Gal kuri turite medžiagos apie Mindaugo laikų Lietuvą. Ruošiuos pasaulio pažinimui, kol kas nieko tinkamo .
QUOTE(b.s @ 2014 03 17, 19:45)
Gal kuri turite medžiagos apie Mindaugo laikų Lietuvą. Ruošiuos pasaulio pažinimui, kol kas nieko tinkamo .
Čia yra kažkiek
QUOTE(Betukas @ 2014 03 17, 20:05)
Suprantama, bet juk jei yra "vyturys", tai nesakysiu aš "vituris". Vistiek nori nenori tari ilgai, tik gal neperdėtai, netęsi "vyyyyturyyys"
Oj, kaip vaizdžiai parašiau
Oj, kaip vaizdžiai parašiau
svarbu visos supratom apie ka tu )))
QUOTE(smilga1972 @ 2014 03 17, 20:33)
Pas mane yra vienas vaikas, kuris niekaip neišmoksta rašyti dvibalsių. Pavyzdžiui rašo "Lieatuva", "kieamas", "ruoanis" , nu ką daryti? kaip išmokyti?
o jis visada tik a prideda ar čia tiesiog pvz toks?
QUOTE(SiditaV @ 2014 03 17, 19:59)
o jis visada tik a prideda ar čia tiesiog pvz toks?
Kai tik dvibalsis, tai ir prideda a . Dar tokio atvejo neturėjau niekada
QUOTE(smilga1972 @ 2014 03 17, 21:01)
Kai tik dvibalsis, tai ir prideda . Dar tokio atvejo neturėjau niekada
bet prideda tik A raide?
nes mano mokine, tai kai tik dvibalsis žodžio gale, tai taip ir nukanda paskutinę balsę.. tai aš jai liepiau besitikrinant surasti visus dvibalsius mintyse tariant žodžius ir pasitikrinti ar abu dvibalsio dėmenys vietoje tai situacija pasitaisė bet mergaitė labai gabi ir savarankiška
Mano pirmokas irgi rašo uoa Kitur dvibalius dar dar, bet su uo, tai tikrai - ruoanis
Mergaitės, ar neberandu, ar nebėra, bet kažkada buvo, nes pati dar buvau siuntusi "Mama kaip tu laikais" fonogramą Kompus tvarkėm ir pas save neberandu, o paštuose irgi Gal kuri turit netyčia išsisaugojusi? Ačiū labai baisingai baisingiausiai
Prisiminiau senus laikus, kai SM mirkdavau Neužčiaupsit dabar
Mergaitės, ar neberandu, ar nebėra, bet kažkada buvo, nes pati dar buvau siuntusi "Mama kaip tu laikais" fonogramą Kompus tvarkėm ir pas save neberandu, o paštuose irgi Gal kuri turit netyčia išsisaugojusi? Ačiū labai baisingai baisingiausiai
Prisiminiau senus laikus, kai SM mirkdavau Neužčiaupsit dabar
QUOTE(SiditaV @ 2014 03 17, 20:01)
bet prideda tik A raide?
nes mano mokine, tai kai tik dvibalsis žodžio gale, tai taip ir nukanda paskutinę balsę.. tai aš jai liepiau besitikrinant surasti visus dvibalsius mintyse tariant žodžius ir pasitikrinti ar abu dvibalsio dėmenys vietoje tai situacija pasitaisė bet mergaitė labai gabi ir savarankiška
Būtent a . Jeigu reikia įrašyti dvibalsius į žodžius, tai rašo teisingai, o jeigu diktuoju - atsiranda a, nors tikrai stengiuosi teisingai kalbėti , kitiems viskas gerai, o šiam neišeina be a
QUOTE(smilga1972 @ 2014 03 17, 19:07)
Būtent a . Jeigu reikia įrašyti dvibalsius į žodžius, tai rašo teisingai, o jeigu diktuoju - atsiranda a, nors tikrai stengiuosi teisingai kalbėti , kitiems viskas gerai, o šiam neišeina be a
Pas kolegę pirmokai keli irgi sakė daro tą pačią klaidą. Čia tokia "tradicinė" klaida Išmoks Geriau pasakykit, kai e nuo ė išmokyt skirt
QUOTE(Betukas @ 2014 03 17, 21:09)
Pas kolegę pirmokai keli irgi sakė daro tą pačią klaidą. Čia tokia "tradicinė" klaida Išmoks Geriau pasakykit, kai e nuo ė išmokyt skirt
o dėl šito tai nors
QUOTE(arden @ 2014 03 17, 18:09)
mes irgi nedaug diktantų rašom, dabar vis rašinėlius parašinėjam, testams ruošiamės. bet raštingumas taisykles dar vienas kitas taiko, bet ilgi trumpi balsiai, e-ė. raštas baisus, vos įskaitomas, bet pasirodo normalu
https://www.facebook...1...e=1 jei nerodo diskusijos, pakopinsiu
https://www.facebook...1...e=1 jei nerodo diskusijos, pakopinsiu
Smagios diskusijos
Aš nesu dailyraščio šalininkė, bet vaikas privalo rašyti taip, kad kad būtų įskaitoma ir gebėti darbą atlikti tvarkingai. Jei jis sugeba tą padaryti nesikabinu ir nereikalauju, kad rašytų pagal "taisykle".
QUOTE(SiditaV @ 2014 03 17, 15:28)
Negaliu patikėti, kad tiek laiko prisijungus nebuvau namie kompiuteris užmigo amžinu miegu, o darbe..ką ir kalbėti...laikas prabėgo kaip mirksnis.. o kas iš to? ar spėjau ką TOKIO padaryti?? nė velnio... prabudau pirmadienis, prabudau, o jau sekmadienis...žodžiu..
Turiu Jums klausimą.. tokį.. hmm..net nežinau kaip apibūdint
Kaip Jūs duodate diktantus vaikams iki ketvirtos klasės? Juk visi diktantai iki šios klasės privalo būti rašomi su pasiruošimu.. ar Jūs duodate tą patį diktantą namuose pasiruošti ar analogišką?
Turiu Jums klausimą.. tokį.. hmm..net nežinau kaip apibūdint
Kaip Jūs duodate diktantus vaikams iki ketvirtos klasės? Juk visi diktantai iki šios klasės privalo būti rašomi su pasiruošimu.. ar Jūs duodate tą patį diktantą namuose pasiruošti ar analogišką?
Nesiruošiam specialiai niekada. Išėjom skyrių ir diktantas. Diktuodama tariu taisyklingai, o tai mums šiaurės aukštaičiams oho kaip sudėtinga. Pastebėjau, kad dalis vaikų pirmiausia parašo kaip ir neblogai, bet taisydamiesi darbą "nutaiso" pagal savo tarmę. Gal geriau visai neduot taisytis savarankiškai? Tiesiog parašius perskaityt visą diktantą ir viskas?
Beje, mes atostogaujam