Įkraunama...
Įkraunama...

Kur kreiptis jei iškyla sunkumų maitinant krūtimi?

Apklausa: Kas jums padejo isspresti maitinimo krutimi problemas? (183 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Dianulis @ 2008 09 23, 21:43)
Labutis, mamytes, susiduriau su tokia problemyte...Dukrytei beveik 4 menesiukai. Atrodo su zindymu kaip problemu ir nebuvo, ir miegodavo labai gerai, maitinau tik karta per nakti, o vat dabar....Kruties per nakti reikalauja kas dvi valandas, truputi patraukia ir vel miega, jau savaite taip vargstam. Puse dienos valgo kas 3 val., bet ir i valgyma nepanasu, patraukia patraukia ir pradeda zaisti su speneliu...O nuo antros dienos puses, nori kas 1-2 val. kruties...Gal jus susiduret? Gal galetumet ka patarti? Galvoju, gal dantukai dygsta, bet smegeneles lygtai nera paburkusios. Tiesa, pareita savaite tik po 5 dienu pakakojo, ir dabar po 3 dienu dar nieko  verysad.gif

Maniskes ritmas nuo pat gimimo beveik iki pat siol yra nakti keltis prie kruties kas 2 val. smile.gif O diena net neziuredavau kiek kartu.Nori ir duodi. biggrin.gif
Gali buti,kad pasikeite,o gal ir dar keisis tavo mazyles valgymo grafikas.Svarbiausia nepanikuoti del tokiu dalyku.As manyciau reikia ziureti vaiko savijautos.Jeigu ji jauciasi gerai kaip visada,tai tiesiog apsisarvuoti kantrybe ir maitinti savo mazyle tiek ji nori ir kada nori. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1-oji mama: 24 rugsėjo 2008 - 08:35
Labai aciu 1-ojo mamyte 4u.gif
Atsakyti
Sveikos Mamytes 4u.gif
Turiu tokia bedele: LABAI SKAUDA SPIENELIAI unsure.gif
Jau kokia antra para per didziulius skausmus maitinu savo vos keliu dienu Suneli thumbup.gif
Pienas jau pradejo atsirasti, nors lig vienoj kruty labiau,k kitoj vos vos isspaudziu pries paduodant jam i burnyte.
Pati suprantu, svarbiausia - taisyklingai paduot ! Pagal viska (lupytes, nosyte, ausu krutejima) - darau teisingai. Skauda labiausiai pradzioje, nes uzpuola kai Zveriukas biggrin.gif
Jau antra diena su Multi mum kompresiukais ir viena diena, kaip kopustu lapus dedu, nes karstos krutys (taip lengveja, vesina).
Beje, itrukimu nera, kraujo taip pat.
Nezinau ar jau reikia keisti padetis ? nes mes tik gulint valgom, pakaitomis (kas antras, trecias maitinimas is kitos kruties) po 30-60min.
Pradejo skaudeti, kai dar GN po antros nakties, neisimant papo (tik apkeisciant) jis nenorejo miegot dar iki pietu (be papo). O jau skaudedavo, tai vis bandziau uzliuliuot... trumpai paduodavau, kad apsnustu... bet taip iki pietu ax.gif
GN sake maitint tiek, kiek praso !

Grizom namo nuo uzvakar ir skausmai tesiasi...

Gal kas galit patart, ka daryt kad greiciau praeitu skausmas ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margiriene: 27 rugsėjo 2008 - 09:00
jiegu as teisingai supratau, tia tua skauda tada kai maziukas pradeda zysti, o paskui nebe. Man irgi taip buvo is pradziu, na kokias dvi savaites pirmas. Pirmieji patraukimai tai ojojoj kaip suskausdavo, o paskui kai isivalgo mazius tai jau lyg ir gerai. Tai as pradzioj pries duodama trupuciuka paglostydavau svelniai pamasazuodavau kruti ir kelia sroveles pienuko nutraukdavau, tada jau duodavau maziukui. Vistiek skaudedavo, bet ne taip smile.gif tai jei taip skauda, tada pabandyk, gal pades, o jei skauda ir maitinant ir po to tai jau tada lauk kitu mergyciu patarimu, nes kazkas kita vadinasi.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 09 27, 10:58)
jiegu as teisingai supratau, tia tua skauda tada kai maziukas pradeda zysti, o paskui nebe. Man irgi taip buvo is pradziu, na kokias dvi savaites pirmas. Pirmieji patraukimai tai ojojoj kaip suskausdavo, o paskui kai isivalgo mazius tai jau lyg ir gerai. Tai as pradzioj pries duodama trupuciuka paglostydavau svelniai pamasazuodavau kruti ir kelia sroveles pienuko nutraukdavau, tada jau duodavau maziukui. Vistiek skaudedavo, bet ne taip smile.gif tai jei taip skauda, tada pabandyk, gal pades, o jei skauda ir maitinant ir po to tai jau tada lauk kitu mergyciu patarimu, nes kazkas kita vadinasi.

Aciu 4u.gif
Man panasiai ir yra. Labiausiai pradzioj skauda, bet ir kai sukanda stypriau .. oi oi joi...
Jau bandau toki dalyka, kaip sugrusti kuo toliau ir kuo daugiau kruties jam i burnyte... lig padeda thumbup.gif
Atrodo jau ir taip daug paimdavo, bet pasirodo - gali ir daugiau bigsmile.gif
Tikiuos isivaziuosim greitai.
Atsakyti
QUOTE(Margiriene @ 2008 09 27, 09:59)
Sveikos Mamytes  4u.gif
Turiu tokia bedele: LABAI SKAUDA SPIENELIAI  unsure.gif
[...]
Gal kas galit patart, ka daryt kad greiciau praeitu skausmas ?

Dar labai mazai laiko praejo nuo gimdymo. Taisyklingai maitinant, skausmas turetu ne uz ilgo praeiti mirksiukas.gif ir nesvarbu, kiek daug maziukas valgo. Svarbiausia - teisinga zindymo technika. Mano suneliui - menesiukas, taciau kaip buvo, taip ir yra problemu su vienu speneliu, nors vaikas paima puikiai verysad.gif Padeda "Garmastan" tepalas. Ar meginai ji naudoti? Juo reiketu tepri skaudamus spenelius pries ir po maitinimo, tik butinai gerai nusausinus ax.gif
Atsakyti
Su abiem kuri laika speneliai labai skaudejo verysad.gif Bet tai visada po kurio laiko praeina. smile.gif

Garmastan tikrai geras thumbup.gif Dar pridesiu prie to ka Maman pasake,kad- kiek imanoma ilgiau patepus spenelius leisti jiems pakvepuoti-daryti oro vonias. 4u.gif

Margiriene,stiprybes ir sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1-oji mama: 28 rugsėjo 2008 - 16:46
Sveikos mamytės,

Patarkite, prašau, ką daryti, mano mažoji dukrytė, kuriai jau 2 savaitės, labai labai sunkiai valgo. Vos pridedu ją prie krūties, užmiega per pusę minutės, nepadeda nei nosytės, nei smakriuko, kojyčių krutinimas. Vos atitraukiu ją nuo krūties ir paguldau, iš karto prabunda ir verkia. Vėl duodu krūtį, ir vėl momentaliai užmiega. Taip kankinu ją 1.5 val.kiekvieną kartą ir ištraukia ji tik po 20g iš kiekvienos krūties. Gydytoja teigia, kad ji išsekusi nuo bado ir nebeturi jėgų žįsti, liepė išsinuomoti svarstykles ir kiekvieną maitinimą sekti. Sveriu ją jau visa savaitė, per parą suvalgo po 250-300g, tik vieną kartą suvalgė 400g. Darau, atrodo, visk1, kad neprimaitinti mišiniu, bet gydytoja jau kelia aliarmą, kad nebegalima kankinti vaiko. Sysioja, atrodo, normaliai, tuos 6 kartus, pakakoja po labai nedaug, bet kelis kartus per dieną, tačiau svoris jos lygiai toks pat, kaip po gimimo, kai numetė ligoninėje. Gimė 3550g, o numetė iki 3200g. Toks jos svoris yra ir dabar. Tai kaip suprantu, problema jau yra, nes svoris neauga, ji nerami, nuolat nori žįsti krūtį, o tikriau - miegoti prie jos, nes tik atitraukus prabunda ir virksnoja. Skaitau apie tai, kaip kiekviena mama gali turėti pieno, kaip reikia tik labai norėti, kuo dažniau duoti krūtį, ką ir darau nuolat, bet pieno tiek mažai... Aišku, tas svėrimas labai pakirto psichologinę pusiausvyrą, vieną dieną praverkiau ištisai, bet vėliau nusiraminau, dirbau su savimi kiek pajėgiau ir tebedirbu, bet kiek suprantu, čia gaunasi užburtas ratas - ji ištraukia tik 40g per vieną maitinimą iš abiejų krūtų, tai tiek pieno tik ir pasigamina, kiek ji ištraukia. O ką padaryti, kad ji nemiegotų prie krūties, nebeišmanau... Mišinio, beje, nenoriu duoti ir dėl to, kad mano pirmoji dukrelė, kuriai jau keturi metukai, yra labai labai alergiška, dar dabar gali valgyti vos keliasdešimt produktų, tad yra labai didelė tikimybė, kad paragavusi mišinio, gali įsialergizuoti ir mažoji. Gydytoja taip pat norėjo bet kokia kaina išsaugoti mano pieną, bet dabar jau sako, kad po 14 dienų bandymų jau turime sustoti, nebemarinti badu vaiko ir primaitinti... Nebežinau ko griebtis, gal kas turite panašios patirties, kai vaikas tik miega prie krūties, kaip jį išjudinti, kad jis pradėtų valgyti ir maitinimosi ratas "užsisuktų". Taip pat nepaminėjau, kad turiu ir pientraukį, bandau nusitraukti po maitinimo pieną, tai tik po 5g iš kiekvienos krūties gaunasi ir nei gramu daugiau, nors traukiu jau trečia diena... Būsiu labai dėkinga, jei padėsite... O gal kas galite rekomenduoti ekspertę kūdikių maitinimo klausimais? Nebežinau, kur ieškoti to gelbėjimosi šiaudo...
Atsakyti
QUOTE(Dangele33 @ 2008 10 01, 15:10)
Sveikos mamytės,

Patarkite, prašau, ką daryti, mano mažoji dukrytė, kuriai jau 2 savaitės, labai labai sunkiai valgo.

Pirmiausia - nusiraminkit: ieškosim priežasties ir bandysim ją panaikint. 4u.gif
Antra - pieno gramus išbraukit: niekas negali pasakyti, kiek jūsų dukrytei reikia, o tuo labiau - kiek jūsų organizmas pieno pagamina. Normaliu atveju pagamina tiek, kiek reikia, bet jei svoris neauga, reiškias, kad yra kažkokie kiti veiksniai.

Papasakokit, kaip dažnai duodat krūtį (tokio amžiaus kūdikiui reikėtų žįsti ne mažiau 8-12 kartų per parą, darant ne ilgesnes kaip 3 val pertraukas), kiek laiko mažylė prie jos būna? Kaip dažnai kaitaliojat krūtis (kūdikis turi kuo geriau išvalgyti vieną krutį, nes riebus pienelis atbėga vėliau)? Ar girdit, kaip ji ryja pienuką, ar tik spenelį čiulpia (ar esate tikra, kad ji gerai apsižioja)?

Kaip pažadint mieguistą kūdikį?
* Žadinkit, kai ji yra lengvoj miego stadijoj: juda akytės, galūnės, lupytės...
* Prigesinkit šviesas, nes ryški šviesa verčia užsimerkti
* Nuklokite vaiką
* Nurenkite iki sauskelnių, jei kambaryje nešalta
* Kalbėkite su ja, bandykite užmegsti akių kontaktą
* Laikykite vaiką statmenoj padėty
* Patapšnokite vaiko nugaryte, ar pavaikščiokite pirštais per stuburiuką
* Pakeiskite sauskelnes
* Paglostykite rankytes ir kojytes
* Išsimaudykite vonelėje ar padarykite masažą - taip padidinsit oda-oda kontaktą
* Pamankštinkite rankytes ir kojytes
* Pavalykite vaiko kaktytę ir žandukus su drėgnu vėsiu skudurėliu
* Pirštu perbraukite lupytes
* Patepkite lūpytes nutrauktu pienu

Maitinti bandykite irgi išrengtą, kad neaptingtų nuo šilumos ir jaustų odos kontaktą.

Jei visgi teks mažylę primaitinėti, stenkites išvengti buteliuko. Geriau pasinaudokite šaukštuku, švirkštu, taurele ar specialiomis priemonėmis:
user posted image user posted image
Atsakyti
Mano problema tokia. Labai norejau maitinti savo kudikiu ir labai pasitikejau savimi. Bet viskas sugriuvo po labai sunkaus gimdymo, artimuju ir mediku nepalaikymo, nusilpusios sveikatos ir skausmu. Taigi nuo 3 sav. primaitinu kudiki misinuku. Aisku pradejo nebeimt kruties. tai jau beveik 2 men kaip nusitraukineju ir duodu is buteliuko. Bet paskutiniu metu jis man vel pradejo imti kruti. Nakty tai isvis normaliai pavalgo, diena - kaip kada. Bet as turiu itarimu kad jis nelabai gerai man pieneli istraukia. Ir pazindes daznai iskart kumsti ciulpia, matyt vistiek alkanas. Pieno pas mane neperdaugiausiai, su pientraukiu nusitraukdavo gan lengvai, taciau apie 100-120 ml ir tai jei kas 5 val. jei dazniau tai vos 80 ml. Mano kudikeliui jau greit bus 3 men. Kaip manote ar yra sansu mums atsisakyti buteliuku ar per ilgai jau viskas uzsitempe??? Ir jei jis man nepakankamai istraukia piena ar nedings jis greiciau nei nusitraukinejant pientraukiu??
Labai noriu maitint savo vaikeli ir vis nepasiduodu, bet kad vis tenka nusivilt verysad.gif . Man rodos cia kova su vejo malunais....

O gal kas zinot kur panevezyje kreiptis del palaikymo ir pagalbos tokioje situacijoje???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MarryJane: 01 spalio 2008 - 19:53
QUOTE(MarryJane @ 2008 10 01, 20:51)
Mano problema tokia. Labai norejau maitinti savo kudikiu ir labai pasitikejau savimi. Bet viskas sugriuvo po labai sunkaus gimdymo, artimuju ir mediku nepalaikymo, nusilpusios sveikatos ir skausmu. Taigi nuo 3 sav. primaitinu kudiki misinuku. Aisku pradejo nebeimt kruties. tai jau beveik 2 men kaip nusitraukineju ir duodu is buteliuko. Bet paskutiniu metu jis man vel pradejo imti kruti. Nakty tai isvis normaliai pavalgo, diena - kaip kada. Bet as turiu itarimu kad jis nelabai gerai man pieneli istraukia. Ir pazindes daznai iskart kumsti ciulpia, matyt vistiek alkanas. Pieno pas mane neperdaugiausiai, su pientraukiu nusitraukdavo gan lengvai, taciau apie 100-120 ml ir tai jei kas 5 val. jei dazniau tai vos 80 ml. Mano kudikeliui jau greit bus 3 men. Kaip manote ar yra sansu mums atsisakyti buteliuku ar per ilgai jau viskas uzsitempe??? Ir jei jis man nepakankamai istraukia piena ar nedings jis greiciau nei nusitraukinejant pientraukiu??
Labai noriu maitint savo vaikeli ir vis nepasiduodu, bet kad vis tenka nusivilt  verysad.gif . Man rodos cia kova su vejo malunais....

O gal kas zinot kur panevezyje kreiptis del palaikymo ir pagalbos tokioje situacijoje???

na, kudikelis bet kokiu atveju istraukia geriau nei tu pati su pientraukiu, nebent ten kokie isskirtiniai atvejai kai kudikis silpnas ir pan. todel apie pieno kieki pagal nusitraukima siulyciau nespresti. Reiktu ziureti kaip kudikis sysioja, turi sysinti bent 6 kartus per para ir sisiukas turi but sviesus, na ir zinoma turi augti svoris kudikeliui.
O del pirstuku ciulpimo tikrai neimk i galva, pamatysi, tuoj jis ne tik pirstukus ciulps bet ir viska ka sugebes isikist i burna. Maniskiai irgi panasiu laku pradejo pirstus ciulpt, tai galvojau gal jau valgyt neuztenka, bet paskui nusiraminau, dabar jau jie ciulpia viska kas papuola smile.gif toks jau ju pasaulio pazinimo budas dabar smile.gif
o del palaikymo tai panevezy nezinau, gal kitos atsakys. Bet bandyk cia uzeit i maitinanciu krutimi pokalbius, isakyk sav bedas, tikrai pades merginos. Laikykis!
Atsakyti
Aciu AusraR 4u.gif

Tai va vakar jis negavo buteliuko, kisau papa vos ne per prievarta biggrin.gif . Teko ivairiu gudrybiu imtis, apgaudinet, nesiot ir pan. Nu ciulpe tik neaisku ar labai daug ka ten priciulpe. Vakare ismaudziau ir matyt nusikankines nuluzo apie 20.30 val. Ismiegojo iki 4 val ryto. Tai nekty apie 3 val keliausi nusitraukt pieno siek tiek, nes labai bijau kad del tokiu ilgu tarpu jis man edingtu. O nuo 4 val jis man beveik istisai ant kruties prakabejo iki kokiu 8 val. Na kas mane neramina, tai vel gi tas kumstis burnoj. Kisu papa ir vel neima. Bet cia dar nieko. Nuemiau pampersa, o jis toks pustustis sakyciau. Nors siaip is po nakties visada pilnas budavo... doh.gif Tai va man dabar ir neramu. Ar nepakenksiu as savo kudikeliui ji pusbadziu laikydama? Ar nebus didesne zala nei nauda? Gal siuo atveju geriau duot misinuko, kad veliau netektu gailetis g.gif .

Skaiciau as tu mamu istoriju, kurioms pavyko atpratint nuo buteliuko. Bet daugiausiai kudikiui buvo 2 men. O maniskiui jau beveik 3 men. Bet dar kazkur skaiciau, kad kudikiai iki 3 men pamirsta ivykius kurie nesikartoja 3 dienas is eiles. Tai gal man dar ne per velu? Jei as ji pakankinciau tas 3 dieneles gal jis pamirstu buteliuka... Bet dar problema, kad pas mane pieno nelabai uztenka... Nu zodziu, kazkoks uzburtas ratas
Atsakyti