Įkraunama...
Įkraunama...

Kur kreiptis jei iškyla sunkumų maitinant krūtimi?

Apklausa: Kas jums padejo isspresti maitinimo krutimi problemas? (183 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Sveikos mamos,

Galbūt kas nors iš jūsų turi patirties su "per mažu" vaikelio svorio augimu? Kada yra laikoma kritinė situacija, kai kūdikis nepriauga svorio? Kiek minimaliai jis turėtų priaugti ir nuo kurio svorio reikia skaičiuoti - gimimo ar nukritimo po gimimo?

Mano jaunėlei dukrytei rytoj sueis 3 savaitės, o per tą laiką ji dar nepasiekė gimimo metu turėto svorio - gimė 3550g, o dabar sveria tik 3450g... Nukrito svorį ligoninėje iki 3260g. Gydytoja man kasdien primygtinai liepia primaitinti mišiniu ir nusitraukti pieną, bet aš jau prieš tai jums rašiau ir guodžiausi, kad mišinio bijau duoti dėl galimos alergijos, turime labai skaudžią patirtį su pirmąja dukrele, o pieno matomai pas mane labai trūksta... Nusitraukti jo i6eina tik po 10g, net nebebandau to daryti. Gydytojai liepus savaitę svėriau vaiką prieš ir po maitinimo, situacija buvo labai nekokia, suvalgydavo ji po 30-40g iš abiejų krūtų per maitinimą, buvau baisiame strese ir įtampoje. Po to su vyru nutarėme rizikuoti ir nebesverti bei neprimaitinti mišiniu, o po savaitės pasverti vakare ir pažiūrėti, ar ji nors kiek priaugo svorio. Manau, kad pasiteisino mūsų sprendimas, įtampa atlėgo, pieno tikrai padaugėjo, kartais net girdžiu,kad ji ryja jį. Valgymo trukmė irgi pailgėjo - jei prieš tai traukdavo vos pusę minutės ir užmigdavo, dabar jau kokias dvi-tris minutes patraukia iki užmigimo. Žadinu ją visais įmanomais būdais, po to vėl maitinu, ji vėl užmiega, vėl žadinu, taip kankinamės abi po valandą pusantros kiekvieną kartą. Ir štai vakar pasvėrėme ją vakare ir mane vėl apniko liūdesys ir abejonės, nes per visą laiką priaugta vos 200g... Dar girdėjau, kad svorį reikia skaičiuoti nuo gimimo svorio, o ne nuo nukritusio, tai tuomet gautųsi, kad mano dukrytė į minusą eina... Nenoriu aš klausyti gydytojų, kurie sutartinai šaukia PRIMAITINTI, bet esant tokiam menkam jos svorio augimui galbūt turėčiau įsiklausyti į jų patarimus? Darosi baisu. Padėkite, prašau, mano abejonėse, gal kas turite panašios patirties? Norėčiau dar neprimaitinti, dar bandyti savo pienuką išsaugoti, bet ar nepadarysiu "meškos paslaugos" savo vaikui, jei jis iš tikrųjų badauja, kaip teigia gydytoja...

Atsakyti
QUOTE(Dangele33 @ 2008 10 08, 18:46)
Sveikos mamos,

Galbūt kas nors iš jūsų turi patirties su "per mažu" vaikelio svorio augimu? Kada yra laikoma kritinė situacija, kai kūdikis nepriauga svorio? Kiek minimaliai jis turėtų priaugti ir nuo kurio svorio reikia skaičiuoti - gimimo ar nukritimo po gimimo?

Svorio prieaugis skaičiuojamas nuo mažiausio nukritusio svorio. Numetėt jūs beveik normos ribose, tačiau nedaug priaugot.
Ką daktarė sakė apie vaiko augimą apart nepriaugto svorio (ar, pvz, minėjo, kad yra dehidratacijos požymių - tai būtų aktualiausia darant sprendimą dėl primaitinimo)? Ar auga į ūgį, auga galvytės apimtis? Kaip mažylė šlapinasi: kiekis, dažnis, spalva? Kiek laiko per parą ji budrauja, ar dažnai ir kaip aktyviai verkia?
Svėrimas prieš ir po maitinimo visiškai neturi prasmės.
Nutraukinėjimo nebijokit. Nepergyvenkit dėl 10ml - ne kiekyje esmė, o krūtų stimuliacijoje. Tad atsipalaiduokit ir po maitinimo bent 10 min. nutraukinėkit, nesitikėdama nutraukti KAŽKIEK pieno, o žinodama, kad skatinat pieno gamybą ir didinat pieno kiekį krūtyse vaikiukui žįsti. Periodiškai nutraukinėjant ir pieno daugiau nutraukinėti pradėsit.
O tuo tarpu tuos 10ml sumaitinkit šaukšteliu ar taurele.
Maitinti reikėtų mažiausiai kas 1,2-2 val dieną ir bent kas 3 val naktį. Aišku, jei vaikelis prabunda ir zurgia anksčiau - duokit krūtį anksčiau. Žadinkit, jei reikia. Žadinkit per aktyviąją miego fazę: kuomet juda akių obuoliukai, rankytės, kojytės.
Gerai, kad žadinat, kuomet greitai užmiega prie krūties. Nusiteikit, kad šiuo metu tai jūsų pagrindinis darbas, net jei teks ir visą parą praleisti lovoje su mažyle. Jai augant ilgės budravimo laikas, ji pati sustiprės ir pradės geriau žįsti, tad viskas stos į savas vėžes.
Maitinkit vaikutį nuogą - tegu būna odos kontaktas. Ar esate įsitikinusi, kad ji visada gerai apžioja krūtį? Jei girdite, kad ryja - gerai. Žandukai neturi įdubti žindant, veikiau dirba apatinis žandikaulis, kruta ausytės. Gal verta pakaitalioti maitinimo pozicijas?
Nenaudokite čiulptukų ar kitų pakaitalų.
Jei visgi prireiks primaitinti, pasirinkit ne buteliuką, o taurelę, šaukštelį arba kitus primaitinimo pagalbininkus:
user posted image user posted image
Ar pati gerai maitinatės, geriat skysčius? Ar ilsitės? (nusnaudimas su mažyle pašonėj būtų labai į temą)
Patys su vyru konstatavot, kad kuomet nustojot nerimauti ir skaičiuoti gramus, situacija pasitaisė, tad ir laikykitės šios nuostatos. Pienelio gaminasi (gaminsis) tiek, kiek reikia mažylei; gali būti technikos (gal neefektyviai žinda), miego ar kitų priežasčių, dėl ko tas svoris lėtai auga. Atsakykit į klausimus, pasidalinkit išgyvenimais, eiga, o mes bendromis jėgomis ir žiniomis bandysime tas priežastis išsiaiškinti ir jas panaikinti. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 08 spalio 2008 - 21:25
QUOTE(Ode @ 2008 10 08, 22:23)
Jei visgi prireiks primaitinti, pasirinkit ne buteliuką, o taurelę, šaukštelį arba kitus primaitinimo pagalbininkus:
user posted image user posted image

šiuos įtaisus mačiau pardavinėja "Aušlavio" vaistinė prie Katedros.

4u.gif
Atsakyti
Nu va, dingo pas mane internetas pries pora dienu, tai gal tik rytoj sutvarkys. Laksciau tas dienas kaip suniukas is kampo i kampa, taip truko man jusu verysad.gif Tai atbegau pas kaimyne neiskentus ax.gif
Zodziu, taip noreciau su leliuku visa diena lovoj pratisot, bet gerai butu, kad jis imtu kruti verysad.gif Kaskart per prievarta kisu su visokiais pasicackinimais. Kartais tenka pakankint rekianti kol nuvargsta ir paima. Pieno jauciu kaip mazeja... Vakar vakare valanda palaikiau ant papo, o po to jis man godziai 120 g misinio isgere verysad.gif
Oi gal reik baigt viska kol neelu. Kai nusitraukinejau pienelio is daugejo. Pradejau nuo 40 g, o galu gale iki 120 priejau. o dabar reiks vel viska is pradziu. Nes niekaip neiseis mums padidint pieno kiekio, kai mazylis nenori kruties imti sad.gif
Oi merginos patikekit, tikrai daug ka isbandziau...
Bet negaliu leisti, kad mano poreikis maitinti uzgoztu vaiko poreiki pavalgyti. Pastarasis manu yra daug sarbesnis...
Labai aciu visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MarryJane: 09 spalio 2008 - 17:39
Nu va sutvarke man interneta clap.gif clap.gif
Tai dabar toliau jums ikyresiu, kol galutinai nusibosiu ir jus mane pasiusit kur toliau lotuliukas.gif
Na turiu klausimu daug prikaupus tongue.gif

1. As su tuo miegu nelabai suprantu. Tai ka, vekeli reikia zadint, jei jis ilgai miega? Maniskis daznai ismiega nuo 9 iki 6 ryto. Man kazkaip sazine neleidzia kelti jo. Tai as pati atsikeliu apie 3 val ir nusitraukiu siek tiek pieno. Nes jei as ji pazadinciau, jis vis tiek po 5 min ciulpimo smigtu. Ir isvis kaip suprast, daug mamyciu raso, kad ju vaikuciai nedaug valgo, nes greit uzmiega bevalgydami. Tai joms ka, pienelio nemazeja?
2. Ir dar, jei as nutraukineju nakti piena, tai kaip geriau tai daryti? Nutraukti visa? bet tada kai lelius kelsis valgyt nebelabai tures ka. Tai gal geriau nutraukti siek tiek? Kuris variantas maziausiai kenktu pieno gamybai?

3. Na ir dar vienas dalykas. Mano leliui jau 3 men ir tikrai nenulaikysi jo ant kruties istisa diena. Tai mes mazdaug taip darom. Jis keliasi 6 val. tada iki 8 val prakabom ant papuko. Tada iki kokiu 10.30 val dar pora kartu pavyksta neilgam pakabint (kokiom 5-10 min). jiis pasnaudzia pusvalandi. nu ir tada jam oziai prasideda. tai iki kokiu 2-3 val kabinu per prievarta, tai kokius 2 kartus po 5-10 min pavyksta. beje, krutine tuo tarpu buna visiskai tuscia. skuryte ir spenelis lotuliukas.gif . kelis gurksnius tik isgirstu. po pietu miego, kuris trunka apie 3-4 val, pieno padaugeja. tai pakabom kokiu 20 min. ant vienos ir jei pavyksta dar siek tiek ant kitos. na o iki vakaro vel zaidziam kara su pustusciais papukais. pries miega kai apspangtam, prkabom ant jau visai tuscios krutines koki pusvalandi. Ar susireguliuos man pienukas taip zindant?? beje kabinu tik tada, kai matau, kad valgyt nori. nes daznai ciulpia tusciai.

4. Kartais buna atpilineja po nedaug. buna net valgydamas. tai reiskia, kad jam uztenka? nes kazkur girdejau kad kai nedavalgo gali atpylinet g.gif

5. jei ismiega visa nakti, ar tai nereiskia, kad per diena pakankamai pasisotino?

6. Saket, kad pienas gaminasi ciklais. as pastebejau, kad mano ciklas apie 7 gurksnius kas 10 min. tai mazdaug po 10 ml lotuliukas.gif

7. Vakar vakare lelius godziai suvalge 70 g misinio o paskuii isveme, kai pakeliau atsirugt blink.gif . ar nesugadinsiu as jam apskritai skrandzio su tokiais zaidimais?

Aciu 4u.gif
Atsakyti
8. Na dar prisiminiau smile.gif . Kaip kitos mamytes sako, kad ju vaikeliai pavalgo per 5 min, jei pvz as pientraukiu, tikrai pienui ciurkslem begant ir krutinei pilnai esant minimum 10 min turejau traukt, kad 100-120 g istraukt? Pakartosiu, pienui tikrai stipriai tekant. Tai kiek tas vaikelis tada per tas 5 min istraukia?
Atsakyti
Atsakysiu į kelis klausimus, kurie man aiškūs:

1. Žadinti galima ir reikia tada, kai vaikelis blogai priauginėja svorį, yra kitų indikacijų, kad gauna per mažai pienelio. Kartais, jei vaikelis nenoriai ima krūtį dieną, puikiai valgo naktį.
Dėl kitų mamyčių - jei vaikelis gerai auga, reiškia jis išgeria tiek, kiek jam reikia - tai kam tam pieneliui mažėt? smile.gif Aišku, su sąlyga, kad jis žinda teisingai. Bet jei žįstų neteisingai, tai ir neaugtų gerai, tiesa? smile.gif

2. Kuo daugiau nusitrauksi, tuo daugiau gaminsis. Kadangi pienas gaminasi NUOLAT, vaikeliui visada jo bus. Jei maitinsi iš karto po nutraukimo, jis tiesiog bėgs lėčiau, nes jo nebus rezervuaruose ir vaikelis gers TUO METU besigaminantį pienelį. Jei nutraukinėsi kiekvieną naktį tuo pačiu metu, susiformuos 'pieno gamybos grafikas', kuris visiškai neturės įtakos rytiniam žindymui.

4. Pirmą kartą girdžiu, kad atpylinėjama dėl neprivalgymo... Apskritai atpylinėjimas yra problema tada, kai vaikas nebepriauga svorio, sumažėja šlapinimasis.

8. Atsakysiu standartinėm tezėm:
Pientraukis ir vaiko žindimas - ne tas pats. Vaikas gali žįsti teisingai arba neteisingai, nuo ko priklausys ir žindimo trukmė, ir pasisotinimas. Kiekvienas vaikas - skirtingas: vienas žinda stipriau ir pasisotina greičiau, kitas silpniau ir lėčiau; jei jie abu žinda teisingai, jie abu pasisotina nepriklausomai nuo žindimo trukmės. NEBESKAIČIUOKIT GRAMŲ!!! biggrin.gif

Kas dėl kitų klausimų... Peržiūrėjau jūsų žinutes, patirtį ir man truputį neaišku... Dėl ko jūs labiausiai nerimaujat: svorio priaugimo, žindimo technikos, maitinimosi režimo, miego..? Ar mišiniu primaitinėjat nuolat, ar tik kai atrodo, kad vaikelis nepasisotino?
Kaip su klykimais dėl skiepo? Ar išsiaiškinot, kas ten buvo ir kodėl? Ar sumažėjo vaikelio nervingumas?
Beje, tuščios krūtys nereiškia, kad pieno nėra, nes pienas nesikaupia krūtyse. Jis susikaupia rezervuaruose, kurie išsidėstę maždaug apie aureolės pakraštį, o kai juose pienelio nėra, jis tiesiog tuo metu gaminasi ir po truputį bėga, veikiant stimuliacijai. Kad stimuliacija įvyktų, reikia vaikelio žindimo ir jūsų atsipalaidavimo. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 10 spalio 2008 - 21:41
QUOTE(MarryJane @ 2008 10 10, 18:34)
1. Ir isvis kaip suprast, daug mamyciu raso, kad ju vaikuciai nedaug valgo, nes greit uzmiega bevalgydami. Tai joms ka, pienelio nemazeja?
2. Ir dar, jei as nutraukineju nakti piena, tai kaip geriau tai daryti? Nutraukti visa? bet tada kai lelius kelsis valgyt nebelabai tures ka. Tai gal geriau nutraukti siek tiek? Kuris variantas maziausiai kenktu pieno gamybai?

3. beje, krutine tuo tarpu buna visiskai tuscia. skuryte ir spenelis  lotuliukas.gif . kelis gurksnius tik isgirstu. po pietu miego, kuris trunka apie 3-4 val, pieno padaugeja. tai pakabom kokiu 20 min. ant vienos ir jei pavyksta dar siek tiek ant kitos. na o iki vakaro vel zaidziam kara su pustusciais papukais. pries miega kai apspangtam, prkabom ant jau  visai tuscios krutines koki pusvalandi. Ar susireguliuos man pienukas taip zindant?? beje kabinu tik tada, kai matau, kad valgyt nori. nes daznai ciulpia tusciai.

5. jei ismiega visa nakti, ar tai nereiskia, kad per diena pakankamai pasisotino?

7. Vakar vakare lelius godziai suvalge 70 g misinio o paskuii isveme, kai pakeliau atsirugt  blink.gif . ar nesugadinsiu as jam apskritai skrandzio su tokiais zaidimais?

1. jei vaikas valgo greit ir godžiai, jam užtenka 5-10 min. pvz. mano vienoj krūty pienas labai stipriai bėga, jei nusitraukiu, tai jis tiesiog bėga srovele. tai iš tos krūties mano mergina pavalgo labai greitai. praktiškai 5-10 min. na jei nori pasnaust su papu burnoj, tai ilgiau biggrin.gif

2. klausimas - kam tu jį nusitraukinėji. jei spaudžia krūtį - užtenka nutraukt, kad nespaustų, jei nori nutraukt, kad vėliau sumaitinti - tai matyt tada daugiau.

3. tikrai nedaryk išvadų apie pieno kiekį krūtyje pagal krūties minkštumą. vakare vaikas nori dažniau valgyt, nes pienas liesesnis, todėl krūtys ir gali nesijaust pilnos vakare, o gali būt ir visai "skudurėliai". smile.gif šiaip jei tikrai daug dedi vaiką prie krūties, tikrai pas tave pieno yra. svarbiausia dabar "perlaužt" vaiką.

5. vadinas maisto užtenka. aš savąją maitinu tik dėl savo spaudžiančios krūtinės. ir beje jinai pusiau miegodama puikiai valgo.

7. o kam tu duodi mišinį, jei nori pereit prie žindymo? jei vaikas pažinda ir būna patenkintas, priauga svorį, kam jam dar mišinys? negalvok už vaiką, kiek jam reikia maisto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo doris: 10 spalio 2008 - 22:00
QUOTE(Ode @ 2008 10 10, 23:34)
Kas dėl kitų klausimų... Peržiūrėjau jūsų žinutes, patirtį ir man truputį neaišku... Dėl ko jūs labiausiai nerimaujat: svorio priaugimo, žindimo technikos, maitinimosi režimo, miego..? Ar mišiniu primaitinėjat nuolat, ar tik kai atrodo, kad vaikelis nepasisotino?
Kaip su klykimais dėl skiepo? Ar išsiaiškinot, kas ten buvo ir kodėl? Ar sumažėjo vaikelio nervingumas?

1. Nerimauju del svorio. Bet mes tik savaite kaip bandom atsisakinet misiniu. Nors is kitos puses, vaikas auga, jam reikia daugiau maisto, o as pradejau mazint. Pirmadieni eisim svertis. Tai jei bus labai mazai priauges, nori nenori teks duot misini, tiesa? Ir pampersai tustesni... Va ir dabar keiciau tik po 12 val (!) , o jis pustustis. seniau jau butu sproges turbut. Nors is vakaro jis man valanda ant kruties prakabojo
2. Del zindymo technikos irgi neesu 100 proc tikra. Atro vaikelis teisingai apzioja kruti ir traukia smarkiai, bet kai krutine tuscia, per 10 min isgirstu vos kelis gurksnius. Nors jus sakot, kad pienas nuolat gaminasi.
3. Maitinimosi rezimo pas mus aisku nera. Bet visgi as negaliu nulaikyt vaiko prie kruties taip daznai kaip jus sakot. Juk jam nebe menuo, jis daug aktyvesnis. Be to, dienos metu ir taip kruti per prievarta reikia kist net alkanam. As nesuprantu kodel jis jos neima? As suprasciau jei patrauktu, nieks nebegtu, tada spjautu. Bet jis sukasi rekdamas i kita puse vos ji ant ranku paimi. O kai siaip ne taip ikisi, tada jau traukia. Ir apskritai pats krutes niekada nepaleidzia, nebent uzmiega arba supyksta.
4. Del miego nerimauju tik todel, kad kai miega nezindo ir nesktina a pieno gamybos.
5. Misinio stengiuos isvis neduot. vakar pirma diena kaip be jo apsiejom. Ir stai pustustis pampersas is po nakties akivaizdziai rodo kad ja mazai buvo. Nors is vakaro visa valanda ant kruties prakabojo, kol nuvarges uzmigo.
6. Klykimai praejo. Neurologe sake, kad, atseit, nervu sistema sudirgnta buvo. Israse Sedatif PC ir liepe duot misinio. as nedaviau. Vaikas aisku irzlus, nes as matau kad alkanas unsure.gif

Jetus kaip as bijau, kad nepakenkciau savo kudikiui. Bijau, kad ne tik virskinimo, bet ir nervu sistema galiu sugadint, ne4s labai ja daznai klykinu ji.

verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(doris @ 2008 10 10, 23:59)
1. jei vaikas valgo greit ir godžiai, jam užtenka 5-10 min. pvz. mano vienoj krūty pienas labai stipriai bėga, jei nusitraukiu, tai jis tiesiog bėga srovele. tai iš tos krūties mano mergina pavalgo labai greitai. praktiškai 5-10 min. na jei nori pasnaust su papu burnoj, tai ilgiau  biggrin.gif

2. klausimas - kam tu jį nusitraukinėji. jei spaudžia krūtį - užtenka nutraukt, kad nespaustų, jei nori nutraukt, kad vėliau sumaitinti - tai matyt tada daugiau.

3. tikrai nedaryk išvadų apie pieno kiekį krūtyje pagal krūties minkštumą. vakare vaikas nori dažniau valgyt, nes pienas liesesnis, todėl krūtys ir gali nesijaust pilnos vakare, o gali būt ir visai "skudurėliai". smile.gif šiaip jei tikrai daug dedi vaiką prie krūties, tikrai pas tave pieno yra. svarbiausia dabar "perlaužt" vaiką.

5. vadinas maisto užtenka. aš savąją maitinu tik dėl savo spaudžiančios krūtinės. ir beje jinai pusiau miegodama puikiai valgo.

7. o kam tu duodi mišinį, jei nori pereit prie žindymo? jei vaikas pažinda ir būna patenkintas, priauga svorį, kam jam dar mišinys? negalvok už vaiką, kiek jam reikia maisto.

1. Na as vistieknesuprantu. Man irgi stipriai bega pienas. Bet net ir stipriai begant, daugiau kaip 100 g per 10 min nepribega. O kiek zinau vyresniems kudikiams tikrai daugiau reikia.
2. nutraukineju tam, kad nepradetu mazet pieno.
3. Man krutys jau po rytinio maitinimo tampa "skudureliais" ir iki vakaro tokios islieka. Na gal siek tiek papilneja po vaiko pietu miego, bet labai jau nezymiai. Klausimas - kaip ta vaika "perlauzt"? Ar galima ji taip pastoviai klykinti? Ramiai ima kruti tik kai apsimiegojes buna, pries miega ar is karto po. O kaip sake neurologe, tai jis daro nesamoningai ir is to jokios naudos. O kai kisu per prievarta ar nesusidarys jam neigiamos asociacijos su papuku? Gal kuo toliau tuo labiau jis jo nebenores?
5. Na nors tikrai sunkiai galiu patiket, kad uztenka. Kaip jau sakiau sprendziu pagal pustusti naktini pampersa.
7. Misini duodu, nes kartais neapsikenciu klausyt vaiko verkimo. Patenkintas jis buna tik kartais ir neilgam. Mano sirdis gi ne akmenine, kad ramiai sedeciau kai vaikas alkanas verkia. Va gerai pasakyta, nesprest uz vaika, kiek am reikia maisto. O as kaip tik neduodama jam normaliai pavalgyti ta ir darau verysad.gif
Atsakyti
Kiek mišinio gaudavo iki vakar? Tą 'spragą' užpildyt reikėtų dažnesniais maitinimais ir per kelias dienas turėtų pieno pasiūla pasivyti paklausą.

Tu pabandyk prieš maitindama pasidaryti šiltą kompresą, švelniai pamasažuoti krūtį - kad atleistų pienuką ir mažiui būtų lengviau žįsti iš karto. Taip, jei jis geria tuo metu besigaminantį pienuką, jis nerys dažnai. Ir taip - normalu, kuomet vaikas pažindęs užmiega prie krūties ir tik tada ją paleidžia (aišku, ne po minutės ar dviejų).

Dėl žindymo technikos: ar jis plačiai apsižioja? Ar žindant kruta apatinis žandikaulis ir ausytės, ar žandukai traukiant įdumba? Jei jis 'kabo' ant krūties, bet nepasisotina, tai yra ne dėl pieno trūkumo, o dėl neefektyvau žindimo. Ar bandot pakeist pozas? Pasiguldžius vaiką ant pilvo, jis paprastai taisyklingai paima krūtį iš viršaus.

Gal jam padėtų ramiai žįsti, jei žindytum nešiodama? Jei patinka maudytis, galit abu gult į šiltą vonią ir ten pavakarieniaut.

Kokie tarpai tarp maitinimų dieną? Nelaukit, kol jis visai išalks, nes jis tada iš pykčio nenori imt krūties. Duokit, kai pamatot pirmus požymius, kad gali norėti valgyti. Arba jei jau praėjo pusantros-dvi valandos, jis yra geros nuotaikos, pasiūlykit - gal pažįs ramiai.

Dėl nakties - aš visgi siūlyčiau žadinti ir bandyti pamaitinti, o jei greit užsimikdys, tuomet dar nutraukti.

Dėl svorio priaugimo: nuo 3-4 mėn. priaugimas sulėtėja, tad labai į svorio gramus nesiorientuokit. Labiau stebėkit šlapinimąsi. Jei neramu, mišinį geriau sumaitinkit iš taurelės, šaukštelio ar tomis specialiomis Medelos priemonėmis. Gali jis pyksta dėl krūties, nes jam sunku žįsti, palyginus su buteliuku?.. O kai nepajus malonumo, geriant iš 'puodelio', tuomet ir krūtį sutiks su džiaugsmu. smile.gif

Apie 3 mėn. būna vaiko augimo šuolis, tad jis gali norėti (jam gali reikėti) daugiau maisto. Dažnu ir ilgesniu maitinimu per kelias dienas turėtų nusistovėti naujas maitinimo režimas. Ką turit omeny, sakydama, kad jis jau vyresnis ir negalit ilgai nulaikyt prie krūties? Gal vertėtų pasiieškoti ramios aplinkos, vietos, laiko, sąlygų, kad būtų kuo mažiau dirgiklių ir jis ramiau žįstų? Žindyti po trumpiau, bet dažniau? (bet ne per trumpai, kad spėtų gauti riebiojo pienelio)

Kaip dažnai keičiat krūtis?

Beje, yra normalu, kad į antrą dienos pusę vaikas pasidaro irzlesnis, verksmingesnis, dažniau žinda.
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2008 10 11, 10:34)
1. Na as vistieknesuprantu. Man irgi stipriai bega pienas. Bet net ir stipriai begant, daugiau kaip 100 g per 10 min nepribega. O kiek zinau vyresniems kudikiams tikrai daugiau reikia.

3. Man krutys jau po rytinio maitinimo tampa "skudureliais" ir iki vakaro tokios islieka. Na gal siek tiek papilneja po vaiko  pietu miego, bet labai jau nezymiai. Klausimas - kaip ta vaika "perlauzt"? Ar galima ji taip pastoviai klykinti? Ramiai ima kruti tik kai apsimiegojes buna, pries miega ar is karto po. O kaip sake neurologe, tai jis daro nesamoningai ir is to jokios naudos. O kai kisu per prievarta ar nesusidarys jam neigiamos asociacijos su papuku? Gal kuo toliau tuo labiau jis jo nebenores?

5. Na nors tikrai sunkiai galiu patiket, kad uztenka. Kaip jau sakiau sprendziu pagal pustusti naktini pampersa.

Dar kartą sakau - pamirškit nutraukiamo pieno gramus ir 'kiek reikia kūdikiui'. Kiekvienas kūdikis individualus, jo poreikiai net paros metu keičias. Lygiai kaip mamų organizmai ir pieno gamyba. Labiausiai jūsų atveju sunerimčiau dėl to naktinio pamperso. Bet, kaip suprantu, kol kas jis buvo toks vienintelis? Kaip šlapinasi dieną?

Va jums koziris. Nesąmonė, kad toks žindymas nenaudingas. Jei vaikas žinda, žinda teisingai, jis gauna tą patį naudingą pieną.
Per prievartą kišti tikrai netikslinga. Verčiau nuraminkit vaikelį, o kai nusiramins - vėl bandykit. Pagalvokit, kas jį nuramina: maudynės, masažas, nešiojimas, žaislai, muzika - tuo ir pasinaudokit. Ir būkit pati rami, nes jei jūs ištisai nervinatės dėl jo verkimo, ar dėl to, kiek to pieno gaminas ir kiek vaikui jo reikia ir ar užtenka, užblokuojamas oksitocino išskyrimas ir dėl to pienelis gali sunkiai atsileist.
Atsakyti