QUOTE(MarryJane @ 2008 10 06, 21:30)
Labai aciu uz komentarus
Tik va beda, tokie komentarai mane vis padrasina ir vilties suteikia. O beda tame, kad jei nepasiseks tik dar skaudziau bus Bet tikiuosi pasiseks
Jei nesunku, gal galetum dar kelis punktelius pakomentuot?
1. kudikis valge tik MP 3 dienas ir per jas nei kiek nepriaugo.
2. pvz. siandien vakare puse valandos kabejo ant kruties (man vis dar apgaules budu kazkaip pavyksta ji pakabint ) krutine buvo pustuste ir jis ja pilnai istustino ir matesi, kad nepasisotino. tai dar 60 g misinuko suvalge.
3. nesitustina nuo MP visiskai (zinau, kad gali iki 10 d), tik gaves misinuko ir tai ne dazniau kaip karta i para. Tas 3 dienas kai maitinau tik MP maziau ir slapinosi.
4. buvo laikas kai jis man isvis kruties neeme. tai nuo 1 men iki mazdaug 2 men nusitraukinejau. Paskui kazkaip vel netycia pradejo imti. Ar imanoma, kad 3 men kudikis atprastu nuo buteliuko ir vel pasitenkintu tik krutimi?
aciukas
oi kaip as turbut atsibodau cia su savo dejonem
Tik va beda, tokie komentarai mane vis padrasina ir vilties suteikia. O beda tame, kad jei nepasiseks tik dar skaudziau bus Bet tikiuosi pasiseks
Jei nesunku, gal galetum dar kelis punktelius pakomentuot?
1. kudikis valge tik MP 3 dienas ir per jas nei kiek nepriaugo.
2. pvz. siandien vakare puse valandos kabejo ant kruties (man vis dar apgaules budu kazkaip pavyksta ji pakabint ) krutine buvo pustuste ir jis ja pilnai istustino ir matesi, kad nepasisotino. tai dar 60 g misinuko suvalge.
3. nesitustina nuo MP visiskai (zinau, kad gali iki 10 d), tik gaves misinuko ir tai ne dazniau kaip karta i para. Tas 3 dienas kai maitinau tik MP maziau ir slapinosi.
4. buvo laikas kai jis man isvis kruties neeme. tai nuo 1 men iki mazdaug 2 men nusitraukinejau. Paskui kazkaip vel netycia pradejo imti. Ar imanoma, kad 3 men kudikis atprastu nuo buteliuko ir vel pasitenkintu tik krutimi?
aciukas
oi kaip as turbut atsibodau cia su savo dejonem
Visad prašom
Jei tik reikės ir padeda- gali įkyrėti kiek tik nori
Pasiseks, patikėk, jei norėsi - pasiseks. Tai, akd maiitnai 9kokiu budu nelabai svarbu) jau beveik 3 mnė, reikšia, akd Mp gamyba vyksta, kol vaikelis ima krūtį ir žinda, viską galima sutvarkyti.
Nesakau, kad tai bus paprasta - tam reikės pastangu, laiko ir kantrybės. Man pvz. žindymo pradžia buvo juodas juodas darbas, ir tik nuo 4mėn (kai baigės visokios problemytės) pajaučiau malonumą žindyti.
1. Ir taip būna - normaliai kūdikiai auga šuoliais, vieną savaitę mažiau, kitą bac- daugiau. todėl negalima nieko spręsti iš poros dienų.
Geriausia būtų dabar dažniau vaiką sverti - sakykim kas savaitę ir stebėti, akip dažnai šlapinasi/tuštinasi, jei tik yra nors menka galimybė - kuo dažniau duoti krūtį ir leisti žįsti ar kaboti, kiek tik mažius suitnka.
(beje, viena moteris savo vaikelį iki metukų išmaitino žindydama tik miegantį, t.y. specialiai primigdydavo ir tada žindydavo. Kitaip neimdavo. Visokių situacijų būna tam gyvenime)
Tokių žindimo streikų, kai vaikelis klykia ir atrodo neima krūties/maisto būna, tiesiog reikia išlaukti, ieškoti priežasties. Man taip pat yra buve bent po pora su kiekvienu vaiku - kartasi pilvukas būdavo kaltas, kartais mano ar jų maistas, nervai, režimo pasikeitimas, įspūdžiai, liga, kartais tiesiog praeidavo taip kaip užėjo.
2. Labai teisingai darai - šaunuolė
Labai puiku, jei kaskart pirma duosi krūtį, leisi ją žįsti ilgai - kokia 20-30 min, tada galėtum pasiūlyti kitą krūtį. Po to - vėl pirmąją.
Jei ir kiti požymiai kartu sudėjus rodys, akd vaikeliui trūksta maisto - šlapinsis mažiau nei 6k per parą, svoris taip ir nepradės augti, pradės rečiau tuštintis (nors jei primaiitni mišinuku - šitą į vertinti jau nebus labai tikslu). Tik tada reikėtų primaiitnti mišinuku. Ir tai geriau jį duoti ne iš buteliuko.
3. Gal gali parašyt tiksliai - kaip šlapinosi/tuštinosi/priaugo svorio ir kaip buvo maitinamas nuo gimimo iki dabar.
4. Gali.
Mano dvynukės nuo 4mėn kategoriškai spjovė į buteliukus ir nuo tada jų niekaip nebeėmė. Teko tik žindyti
Iki tol ir aš maitinau visaip - žindydavau, bet kartais ir peitrūkdavau MP, tai primaiitndavau nutrauktu savo pienu, kai labai jau sunku buvo - primaitindavau ir mišinuku. o paskui jo man nepaliko kitos išeities- teko žindyti ir pagaminti joms reikalingą pienuko kiekį