Įkraunama...
Įkraunama...

Kur kreiptis jei iškyla sunkumų maitinant krūtimi?

Apklausa: Kas jums padejo isspresti maitinimo krutimi problemas? (183 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(-simona- @ 2007 09 19, 20:32)
jei kudikiui tik 1.3 men, tai nakty maitint ir maitint reikia, nes butent nakti pienukas ir gaminasi sparciausiai, o apsnude kudikiai, labai gerai traukia pienuka. 4u.gif kurio labai reiki musu maziesiems stebukliukams  4u.gif

Manau mamyte norėjo pasakyti - 1m ir 3 men. Tokiam amžiuje vaikui dar reikia paguodos naktį - jiems yra sunku miego ciklui pasibaigus viel patiems užmigt. Reikia mamos artumo, reikia prisiglausti prie kruties. Aš su tokio amžiaus mažiukais dar miegojau kartu - tada nereikia keltis guosti ir visi išsimiega blush2.gif
Atsakyti
atsirado bedu kai pradejom pratint prie tiutes,manoji naktim nori zysti ,jai neranda nieka burnoj verkt praded,keliuos nakti 6kartus doh.gif .atsibodo keltis tai miegu pasiguldzius salia...ir duodu kruti ,o pati nzn kaip isprest ta problema.jai 3men
Atsakyti
Labas mamyčiukai, gal kuri buvot susidūrusi su tokia problema doh.gif Mūsų liolikui 3mėnesiukai, iki šio pirmadienio viskas buvo gerai, o pirmadienį vakare, staiga nei dingo pienas, vaikas prie krūties pradėjo draskytis, spusteliu krūtis, o ten nė lašo pieno, abu išsirengėm prisiglaudėm, laikiau jį prisiglaudusi ir po mažu pajutau kad spazmuoja krūtis ir vargais negalais pavalgėm, ryte atsukėliau su temperatūra(peršalimas), antradieni ir trečiadieni tempa kilo iki 39, maitinau kiek įmanydama, vakar jau taip nebekarščiavau, , šiandien liko tik sloga, bet su vaiku ir su pienu kažkas darosi, nebežinau ko griebtis, vaikas nebemoka žysti, jis tik kramto krūtį, patraukia labai nedaug, pieno vos užtenku, nesuprantu, ar taip atsitiko, dėl mano ligos, ar čia kažkokia krizė, kurią reikia iškentėti, ar tai jau reiškia kad mano maitinimui galas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rėjka @ 2007 10 12, 13:59)
Labas mamyčiukai, gal kuri buvot susidūrusi su tokia problema doh.gif  Mūsų liolikui 3mėnesiukai,  iki šio pirmadienio viskas buvo gerai, o pirmadienį vakare, staiga nei dingo pienas, vaikas prie krūties pradėjo draskytis, spusteliu krūtis, o ten nė lašo pieno, abu išsirengėm prisiglaudėm, laikiau jį prisiglaudusi ir po mažu pajutau kad spazmuoja krūtis ir vargais negalais pavalgėm, ryte atsukėliau su temperatūra(peršalimas), antradieni ir trečiadieni tempa kilo iki 39, maitinau kiek įmanydama, vakar jau taip nebekarščiavau, , šiandien liko tik sloga, bet su vaiku ir su pienu kažkas darosi, nebežinau ko  griebtis, vaikas nebemoka žysti, jis tik kramto krūtį, patraukia labai nedaug, pieno vos užtenku, nesuprantu, ar taip atsitiko, dėl mano ligos, ar čia kažkokia krizė, kurią reikia iškentėti, ar tai jau reiškia kad mano maitinimui galas  verysad.gif

Kaip jums ten, ar viskas susitvarkė?
Atsakyti
Ar yra mokamų žindymo konsultančių, kuriuos atvažiuotų į namus ir pakonsultuotų?

Nes telefonu tai nelabai ką parodysi. Pati turiu įvairių knygų, straipsnių iš internetu, bet praktika visai skiriasi nuo teorijos. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Chloe @ 2007 12 31, 20:15)
Ar yra mokamų žindymo konsultančių, kuriuos atvažiuotų į namus ir pakonsultuotų?

Nes telefonu tai nelabai ką parodysi. Pati turiu įvairių knygų, straipsnių iš internetu, bet praktika visai skiriasi nuo teorijos.  verysad.gif

Sveikutė,
žinau, kad Vilniuj konsultuoja mama Daiva www.pradzia.org, email pradzia@pradzia.org
Atsakyti
Sveikos mamos, labai noriu prašyti jūsų patarimų.
Žodžių, situacija yra tokia: mano sūnui šiandien jau 6 mėn. Prieš savaitę jokių problemų su žindymų, su pienuko gamybą neturėjau, kol..., praeitą savaitę nesusuko manęs apendicitas. Sausio 30 d. patekau į ligoninę ir iš karto buvau paguldyta. Naktį buvo padaryta operacija, prieš operaciją buvau nusitraukius kažkiek pienuko ir perdavus namo sūnui, o po operacijos negalima, nes po narkozės, nes leido antibiotikus, ir dar n-vaistų naudojau. Kiek galėjau tiek nusitraukinėdavau, pieną, aišku išpildavau. Pieno smarkiai sumažėjo. Kol manęs nebuvo vaiką maitino mišinėlių. Grižau po 5 dienų nebuvimo, duodu vaikui krutį, ačiū Dievui, ima, bet pieno ryškiai per mažai verysad.gif Prie krūties sūnų dedu dažnai, bet ištraukęs kiek yra, spjauna krūtį, matau kad dar nori, tai duodu mišinėlį.
Ką daryt, kad paskatint pieno gamybą? Kaip grąžint pienuką? Gal kuriai iš jūsų buvo atsitikus tokia situacija...? Patarkit ką daryt....
Atsakyti
QUOTE(agatha @ 2008 02 05, 23:44)
........ Grižau po 5 dienų nebuvimo, duodu vaikui krutį, ačiū Dievui, ima, bet pieno ryškiai per mažai  verysad.gif  Prie krūties sūnų dedu dažnai, bet ištraukęs kiek yra, spjauna krūtį, matau kad dar nori, tai duodu mišinėlį.
Ką daryt, kad paskatint pieno gamybą? Kaip grąžint pienuką? Gal kuriai iš jūsų buvo atsitikus tokia situacija...? Patarkit ką daryt....

Labas,
man tas pats buvo prieš mėnesį verysad.gif - irgi netikėta op. Naujųjų naktį, narkozė, vėliau 4d. kelių rūšių antibų. MP nusitraukinėjau visą laiką, kol buvau ligoninėje, griežtai kas 3 val (statydavau žadintuvą).

Po narkozės pirmą parą nutraukdavau po 30ml verysad.gif verysad.gif verysad.gif , vėliau- daugėjo tongue.gif , grįžusi namo pradėjau maitint iš krūties thumbup.gif

Kito recepto, žinok, nebus - kuo daugiau žindysi, tuo daugiau pienelio gaminsis ateičiai mirksiukas.gif Vis tiek po operacijos dabar nieko dirbti negali, tad pasišvęsk MP reikalams - žindyk pagal pageidavimą, kuo dažniau. Na, ir voliokitės abu lovoje mirksiukas.gif kelis dienas, kol viskas susireguliuos.
Jei išvalgo iš vienos krūties, duok kitą, o vėliau vėl pirmąją...

O kiek ml mišinio išvalgo kiekvieną kartą ir kiek laiko po to miega??? - pasistenk po truputį mažinti duodamo mišinio kiekį, kasdien kad ir po 10ml vis mažiau.
Juk tiek, kiek suvalgo mišinio - tiek pienuko jis neužsisako ateičiai.
Nedaryk didesnių nei 3val pertraukų (laikas skaičiuojamas nuo maitinimo pradžios iki kito maitinimo pradžios). Jei pertrauka bus didesnė, staigiai krinta hormonų, atsakingų už MP gamybą, lygis Tavo organizme.
Neleisk ilgai miegoti - jei po mišinio išmiega ilgiau nei 3val, reiškia, gavo per daug mišinio. Jei nori padidinti MP kiekį, tegul valgo dažnai.

O svarbiausia - tikėti, kad MP gaminasi smegenyse, ir Tu tikrai gali išmaitinti savo mažylį ir Tu TIKRAI jį dar ilgai maitinsi skaniuoju pieneliu wub.gif

Jeigu reikia kažkokios paramos, patarimo - labai mielai Tau padėsiu. Dabar tik kantrybės ir sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agatha @ 2008 02 05, 23:44)
Sveikos mamos, labai noriu prašyti jūsų patarimų.
Žodžių, situacija yra tokia: mano sūnui šiandien jau 6 mėn. Prieš savaitę jokių problemų su žindymų, su pienuko gamybą neturėjau, kol..., praeitą savaitę nesusuko manęs apendicitas. Sausio 30 d. patekau į ligoninę ir iš karto buvau paguldyta. Naktį buvo padaryta operacija, prieš operaciją buvau nusitraukius kažkiek pienuko ir perdavus namo sūnui, o po operacijos negalima, nes po narkozės, nes leido antibiotikus, ir dar n-vaistų naudojau. Kiek galėjau tiek nusitraukinėdavau, pieną, aišku išpildavau. Pieno smarkiai sumažėjo. Kol manęs nebuvo vaiką maitino mišinėlių. Grižau po 5 dienų nebuvimo, duodu vaikui krutį, ačiū Dievui, ima, bet pieno ryškiai per mažai  verysad.gif  Prie krūties sūnų dedu dažnai, bet ištraukęs kiek yra, spjauna krūtį, matau kad dar nori, tai duodu mišinėlį.

na kadangi vaikui jau 6 mėn, gali įvesti košeles po truputį, tada tavo pieno reikės mažiau. girdėjau, kad nuo 6 mėn įvedinėti mišinius nėra tikslinga, nes mp trūkumą jau galima kompensuot kitu maistu
Atsakyti
Ačiū Jums J.E. Aistė&Julijonas, ingalp už patarimus. Tai va, noriu pranešti, kad pienuko gamybą susitvarkė bigsmile.gif O dariau labai paprastai, dėjau sūnų prie krūties, kaip tik atsirasdavo poreikis (dažnai, t.y. dažniau nei kas 2,5 val.) ir jau labai greit mišinėlio neprireikė thumbup.gif Kol manęs nebuvo, pradėjo vaikelį papildomai maitint, tai dabar valgom košeles, geriam mamos pienuką ir esame dėl to labai laimingi.

Dar sykį dėkoju už patarimus. 4u.gif
Atsakyti
Labuka

Kadangi mamų konsultančių sarašas jau www.pradzia.lt buvo paskelbtas tikrai seniai, kai kurių mamų telefonai pasikeitė, o kai kurios jau nebegali konsultuoti.

Skelbiu patikslintą sarašą 4u.gif

Vilniuje:

Šeškinėje
Mama Aurelija
2464239 mob. 861127249
Pašilaičiuose
Mama Edita
mob. 861424656
Pilaitėje
Mama Rasa
2798166
Žvėryne
Mama Nora
2732278 mob. 868504843
Užupyje
Mama Ingrida
2154861 mob. 868773591
Naujininkuose
Mama Ilona
2656421

Kiti miestai

Kaune:
Mama Virgilija
mob.: 8 603 62358
Mama Živilė
mob.: 8 686 71164
Mama Jonė
mob.: 8 615 85464

Žagarėje:
Mama Indrė
mob.: 8 615 76651

Šilutėjė:
Mama Natalija
mob.: 8060189693

Anykščiuose:
Mama Ramunė
mob.: 8 655 13763

Trakuose:
Mama Laima
mob.: 8 676 00330

Labai prašau moderatorių pakeisti pirmą šios temos žinutę ax.gif

Atsakyti
man irgi problema iskilo...maitinau savo 1 metuku ir 3 men suneli ir suzinojau,kad laukiuosi.gydytoja patare nutraukti maitinima ir labiau pasirupinti organizmo gerove ir nauju leliuku pilvelyje.be to,mazius valgydavo naktimis,kas 3 valandas.ir taip nuo gimimo...pradzioj maitininus sumazinau,po to maitinau kas antra vakara,kol po savaites nemaitinimo tokie ne kaip guziukai kieti,bet tokie blynukai atsirado,kai spaudziu,juo skauda.pienuko susikaupe?beja,pienukas bega savaime po truputi.
kazin man duoti maziui atsigerti pienuko ar masazuoti ar dar kazka daryti? blush2.gif
Atsakyti