QUOTE(Egliukazzz @ 2008 11 09, 16:19)
Klipukai informatyvūs, bet mano Mažius vies tiek apatinę lūpą pritraukia, tiksliau paėmęs krūtį teisingai makaluojasi kol pasidaro taip kaip jam patogiau. To rezultatas plokščiai nučiulpti speneliai, o tiksliau maitinimas per antspenius, nes be jų jau baisu.
Gal galit patarti ką daryti?
Ir dar veinas klausimėlis. Kadangi Mažiui dar tik 2 sav. o aš jau primaitinu gydytojos liepimu - tipo parsivežę marinom badu, nes pasirodo nepakako mano pieno
Gal žinot kaip padidinti pienuko gamybą?
Visas įmanomas arbatas geriu, valgau chalvą, maitinuosi atrodo normaliai, na miegučio gal trūksta... Bet pienuko jei maitinti iš vienos krūties tai apie 20 ml, jei iš abiejų 30 - 40 ml, sveriam vaikuti po pamaitinimų taigi žinau. O gal užmiršt ir tiesiog taip toliau primaitinti? Nors tiek mamytės pienuko...
kadangi vaikiukas dar toks mažiukas, tai turbūt krūtys būna labai pilnos ir sunku jam paimti teisingai. tu tiesiog prieš duodama šiek tiek nuleisk pienelio, kad paimt jam lengviau būtų. aš pati taip dariau, nes mano viena krūtis didesnė už kitą ir labai kieta pradžioj būdavo.
šiaip jei skauda, reikia koreguot pridėjimą. teisingai pridėjus, neskauda. jei nesigauna, skambink žindymo konsultantei ir kvieskis į namus.
ir antspeniai ne išeitis. taip žindant nepakankamai ištraukiamas pienas ir mažėja laktacija.
o iš ko sprendi, kad nepakako tavo pieno?
pieno gamybą padidinsi tik kuo dažniau ir ilgiau žindydama. nei chalva (beje iš riešutų jinai - riebi ir gali stipriai sualergizuot vaiką) nei arbatos laktacijos nepadidins. na nebent jei tuo tiki, tai gal padeda
o tu čia nutraukinėji ir tiek pritrauki? jei taip, tai vienkartinis nutraukimas pieno visiškai nerodo pieno kiekio suvalgomo kūdikio. ir beje, svėrimas prieš ir po maitinimą nėra informatyvus. visai neseniai kažkurioj temoj buvo apie tai diskusija. geriau jau svert pamperius.