Gal galit kas patar,
mano seses suneliui 3savaites, vaikas nuolat uzmiega bevalgydamas ir nepabunda, bet pavalgo labai mazai, zindzia ilgai -labai letai, is buteliuko zyst nutraukta piena irgi nemoka. Svorio priauga mazai, moumenelis idubes (itariama del skysciu trukumo). Kaip ismokint vaika kad pavalgytu.
QUOTE(violla @ 2008 03 06, 11:55)
Gal galit kas patar,
mano seses suneliui 3savaites, vaikas nuolat uzmiega bevalgydamas ir nepabunda, bet pavalgo labai mazai, zindzia ilgai -labai letai, is buteliuko zyst nutraukta piena irgi nemoka. Svorio priauga mazai, moumenelis idubes (itariama del skysciu trukumo). Kaip ismokint vaika kad pavalgytu.
visu pirma pati vartokite pakankamai skysciu, nes leliukui sunku istraukti, jei pienas tirstas, jis pavargsta ir uzmiega. reiketu pazadinti kelis kartus.
Kita priezastis-jei vaikas netaisylingai ima kruti, ja irgi sunku zisti, jis pavargsta. Ziurekite, kad jis apimtu ne tik speneli bet ir pigmentinis laukeli. Nutraukta piena duokite ne is buteliuko, o is mazos taureles (vaistineje buna)- net tokie ir mazesni leliukai sekmingai moka gerti is taureles (labiau primena laizyma ar lakima), dar galima piena sugirdyti su steriliu svirkstuku.
QUOTE(Ode @ 2008 03 05, 16:01)
Ar bandėt pieno produktus išimti iš savo dietos? Būtent jie daugiausia bėdų ir sukelia, kai kalba eina apie motinos mitybą.
as taip pat ta pastebejau. nes, kai toks dalykas atsitiko pirma karta, nevalgiau jokiu pienisku produktu ir viskas susitvarke, . Pamaniau, gal koki jogurta ar stikline pieno nepekenks - ir vel tas pats atsitiko. Tai reiskia tikrai del pienisku produktu...
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 03 06, 12:23)
as taip pat ta pastebejau. nes, kai toks dalykas atsitiko pirma karta, nevalgiau jokiu pienisku produktu ir viskas susitvarke, . Pamaniau, gal koki jogurta ar stikline pieno nepekenks - ir vel tas pats atsitiko. Tai reiskia tikrai del pienisku produktu...
Nenuostabu. Nors paprastai motinos mityba tikrai neįtakoja MP ir žindymo, bet kartais karvės pieno baltymai pridaro bėdos: ar vaikelio organizmas būna jautresnis, ar tiesiog koncentracija jo didesnė MP.
Pabandykit su tuo paeksperimentuot. Duokit sau kokias 2 sav. - per tiek laiko karvės pieno baltymai pasišalins iš jūsų organizmo. O gal ir greičiau pokyčius pastebėsit.
Kalcio trūkumui kompensuoti valgykit rupius kvietinius miltus, brokolius, burokų lapus, špinatus ir kt. žalių lapų daržoves, šparagines ir kitokias pupeles, konservuotas sardines ar lašišą, nes jos ten su kaulais.
Tikiuosi, kad tai išspręs jūsų problemą.
merginos ieskau pagalbos.
mano suneliui 1 menesis, kai poliklinikoje pasvere pasirodo, kad nieko nepriaugo ir net neuzaugo nei vieno centimetro. visa menesi maitinau savo pienu, atrodo viskas buvo normaliai, na nebego upeliais pienas, is vienos maitinant kartais is kitos kapsedavo, krutine niekada neatrode pilna. yra itrukimu, skauda, bet tikrai kenteciau ir maitinciau. vaikelis pakankamai ramus nakti apie 5 val ismiegodavo, o diena duodavau kai tik verkdavo. na labai nenoriu misinuko duoti, butent ta gydytoja liepe daryti, nes esu tikra bus pabaiga mano pienui, jei jo ten nedaug....
mano suneliui 1 menesis, kai poliklinikoje pasvere pasirodo, kad nieko nepriaugo ir net neuzaugo nei vieno centimetro. visa menesi maitinau savo pienu, atrodo viskas buvo normaliai, na nebego upeliais pienas, is vienos maitinant kartais is kitos kapsedavo, krutine niekada neatrode pilna. yra itrukimu, skauda, bet tikrai kenteciau ir maitinciau. vaikelis pakankamai ramus nakti apie 5 val ismiegodavo, o diena duodavau kai tik verkdavo. na labai nenoriu misinuko duoti, butent ta gydytoja liepe daryti, nes esu tikra bus pabaiga mano pienui, jei jo ten nedaug....
QUOTE(Coca - cola @ 2008 03 08, 14:35)
Galiu nuramint - pirmą mėnesį gali nepriaugti bei neužaugti:
* jei naujagimis buvo pasvertas pilnu pilvuku, o dabar tuščiu (nevalgęs, pasisiojęs);
* jei naujagimis smarkei numetė svorį pirmomis savo gyvenimo dienomis;
* jei buvo matuojamos labiau ištiestos naujagimio kojytės, o dabar jis jas labiau sulenkė (dažnai naujagimių skyriui profiškai ištiese kojytes seselės, o polikninikoj tik šiek tiek).
Manau jei tau trūktų MP tai vaikelis neišmiegotu tau 5 val., o nuo krūties negalėtum atitraukt - griaužtų ją net snausdamas, ir verksmas būtų toks, kaip sakoma - žviegia.
Aišku, siūlau po savaitės nulėkt pasvert vaikelį (tik kad būtu tiek pat pavalgęs ar išsituštinęs kaip dabar sverent). Jei yra galimybė sekt svori kasdien. Dar galim pasvert vaikelį prieš ir po maitinimo, tada žinosi kiek ištraukė (svarstyklės jautrios ir 50 ml išgėrus svorio padidėjimas matos). Čia mano dukrą taip ligoninėj sveraliojo, nes manė kad šaukia vaikas nes valgyt negauna. Ji taip pat nepriaugo ir neužaugo, bet priežastis buvo visai kita, ne neprivalgymas. Todėl sekti reikėtu ...
QUOTE(Coca - cola @ 2008 03 08, 14:35)
Sveika,
iš tiesų gali sukrėsti tokia žinia, kad vaikutis nepriaugo visiškai svorio. Baimė ir nerimas mane apimtų, išgirdus tokią info iš gydytojos...
Yra keli dalykai, kuriuos galėtum padaryti.
1. Dar kartą kur nors kitur pasverti vaikelį. Dabar ilgasis savaitgalis, gali būti sunku rasti tinkamą vietą. Į ūgį iš viso nereikia šiuo atveju kreipti dėmesio (mano pirmagimį po mėnesio išmatavo 1 cm mažesnį nei gimė, nes ligoninėje matuoja per visus linkius, o poliklinikoje bando ištiesinti ant lentos)
2. Ar žinai kiek svorio numetė per pirmąsias dienas ligoninėje? Normalu, jei vaikutis numeta 5-7 procentus gimimo svorio. Juos turėtų priaugti per pirmas 2 savaites po gimimo. O iš viso per mėnesį turėtų priaugti 500 g nuo to numesto svorio, t.y. nuo to kiek svėrė išvažiuojant iš ligoninės, o ne nuo gimimo svorio.
3. Suskaičiuok kiek kartų per parą vaikutis siusioja. Turi siusioti bent 6 kartus ir pakakoti 2-3 kartus per 24 val. Jei taip yra, tai gali atsikvėpti, bent jau šiuo metu tikrai nereikia primaitinti.
4. Tai, kad pienas kapsėdavo iš krūties, yra geras ženklas, nesvarbu kad nebėgo fontanais. Tai rodo, kad pienas gaminasi ir kad veikia pieno išskyrimo refleksas.
5. Tai, kad yra įtrūkimų ir skauda spenelius maitinat rodo, kad vaikutis netaisyklingai apžioja krūtį. Reikia taisyti jo padėtį prie krūties. pabandyk pažiūrėti filmuką ir pasistenk paduoti krūtį taisyklingai. Filmukas čia: http://www.ameda.com...=LatchOnEnglish
6. Neleisk ilgai miegoti naktį, kelk kas 2 val ir duok žįsti. Atkreipk dėmesį, kad tame filmuke mama nuogutį vaiką glaudžia prie plikos krūtinės prieš duodama krūtį. Odos kontaktas labai svarbus. Dieną praleisk lovoje kartu su vaiku odos kontakte net ir nežindydama, arba prisijuosk vaiką vaikjuoste ar slingu taip, kad būtumėt susiglaudė plika oda ir apsivilk ant viršaus megztinį, kad būtų abiems šilta. Žindyk kas pusvalandį, valandą ar ištisai, jei taip vaikutis nori.
Ilgas miegas gali būti didelio alkio pasekmė, kaip vaikučio, negaunančio maisto, bandymas taupyti resursus išgyvenimui. Todėl būtina dažnai žadinti ir duoti vaikui žįsti.
Ir parašyk, kiek siusioja, kiek kakoja, nes mes čia visos jaudinamės dėl kiekvieno mažylio
Labai uzjauciu Coca-Cola, isivaizduoju ka tau tenka isgyvent. Bet stiprybes tau....
Man net praejo noras rasyti savo bedas, jos pasirode tokios smulkios... bet
Na zinokit piena ir jo prouktus visiskai isbraukus is savo raciono - situacijos tai nepakeite. Ir vel tas pats, vel tik atpylinejimas ir nevalgymas, vel pustuste krutine, nu jau mane apleidzia bet kokios jegos. Visada maniau, kad zindymas turi buti malonumas ir mamai ir kudikiui, o pas mus
Vaikas kankinasi o nevalgo, muistosi visa, zodziu viskas kaip ir anksciau.
Kakoja vis dar termometro pagalba, nors Diufalaca geriam jau savaite... (tiesa jau antra diena kakoja dar ir vakare savarankiskai)
Jau nebezinau ka ir galvot,
Sisioja atrodo pakankamai, na šesi kartai tai tikrai. Kartais buna nakti, kad beveik tuscias pampersas...
Nebezinau, kaip man tam savo leliui padet. Pas daktarus vaikstom jau kas savaite svertis, ir rezultatas tai nulinis... Nes vaikas svorio priauga, tai daktare nieko ir pasakyt negali. Sako svoris svarbiausias rodiklis, ko jus prie to vaiko kabinejates
Juk pilva skauda ir pucia daugeliui vaikiuku, bet kodel jiems tai netrukdo valgyti???? O maniske.... jau nebezinau... visiskai paluzau
Papildyta:
Beje, valgo - diena kas dvi-tris val. (Ryte kas tris, vakare kas dvi). Siaip yra nerami, bet naktimis miega..... Bandymas duoti kruti dazniau baigiasi tik jos gausiu atpilynejimu....
Paskutiniu metu mane neramina ir jos elgesys, vakare pavalgius astunta ar devynta keliasi tik apie antra trecia nakties...
Ar jau is bado ar kaip...
Na zinokit piena ir jo prouktus visiskai isbraukus is savo raciono - situacijos tai nepakeite. Ir vel tas pats, vel tik atpylinejimas ir nevalgymas, vel pustuste krutine, nu jau mane apleidzia bet kokios jegos. Visada maniau, kad zindymas turi buti malonumas ir mamai ir kudikiui, o pas mus
Kakoja vis dar termometro pagalba, nors Diufalaca geriam jau savaite... (tiesa jau antra diena kakoja dar ir vakare savarankiskai)
Sisioja atrodo pakankamai, na šesi kartai tai tikrai. Kartais buna nakti, kad beveik tuscias pampersas...
Nebezinau, kaip man tam savo leliui padet. Pas daktarus vaikstom jau kas savaite svertis, ir rezultatas tai nulinis... Nes vaikas svorio priauga, tai daktare nieko ir pasakyt negali. Sako svoris svarbiausias rodiklis, ko jus prie to vaiko kabinejates
Juk pilva skauda ir pucia daugeliui vaikiuku, bet kodel jiems tai netrukdo valgyti???? O maniske.... jau nebezinau... visiskai paluzau
Papildyta:
Beje, valgo - diena kas dvi-tris val. (Ryte kas tris, vakare kas dvi). Siaip yra nerami, bet naktimis miega..... Bandymas duoti kruti dazniau baigiasi tik jos gausiu atpilynejimu....
Paskutiniu metu mane neramina ir jos elgesys, vakare pavalgius astunta ar devynta keliasi tik apie antra trecia nakties...
Ar jau is bado ar kaip...
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 03 14, 13:02)
Labai uzjauciu Coca-Cola, isivaizduoju ka tau tenka isgyvent. Bet stiprybes tau....
laikykis
pasistenk pasirupinti savimi... pavalgyk, radus laiko pamiegok, isbek su likimo draugem po apylinkes vezimeliu pastumdyt zinok, tu ne viena - daugelis mamu pirmais menesiais susiduria su panasiomis problemomis atrask savo buda atsipalaiduoti, nusiraminti...
jei dukryte priauga svorio ir pediatre neturi prie prisikabinti - vadinasi, jai maisto (ty motinos pieno) netruksta. jei nors karta per para pakakoja savarankiskai - vadinasi, tereikia islaukt to momento. as tikrai nekaisiociau termometro... mano vaikams pilvukus labai gerai "gydydavo" plaukimas ir manksta - paprastai "pramusdavo".
pamastyk, ar visi maitinimai "neramus"? ar yra laikas, kai mazoji tiesiog pavalgo ir buna rami?
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 03 14, 13:06)
man tai atrodo normalu. ypac, jei vaikas priauga svorio (badaujantys vaikai tikrai svorio neauga ). matyt, tavo pieno uztenka jos poreikiams patenkinti. ji tiesiog zino, kada jai reikia pavalgyti, tada ir praso
ta laika, kai ji vakare miega, isnaudok savo poilsiui - prigulk su ja devinta, gausi tas 5 valandas nepertraukiamo miego, pailsesi, nuotaika pasitasys
Aciu Jum visom uz palaikyma...
nors visai paluzau, bet ranku zinoma nenuleidziu.. kol kas...
Tik vat jauciu gi, kada to pieno pakankamai, ir tai kad ji zinda tik 5 min - visiskai normalu, o kada krutine tokia "tuscia" , o vaikas vis tiek tik 5min prie jos buna tai kas????
Be to anksciau, kai ji ilgiau pabudavo prie kruties tai ziurek-kita diena ir vel tvarkoj viskas, o dabar jau antra diena kabam prie kruties istisus vakarus o rezultatas.... jokio, vis vien to pieno nepasidaugina....
Ir lauke bunam ir maudomes, ir sportojam .... matyt del to ir nebezinau ko dar griebtis....
Na sia savaite pas gyd neejau, palauksiu dar savaitele, paziuresim ar priaugsim ka nors ar ne, be to jau bus du meneiai, tai siaip ar taip reiks pas gydytoja eit....
Aciu
nors visai paluzau, bet ranku zinoma nenuleidziu.. kol kas...
Tik vat jauciu gi, kada to pieno pakankamai, ir tai kad ji zinda tik 5 min - visiskai normalu, o kada krutine tokia "tuscia" , o vaikas vis tiek tik 5min prie jos buna tai kas????
Be to anksciau, kai ji ilgiau pabudavo prie kruties tai ziurek-kita diena ir vel tvarkoj viskas, o dabar jau antra diena kabam prie kruties istisus vakarus o rezultatas.... jokio, vis vien to pieno nepasidaugina....
Ir lauke bunam ir maudomes, ir sportojam .... matyt del to ir nebezinau ko dar griebtis....
Na sia savaite pas gyd neejau, palauksiu dar savaitele, paziuresim ar priaugsim ka nors ar ne, be to jau bus du meneiai, tai siaip ar taip reiks pas gydytoja eit....
Aciu