Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

Gal kuri turite medžiagos apie Mindaugo laikų Lietuvą. Ruošiuos pasaulio pažinimui, kol kas nieko tinkamo g.gif .
Atsakyti
QUOTE(b.s @ 2014 03 17, 19:45)
Gal kuri turite medžiagos apie Mindaugo laikų Lietuvą. Ruošiuos pasaulio pažinimui, kol  kas nieko tinkamo  g.gif .

Čia yra kažkiek mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2014 03 17, 20:05)
Suprantama, bet juk jei yra "vyturys", tai nesakysiu aš "vituris". Vistiek nori nenori tari ilgai, tik gal neperdėtai, netęsi "vyyyyturyyys"  smile.gif

Oj, kaip vaizdžiai parašiau  lotuliukas.gif

svarbu visos supratom apie ka tu smile.gif)))

QUOTE(smilga1972 @ 2014 03 17, 20:33)
Pas mane yra vienas vaikas, kuris niekaip neišmoksta rašyti dvibalsių. Pavyzdžiui rašo "Lieatuva", "kieamas", "ruoanis"  doh.gif , nu ką daryti? kaip išmokyti?  doh.gif

o jis visada tik a prideda ar čia tiesiog pvz toks?
Atsakyti
QUOTE(SiditaV @ 2014 03 17, 19:59)
o jis visada tik a prideda ar čia tiesiog pvz toks?

Kai tik dvibalsis, tai ir prideda a doh.gif . Dar tokio atvejo neturėjau niekada schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga1972: 17 kovo 2014 - 19:01
QUOTE(smilga1972 @ 2014 03 17, 21:01)
Kai tik dvibalsis, tai ir prideda  doh.gif . Dar tokio atvejo neturėjau niekada  schmoll.gif

bet prideda tik A raide? g.gif

nes mano mokine, tai kai tik dvibalsis žodžio gale, tai taip ir nukanda paskutinę balsę.. tai aš jai liepiau besitikrinant surasti visus dvibalsius mintyse tariant žodžius ir pasitikrinti ar abu dvibalsio dėmenys vietoje smile.gif tai situacija pasitaisė smile.gif bet mergaitė labai gabi ir savarankiška smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SiditaV: 17 kovo 2014 - 19:04
Mano pirmokas irgi rašo uoa doh.gif Kitur dvibalius dar dar, bet su uo, tai tikrai - ruoanis unsure.gif

Mergaitės, ar neberandu, ar nebėra, bet kažkada buvo, nes pati dar buvau siuntusi "Mama kaip tu laikais" fonogramą unsure.gif Kompus tvarkėm ir pas save neberandu, o paštuose irgi unsure.gif Gal kuri turit netyčia išsisaugojusi? Ačiū labai baisingai baisingiausiai 4u.gif

Prisiminiau senus laikus, kai SM mirkdavau doh.gif Neužčiaupsit dabar lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SiditaV @ 2014 03 17, 20:01)
bet prideda tik A raide? g.gif
nes mano mokine, tai kai tik dvibalsis žodžio gale, tai taip ir nukanda paskutinę balsę.. tai aš jai liepiau besitikrinant surasti visus dvibalsius mintyse tariant žodžius ir pasitikrinti ar abu dvibalsio dėmenys vietoje smile.gif tai situacija pasitaisė smile.gif bet mergaitė labai gabi ir savarankiška smile.gif

Būtent a mirksiukas.gif . Jeigu reikia įrašyti dvibalsius į žodžius, tai rašo teisingai, o jeigu diktuoju - atsiranda a, nors tikrai stengiuosi teisingai kalbėti g.gif , kitiems viskas gerai, o šiam neišeina be a lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2014 03 17, 19:07)
Būtent a  mirksiukas.gif . Jeigu reikia įrašyti dvibalsius į žodžius, tai rašo teisingai, o jeigu diktuoju - atsiranda a, nors tikrai stengiuosi teisingai kalbėti  g.gif , kitiems viskas gerai, o šiam neišeina be a  lotuliukas.gif

Pas kolegę pirmokai keli irgi sakė daro tą pačią klaidą. Čia tokia "tradicinė" klaida smile.gif Išmoks mirksiukas.gif Geriau pasakykit, kai e nuo ė išmokyt skirt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2014 03 17, 21:09)
Pas kolegę pirmokai keli irgi sakė daro tą pačią klaidą. Čia tokia "tradicinė" klaida  smile.gif Išmoks  mirksiukas.gif Geriau pasakykit, kai e nuo ė išmokyt skirt  doh.gif

o dėl šito tai nors bash.gif bash.gif bash.gif gun_smilie.gif
Atsakyti
Mergaitės, gal turite Žvagulio ir Starošaitės "Gintarų" karaokę? Labai reikia.
Atsakyti
QUOTE(arden @ 2014 03 17, 18:09)
mes irgi nedaug diktantų rašom, dabar vis rašinėlius parašinėjam, testams ruošiamės. bet raštingumas  doh.gif  taisykles dar vienas kitas taiko, bet ilgi trumpi balsiai, e-ė. raštas baisus, vos įskaitomas, bet pasirodo normalu
https://www.facebook...1...e=1 jei nerodo diskusijos, pakopinsiu smile.gif

Smagios diskusijos doh.gif
Aš nesu dailyraščio šalininkė, bet vaikas privalo rašyti taip, kad kad būtų įskaitoma ir gebėti darbą atlikti tvarkingai. Jei jis sugeba tą padaryti nesikabinu ir nereikalauju, kad rašytų pagal "taisykle".
Atsakyti
QUOTE(SiditaV @ 2014 03 17, 15:28)
Negaliu patikėti, kad tiek laiko prisijungus nebuvau  g.gif  namie kompiuteris užmigo amžinu miegu, o darbe..ką ir kalbėti...laikas prabėgo kaip mirksnis.. doh.gif o kas iš to? ar spėjau ką TOKIO padaryti?? nė velnio... prabudau pirmadienis, prabudau, o jau sekmadienis...žodžiu..
Turiu Jums klausimą.. tokį.. hmm..net nežinau kaip apibūdint  blush2.gif
Kaip Jūs duodate diktantus vaikams iki ketvirtos klasės? Juk visi diktantai iki šios klasės privalo būti rašomi su pasiruošimu.. ar Jūs duodate tą patį diktantą namuose pasiruošti ar analogišką?  blush2.gif

Nesiruošiam specialiai niekada. Išėjom skyrių ir diktantas. Diktuodama tariu taisyklingai, o tai mums šiaurės aukštaičiams oho kaip sudėtinga. Pastebėjau, kad dalis vaikų pirmiausia parašo kaip ir neblogai, bet taisydamiesi darbą "nutaiso" pagal savo tarmę. Gal geriau visai neduot taisytis savarankiškai? Tiesiog parašius perskaityt visą diktantą ir viskas?
Beje, mes atostogaujam tongue.gif
Atsakyti