QUOTE(Julija@Mantas @ 2008 03 01, 19:11)
Oi mamytes,
ir man butina pagalba
maitinau savo coliuke visa menesi (dabar jai 1,5men) ir viskas ejo gerai. Nors mergite neisnesiota, bet puikiausiai paeme kruti. Bet vat uztiko mus nelaime, jai labai skauda pilvuka, ji nustojo tustintis ir....pradejo laaaabai mazai valgyt. Atsibudus ryte pamaciau, kad visiskai suminkstejo krutine, o ir pienuko joje beveik neliko. Pirma karta nepuoliau i nevilti, ji man vien diena vos ne kas pusvalandi valge ir per kelias dienas viskas lyg ir susitvarke.... bet kelom dienom.
Dabar ir vel tas pats, tik skirtumas tas kad ji neprivalgo, visa diena rekia iesko kruties, vakar is viso po pietu kai pridejau prie kruties tai tik vakare patraukiau, nes kitaip rekdavo, tikejausi kad per nakti pienuko pasigamins, bet deja....
mamytes ka daryt????Nejaugi tai zindymo pabaiga?
Bandau nutraukt, tai tik asaros , nes vos 20-40 g pavyksta
Ar ir toliau man ta savo aukseli badu marint ir tiketis kad atsiras pieno?
Papildyta:
Nors pridedu prie kruties, bet kai pamato kad ten niekas nebega, tai vaikas tik nervuojasi
Papildyta:
Kaip besistengciau pagausinti pieno kieki (daznai dedama prie kruties, daug skysciu, ivairus maistas) visas mano pastangas nubraukia jos nevalgymas
p.s: o kas del slapinimosi-pampersai pas mus tiesiog sprogsta nuo slapimo - nesuprantu kuom ji sisioja
Neturiu dabar laiko normaliai įsigilinti, nes ir klausimų yra dėl jūsų situacijos (kiek laiko tai trunka? kiek laiko žindžia prie krūties? ar iš vienos maitinat, ar pakeičiat? kada keičiat?..), bet tokie pastebėjimai:
* šlapi pampersai turėtų jus įtikinti, kad mažylė pieno gauna pakankamai;
* minkšta krūtinė dar nereiškia pieno sumažėjimo; apie 4-6 sav. pieno pasiūla nusistovi pagal paklausą užtat nebėra pilnumo jausmo;
* nutraukimas neparodo, kiek pieno yra krūtyse ir kiek jo reikia jūsų mažylei;
* vaikas gali verkti ne tik dėl alkio;
* jei jai skauda pilvuką, tai ne dėl pieno pergyvenkit (jūsų pergyvenimas situaciją gali tik pasunkinti, o pergyvent dar tikrai per anksti
), o bandykit skausmą mažinti: ant pilvuko dieną guldykit, šiltas voneles priiminėkit, masažuokit, dviračiu važiuokit, gerai atrauginkit, leiskit pamiegoti sau ant pilvo: ir šiluma, ir poza, ir mamos (ar tėčio) artumas ramins; galit pati pankolių arbatos gert...
Tai tiek trumpai.