Įkraunama...
Įkraunama...

Kur kreiptis jei iškyla sunkumų maitinant krūtimi?

Apklausa: Kas jums padejo isspresti maitinimo krutimi problemas? (183 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Ode @ 2008 03 15, 08:53)
Iš rimtesnių problemų tai gali būti padidėjęs raumenų tonusas: vaikas žindžia dažnai, neramiai, daug atpylinėja, raugėja, daugiau, nei vidutiniam vaikui kaupiasi dujos. Viskas dėl to, kad tokie vaikučiai išsiriečia, jei kojytės kažką priliečia, tad maitinant tai ir įvyksta. Tačiau padidėjęs raumenų tonusas pastebimas ir ne maitinant, tad tikrai ne kiekvienas besiriečiantis prie krūties vaikutis jį turi. (beje, gyvenant JAV apie raumenų tonusą praktiškai nieko negirdėjau, o Lietuvoj jį diagnozuoja labai dažnai...  unsure.gif )
Gali riestis dėl ausytės uždegimo, nes jam ryjant - skauda.
Iš 'techninių' problemų, gali riestis, jei nepatogiai apžiota krūtis (blogai traukiasi pienukas), vaikutis turi pienligę (skauda burnytėj)... Bet spėju, kad rietimasis kitoks...  g.gif
Mano dukra vienu metu rietėsi, tai pediatras patikrino dėl ausyčių. Ausų uždegimo nebuvo, tai jokių kitokių priemonių ir nesiėmėm - tiesiog praėjo savaime.

dar skaičiau kad rietimasis gali būti 1 iš hidrocefalijos požymių unsure.gif . bet tada ir daugiau požymių turėtų būt - drebančios rankytės, spiegiantis verkimas, klykimo priepuoliai ir kt.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 03 15, 11:33)
dar skaičiau kad rietimasis gali būti 1 iš hidrocefalijos požymių  unsure.gif . bet tada ir daugiau požymių turėtų būt - drebančios rankytės, spiegiantis verkimas, klykimo priepuoliai ir kt.

Gali būti. Ir būtent kad tais rimtais atvejais turi būti ir daugiau požymių, dėl vien rietimosi negalima diagnozuoti ligos. Tiesiog reikia stebėti.
Atsakyti
Na stai, mes priaugom tik 700g schmoll.gif ir uzaugom 3,5cm

Gime 2,380g 46cm
1men 3600g 52cm
2men 4500g. 55,5cm
Atsakyti
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 03 19, 19:15)
Na stai, mes priaugom tik 700g  schmoll.gif  ir uzaugom 3,5cm

Gime  2,380g  46cm
1men  3600g  52cm
2men  4500g.  55,5cm

Tai labai šauniai priaugote thumbup.gif O kodėl nusiminusi dėl 700 g? g.gif
Atsakyti
Nenusiminus, tiesiog po 1200 kazkaip pasirodd per maza blush2.gif

ir vel visokios blogos mintys i galva verztis pradejo, bet greit jas isvyjau, tikiuosi ilgam ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Julija@Mantas: 19 kovo 2008 - 21:27
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 03 19, 21:25)
Nenusiminus, tiesiog po 1200 kazkaip pasirodd per maza  blush2.gif

ir vel visokios blogos mintys i galva verztis pradejo, bet greit jas isvyjau, tikiuosi ilgam ax.gif

Norėtųsi, kad vis daugiau ir daugiau priaugtų? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 03 19, 19:15)
Na stai, mes priaugom tik 700g  schmoll.gif  ir uzaugom 3,5cm

Gime  2,380g  46cm
1men  3600g  52cm
2men  4500g.  55,5cm

ir taip skaiciuoju, ir antraip, bet man 4500-3600=900 4u.gif
ar cia skaiciai kokie ne tokie parasyti? g.gif
Atsakyti
Ne biggrin.gif , paprasciausiai 3600 buvo ygiai 1 men (t.y. vasario 15)
o Vasario 20 buo 3800, o kadangi vakar bvo jau kovo 19 tai nuo 4500-3800 ir gaunasi 700 biggrin.gif

beje, vakar gavom skiepa, tai ji man visa nakti nevalgo doh.gif , atsibunda, 2 min patrauka (kaip mirstanti gulbe) ir nors tu ka, niekaip neikisi. Galvojau ryte valgys, kol kas tas pats, atsibudo, pora minuciu ir viskas.

Gaila, kad i jusu kluba si menesi neuzsuksiu nes isvarau su vaikais prie juros - pas tevus. Gal seimos palaikymas nuramins ir susitvarkys jai viskas nuo gryno oro. g.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,

norejau ir pasigirt ir vel pasikonsultuot.
Kai tik atvarem prie juros, viskas mus stebuklingai pagerejo, Deimante pradejo kakot pati kiekviena diena, pienas bego upemis, ne tik Deimai i burnyte bet ir aplinkui thumbup.gif

Bet vat tik pries pora dienu ir vel nustojom kakot ir vel senos bedos pasibelde. Na bet nenoriu ir vel jum nusibosti su savo verkslenimais del sumaziejusio pieno kiekio... juk jau nekarta turejau galymybes isitikinti, kad viskas susitvarko kai vaikas pradeda valgyt..

As norejau paklaust, del ismatu
Bado ismatos yra zalios - Deimantes taip pat man labiau i zalias panasus o ne i geltonas. Skistos, grudetos, bet vat geltonai zalios g.gif Ka cia galetu reikst.

Ier vis del to, ar nuo to, kad vaikas nevalgo - pienas gali dingt arba sumazet negrazinamai?
Atsakyti
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 04 03, 13:06)
As norejau paklaust, del ismatu
Bado ismatos yra zalios - Deimantes taip pat man labiau i zalias panasus o ne i geltonas. Skistos, grudetos, bet vat geltonai zalios  g.gif  Ka cia galetu reikst.

ismatu spalva gali pasikeisti del to, ka tu suvalgei: pvz., gal paskutiniu metu gerei daugiau vaisiu sulciu?

be to, auga ir bresta kudikio zarnynas, todel jis vis geriau ir geriau isisavina maista: todel gali sureteti tustinimasis. jeigu nera viduriu uzkietejimo pozymiu ( o is to, ka rasai, nepanasu i uzkietejima), tai ne beda. tiesiog MP suvirskinamas beveik be "atlieku". pvz., mano gustas nuo 2 men. tustindavosi karta i 7-10 dienu...

stebek, ar nesuretejo slapinimasis (turi buti ne maziau kaip 6 slapi vystyklai per para), ar slapimas skaidrus - jei taip, vadinasi, skysciu uztenka.

o ka reiskia "vaikas nevalgo"?

kudikiui augant ivyksta keli dalykai: mazius ugteli ir ismoksta pazysti efektyviau ir greiciau, vadinasi gali pastebimai sutrumpeti zindimo laikas. antra, susireguliuoja pieno gamyba. jei krutys reguliariai istustinamos, jos buna minkstos, nepersipildo. todel gali atrodyti, kad pieno sumazejo: taciau is tiesu, jo yra lygiai tiek, kiek reikia, galima tik dziaugtis, kad nemalonus sutinusiu krutu laikotarpis praeityje.

sekmes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 03 balandžio 2008 - 13:30
Del ismatu aisku...

na slapinasi tarp pamperso keitimo po 2 kartus tai tikrai, o pampersa keiciu kas dvi-tris val. Tik vat nakti buna: uzmiega pvz. 22, pampersa pekeiciu apie antra nakties ir jis buna... tuscias, arba pasisiota vos viena karta (bet tokie dalykai buna tik naktimis), na gal 10 kartu ir pasisioja per para, kai pasisioja be pamperso - matau kad slapimas skaidrus skaidrus.

Vaikas nevalgo-reiskia, kad ji paima kruti, paciulpia vos min-dvi, maximum penkios ir uzmiega ir papraso ne po val., o po triju. Odabar - duodi jai kruti, o ji savo kumsti mieliau ciulpia.

Ir dar - kas kiek reikia keist krutis. Nes man buna tai viena perpildyta tai kita. Kadangi po jusu kometaru, praktiskai atsisakem ciulptuko ir vietoj jo gaunam kruti, buna taip, kad pavalgius ji dar kelis kartus prasosi prie kruties, tai ji duodu ta, kuria ji pries tai valge, kad atejus normaliam maitinimui zistu kita...

O del pieno kiekio kol kas neramumu nera, nes kai vaikas pradeda zist ir netycia paleidzia kruti (arba greiciau specialiai) buna sliapia ir ji ir as.... o jai nebega is ten kur ji valgo tai bega is kitos, beje jau buvau padejus i sali iklotus i liemenele, o paskutines savaites nespedavau juos keist.... nors vat po keliu dienu "nevalgymo" ju man ir vel nebereikia
Atsakyti
Sveikos zindukes biggrin.gif
Norejau pasiguosti,kad mum nesiseka su valgymu. Kai dukrezelei suejo dvi savaites, ji pradejo valgant "tasytis" , ne kiekviena karta, bet daznai... Kuo tolyn, tuo blogyn. Is pradziu supratau kad tai pilvuko skausmelis. Po to pastebejau,kad panasu tai jau ne i pilvo skausma(nes nesiraito kaip buna pilvo diegliai)... ima kruti, vel meta, tada verkia...ir taip be perstojo. Tustinasi kelis kartus per diena, pieno mano netruksta, ir manau,kad pienas normaliai bega, nes pirma savo dukruzele be problemu 7 men ismaitinau. Tariausi su gydytoja, ji siule gerasias zarnyno bakteria gerti... gerem, nepadejo. Espumizana ir sab simplex isbandem- rezultatu teigiamu nebuvo. Na zodziu vargstu, ir nezinau ka daryt. vakar jau misinuko daviau, tai is buteliuko mielu noro isgere, nesinervavo. nakti dar daviau valgyt is kruties - valge. Ryte kai krutine daviau - nenori....,misinuka vel daviau. Tai va, as pasimetusi, nezinau ka daryt, vis pries misinuka krutine pasiulysiu, bet tikriausiai tex misinukais tenkintis.
Atsakyti