Įkraunama...
Įkraunama...

Kur kreiptis jei iškyla sunkumų maitinant krūtimi?

Apklausa: Kas jums padejo isspresti maitinimo krutimi problemas? (183 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 06 07, 20:48)
Nebusiu tik viena diena nuo 6 ryto iki 23 vakaro. Deja niekas vaziuoti kartu negali, maniau ja su savimi paimt, bet kur as viena su ja ... Labai mane tas dalykas neramina. O del nutraukinejimo - as su mielu noru, bet is ko ji nutraukt, jai po jos valgymo nusitraukiu tik po 10-20 ml  g.gif
Papildyta:
O pergyvenu dar ir del to, kad jai vis del to pieno nesurinksiu - ji nieko nevalgys...
nes bandziau cia karta jai pasiulyt misinio - tai vaikas tokia isterija uzkele  schmoll.gif

Nors aisku aplamai mane sita situacija su maitinimu be manes labai "parina"....

Tikrai nepergyvenk. Nebus taves ne taip jau ir ilgai, o kaip mano mamos draugė sakė kažkada - jei vaikas kartą dienoj pavalgo, reiškias badu nemirs. biggrin.gif Na, juokas juokais, bet lengviau ar sunkiau, bet kažkiek pasimaitins be tavęs. O kol kas tikrai nutraukinėk. Nusistatyk grafiką (kaip Ragnez sakė - kad ir valandą po maitinimo) ir kiekvieną kartą bent po 10-15 min patrauk. Nepergyvenk, jei pradžioj daug nepritrauksi - su kiekvienu kartu turėtų daugėti. Viskas bus gerai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 07 birželio 2008 - 21:47
QUOTE(jurgita33 @ 2008 06 06, 23:16)
sveika, as maitinu mes 5 men. Man kiekvienais metasi alergija tokiu laiku prasideda, geriu pries men vaistus ir siais metais visai nieko nejauciu. Jei labai sunkiai jautiesi, tinsta akys varvanti sloga nesibaigiantis ciaudulys, tai gerk 2 dienas tavegili  1tab ryte ir 1 vakare. Po dvieju dienu pradek gerti Claritine ir purkstis i nosi nasonex, jie brangus, bet man jie padejo.sekmes biggrin.gif

Geriau purkštis į nosį, o ne gerti vaistus. Claritine tikrai galima naudoti žindyvėms.
Tavegilis yra rizikingas žindyvėms (gali stabdyti pieno gamybą), geriau vartoti Zirtec arba Claritine.
Labai geras ir patikimas šaltinis vaistų vartojimo žindyvėms internete http://www.e-lactanc...gles/inicio.asp
Atsakyti
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 06 07, 20:48)
Nebusiu tik viena diena nuo 6 ryto iki 23 vakaro. Deja niekas vaziuoti kartu negali, maniau ja su savimi paimt, bet kur as viena su ja ... Labai mane tas dalykas neramina. O del nutraukinejimo - as su mielu noru, bet is ko ji nutraukt, jai po jos valgymo nusitraukiu tik po 10-20 ml  g.gif
Papildyta:
Nors aisku aplamai mane sita situacija su maitinimu be manes labai "parina"....

Sėkmės Tau 4u.gif

o tikrai noriu nuraminti, jog per tiek laiko (nepilna para) nieko neatsitiks nei pieneliui, nei mažylei group.gif: friends.gif
Bet užtat visą naktį ji jau atsiims iš tavęs lotuliukas.gif

O pabandyk nutraukti prieš žindymą mirksiukas.gif kiek trauksis, tiek bus. O mažylė tikrai pavalgys ir prisitrauks kiek jai reikės.
Man asmeniškai padėjo - nusitraukdavau prieš pat maitinimą (gaudavos įvairiai, bet daugiau nei 20ml ax.gif ), o tada - žinduklį ant sotaus pienelio thumbup.gif

oi suprantu, kaip 'parina' drinks_cheers.gif friends.gif
Atrodo niekur tokio 'rankinuko' nepadėsi - tik tampytis su savim kiaurą parą.
Bet mes, viena kitą paremdamos ir palaikydamos, visada rasim kokią nors išeitį 4u.gif
Atsakyti
Aciu merginos 4u.gif

Tik man toks kvailas klausymas : man po 20 ml saldyt, ar galima per diena prikaupt i viena indeli ir tik tada saldyt? Siaip as galvociau kad maisyta nelabai gerai butu saldyt, juk per diena pienukas keiciasi - vienoks ryte kitoks vakare g.gif g.gif g.gif

Siaip jai traukciau pries pat maitinima tai manau apie 50-80ml tikrai turetu but,bet tada vaikas liks be pieno g.gif , o jai valanda po maitinimo tai kokius 40 ml doh.gif

Na, nuo rytojau pradesiu, kad tikrai prisikauptu
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 06 07, 00:49)
Aš irgi nuo to kenčiu. Bet nežinau, ar tavigilas ir claritinas tinka maitinančioms g.gif

Aš geriau loratin, bet nera jis labai stiprus. O ką daryti dėl akių?
Raideles, gal tu rimtai pažiurėk pas save, nes aš baigiu nuprotėt - gal ir apie neštumą tavo knygoj yr?

akims tai naudodavom lacrolin atrodo lašiukus, tik man atrodo juos pirkdavau su receptu, o gal ir šiaip parduotų g.gif

Atsakyti
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 06 08, 22:42)
Siaip jai traukciau pries pat maitinima tai manau apie 50-80ml tikrai turetu but,bet tada vaikas liks be pieno  g.gif , o jai valanda po maitinimo tai kokius 40 ml doh.gif

manyciau, kad gali maisyti. saldyti tarkim, 80-100 ml porcijomis. didesnemis neapsimoka, nes greiciausiai per karta daugiau ir nesuvalgys, o pakartotinai saldyti negalima.

vaikas be pieno neliks - per diena ar pora dienu turetu pradeti gamintis daugiau pieno, nes daugiau jo istraukiama.

dar vienas dalykas, kuri reiktu suplanuoti - tai ar turesi galimybiu nustraukti piena, ta diena, kai nebusi namuose. paplanuok, kad turetum pertrauku, nes nustraukti tikrai reiks.
Atsakyti
As jau pasimetus, nezinau ka daryti
mano mazyliui jau beveik menesiukas, per dvi sav priaugome 800g. O va dabar man kazkas darosi su pieneliu, kaip suprantu jo visai apmazejo. Anksciau viena maitinima valgydavo is vieno papaulio , o kita is kito. Pabusdavo pavalgydavo 10-30min, tada pasikeisdavom pamperi , pabendraudavom , jis vel pavalgydavo ir uzsnusdavo.
dabar jau visa sav vaikelis neramus, prastai miega. Kartais nemiega net 5 -6 val. ir kabo pastovoiai ant papo. Be tarukdamas uzsnusta, guldau i lovyte pradeda zysti ir tas zyzimas tai valgyti norejimas. Dabar vieno papaulio neuztenka, valgo is abieju per kelis kartus. Tada je pasiseka uzluzta porai val. O diena ir paryciais dazniausiai miega po 30min, kartais val. Siandiena ryte pasiurbe 5 min, uzluzta 15min ir taip 3 kartus.
Soske spjauna , bet ir gerai , nes as jos visai jam neneoriu duoti.
Ar tai reiskai kad man pienelis baiginejasi? o gal man reikia ji misinukais primaitinti, o ju as labai nenoriu.
Atsakyti
tustinasi vaikas daug, nakti kakaucio beveik nebuna , bet diena tai ogogo.. slapumo irgi pamperis pilnas.
dar pastebejau tai, kad jau 3ia diena vaikas labai raitosi prie papo, tarsi bijodamas kad ji atims, sukinejasi netik su galva , bet juda visas kunelis. Toks ciulpimas judesyje, bet tik vakarom.
Atsakyti
QUOTE(ishiri @ 2008 06 10, 13:03)
Ar tai reiskai kad man pienelis baiginejasi?

turi labai daug pieno. tikrai. jei neturetum, tavo vaikelis nebutu priauges 800 gr per dvi savaites. o jei skaiciuoji prieaugi nuo gimimo svorio - nes po gimimo visi naujagimiai pirmosiomis dienomis kelis simtus gramu svorio numeta - reiskia, kad jis per dvi savaites priaugo koki kilograma, tai yra dvieju menesiu norma. tuo labiau, kad pildo sauskelnes kaip didelis. suprask, tai butu neimanoma, jei jam truktu maisto.

tikiu, kad nerimauji del mazylio elgesio. jo muistymasis, daznas kruties prasymas ir trumpas zindimas yra nesusije su pieno kiekiu. tai normalus tokio amziaus kudikiu elgesys. jis tiesiog nori buti su tavimi, prisiglaudes prie tavo silto kuno, girdeti tavo garsus ir uzuosti tavo kvapa, o ne buti atskirtas lovyteje. tai normalu.
jei nori, siulau tau eksperimenta - kai uzmigs, pasiguldyk i lova ir pati prigulk salia. pailsek, nusnusk, skaityk ar megzk - kas tik tau patinka, tik buk salia. jei prabus - priglausk, paglostyk, pasiulyk kruti. parasyk - kiek laiko jis ismiegos, kai busi salia smile.gif
nusiteik buti su juo - ir gyvenimas prasvieses.
Atsakyti
O sakykit mamytes, ar pastoviai galima nusitraukti su el. pientraukiu, ar tai nera gerai?Seip mes tik nesenai pradejom maitintis, bet baisiai skauda spenelius doh.gif Ar pieno kiekis nuo to nepasikeis?
Atsakyti
QUOTE(ishiri @ 2008 06 10, 13:03)
As jau pasimetus, nezinau ka daryti
mano mazyliui jau beveik menesiukas, per dvi sav priaugome 800g. O va dabar man kazkas darosi su pieneliu, kaip suprantu jo visai apmazejo. Anksciau viena maitinima valgydavo is vieno papaulio , o kita is kito. Pabusdavo pavalgydavo 10-30min, tada pasikeisdavom pamperi , pabendraudavom , jis vel pavalgydavo ir uzsnusdavo.
dabar jau visa sav vaikelis neramus, prastai miega. Kartais nemiega net 5 -6 val. ir kabo pastovoiai ant papo. Be tarukdamas uzsnusta, guldau i lovyte pradeda zysti ir tas zyzimas tai valgyti norejimas. Dabar vieno papaulio neuztenka, valgo is abieju per kelis kartus. Tada je pasiseka uzluzta porai val. O diena ir paryciais dazniausiai miega po 30min, kartais val. Siandiena ryte pasiurbe 5 min, uzluzta 15min ir taip 3 kartus.
Soske spjauna , bet ir gerai , nes as jos visai jam neneoriu duoti.
Ar tai reiskai kad man pienelis baiginejasi? o gal man reikia ji misinukais primaitinti, o ju as labai nenoriu.

Man tai kyla mintis, kad cia ne pieno trukumas, o pilvo problemos prasidejo, nes tai mazdaug tokiu laiku buna. Tada labai sunku atskirti, kada vaikas verkia ir neramus is alkio, o kada del to, kad pilveli skauda. O zindimas ji trumpam nuramina, bet po to vel tas pats - skauda, neramu... Man gydytoja patare ivesti kazkoki maitinimo ritma - pvz., kas 2 ar 3 valandas, kad spetu tas pienelis susivirskinti, kol kitas ateis. O patikrinti, ar uztenka pieno, gali po poros savaiciu pasverius - jei yra kokie 400 g - reiskia, viskas ok, jei daugiau - reiskia, tiesiog puiku thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, mano isvaziavimas pavyko puikiai, pieno uzteko, vaikas buvo ramus ir laimingas.... Bet dabar nelaiminga as verysad.gif

Vaikas kruties nepamirso - tai dziugina
Traukiau piena is abieju krutu (isvaziavus), mazdaug kas 4 val - 6:00, 11:30, 15:00, 19:00, krutys prisipildydavo kaip reikalas. Pientraukio nesiveziau, nes turejau AVENTA, tai nebuvo laio zaisti su jo plovimu, surinkimu ir t.t.., traukiau rankomis- nors buvo labai sunku. Gryzusi vaka maitinau au pati 23:00. Atsikelusi ryte labai skaudejo krutys ir pamaciau ant ju idines kraujosvuras ir net zaizeles - tkriausiai nuo nusitraukinejimo, krutys praktiskai tuscios iki siol. Vaikas valgo daznai, pavalgiusi retai kada buna patenkinta.
Vakar pavalgidinau ja i isvariau i parduotuve, tai vyras sako tik man isejus ji atsibudu ir pastoviai reke - tai jis jai dave misinio ir ji suvalge visa buteliuka. Buvau panikoj. Nuo sio ivyo vyras pastoviai nori japamaitinti, nes netiki kad man uztenka pieno.
Tai ka man dabar daryt. Kol kas maitinu pati, stengiuosi nieko neduot. Kip man pagausiti ta piena. Geriu po 3 l jai ne daugiau vaikas pastoviai ant kruties, tik nesigirdi kad ji ka rytu, tk traukia traukia kaip ciulptuka ir uzmiega, 15min pamiega ir vel sauka.....

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti