Įkraunama...
Įkraunama...

Kur kreiptis jei iškyla sunkumų maitinant krūtimi?

Apklausa: Kas jums padejo isspresti maitinimo krutimi problemas? (183 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Raideles @ 2008 04 26, 16:56)
Tai ir puiku, 8 kartai per parą yra normalu. Kokia spalva, koks kvapas ar tenka pamatyti?

Be kvapo ir be spalvos - skaidrus slapimas 4u.gif

Mano supratimu tai nėra žemas hemoglobinas. 2-6 mėnesių vaikams jis gali būti nuo 90 iki 110.  Iki 6 mėn jis žemėja, o paskui reikia duoti tinkamo maisto. Mamos piene esanti geležis labai gerai pasisavinama ir dėl jame esančio laktoferino ir dėl vit C., todėl papildomai geležies duoti nereikia.

Na kai dare tyrimus - ten parasyta kad zemiausia leistina riba yra 101 g.gif
Todel ir skyre gelezies. Ir kardiologe sake kad zemas

Na, matai, toks vaikas buvo, pusantrų metų valgė mažai, nors ir ašaras liejai ir nervus gadinaisi... Ir kaip suprantu, vaikas augo ir sveikas yra?

Tikrau uzaugo, gal tik per liesas blush2.gif , bet begalo judrus ir stiprus

QUOTE(Ode @ 2008 04 26, 21:09)
Dar pagalvojau - juk ne pirmas kartas, kai mažei 'sumažėja apetitas'. Juk ne vieną kartą po tam tikro laiko vėl viskas savaime stoja į savo vėžes. Tad kam pergyventi? Juk su pieno gamyba viskas tvarkoj. Pasivys ji savo bendraamžius - nespėsi apsižiūrėt.  4u.gif

Zinok Ode, as ir pati sau simta kartu kartoju: juk ne pirmas kartas, buvo ir blogiau ir viskas susitvarke.... bet nzn, matyt gal isvargau. Matyt kai reikalai pagereja - as taip apsidziaugiu, kad atrodo jau viskas susitvarke

Na suprantu, vaiku be vargu neuzauginsi - bet juk Mantuka ir pagimdziau ir uzauginau be jokio vargo , be jokiu asaru (na tik del valgymo mirksiukas.gif ) , o cia ir gimdymas ir auginimas vien stresas. Viskas kai pirma karta.... Matyt Deimanciukas man nusprende parodyti visus motinystes doh.gif

Beje vakar man sove tokia mintys, gal jai tikrai dantukai - juk be viso ko jai taip issiskyria seiles g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Julija@Mantas: 27 balandžio 2008 - 08:22
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 04 27, 08:22)
Viskas kai pirma karta.... Matyt Deimanciukas man nusprende parodyti visus motinystes  doh.gif

Beje vakar man sove tokia mintys, gal jai tikrai dantukai - juk be viso ko jai taip issiskyria seiles  g.gif

Na, apart to, kad mažąjį gimdžiau Cezariu, nėštumas su juo, gimdymas ir pogimdyvinis laikotarpis buvo geri. Ir vis dėl to augint man jį kažkodėl sunkiau. Ir su žindymu problemų turėjau - tuo tarpu, kai vyresniąją auginant viskas ėjo kaip per sviestą, buvau pilna jėgų, skraidžiau padebesiuose, mažasis ir spenelius nugraužė (lyg nežinočiau, kaip vaikas turi apžioti krūtį doh.gif ), ir guzai porą kartų metėsi su temperatūrom. Ir 4 mėn. tvarkingai po truputį ilgėję tarpai tarp maitinimų (iki 4-5 val. naktį) staiga sugrįžo prie 1-2 val. Ir per naktį pradėjo miegoti tik prieš kokį mėnesį (ir tai dar retkarčiais prabunda). Žodžiu, pasitreniravom vaikų auginimo pagrindus su dukra, tai su sūnum daugiau iššūkių gavom. biggrin.gif Ir nieko čia nepadarysi: charakteriai, likimai, sveikatos kitos. Mes irgi nejaunėjam. lotuliukas.gif Aš sunkiom (pavargusiom) minutėm primenu sau: kaip gerai, kad visi sveiki gyvi - kitus iššūkius priimsim ir įveiksim. drinks_cheers.gif

Gali būti, kad dantukai. Gal dar greitai ir neišlįs, bet jau, matyt, vyksta procesai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 27 balandžio 2008 - 11:42
Sveikos,

Mano reikaliukai truputi pasitaise su valgymu. Dabar daznai duodu kruti, ji lyg ir valgo, bet labai trumpaiir poto uzmiega. Man neramu, kad ji nepavalgo. Tai praktiskai visa diena ir maitinames. O naktim pradejo neramiai miegoti. Prabudineja vos ne kas valanda ir iesko kruties. Ar cia taip normalu? Ciulptuko jau nebeima. Gal geriau nakciai nusitraukineti pienuka?

Atsakyti
labukas 4u.gif
susidurem su viena problema , jau dvi dienos kaip vaikas nebeima vienos kruties, apziojapradeda zisti ir paleidzia liezuvi iskises, matosi kad kazkas netaip. paspaudus pienas bega is jos, nors pastaruoju metu maziau nei kitoje. maitinu viena maitinima is vienos, kita is kitos. teko duoti ta pacia nes isteriskai verkia nori pienuko, tik is tos vienos neima. nezinau ka daryti??? jau ir guziukai susidare nuo to kad nezinda, teko siek tiek nusitraukti. jeigu jau cia taip bus ar nieko kad tik is vienos maiinsiu, kitoje krutyje ar dings pienukas ar teks nusitraukineti? aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(baltanosis @ 2008 05 05, 17:22)
labukas  4u.gif
susidurem su viena problema , jau dvi dienos kaip vaikas nebeima vienos kruties, apziojapradeda zisti ir paleidzia liezuvi iskises, matosi kad kazkas netaip. paspaudus pienas bega is jos, nors pastaruoju metu maziau nei kitoje. maitinu viena maitinima is vienos, kita is kitos. teko duoti ta pacia nes isteriskai verkia nori pienuko, tik is tos vienos neima. nezinau ka daryti??? jau ir guziukai susidare nuo to kad nezinda, teko siek tiek nusitraukti. jeigu jau cia taip bus ar nieko kad tik is vienos maiinsiu, kitoje krutyje ar dings pienukas ar teks nusitraukineti? aciu  4u.gif

Sveika, gal rasi atsakymą čia http://parenting.ivi...0,,6rqc,00.html
Mamų pasidalinimą patirtimi čia http://www.mothering...p/t-264610.html
Atsakyti
Sveikos mamytes,
senokai cia nesilankiau, bet reikaliukai nuo to nepagerejo....

Mum eina jau penktas menuo, viduje gvildenau vilti, kad kaip ir anai mamytei po 4 menesiu pasikeis viskas, bet nepasikeite. O dar atsitiko tai ko labiausiai bijojau - mes priaugom mazai svorio (stebetina kad su tokiu "apetitu" is viso priaugom)

Siandien lankemes pas gydytoja. na jokiu priekaistu vaikui neturi, judri, linksma viskas ok, sako ne visiem vaikam po kilograma priauginet (bet juk sutikit, kai vaikas normaliai priauga ir mamai ramiau ir del saves ir del pacio vaiko).

Jauciu , kad be Jusu pamastymu si kart nesusitvarkysiu....

Su kakojimu lyg ir susitvarke viskas (jai ne kasdien tai kas antra diena)
Sisioja gal ir ne fontanais, bet bespalve bekvape srovele apie 8-10 kartu

Beje, priaugom mes 500g. (5300-5800)
Atsakyti
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 05 20, 12:39)
Sveikos mamytes,
Jauciu , kad be Jusu pamastymu si kart nesusitvarkysiu....

Nu ką, mąstau... smile.gif
Nepamenu, ar rašei: kokio svorio gimėt? kiek numetėt po gimimo? kaip priauginėjo anksčiau? kaip didėja galvytės apimtis ir ūgis? kaip jos išsivystimas, ką daro (galvytės laikymas, žaidimai, apsivertinėjimai ir pan.)?
Aš suprantu, kad mamai neramu, kai vaikas nedaug priauga, bet...
* jūsų svoris (vien tik jį paėmus) yra truputėlį žemiau vidutinio vaiko svorio. Tai reiškia, kad (grubiai šnekant) kokie 60% vaikų sveria daugiau, o 40% - mažiau.
* svorio priaugimas su kiekvienu mėnesiu mažėja
* labai svarbu yra svorio augimo tolygumas
* na, šlapinasi pakankamai, sveika, guvi irgi daug ką sako.
Maniškiai tai buvo 'drambliukai', tai mano brolis po eilinio mamų ir diedukų pasidžiaugimo, 'kokie dideli vaikučiai' pasakė: rado ko džiaugtis, kad vaikai nenormaliai greitai auga. biggrin.gif
Nežinau, ar apraminau nors kiek. Jei atsakysi į anuos klausimus, dar galėsim paskaičiuot. 4u.gif Kaip šiaip sekasi maitint?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 20 gegužės 2008 - 12:20
Gimem 2380 ir 46 cm, savaite svoris tik krito iki 2000g, bet is lygonines (po 7 dienu issirasem 2350g)

Apsivercia, su zaisliukais zaidzia, guguoja, sportuoja, labai fiziskai stipri mergina.

svorio augimas nuo gimimo +1200g, +900g, +800g, +500g;
ugio +6cm, +3,5cm, +3,5cm,+2,5cm

dabar lyginant su manuo pirmuoju nevalgiuku tai jo svorio augimas ir apetitas buvo tokie pat gime 3100g. 50 cm

svorio augimas nuo gimimo +1600g, +1170g, +730g, +550g,+550,+460,+300
ugio +7cm, +2cm, +4cm,+1,5cm,+2cm,+2,5cm,+1,5cm

Man mano lelyte visai patinka, ji linksma, sneka, atsibudusi ne puola saukt o pazaidzia, pavalgius taip pat zaidzia su savimi. Bet tikejausi kad bent jau norma (tuos 700g. priaugs).
Ir aisku tas valgymas: valgom tai kas tris tai kas dvi val, nors krutys po keliu dienu bado buna tuscios - ji vis tiek anksciau dvieju valandu nevalgo - o as ja ir neprievartauju stai ir rezultatas. Dabar taip pat atsigaunam po keliu dienu badavimo, tai jau jau trupuciuka geriau.
Valgo taip paciai - ne daugiau 5 minuciu

Na atrodo viska susakiau

Ir dar tas zemas hemoglobinas (93) - ydytoja labai susirupinus, sake tai yra rimciau negu jos priaugti 500 g, nes priaugo gerai, atrodo puikiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Julija@Mantas: 20 gegužės 2008 - 12:34
Niu va. Jūs mažiukės gimėt, daug numetėt, o po to ohoho kaip pasivijot. bigsmile.gif Ir Gimimo svoris atsistatė laiku, ir laiku padvigubėjo svoris. O priauginėjimas tipiškas MP auginamam vaikui - iki 3 mėn. didesnis, po to sulėtėja. (tos lentelės pagal kurias matuoja daktarai sudarytos neatsižvelgiant į maitinimo būdą, taip kad jūsų paminėti 700 g tikrai nėra norma; čia pvz yra MP valgančių mergyčių kreivės )
Ūgis stabiliai auga, galvytės apimtis, įtariu, irgi - tai rodo, kad smegenys auga.
Kad dažnai ir trumpai valgo, tai normalu, nes tiesiog yra prie mažesnių. O dar jei aktyvi, tai ir šiaip laiko jai nėr. biggrin.gif Ir šiaip man rodos mergytė su charakteriu, tai ir pavargina mamą su valgymo įpročiais. smile.gif
Man rodos, nėr ko jums pergyvent. 4u.gif
Dėl hemaglobino kitas klausimas. Patirties pati neturiu, čia jau gydytojos reikia klausyt. Nors forume skaičiau kitų mamų pasakojimus, kad normalu apie tokį laiką jei būna mažesnis. Tai žiūrėkit, ką gydytoja pasakys: ar reikia kokių papildų, ar palauksit košyčių.
Sėkmės taip ir toliau sėkmingai augant. wub.gif
Atsakyti
Didelis didelis dekui 4u.gif

Be Jusu- augtumem gal ir grieciau, bet jau be mamytes pienuko
Atsakyti
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 05 20, 12:33)
Ir dar tas zemas hemoglobinas (93) - ydytoja labai susirupinus, sake tai yra rimciau negu jos priaugti 500 g, nes priaugo gerai, atrodo puikiai.

Tokio amžiaus vaikams normalu yra 95-140 hemoglobinas, tai jūs vos tik vos pritrūkstat 4u.gif
http://www.kellymom....amins/iron.html
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 05 20, 16:07)
Tokio amžiaus vaikams normalu yra 95-140 hemoglobinas, tai jūs vos tik vos pritrūkstat  4u.gif
http://www.kellymom....amins/iron.html

Tikrai taip. gydytojai pamirsta kad vaikams kitos kraujo rodikliu normos 4u.gif
Atsakyti