelyte apart pieniuko nieko neragavo..
Papildyta:
QUOTE(Ode @ 2008 12 19, 17:10)
Cia gal truputi ne i tema.. Bet idomu kokiu dar negeru mitu pas mus yra..
QUOTE(Laputa @ 2008 12 19, 17:36)
As manau, kad nestresuoju.. Bet kai prisiklausai, kad visos pradeda misinukais primaitinti, tai ir prisigalvoji..
Papildyta:
Papildyta:
tu šaunuolė ...mums anras mėn buvo sunkiausias....tėvai net priekaištaudavo, kad badu marinu vaiką ...kad nerami mp trūksta, bet kai nuėjom pasisvert ir 1,6kg. buvo priaugęs, tada daugiau nieks nepriekaištavo ...tą mėn.prakabėjo ant krūties
o mitų pas mus įvairiausių...žinai liūdniausia, kad mūsų pediatrėm trūksta kompetencijos šioj sritį(jos gi vaikų gyd) ir dažniausia liepia primaitint mišiniais...man irgi liepė tikrintis kiek turiu, bet aš net nėmaniau ...nors daugelis mano pažįstamų nemaitino pediatrių dėka ...vistiek labiau tiki gydytoja
QUOTE(Agotė @ 2008 12 19, 18:59)
o mitų pas mus įvairiausių...žinai liūdniausia, kad mūsų pediatrėm trūksta kompetencijos šioj sritį(jos gi vaikų gyd) ir dažniausia liepia primaitint mišiniais...man irgi liepė tikrintis kiek turiu, bet aš net nėmaniau ...nors daugelis mano pažįstamų nemaitino pediatrių dėka ...vistiek labiau tiki gydytoja
tikrai trūksta kompetencijos, aš paklausiau kvailo patarimo ir kartą iš vienos krūties nusitraukiau, kad papildomai pamaitinčiau iš buteliuko, nes manoji trumpai valgė. Tai prisidirbau ir užsidegiau krūtį, sakė,kad per stipriai pamaigiau ir latakus užspaudžiau, 3 dienas kankinausi su tempa, gerai, kad masažistė padėjo. Daugiau kvailais patarimais tikrai nesinaudosiu
QUOTE(Agotė @ 2008 12 19, 17:59)
tu šaunuolė ...mums anras mėn buvo sunkiausias....tėvai net priekaištaudavo, kad badu marinu vaiką ...kad nerami mp trūksta, bet kai nuėjom pasisvert ir 1,6kg. buvo priaugęs, tada daugiau nieks nepriekaištavo ...tą mėn.prakabėjo ant krūties
Aciu Smagu kai kas nors gera zodi pasako
Mane anyta palaiko, ji pati turi astuonmeti antra sunu, ir augino ji ne Lietuvoje, tai irgi jokiu marazmu nesiklause, maitino iki pusantru metu, kai pats berniukas atsisake.
O mama labai pergyveno, kad as neturesiu pieno, nes pas ja nebuvo.. (na buvo kaip ir pas visas, iki triju menesiu )Bet raminu, kad viskas mums bus gerai Kol kas tikrai nesikundziu.. Na dazniau pavalgo, vadinasi taip reikia Misinuku atsargu namie net neturiu O cia apsilankius dar daugiau pasitikejimo igaunu
O gydytoja ir man siule nusitraukt ir paziuret, bet pagalvojau, kad as tikrai tiek neistrauksiu kiek Mazoji, tegu ji ir darbuojasi.. As tik susinervinsiu, jei mazai bus.
QUOTE(Laputa @ 2008 12 19, 17:36)
Kaip tik antradienį žindymo palaikymo grupėj apie tai šnekėjom.
Na, kiek atsiminsiu...
* Kai kurios moterys tiesiog neturi pieno
* Pienas gali tiesiog baigtis...
* Pirmomis dienomis po gimdymo naujagimiui neužtenka pieno
* Nutraukus pieną galima patikrinti, kiek motina jo pagamina
* MPiene nėra pakankamai geležies
* Negalima žindyti, jei motina serga
* Negalima žindyti, jei vaikas viduriuoja
* Negalima žindyti, jei kraujuoja speneliai
* Moterys, kurių mažos krūtys, pagamina mažiau pieno
* Karštomis dienomis būtina kūdikiui duoti atsigerti papildomai vandens
* Prieš kiekvieną maitinimą būtina nusiplauti spenelius
* Motina turi labai prižiūrėti savo mitybą (gerti daug pieno, valgyti už du, nevalgyti česnakų, kopūstų ir pan.)
* Jei moteris pastoja, ji turi nutraukti žindymą
* Tos moterys, kurių krūtys nepadidėja per nėštumą arba padidėja nedaug bei tos, kurios neturi priešpienio nėštumo metu, neturės pakankamai pieno
* Jei krūtys minkštos - nėra pieno
Yra ir daugiau. Kai kurie mitai yra paneigiami su išlygom. Pvz. moteris GALI žindyti, jei vartoja vaistus. Tiesiog vaistai turi būti parenkami tokie, kurie visiškai nepatenka arba labai mažai patenka į pieną. Ir pan.
Man asmeniškai sunku juos prisiminti, nes galva neišneša, kad kažkas taip gali sugalvoti. Bet jei žinot kokių mitų, ar turit abejonių, klausimų - rašykit, bandysim argumentuotai ir pagrįstai išsiaiškint.
QUOTE(Ode @ 2008 12 19, 21:56)
rašykit, bandysim argumentuotai ir pagrįstai išsiaiškint.
Džiugu, kad yra tikia temelė