Įkraunama...
Įkraunama...

Kur kreiptis jei iškyla sunkumų maitinant krūtimi?

Apklausa: Kas jums padejo isspresti maitinimo krutimi problemas? (183 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Olaiva @ 2008 02 20, 22:49)
man irgi problema iskilo...maitinau savo 1 metuku ir 3 men suneli ir suzinojau,kad laukiuosi.gydytoja patare nutraukti maitinima ir labiau pasirupinti organizmo gerove ir nauju leliuku pilvelyje.be to,mazius valgydavo naktimis,kas 3 valandas.ir taip nuo gimimo...pradzioj maitininus sumazinau,po to maitinau kas antra vakara,kol po savaites nemaitinimo tokie ne kaip guziukai kieti,bet  tokie blynukai atsirado,kai spaudziu,juo skauda.pienuko susikaupe?beja,pienukas bega savaime po truputi.
kazin man duoti maziui atsigerti pienuko ar masazuoti ar dar kazka daryti? blush2.gif

apie tai yra tema
kūdikio žindymas ir nėštumas

populiariausios temos čia
Atsakyti
sveikutes,
as irgi noriu pasikonsultuoti smile.gif
Mano mergytei dar tik 11 dienu, o diena ji nemiega visiskai ir valgo kas pusvalandi, valanda (cia kaip kada) As kartais krutis kaitalioju, kartais, jei pvz. uz pusvalandzio vel ziopcioja, tai ta pacia duodu, galvoju gal tada tas riebesnis pienelis vis dar bega g.gif Ar blogai darau?
Nakti keliasi normaliai 2 kartus, t.y. nueinam miegoti kazkur 12 val., o keliasi apie 4 val. pavalgom, pasikeiciam sauskelnes (kartais lotuliukas.gif) ir toliau ismiegam iki 8 kazkur. Dar po to pavalgom ir pamiegam pora valandeliu. Cia lyg ir viskas gerai, bet kai atsikelia ji apie puse 11 val. ryte taip visa diena iki 7-7.30 vakaro ir nebemiega as vis maitinu, nesioju, keiciu sauskelnes ir bandau uzmigdyti, bet ji numiega pusvaladni jei salia manes, jei lovytej 10 min. max. Ar kas nors negerai su pienu? Ar taip normalu, kad tokia mazyte nemiega visa diena? NOrs ji ir noretu atrodo uzmigt, bet prasibunda greitai, nes pradeda riestis i kamuoliuka, gal jai pilviuka skauda?
Nzn. nei ka galvoti, labai prasau pagalbos angel_sadangel.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TheSweetest: 26 vasario 2008 - 22:00
QUOTE(TheSweetest @ 2008 02 26, 21:57)
sveikutes,
Mano mergytei dar tik 11 dienu, o diena ji nemiega visiskai ir valgo kas pusvalandi, valanda (cia kaip kada) As kartais krutis kaitalioju,  kartais, jei pvz. uz pusvalandzio vel ziopcioja, tai ta pacia duodu, galvoju gal tada tas riebesnis pienelis vis dar bega  g.gif Ar blogai darau?
Nakti keliasi normaliai 2 kartus, t.y. nueinam miegoti kazkur 12 val., o keliasi apie 4 val. pavalgom, pasikeiciam sauskelnes (kartais  lotuliukas.gif) ir toliau ismiegam iki 8 kazkur. Dar po to pavalgom ir pamiegam pora valandeliu. Cia lyg ir viskas gerai, bet kai atsikelia ji  apie puse 11 val. ryte taip visa diena iki 7-8.30 vakaro ir nebemiega as vis maitinu, nesioju, keiciu sauskelnes ir bandau uzmigdyti, bet ji numiega pusvaladni jei salia manes, jei lovytej 10 min. max. Ar kas nors negerai su pienu? Ar taip normalu, kad tokia mazyte nemiega visa diena? NOrs ji ir noretu atrodo uzmigt, bet prasibunda greitai, nes pradeda riestis i kamuoliuka, gal jai pilviuka skauda?
Nzn. nei ka galvoti, labai prasau pagalbos  angel_sadangel.gif

Viskas atrodo tvarkoje. Ji numiega tiek, kiek jai reikia - pusvalandžio matyt gana. Ir valgo visiškai normaliai, kaip tokio amžiaus vaikelis. Naktį galėtumėt ir dažniau valgyti. O su pienu tikrai viskas tvarkoje. Jei labai neramu - suskaičiuok kiek kartų šlapinasi. Turi šlapintis ne mažiau kaip 6 kartus per parą.
O kai riečia kojytes - ar nepakakoja po to? Dėl nesubrendusio žarnyno vaikučiui nelengva gali būti pasituštinti.
Matyt jai labai reikia mamos artumos, gal verta pagalvoti apie patogią nešioklę.
Nusiramink ir džiaukis savo nuostabiu vaikučiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(TheSweetest @ 2008 02 26, 21:57)
sveikutes,
Mano mergytei dar tik 11 dienu, o diena ji nemiega visiskai ir valgo kas pusvalandi, valanda (cia kaip kada) As kartais krutis kaitalioju,  kartais, jei pvz. uz pusvalandzio vel ziopcioja, tai ta pacia duodu, galvoju gal tada tas riebesnis pienelis vis dar bega  g.gif Ar blogai darau?
Nakti keliasi normaliai 2 kartus, t.y. nueinam miegoti kazkur 12 val., o keliasi apie 4 val. pavalgom, pasikeiciam sauskelnes (kartais  lotuliukas.gif) ir toliau ismiegam iki 8 kazkur. Dar po to pavalgom ir pamiegam pora valandeliu. Cia lyg ir viskas gerai, bet kai atsikelia ji  apie puse 11 val. ryte taip visa diena iki 7-7.30 vakaro ir nebemiega as vis maitinu, nesioju, keiciu sauskelnes ir bandau uzmigdyti, bet ji numiega pusvaladni jei salia manes, jei lovytej 10 min. max. Ar kas nors negerai su pienu? Ar taip normalu, kad tokia mazyte nemiega visa diena? NOrs ji ir noretu atrodo uzmigt, bet prasibunda greitai, nes pradeda riestis i kamuoliuka, gal jai pilviuka skauda?
Nzn. nei ka galvoti, labai prasau pagalbos  angel_sadangel.gif

Mano pirmagimė ilgai dieną miegodavo po 15 min - žindžia, užmiega, pamiega 15 min. ir vėl gyva. Ir naktį kas 3 val. keldavosi. Tiesiog kai kurie vaikai - tokie. Tikrai nieko blogo jums nėra. Aš asmeniškai nemanau, kad ir naktį per retai valgo, kaip rašė Raidelės. Juk jai jau tuoj dvi savaitės. Jei priauginėja svori, šlapinasi gerai, tai tik džiaugtis reikia. O atsigriebia gi dieną. wink.gif
O dėl rietimosi, tai pasistenk gerai atrauginti, dieną ant pilvuko pagulinėkit, pasimasažuokit, dviratuku pavažiuokit, pasimaudykit, tai gal tada miegeliui netrukdys, jei ten tikrai pilvukas kaltas.
Atsakyti
Oi mamytes,
ir man butina pagalba

maitinau savo coliuke visa menesi (dabar jai 1,5men) ir viskas ejo gerai. Nors mergite neisnesiota, bet puikiausiai paeme kruti. Bet vat uztiko mus nelaime, jai labai skauda pilvuka, ji nustojo tustintis ir....pradejo laaaabai mazai valgyt. Atsibudus ryte pamaciau, kad visiskai suminkstejo krutine, o ir pienuko joje beveik neliko. Pirma karta nepuoliau i nevilti, ji man vien diena vos ne kas pusvalandi valge ir per kelias dienas viskas lyg ir susitvarke.... bet kelom dienom.

Dabar ir vel tas pats, tik skirtumas tas kad ji neprivalgo, visa diena rekia iesko kruties, vakar is viso po pietu kai pridejau prie kruties tai tik vakare patraukiau, nes kitaip rekdavo, tikejausi kad per nakti pienuko pasigamins, bet deja....

mamytes ka daryt????Nejaugi tai zindymo pabaiga?

Bandau nutraukt, tai tik asaros , nes vos 20-40 g pavyksta

Ar ir toliau man ta savo aukseli badu marint ir tiketis kad atsiras pieno?

Papildyta:
Nors pridedu prie kruties, bet kai pamato kad ten niekas nebega, tai vaikas tik nervuojasi verysad.gif

Papildyta:
Kaip besistengciau pagausinti pieno kieki (daznai dedama prie kruties, daug skysciu, ivairus maistas) visas mano pastangas nubraukia jos nevalgymas verysad.gif

p.s: o kas del slapinimosi-pampersai pas mus tiesiog sprogsta nuo slapimo - nesuprantu kuom ji sisioja schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Julija@Mantas: 01 kovo 2008 - 19:06
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 03 01, 19:11)
Oi mamytes,
ir man butina pagalba

maitinau savo coliuke visa menesi (dabar jai 1,5men) ir viskas ejo gerai. Nors mergite neisnesiota, bet puikiausiai paeme kruti. Bet vat uztiko mus nelaime, jai labai skauda pilvuka, ji nustojo tustintis ir....pradejo laaaabai mazai valgyt. Atsibudus ryte pamaciau, kad visiskai suminkstejo krutine, o ir pienuko joje beveik neliko. Pirma karta nepuoliau i nevilti, ji man vien diena vos ne kas pusvalandi valge ir per kelias dienas viskas lyg ir susitvarke.... bet kelom dienom.

Dabar ir vel tas pats, tik skirtumas tas kad ji neprivalgo, visa diena rekia iesko kruties, vakar is viso po pietu kai pridejau prie kruties tai tik vakare patraukiau, nes kitaip rekdavo, tikejausi kad per nakti pienuko pasigamins, bet deja....

mamytes ka daryt????Nejaugi tai zindymo pabaiga?

Bandau nutraukt, tai tik asaros , nes vos 20-40 g pavyksta

Ar ir toliau man ta savo aukseli badu marint ir tiketis kad atsiras pieno?
Papildyta:
Nors pridedu prie kruties, bet kai pamato kad ten niekas nebega, tai vaikas tik nervuojasi  verysad.gif
Papildyta:
Kaip besistengciau pagausinti pieno kieki (daznai dedama prie kruties, daug skysciu, ivairus maistas) visas mano pastangas nubraukia jos nevalgymas  verysad.gif

p.s: o kas del slapinimosi-pampersai pas mus tiesiog sprogsta nuo slapimo - nesuprantu kuom ji sisioja  schmoll.gif

Neturiu dabar laiko normaliai įsigilinti, nes ir klausimų yra dėl jūsų situacijos (kiek laiko tai trunka? kiek laiko žindžia prie krūties? ar iš vienos maitinat, ar pakeičiat? kada keičiat?..), bet tokie pastebėjimai:
* šlapi pampersai turėtų jus įtikinti, kad mažylė pieno gauna pakankamai;
* minkšta krūtinė dar nereiškia pieno sumažėjimo; apie 4-6 sav. pieno pasiūla nusistovi pagal paklausą užtat nebėra pilnumo jausmo;
* nutraukimas neparodo, kiek pieno yra krūtyse ir kiek jo reikia jūsų mažylei;
* vaikas gali verkti ne tik dėl alkio;
* jei jai skauda pilvuką, tai ne dėl pieno pergyvenkit (jūsų pergyvenimas situaciją gali tik pasunkinti, o pergyvent dar tikrai per anksti 4u.gif ), o bandykit skausmą mažinti: ant pilvuko dieną guldykit, šiltas voneles priiminėkit, masažuokit, dviračiu važiuokit, gerai atrauginkit, leiskit pamiegoti sau ant pilvo: ir šiluma, ir poza, ir mamos (ar tėčio) artumas ramins; galit pati pankolių arbatos gert...
Tai tiek trumpai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 03 01, 21:03)
Neturiu dabar laiko normaliai įsigilinti, nes ir klausimų yra dėl jūsų situacijos (kiek laiko tai trunka? kiek laiko žindžia prie krūties? ar iš vienos maitinat, ar pakeičiat? kada keičiat?..), bet tokie pastebėjimai:
* šlapi pampersai turėtų jus įtikinti, kad mažylė pieno gauna pakankamai;
* minkšta krūtinė dar nereiškia pieno sumažėjimo; apie 4-6 sav. pieno pasiūla nusistovi pagal paklausą užtat nebėra pilnumo jausmo;
* nutraukimas neparodo, kiek pieno yra krūtyse ir kiek jo reikia jūsų mažylei;
* vaikas gali verkti ne tik dėl alkio;
* jei jai skauda pilvuką, tai ne dėl pieno pergyvenkit (jūsų pergyvenimas situaciją gali tik pasunkinti, o pergyvent dar tikrai per anksti  4u.gif ), o bandykit skausmą mažinti: ant pilvuko dieną guldykit, šiltas voneles priiminėkit, masažuokit, dviračiu važiuokit, gerai atrauginkit, leiskit pamiegoti sau ant pilvo: ir šiluma, ir poza, ir mamos (ar tėčio) artumas ramins; galit pati pankolių arbatos gert...
Tai tiek trumpai.  4u.gif

didelis didelis dekui

panikuoti kol kas dar nepradejau, tik parasiau kas mane neramina

tokia situacija atsitinka jau antra karta,
pirmakart tai truko kelias dienas ir viskas nusistovejo,

o dabar tai irgi kelias dienas jau trunka, bet kol kas pagerejimu nematyt.

Suprantu kad pieno gaminasi tiek kiek vaikas suvalgo, bet stai kas mane neramina - dabar ji valgo labai mazai, tiek yra ir pieno, o kai jai atsiras tas apetitas - pienu juk bus prisigamine mazai?
Pilvuka bandau gydyt, ir pagulejimais ant pilvo ir masziukais, ir arbateles geriu

Tikiuosi viskas susitvarkys

Dar karta ACIU
Atsakyti
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 03 02, 10:02)
didelis didelis dekui

panikuoti kol kas dar nepradejau, tik parasiau kas mane neramina

tokia situacija atsitinka jau antra karta,
pirmakart tai truko kelias dienas ir viskas nusistovejo,

o dabar tai irgi kelias dienas jau trunka, bet kol kas pagerejimu nematyt.

Suprantu kad pieno gaminasi tiek kiek vaikas suvalgo, bet stai kas mane neramina - dabar ji valgo labai mazai, tiek yra ir pieno, o kai jai atsiras tas apetitas -  pienu juk bus prisigamine mazai?
Pilvuka bandau gydyt, ir pagulejimais ant pilvo ir masziukais, ir arbateles geriu

Tikiuosi viskas susitvarkys

Dar karta ACIU

Dar vienas dalykas - teoriškai apie 6 sav būna augimo pikas, tai jums gal tas ir išpuolė.
Kai atsiras apetitas, tai pakabės dažniau, ilgiau ant krūties ir pasigamins to pieno. 4u.gif
Dabar pati stenkitės kiek galite daugiau ilsėtis, valgykit įvairų maistą ir gerkit daug skysčių (2 l vandens per dieną - idealu). Tiesą pasakius, labai daug mamų pastebi krūtų papilnėjimą vien išgėrus daugiau skysčių.
Susitvarkys. 4u.gif
Atsakyti
Na jau nebezinau ka daryt. Su pienu atrodo viskas tvarkoj, visiskai del to nepergyvenu, bet valgymas.....

Deimante klykia vos tik pradejus valgyt, muistosi, kojites spaudzia. Nuo pat gimimo ilgiau 10 minuciu prie kruties neistveria, o dabar is viso penkias minutes buna, is kuriu didziaja dali tik muistosi ir verkia. Pienas bega viskas ok, matyt del pilvo. Ir voneles priimam, ir masazuoju ja, net valgant....

O nutariu kad tai del sutrikusio tustinimosi. Valgau maista atlasvinanti vidurius, pvz slyvas - jai tai jau nebeveika, net su pagalba ir tai sunkoka jai pasitustint....
slapinasi vis dar gerai....

nezinau kaip jai ir bepadet, bet su tokiu valgymu mes toli nenuvaziuosim verysad.gif taip ir be pienuko galim likti

Dujos iseina, bet net tai jai sukelia skausma
Atsakyti
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 03 05, 11:39)
Na jau nebezinau ka daryt. Su pienu atrodo viskas tvarkoj, visiskai del to nepergyvenu, bet valgymas.....

Deimante klykia vos tik pradejus valgyt, muistosi, kojites spaudzia. Nuo pat gimimo ilgiau 10 minuciu prie kruties neistveria, o dabar is viso penkias minutes buna, is kuriu didziaja dali tik muistosi ir verkia. Pienas bega viskas ok, matyt del pilvo. Ir voneles priimam, ir masazuoju ja, net valgant....

O nutariu kad tai del sutrikusio tustinimosi.  Valgau maista atlasvinanti vidurius, pvz slyvas - jai tai jau nebeveika, net su pagalba ir tai sunkoka jai pasitustint....
slapinasi vis dar gerai....

nezinau kaip jai ir bepadet, bet su tokiu valgymu mes toli nenuvaziuosim  verysad.gif taip ir be pienuko galim likti

Dujos iseina, bet net tai jai sukelia skausma

Gal jai rėmuo? Ar ausys? Gal vertėtų piadiatrui pasirodyti? Pritariu, kad nepanašu, kad čia pieno problema. Taip pat nemanau, kad jūsų mityba įtakoja jos pilvo skausmus.
Atsakyti
Stai buvom pas daktare,
per savaite +250g
sake laukt kol pilvas susitvarkys, o del kakojimo israse Diufalac sirupo

vaika ivertino labai gerai, sako ir paaugusi ir atrodo kaip sveika

Bandysim laukt pagerejimo

Aciu Ode dar karta
Atsakyti
QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 03 05, 11:39)
Valgau maista atlasvinanti vidurius, pvz slyvas - jai tai jau nebeveika, net su pagalba ir tai sunkoka jai pasitustint....

Ar bandėt pieno produktus išimti iš savo dietos? Būtent jie daugiausia bėdų ir sukelia, kai kalba eina apie motinos mitybą.
Atsakyti