Įkraunama...
Įkraunama...

Kur kreiptis jei iškyla sunkumų maitinant krūtimi?

Apklausa: Kas jums padejo isspresti maitinimo krutimi problemas? (183 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(MarryJane @ 2008 10 02, 09:37)
Aciu AusraR  4u.gif

Tai va vakar jis negavo buteliuko, kisau papa vos ne per prievarta  biggrin.gif . Teko ivairiu gudrybiu imtis, apgaudinet, nesiot ir pan. Nu ciulpe tik neaisku ar labai daug ka ten priciulpe. Vakare ismaudziau ir matyt nusikankines nuluzo apie 20.30 val. Ismiegojo iki 4 val ryto. Tai nekty apie 3 val keliausi nusitraukt pieno siek tiek, nes labai bijau kad del tokiu ilgu tarpu jis man edingtu. O nuo 4 val jis man beveik istisai ant kruties prakabejo iki kokiu 8 val. Na kas mane neramina, tai vel gi tas kumstis burnoj. Kisu papa ir vel neima. Bet cia dar nieko. Nuemiau pampersa, o jis toks pustustis sakyciau. Nors siaip is po nakties visada pilnas budavo...  doh.gif  Tai va man dabar ir neramu. Ar nepakenksiu as savo kudikeliui ji pusbadziu laikydama? Ar nebus didesne zala nei nauda? Gal siuo atveju geriau duot misinuko, kad veliau netektu gailetis  g.gif .

Skaiciau as tu mamu istoriju, kurioms pavyko atpratint nuo buteliuko. Bet daugiausiai kudikiui buvo 2 men. O maniskiui jau beveik 3 men. Bet dar kazkur skaiciau, kad kudikiai iki 3 men pamirsta ivykius kurie nesikartoja 3 dienas is eiles. Tai gal man dar ne per velu? Jei as ji pakankinciau tas 3 dieneles gal jis pamirstu buteliuka... Bet dar problema, kad pas mane pieno nelabai uztenka... Nu zodziu, kazkoks uzburtas ratas

na, sunku pasakyt kaip ten yra su tuo pienuku, reiktu daugiau informacijos - kiek sysina, kaip svoris auga. Be to apie 3 men buna vaikiuko augimo suolis, t.yt. padideja pienuko poreikis. Vieninteleniseitis - kuo daugiuau duot zist, ir per kelias dienas vel susitvarko viskas.
o tu ateik i skyreli maitinanciu krutimi pokalbiai arba "ilgo ir sekmingo zindymo paslaptys" ten daug protingu mergaiciu, tikrai pagelbes tau. Nes as dar nedaug patirties turiu, tai bijau ka nors ne taip prikonsultuot smile.gif
Atsakyti
Ačiū labai už patarimus ir palaikymą. Labai stengiuosi būti rami ir nestresuoti, bet tas svėrimas man nuolat palaiko nerimo būseną, nes niekaip nepavyksta pasiekti tų gydytojos rekomenduojamų 500g per parą. Nusprendžiau nebesverinėti jos prieš ir po maitinimo, bandysiu sverti tik vakare prieš maudymąsi, kad matyčiau, auga ar ne jos svoris nors kiek tai.

Prie krūties ją imu įvairiai - kas valandą/kas dvi, kartais kas tris, o kartais ir kas ąį minučių. Krūtis kaitalioju, valgo kaskart iš abiejų, o neužmigusi prie krūties išbūna 0.5-1 minutę, ne daugiau. Žadinu, krutinu, keičiu sauskelnes, pamasažuoju, tačiau tik vėl priglaudžiu prie krūties ir vėl ji momentaliai užmiega...

Kaip ryja pienuką labai retai girdžiu, tais atvejais,kai girdėdavau, ji daugiau ir ištraukdavo jo. Man toks įspūdis, kad ji tik spenelį čiulpia, nes muistosi prie krūties, apžioja, paleidžia, pasiskundžia. Aš ją kiekvienąkart pataisau,kad lūpytės išsiriestų, kad smakras prisglaustų prie krūties, bet ji vis muistosi ir mažiau apžioja, taip ir žaidžiame, vis taisau ir taisau, tempiu už smakriuko, atriečiu lūpytes.

Beje, vakar vakare davėme mišinėlio pirmąkart, labaio godžiai surijo, tačiau visą naktį neprikalbinau jos pavalgyti, miegojo kaip užmušta ir neėmė krūties, nors jos abi man plyšo iš skausmo, tiek buvo prisipildę. Eilinį kartą bandžiau nutraukti, vėl tie nelemti 10g išsitraukė ir tiek... O visų liūdniausia, kad aiški bu o reakcija į mišinį - jis išbėrė, supratome, kad ir antroji dukrytė turės tą pačią problemą - alergiją maistui:(

Dabar žūtbūtinai turiu išsaugoti savo pienuką ir turbūt dėlto jaučiu dar didesnį stresą ir spaudimą... jaučiuosi beviltiška motina, negalinti savo vaikui suteikti reikalingiausio dalyko, jaučiu, kad jau pradedu palūžti ... Na, bandysiu susiimti į rankas

QUOTE(Ode @ 2008 10 01, 16:08)
Pirmiausia - nusiraminkit: ieškosim priežasties ir bandysim ją panaikint.  4u.gif
Antra - pieno gramus išbraukit: niekas negali pasakyti, kiek jūsų dukrytei reikia, o tuo labiau - kiek jūsų organizmas pieno pagamina. Normaliu atveju pagamina tiek, kiek reikia, bet jei svoris neauga, reiškias, kad yra kažkokie kiti veiksniai.

Papasakokit, kaip dažnai duodat krūtį (tokio amžiaus kūdikiui reikėtų žįsti ne mažiau 8-12 kartų per parą, darant ne ilgesnes kaip 3 val pertraukas), kiek laiko mažylė prie jos būna? Kaip dažnai kaitaliojat krūtis (kūdikis turi kuo geriau išvalgyti vieną krutį, nes riebus pienelis atbėga vėliau)? Ar girdit, kaip ji ryja pienuką, ar tik spenelį čiulpia (ar esate tikra, kad ji gerai apsižioja)?

Kaip pažadint mieguistą kūdikį?
* Žadinkit, kai ji yra lengvoj miego stadijoj: juda akytės,  galūnės, lupytės...
* Prigesinkit šviesas, nes ryški šviesa verčia užsimerkti
* Nuklokite vaiką
* Nurenkite iki sauskelnių, jei kambaryje nešalta
* Kalbėkite su ja, bandykite užmegsti akių kontaktą
* Laikykite vaiką statmenoj padėty
* Patapšnokite vaiko nugaryte, ar pavaikščiokite pirštais per stuburiuką
* Pakeiskite sauskelnes
* Paglostykite rankytes ir kojytes
* Išsimaudykite vonelėje ar padarykite masažą - taip padidinsit oda-oda kontaktą
* Pamankštinkite rankytes ir kojytes
* Pavalykite vaiko kaktytę ir žandukus su drėgnu vėsiu skudurėliu
* Pirštu perbraukite lupytes
* Patepkite lūpytes nutrauktu pienu

Maitinti bandykite irgi išrengtą, kad neaptingtų nuo šilumos ir jaustų odos kontaktą.

Jei visgi teks mažylę primaitinėti, stenkites išvengti buteliuko. Geriau pasinaudokite šaukštuku, švirkštu, taurele ar specialiomis priemonėmis:
user posted image user posted image

Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 10 02, 13:45)
na, sunku pasakyt kaip ten yra su tuo pienuku, reiktu daugiau informacijos - kiek sysina, kaip svoris auga. Be to apie 3 men buna vaikiuko augimo suolis, t.yt. padideja pienuko poreikis. Vieninteleniseitis - kuo daugiuau duot zist, ir per kelias dienas vel susitvarko viskas.
o tu ateik i skyreli maitinanciu krutimi pokalbiai arba "ilgo ir sekmingo zindymo paslaptys" ten daug protingu mergaiciu, tikrai pagelbes tau. Nes as dar nedaug patirties turiu, tai bijau ka nors ne taip prikonsultuot smile.gif

tai va kad ir siusioja jis man maziau, bet skaidriai. o rytoja eisim pas gydytoja svertis. paskutini karta sveremes pries 2 sav., ziuresim... tik dar baisiau kad jis man ir buteliuko imt nebenori.
O kaip duot kuo daugiau zist kad ta krutine tuscia buna, net skauda. be to ji reik nesiot, nes kitaip nezinda. o daznai jei pradeda begt pienas iskart uzpringsta ir susinerviina.ai nebezinau...
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2008 10 02, 19:48)
tai va kad ir siusioja jis man maziau, bet skaidriai. o rytoja eisim pas gydytoja svertis. paskutini karta sveremes pries 2 sav., ziuresim... tik dar baisiau kad jis man ir buteliuko imt nebenori.
O kaip duot kuo daugiau zist kad ta krutine tuscia buna, net skauda. be to ji reik nesiot, nes kitaip nezinda. o daznai jei pradeda begt pienas iskart uzpringsta ir susinerviina.ai nebezinau...

tu svarbiausia nesinervink, pasitikek savim. Taip, jei nesi is tu laiminguju kurioms pienukas bega upeliais tai ir tenka kantrybe apsisarvuoti norint zindyt savo kudikeli.
Maniskiams irgi buna kad riek nesiot kitaip nezinda, galiu tik paguost kad pas mane du tokie wink.gif buna kad ir krutine paskauda, nes jie nori ciulpt ciulpt ten jau nebega nieks, bet as zinau kad tik taip stimuliuojasi krutis ir mazyliai uzsitikrina reikaima kieki pienuko rytdienai jei siandine jo pritruko.
O del to uzspringimo mums irgi kartais buna, tai as tieiosg atitraukiu kruti, leidziau ten pakoset ir vel bandom. Jei krutis labai prisipildo, na pvz kai mazylis miega ilgiau, tai tada jau labai springsta, tokiu atveju trupuciuka pienuko nusitraukiu, na nedaug, kad tik tekejimas susinormalizuotu ir tada duodu. Beje, man apie trecia menesiuka buvo kazkas panasaus, viakai beveik negalejo valgyt nes springdavo, kazkaip labai buvo pradejes pienas gamintis smile.gif bet nieko, per kelias dienas susireguliavo. Susireguliuos ir tau, pamatysi. Na ryt pasisversi pamatysi kas kaip. Su misinuku gal neskubek jei turi pienuko, bandykit teisingai ir daug zisti, viskas imanoma, mamytes gali tikrai daug istverti del savo mazyliu. Dar gali kokiai zindymo konsultantei paskambint, uzklausk merginu, pasakys tau. Dar nueik i puslapi www.sveikapradzia.lt ten irgi yra galimybe uzduoti klausimus jau tirkai profesionalioms zindymo konsultantems,man atrodo netgi telefonas yra kazkoks nrodytas, pasiskambink. Ieskok pagalbos, nepasiduok, nors puikiai suprantu kaip sunku ir kaip beviltiskai jautiesi, va tau balionelis, laikykis 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės, užsukau į šį skyrelį ieškodama patarimo:visai neseniai maitinu savo mažylę krūtimi ir iškilo didelė bėda. Kairę krūtį žinda labai gerai, o su dešine labai kankinamės - labai man skauda tą krūtį duodant (nors ima teisingai, kaip ir kairę). Skauda ir spenelį ir apyspenelinį lauką, kai ji traukia pienelį, būtent toj vietoj, kur su liežuvėliu traukia. Su ašarom akyse bandau maitinti. Taip pat bandžiau su antspeniais, bet ir skausmas jaučiasi ir apžioja su tuo antspeniu neteisingai ir toliau alkana būna pavalgiusi iš tos krūties. Pastebėjau, kad jau ir pieno toje krūtyje mažai, pastoviai toliau valgyt nori iš tos krūties pažindusi, o pienuko joje jau nebebūna. Nežinau, ką toliau daryti ir ko paklausti verysad.gif Gal ką nors patarsit? Gal reikia pikti pientraukį ir nutraukinėti skaudamą krūtį?

Skaudamą spenelį tepu Garmastan tepalu ir dedu Multimam kompresus, bet žindymo metu skausmas niekur nedingsta schmoll.gif

Gal žinot kokį nors telefono numerį konsultuojančios mamytės Vilniuje (ar tie pirmame puslapyje yra galiojantys?).
Atsakyti
QUOTE(Ele @ 2004 08 19, 10:01)
O as manau, kad informacijos tikrai yra pakankamai. As apie zindyma, jo nauda, ir visas kitas gerybes zinojau tikrai daug. Taciau nuo to maitinti man ne kiek nebuvo lengviau. Viena yra teorija, visai kas kita praktika. Tiesiog ejau is proto, kad neiseina maitinti taip, kaip isivaizdavau. Verkdavau po kiekvieno maitinimo. Tai buvo kazkoks kosmaras.

gali buti perskaicius kruva knygu/zurnalu apie zindyma, bet kai ateina laikas praktiskai tai daryti ne visada viskas vyksta kaip is pypkes! o jei dar nera kur pagalbos gauti-is viso kosmaras blink.gif
as svieziai iskepta mamyte, maitinu krutimi savo sunuti... dabar viskas sekasi sauniai, bet pradzia buvo nerealiai sunki-asaru pakalne. taciau cia, uk, po gimdymo dvi savaites kiekviena diena i tavo namus ateidineja midwife(akusere) , kuri ir padeda turint bet kokiu problemu. savajai esu labai dekinga, nes dave tokiu patarimu , kuriu jokioj knygoj ar straipsnyje nebuvo, neisivaizduoju ka buciau dariusi be jos 4u.gif turbut buciau pradejus duoti misinuka... manau daugelis mamyciu apsidziaugtu, jei toks servisas butu ir lt!
Atsakyti
Na bet tu AusraR ir saunuole 4u.gif . As su vienu is proto kraustausi, o tai jei 2 butu... Matyt tikrai srtipri moteris esi thumbup.gif . Linkiu kuo ilgiau tokiai islikti ir kad vaikuciai tavo sveiki ir stiprus augtu. Oi kaip man grazu dvynukai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2008 10 03, 18:45)
Na bet tu AusraR ir saunuole  4u.gif . As su vienu is proto kraustausi, o tai jei 2 butu... Matyt tikrai srtipri moteris esi  thumbup.gif . Linkiu kuo ilgiau tokiai islikti ir kad vaikuciai tavo sveiki ir stiprus augtu. Oi kaip man grazu dvynukai  rolleyes.gif

aciu aciu smile.gif na, man zindymas labai didewliu sunkumu nesudare, skausmu nebuvo kazkokiu, tik va tos abejones del pienuko pradejo kankint, bet dabar jau praejo po truputi. Siaip tik pavargstu, bet tai nieko, turiu kas padeda. Labai laukiu kol vaikai truputi paaugs ir nebebus tokie papinukai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Frezija* @ 2008 10 03, 08:57)
Gal žinot kokį nors telefono numerį konsultuojančios mamytės Vilniuje (ar tie pirmame puslapyje yra galiojantys?).

as kvieciausi, man labai padejo, viska parode, pamokino, paaiskino, kartu su manim ziurejo ar gerai viska darau thumbup.gif o tu kuriam rajone gyveni? nes ta kur as kvieciausi yra is Zveryno (mes per gatve gyvenam), jei kur netoli gyveni, parasyk i AZ, atsiusiu kontakta, jei toliau gyveni, gal kitos mamytes del kontaktu parasys 4u.gif
Atsakyti
As nevilty... verysad.gif
Na gal vis del to zino kas nors kokia nors konsultante Panevezyje???
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2008 10 05, 12:39)
As nevilty... verysad.gif
Na gal vis del to zino kas nors kokia nors konsultante Panevezyje???

nu zinok panevezy nezinau, bet gal tau uztektu konsultacijos telefonu? arba gal ta konsultante zinotu koki telefona panevezy. Tuoj paieskosiu gal ka turiu, atsiusiu i az.
Atsakyti
Mortele, noriu tau až parašyti, bet perpildyta unsure.gif

Čia radau telefonus konsultuojančių mamyčių http://www.pradzia.o...ent/ivairen.htm
Atsakyti