Spenelį skauda? Užjaučiu
Pabandyk giliau spenelį į burną įkišti, arba teisingiau, kuo daugiau vaikutį ant krūties užmauti. Multimam kompersiukai pamažina skausmą ir jautrumą. Ir reikia ištverti šį sunkų laiką. Ilgai netruks ir viskas susitvarkys.
Ačiū.,na kaip nors
Raideles , noriu paklausti... mano mazylei jau beveik 8.5 men, bet valgo praktiskai tik MP. na siandien tikrai, nors ir kaip stengiausi nieko daugiau neisiuliau o jeigu jau skaitosi , kad valgo tai kelis saukstelius obuoliu tyreles, arba ka gali kramtyt, vaikiska sausaini ar dziuveseli
kai paskaitau kiek vaikai valgo, man baisu darosi, kelis kartus per diena, koses, varskes, sultis ir tt. tikriausiai vienintele iseitis pasitikrint kraujuka ir pasiziuret, kaip ten viskas. Pagal vaikiuka, tai mes labai pazenge, stovi, sedi seniausiai, bando vaiksciot nesilaikydama, sako mama, tete, ate ir rodo kai sako nu ir tt...susisnekam tik su valgymu nekas
tiesa su buteliuku nedraugauja, soske ar snapeli tik kramto, traukt nemoka ar nenori.
noriu isgirst tavo nuomone ar normalu, kad toks didelis vaikiukas valgo tik MP
kai paskaitau kiek vaikai valgo, man baisu darosi, kelis kartus per diena, koses, varskes, sultis ir tt. tikriausiai vienintele iseitis pasitikrint kraujuka ir pasiziuret, kaip ten viskas. Pagal vaikiuka, tai mes labai pazenge, stovi, sedi seniausiai, bando vaiksciot nesilaikydama, sako mama, tete, ate ir rodo kai sako nu ir tt...susisnekam tik su valgymu nekas
tiesa su buteliuku nedraugauja, soske ar snapeli tik kramto, traukt nemoka ar nenori.
noriu isgirst tavo nuomone ar normalu, kad toks didelis vaikiukas valgo tik MP
Giedra*, suprantu tavo nerimą dėl tokio nevalgiuko. O ypač kai kitos mamos papasakoja dienos meniu... Mano pirmagimis toks nevalgus buvo. Iš tiesų, būtų gerai apsitikrinti kraują ir pasižiūrėti kaip yra su hemoglobinu. Ir jei pusė bėdos (nesitikiu, kad bus norma ) Tai galima iki metų vis siūlyti ir siūlyti maistą, tinkamą pagal amžių. Kelis kartus per dieną. Jei jau valgo tiek mažai, tai galima būtų pagalvoti ir pasiūlyti geresnio maisto, nei kvietinis džiūvėsėlis ar vaikiškas sausainukas - mano nuomone jie nėra labai vertingi. Pabandyk paraikyti juodos duonos storiau ir padžiovink orkaitėje ir pasiūlyk tokį džiūvėsį. O gal jai patiktų pirščiukais imti maistą pačiai? Tos pačios juodos duonos gali duoti mažų trupinėlių, gal ims ir dėsis į burną. Į obuolių tyrelę įmaišyti kokio kito vaisiaus, pvz. kivio, kuris turi daug vit C ir geležies.
Dar kaip tik Searsų knygoje skaičiau, jie siūlo sodinti tokį nevalgiuką prie stalo ir nieko neduoti. O sau prisidėti maisto (tame tarpe ir vaiko maisto) ir valgyti. O jei vaikas ims rodyti norą valgyti, duoti kas jam tinka, bet tik vieną du kąsniukus. Ir viskas. Ir vėl laukti iniciatyvos.
Su vyriausiuoju aš rytais nesikeldavau nuo 8 mėnesių, o vyrai eidavo pusryčiauti. Tai su tėčiu valgydavo košės.
Žodžiu, vaikui iki metų visai gali užtekti mamos pieno. Tik pasidarykit tyrimukus ir stenkitės siūlyti vertingiausią maistą.
Dar kaip tik Searsų knygoje skaičiau, jie siūlo sodinti tokį nevalgiuką prie stalo ir nieko neduoti. O sau prisidėti maisto (tame tarpe ir vaiko maisto) ir valgyti. O jei vaikas ims rodyti norą valgyti, duoti kas jam tinka, bet tik vieną du kąsniukus. Ir viskas. Ir vėl laukti iniciatyvos.
Su vyriausiuoju aš rytais nesikeldavau nuo 8 mėnesių, o vyrai eidavo pusryčiauti. Tai su tėčiu valgydavo košės.
Žodžiu, vaikui iki metų visai gali užtekti mamos pieno. Tik pasidarykit tyrimukus ir stenkitės siūlyti vertingiausią maistą.
Sveikutes.Labai prasau jusu pagalbos,nes tikrai nebezinau ka daryti Maniskiui jau 1.3men,pries kokius 3men pats atsisake soskes,nors jos niekada labai jam nereikejo,bet nakti duodavau ir nusiramindavo.Taigi kai atsisake soskes,nakti atsibunda ir pakimba ant kruties ir vos ne vos duoda istraukti kol uzmiega.Atsibunda dazniausia 3 kartus,bandziau vandenuko duoti bet nieko iskyrus mano pienuka nenori.jei neduodi,bandai susitarti skandalai didziausi As nebezinau ka man daryti,jauciuosi labai pavargus ir isekusi Labai prasau Jusu patarimu.
QUOTE(odetee @ 2007 09 01, 10:04)
Sveikutes.Labai prasau jusu pagalbos,nes tikrai nebezinau ka daryti Maniskiui jau 1.3men,pries kokius 3men pats atsisake soskes,nors jos niekada labai jam nereikejo,bet nakti duodavau ir nusiramindavo.Taigi kai atsisake soskes,nakti atsibunda ir pakimba ant kruties ir vos ne vos duoda istraukti kol uzmiega.Atsibunda dazniausia 3 kartus,bandziau vandenuko duoti bet nieko iskyrus mano pienuka nenori.jei neduodi,bandai susitarti skandalai didziausi As nebezinau ka man daryti,jauciuosi labai pavargus ir isekusi Labai prasau Jusu patarimu.
pas mus situacija panasi, tik , kad soskes neimdavo niekada.
mano patirtis rodo, kad zindimas suaktyveja, kai vaikas jauciasi blogai, pvz dantys arba persalimas. labai zinda kai ausytes skauda, o turejom jau 3 uzdegimus, visi nuo slogytes persimesdavo arba kai pucia vaikui pilvuka. na jei jokiu negalavimu neitari, tada belieka nurasyt dantim. gal sugrazink dar naktini soskytes ciulpima?
QUOTE(juanita @ 2007 09 01, 22:07)
pas mus situacija panasi, tik , kad soskes neimdavo niekada.
mano patirtis rodo, kad zindimas suaktyveja, kai vaikas jauciasi blogai, pvz dantys arba persalimas. labai zinda kai ausytes skauda, o turejom jau 3 uzdegimus, visi nuo slogytes persimesdavo arba kai pucia vaikui pilvuka. na jei jokiu negalavimu neitari, tada belieka nurasyt dantim. gal sugrazink dar naktini soskytes ciulpima?
Na vaikiukas visiskai sveikas,pastebejau kad ypac nakty daug geria pienuko,kai dantukai dygsta.Bet dabar pas mus kai pradejo dygti dantukai ,tai vienas po kito ,iki tol ilgai nedygo.Labai noreciau,kad soske nakty imtu,bet neziuri net i ta puse kaip rasiau niekada nebuvo did. jos megejas.Maziuka irgi labai sunkiai pripratinau prie soskes,bet jau daugiau nebegalejau budavo diena nakty pakibes ant kruties Kai pradejo soske ciulpti viskas buvo apsitvarke O dabar vel jauciuosi nerealiai pavargusi ir nebeismanau ka daryti
QUOTE(odetee @ 2007 09 02, 09:38)
Na vaikiukas visiskai sveikas,pastebejau kad ypac nakty daug geria pienuko,kai dantukai dygsta.Bet dabar pas mus kai pradejo dygti dantukai ,tai vienas po kito ,iki tol ilgai nedygo.Labai noreciau,kad soske nakty imtu,bet neziuri net i ta puse kaip rasiau niekada nebuvo did. jos megejas.Maziuka irgi labai sunkiai pripratinau prie soskes,bet jau daugiau nebegalejau budavo diena nakty pakibes ant kruties Kai pradejo soske ciulpti viskas buvo apsitvarke O dabar vel jauciuosi nerealiai pavargusi ir nebeismanau ka daryti
aisku, na as jauciuosi panasiai, gelbeja dabar tik aukle
o bandei pasitept krutine citrina? pipirais? dar yra toks tepalas, kad vaikai pirstuku neciulptu, tai galima juo bandyt.
QUOTE(juanita @ 2007 09 02, 15:43)
aisku, na as jauciuosi panasiai, gelbeja dabar tik aukle
o bandei pasitept krutine citrina? pipirais? dar yra toks tepalas, kad vaikai pirstuku neciulptu, tai galima juo bandyt.
ne nebandziau ,kazkaip nepagalvojau.o pati esi tepusi?gal reiktu pabandyt.
QUOTE(odetee @ 2007 09 03, 10:41)
ne nebandziau ,kazkaip nepagalvojau.o pati esi tepusi?gal reiktu pabandyt.
esu tepusi, tik citrina- jokios reakcijos nebuvo
o tuo paskutiniu dar delsiu tept, nes maitinti dar noriu, tik reciau. po to tepaliuko, tai gal isvis nebevalgys, jis juk nenusiplauna kuri laika
jei kudikiui tik 1.3 men, tai nakty maitint ir maitint reikia, nes butent nakti pienukas ir gaminasi sparciausiai, o apsnude kudikiai, labai gerai traukia pienuka. kurio labai reiki musu maziesiems stebukliukams