Įkraunama...
Įkraunama...

Kur kreiptis jei iškyla sunkumų maitinant krūtimi?

Apklausa: Kas jums padejo isspresti maitinimo krutimi problemas? (183 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 03 14, 13:06)

Kadangi svorio priauginėjat, ir nemažai, pediatrė kol kas nieko blogo neįžiūri, tai dar nepanikuok ir nenuleisk rankų. Žinau, kad sunku, kai nežinai, kaip padėti vaikui, bet po truputį stebėdama ir rinkdama informacija išsiaiškinsi ir viskas susitvarkys. 4u.gif

Jei manyt, kad dukrytės bėdos kažkaip susijusios su žindymu, reikėtų atkreipti dėmesį į apžiojimą, nes kartais atrodo, kad lyg ir viskas teisingai, bet iš tiesų reikia mažos korekcijos. Nes kai neteisingai apžioja, žindymas būna neefektyvus. Tai gali įtakoti ir neramumą, ir nekakojimą (nors būtų keista, nes svorio gi priauginėjat...).
Ar ji nerami visą laiką, ar tik kai žindžia? O gal paroje yra tam tikras metas, kai ji pasidaro neramesnė?
Pagal ką maitinat: pagal mažosios rodomus požymius, kad alkana? Laikrodį?
Kas kiek laiko pati tuštinasi be priemonių? Kaip atrodo kakučiai (spalva, konsistencija)?
Ar kaupiasi dujos?
Ar gerai atrauginat?
Ar riečiasi atgal, kai žindžia?
Kaip maitinat: iš abiejų krūtų ar vienos per vieną maitinimą? Jei iš abiejų, kada keičiat krūtis?
Ar naudojat čiulptuką, antspenius ar buteliuką?
Pabandykit maitinti nuogą, kad būtų odos kontaktas. Kartais tai labai padeda tiek nuraminimui, tiek geresniam pienuko tekėjimui.
Taip pat galit pabandyti maitinti kuo vertikalesnėje padėtyje, kas gali sumažinti atpylinėjimą.
Dėl išmiegojimo ilgesnį laiką lyg ir nereikėtų pergyventi, nes svorio priauginėjat, bet gal vertėtų pabandyti pažadinti, sakykim, po trijų valandų maitinimui. Gal valgydama mieguista ji valgys ramiau, tuomet ir dieną galėsit šiuo metodu pasinaudoti.

Papildyta:
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 03 14, 13:37)
Tik vat jauciu gi, kada to pieno pakankamai, ir tai kad ji zinda tik 5 min - visiskai normalu, o kada krutine tokia "tuscia" , o vaikas vis tiek tik 5min prie jos buna tai kas????

Pienukas gaminasi NUOLAT. Kai jauti, kad pieno prisikaupę, jauti, kai vaikui pradėjus žįsti jis pradeda tekėti, reiškia, jo yra rezervuaruose. Kai iš ten išgerta, vaikas geria tuo metu besigaminantį pienuką. Jis bėga lėčiau, vaikas gali žįsti ilgiau, rečiau rydamas, nervuotis, kad lėtai bėga, ypač, jei yra alkanas ir tinginukas. biggrin.gif
Jei ji prie 'tuščios' krūties būna ir nesinervuoja, tai nesinervuok ir tu. Krūtis gi ne tik maisto, bet ir nusiraminimo šaltinis.

Gerk daug skysčių. Idealiausia - 2L vandens per dieną. Kaip tik sėdi maitint, taip puslitrį vandens šalia pasistatyk.

Kaip Ragnez sakė: pasistenk pati kiek įmanoma daugiau ilsėtis, nes tai irgi turi didelę įtaką pieno gamybai. Ne dėl to, kad pas tave to pieno nebūtų (vaikas gi ne iš oro priauginėja wink.gif ), bet jis lengviau, greičiau gaminsis ir kaupsis.

Pasitikėjimo. Viskas su laiku susitvarkys. 4u.gif
Atsakyti
jo, kakoji ji (kai kakoja) normalia geltona spalva su zirniukais, pakankamai tirstai, o vakarais labai skistai.
Del neramumo, tai ji gali viena diena buti visiskai rami, o kita visai nerami.
Per valgyma dazniausiai neverkia. Verkia kai rieciasi, SPAUDZIA KOJITES. Anksciau maitinau kas tris val, dabar kai ji atsibunda.
Atsiraugineja kaip gerai pavalges vyras smile.gif
Kai valgo atgal nesiriecia, gal tik galva vis atmeta atgal.
Maitinu ant maitinimo pagalves. Bet paskutiniu metu baigiam valgyt jau ne ant pagalves, o ant lovos guledamos.
Kai pieno buvo pakankamai uztekdavo vienos kruties. Siaip ir dabar iki vakaro apsienam su viena, o vakare dazniausiai prireikia abieju. O keiciu kai jau man nepavyksta is kruties nieko isspaust.
Geriu daugiau nei 2l (nes puodas arbatai po 0,5l, vos ne po kiekvieno zindymo, o dar vandens po buteli
Ciulptuka naudojam, bet jai nelabai sekasi ji ciulpt
Pati tustinuosi retai (problema jau senoka)
o del apziojimo-manau gal teisingai viskas, apzioja kaip ir anksciau, kai problemu nebudavo. be to man nejauciu nei skausmo nei nemaloniu pojuciu.

Kai krutys budavo pilnesnes nei dabar-visada pradedant maitint is laisvos kruties begdavo srovele pieno. O dabar jauciu tik, kad pienas pribega bet neissiskiria. Beje, anksciau ji visa laika darydavo ciulpimo-rijimo judesius. O dabar taip buna tik pradzioje, o paskui daznai traukia ir reciau ryja.

Beje dabar buna kad ji traukia traukia ir paleidziant kruti-viskas isbega

Na atrdo viska ispasakojau
Papildyta:
Reik pratempyt iki treciadienio ir paziuret kas ten su svoriu, tada ir parasysiu kaip sekesi. (jai anksciau nieko nenutiks)

4u.gif visom uz palaikyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 03 14, 14:33)
jo, kakoji ji (kai kakoja) normalia geltona spalva su zirniukais, pakankamai tirstai, o vakarais labai skistai.
Del neramumo, tai ji gali viena diena buti visiskai rami, o kita visai nerami.
Per valgyma dazniausiai neverkia. Verkia kai rieciasi, SPAUDZIA KOJITES. Anksciau maitinau kas tris val, dabar kai ji atsibunda.
Atsiraugineja kaip gerai pavalges vyras smile.gif
Kai valgo atgal nesiriecia, gal tik galva vis atmeta atgal.
Maitinu ant maitinimo pagalves. Bet paskutiniu metu baigiam valgyt jau ne ant pagalves, o ant lovos guledamos.
Kai pieno buvo pakankamai uztekdavo vienos kruties. Siaip ir dabar iki vakaro apsienam su viena, o vakare dazniausiai prireikia abieju. O keiciu kai jau man nepavyksta is kruties nieko isspaust.
Geriu daugiau nei 2l (nes puodas arbatai po 0,5l, vos ne po kiekvieno zindymo, o dar vandens po buteli
Ciulptuka naudojam, bet jai nelabai sekasi ji ciulpt
Pati tustinuosi retai (problema jau senoka)
o del apziojimo-manau gal teisingai viskas, apzioja kaip ir anksciau, kai problemu nebudavo. be to man nejauciu nei skausmo nei nemaloniu pojuciu.

Kai krutys budavo pilnesnes nei dabar-visada pradedant maitint is laisvos kruties begdavo srovele pieno. O dabar jauciu tik, kad pienas pribega bet neissiskiria. Beje, anksciau ji visa laika darydavo ciulpimo-rijimo judesius. O dabar taip buna tik pradzioje, o paskui daznai traukia ir reciau ryja.

Beje dabar buna kad ji traukia traukia ir paleidziant kruti-viskas isbega

Na atrdo viska ispasakojau
Papildyta:
Reik pratempyt iki treciadienio ir paziuret kas ten su svoriu, tada ir parasysiu kaip sekesi. (jai anksciau nieko nenutiks)

4u.gif  visom uz palaikyma 4u.gif

AŠ ESU ĮSITIKINUSI, kad pieno jums tikrai pakanka. krūtys nebekietėja ir nebebėga, nes nebėra mp pertekliaus, tiesiog susireguliavo gamyba, ir gaminasi tiek, kiek reikia vaikui, o ne kaip pradžioj būna pieno upės biggrin.gif .
tu tiesiog nurimk ir nebegalvok tiek daug apie tą žindymą. viskas jums gerai, priimk viską natūraliai, patikėk pagaliau savim - tu gali išmaitint savo vaiką, nes tai visiškai natūralus gamtos duotas dalykas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 03 14, 14:33)

geltonos su grudeliais ismatos reiskia, kad virskinimas pas ja tvarkoj. rasai, kad tustinasi retokai: kaip retai?
jei pati pasitustina bent karta per para, tai normalu, ir nieko daryti nereikia (nei duoti vaistu, nei dirginti isange termometru). beje, kai kurie kudikiai gali tustintis ir reciau, pvz., mano gustas, kai buvo tavo dukrytes amziaus kakodavo viena karta per 7-10 dienu... ir tai normalu, nes motinos pienas yra labai gerai isisavinamas maistas.

krutys dabar pasidare "laisvesnes", nes susireguliavo pieno gamyba: pieno pasigamina lygiai tiek, kiek reikia tavo dukrytei, kiek ji suvalgo, todel nebera pilnumo jausmo. tuo gali dziaugtis, nes isejai is to laikotarpio, kai moterys dazniausiai kankinasi su guzais, temperaturomis ir pienu permirkusiais apatiniais 4u.gif

sakai neima ciulptuko? tai ir neduok. matyt, ji ciulpimo poreiki patenkina zysdama tavo kruti. skysciu geri tikrai pakankamai, neprievartauk saves. gerk tiek, kiek norisi. kruti irgi siulyk tada, kai ji nori, o ne pagal laikrodi... ir leisk zysti tiek, kiek ji nori...

atrodo, kad tau daugiausiai nerimo kelia pasikeites mergytes elgesys? kad ji vakarais pradejo "kabeti" ant kruties? jei paguos, mano maziukas vakarais prabudavo ant kruties gana ilgai - per ta laika spedavau paskaityti vyresniesiems pasaka, paziureti koki filma per televizoriu... kai kuriais vakarais tekdavo ir panesioti. kartais jis noredavo istisai zysti, kartais - trumpai pazindes, atsitraukdavo, bet po keliu minuciu vel griebdavo kruti... kartais knygos vuresniesiems skaityti nebudavo sansu, nes reikdavo ji nesioti ir supti - dazniausiai su krutimi burnoje 4u.gif
tokius vakarus tenka tiesiog islaukti, isgyventi... jei tau pades, gali skaityti knygas, ar isitaisyti prie televizoriaus. 4u.gif

apskritai, is to, ka rasai, man susidaro ispudis, kad viska darai teisingai 4u.gif laikykis, augink pasitikejima savimi ir savo dukryte 4u.gif

Atsakyti
Tiesa pasakius yra dar viena , labai svarbi problema...

Psichilogine

Kadangi savo pirmo vaiko pati nemaitinau, o nutraukiamo pienuko uzteko tik trim menesiam, tai sis kartas man kaip antra galimybe - buti maitinancia mama. Ir jai sis kartas ir vel butu nevykes, man tai butu visiskas manes, kaip mamos, zlugimas. Jauciu kad nesekmes atveju , paciai jau su savo psihologine bukle susitvarkyt nepavyktu - labai daug vilciu ir lukesciu dedu i zindyma.....
Is cia atsiranda ir baime del nesekmes, labai stengiusi dirbu su savim, bet vat nelabai pavyksta blush2.gif

O del poilsio, taip pat stengiusi isnaudot laisva laika, bet juk mano suneliui dar tik metai ir keturi menesiai, ir ypac dabar, kai atsirado sese, jam manes reikia dar daugiau, o plius namai, skalbiniai valgis ir t.t.
Papildyta:
Jo, pas mane taip pat tenka visa laika nesiot. Man net sako visi - kodel tu ja nesioji, juk ji miega?????? Bet miega tik ant ranki, vos tik paguldau i lovyte ji ir vel verkia....

As kartais ir pati pagalvoju - kad ieskau problemu ten kur ju nera, bet ta baime del nesekmes tiesiog nenori manes paleist!!!!!

Kol nepradejau kist termometro, tai tustindavosi karta per kelias dienas.... bET REIKALAS TAS, KAD TAI JAI LABAI TRUKDE, NES ANKSTI RYTE, JAI DIENA NEBUVO PASITUSTINUS JI TIESIOG "STUMDAVO" IR KAI NIEKO NEISEIDAVO SAUKE NESAVU BALSU.

Vat
Atsakyti
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 03 14, 15:01)
Tiesa pasakius yra dar viena , labai svarbi problema...

taip, butent tai ir pajutau, skaitydama tavo postus 4u.gif
tikrai nera lengva buti namuose su metinuku ir naujagimiu. kaip as tave suprantu ir uzjauciu, pati per tai parejau 4u.gif tu laikykis, is to, ka rasai apie zindyma, manau, kad judviems su dukryte gerai sekasi 4u.gif tiesiog tau reikia palaikymo... nematau, is kokio miesto esi, jei is vilniaus - galetum su vaikais atvaziuoti i mamu kluba 4u.gif
Atsakyti
Jus tikros saunuoles, suteikiat man jegu ir palaikymo....

Dabar jau pradedu manyt, kad viska sugadins ne vaiko nevalgumas o mano itampa ir baimes jausmas sad.gif

As labai pasistengsiu
Papildyta:
Taip, gyvenam Vilniuje...

O del kvietimo - manau man tikrai butu i nauda ten apsilankyt, tik nesu apie ji girdejusi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 03 14, 15:07)
Kol nepradejau kist termometro, tai tustindavosi karta per kelias dienas.... bET REIKALAS TAS, KAD TAI JAI LABAI TRUKDE, NES ANKSTI RYTE, JAI DIENA NEBUVO PASITUSTINUS JI TIESIOG "STUMDAVO" IR KAI NIEKO NEISEIDAVO SAUKE NESAVU BALSU.

vargsas vaikas 4u.gif
yra mankstos pratimu, kurie padeda kudikiams "pagimdyt". reikia sulenkti kojytes staciu kampu ir leisti vaikui tvirtai spirtis pedomis i delnus - tokia atrama padeda... arba sulenktas kojytes prispausti prie pilvuko.
kitas to paties pratimo variantas - laikyti vaika ant ranku, nugaryte atremus i save, o kojas sulenkt ir prispausti prie pilvuko lyg tupetu ant ranku... tik, zinoma, laikyti reiktu virs kriaukels ar vonios, nes "poza" veiksminga 4u.gif
dar reiktu stebeti, kad sauskelnes nebutu per tampriai susegtos, neverztu pilvuko. pvz., mano jaunelis pirmais menesiais pasitustindavo tik tada, kai kuri laika pabudavo be sauskelniu. speju, kad jam galejo trukdyti prie pilvuko prigludes sauskelniu juosmuo.
Atsakyti
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 03 14, 15:11)
Jus tikros saunuoles, suteikiat man jegu ir palaikymo....

Dabar jau pradedu manyt, kad viska sugadins ne vaiko nevalgumas o mano itampa ir baimes jausmas sad.gif

As labai pasistengsiu
Papildyta:
Taip, gyvenam Vilniuje...

O del kvietimo - manau man tikrai butu i nauda ten apsilankyt, tik nesu apie ji girdejusi  blush2.gif

Ragnez su Ingalp gerų dalykų jums prirašė. drinks_cheers.gif

Esi nuostabi mama: viską teisingai darai, rūpiniesi, ieškai atsakymų į neaiškius dalykus. Ir tavo nerimas yra normalus dalykas. Ir puiku, kad pati tai pripažįsti. Todėl paantrinsiu aukščiau rašiusioms mamoms: pasitikėjimo, pasitikėjimo, pasitikėjimo, nes viską darai gerai. Sunkūs tie pirmieji mėnesiai, ką darysi. O dar kai pirmą kartą nepavyko, tai nori nenori lygini, svarstai, bijai. Bet faktai rodo ką kitą: technika pas jus gera, vaikas priauginėja svorio ir daktarė nesako, kad ji sirgtų kuo nors. Reiškia pasistenk pasirūpinti daugiau savimi. Nelengva, kai dar ir kitas kliackas yra, bet bent jau tas baimes kaip nors išvaikyti pasistenk... 4u.gif

Dėl tuštinimosi, kažkur išskaičiau, kad vaikui stumiant padeda žindymas tuo momentu.

Žindymą palaikančios mamos renkasi kiekvieno mėnesio pirmą ir trečią antradienį, 10.30 Vilniaus arkivyskupijos šeimos centro patalpose Aušros vartų 12.
Atsakyti
papasakosiu kaip mums sekasi smile.gif
maitinu krutimi kaip ir maitinau, ir dar duodu keleta kartu per diena misinuko, svoris jau dideja. pradzioje bandziau po maitinimo dar nutraukineti, kad padaugetu pieno gamyba, bet per valanda nupompuodavau labai mazai apie 40ml is abieju krutiniu, veliau vietoje pieno pradejo sunktis kraujas, tai nusprendziau sitai kankynei padeti taska schmoll.gif
buvau pas puikia gydytoja santariskese, ji pasake, kad pas juos daznai atveza 'nukankintus' doh.gif leliukus, ta prasme mamos labai nori maitinti krutimi, bet vaikeliams truksta, krenta svoris ir t.t..
na kolkas mano nuotaikos geros, nes pieno turiu bent jau turiu bigsmile.gif per viena maitinima duodu abi krutis. ziuresim
sekmes visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coca - cola: 14 kovo 2008 - 19:42
QUOTE(Ode @ 2008 03 14, 14:46)

Ar riečiasi atgal, kai žindžia?

Gal galėtumėt parašyti ką reiškia, kai žindomas vaikas riečiasi atgal.
Labai įdomu, nes mano vaikas maitinamas labai labai riesdavosi, o aš nesuprasdavau kodėl. Aišku, dabar jau tai išaugom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintule @ 2008 03 14, 22:25)
Gal galėtumėt parašyti ką reiškia, kai žindomas vaikas riečiasi atgal.
Labai įdomu, nes mano vaikas maitinamas labai labai riesdavosi, o aš nesuprasdavau kodėl. Aišku, dabar jau tai išaugom  smile.gif

Iš rimtesnių problemų tai gali būti padidėjęs raumenų tonusas: vaikas žindžia dažnai, neramiai, daug atpylinėja, raugėja, daugiau, nei vidutiniam vaikui kaupiasi dujos. Viskas dėl to, kad tokie vaikučiai išsiriečia, jei kojytės kažką priliečia, tad maitinant tai ir įvyksta. Tačiau padidėjęs raumenų tonusas pastebimas ir ne maitinant, tad tikrai ne kiekvienas besiriečiantis prie krūties vaikutis jį turi. (beje, gyvenant JAV apie raumenų tonusą praktiškai nieko negirdėjau, o Lietuvoj jį diagnozuoja labai dažnai... unsure.gif )
Gali riestis dėl ausytės uždegimo, nes jam ryjant - skauda.
Iš 'techninių' problemų, gali riestis, jei nepatogiai apžiota krūtis (blogai traukiasi pienukas), vaikutis turi pienligę (skauda burnytėj)... Bet spėju, kad rietimasis kitoks... g.gif
Mano dukra vienu metu rietėsi, tai pediatras patikrino dėl ausyčių. Ausų uždegimo nebuvo, tai jokių kitokių priemonių ir nesiėmėm - tiesiog praėjo savaime.
Atsakyti